Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bbeng

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Németh András kétségkívül bevállalós stílust hozott az EB-re. A benevezett 16-os keretben nem kevesebb, mint öt újonc van, Planéta Szimonetta, Erdősi Ildikó, Bíró Blanka, Mayer Szabina és Mészáros Rea még sosem szerepelt világversenyen (közülük Planéta, Bíró és Mészáros…..
bbeng 2014.12.16 03:45:34
"Bulath Anita, Szamoránsky Piroska és sajnos Triscsuk Krisztina is roppant körülményes, megfontolt, ami egy dán válogatott ellen nem kifizetődő."

Ebben igazad van, de nem nevezném megfontoltságnak. A körülményes megnevezés helytálló, de ez is inkább adottság, semmint technikai/taktikai hiba. Az edző felelőssége ezt felismerni!

Kriszta játékát jól ismerem, kb. 8 évig kevés kivétellel végigkísértem.
Neki véleményem szerint kissé csőlátása van, egyszerűen nem látja jól az oldalra kieső területeket, főleg gyors mozgás közben. Ezért nem is alkalmas irányítójátékra, mert csak addig tudja követni törésmentesen a játékot, amíg egy begyakorolt figurát játszanak. Amint megtörik a lendület pl. egy jó ütemű megállító fault esetén, máris meg kell állnia és megnézni/keresni szó szerint, hogy kinek is teheti tovább a labdát. Ezért is átlövő elsősorban és csak átmeneti irányító feladatokat tud megoldani.
A védekezése sem túl jól ismert NA előtt. Hármast nem tud hosszasan jól játszani, mert alapvetően egy dinamikus játékos, aki remekül tudja kiegészíteni szükség szerint egy jó hármas játékát, felvállalva időlegesen a feladatát, de kényszeresen mozgásban kell lennie, mert ez a lételeme. Egy viszonylag statikusabb hármas poszt már kevés számára. Ezért is írtam másutt, hogy kettes az igazi posztja, ahol maxra képes bármikor és sorozatban is.

Visszatérve a körülményes játékra, volt már vitám a váciakkal pl. T Szabina játékáról is korábban.
Talán nem meglepő, hogy épp NA váci évei alatt került oda Szabina, és mit látott benne NA? Egy irányító posztra alkalmas játékost!
Szabinát is volt alkalmam látni szinte minden meccsén Fehérváron. Hasonlóan Krisztához, Bulihoz és Piroshoz, Ő sem 'lát' a pályán, mégis egész életében irányítónak készült.
Csak azt nem akarta látni senki - SzE-t is megtévesztette - hogy a kezdeti sikeres időszak alatt végig átlövőt játszott egy olyan irányító mellett, aki korának egyik legjobbja volt, sérülés miatt befejezett aktív pályafutásáig. Hiába játszott az up-ban gyakran irányítót, nem tudott nagyot alkotni, és feltehetően ott még elment ez a hiányossága.

Aki nem lát jól a pályán, az alkalmatlan irányító posztra. Az improvizációs készség és a váratlan helyzetmegoldó képesség egymással összefüggő képességek és csak a pályát kivételesen jól belátó játékosok képesek azt magas szinten, folyamatosan játszani.
Egy meglévő képességről van szó, amit lehet fejleszteni, de megtanítani nem, ha a delikvens nincs birtokában az alapkövetelménynek.