Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KEDZDJETEK EL FÉLNI !

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerencsém van azokkal a CBA-boltokkal, amelyekben vásárolni szoktam. Igaz, van, amelyikbe már vagy huszonöt éve járok, sajnos együtt öregszem az ott dolgozókkal. A fiatal fruskaként megismert pultos hölgy két gyermekes családanya, a hentes kölkei is megnőttek, ismerős arcok, na. És akikkel ilyen…..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2018.07.13 11:57:03
@karmon manna: Te lehalkítva nézed a TV-t?
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2018.11.17 10:52:56
Urbán Ádám fotóriporter volt az a szerencsés, aki dokumentálhatta a Kossuth-díjas költő Faludy György és felesége Fanny ünnep- és hétköznapjait. Ádám volt az a személy, aki 2002-ben a mára megszűnt Penthouse magazin felkérésére készíthette a házaspárról a nagy botrányt…..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.12.15 19:20:26
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2018.05.22 20:43:09
..
A kollektív amnéziában reménykedik a Fidesz, amikor a Jobbik és Simicska Lajos viszonyát firtatja. De néha akad, aki kiesik a szerepből. Most épp az egyik kedvenc nemzeti nagytőkés, Széles Gábor buktatta be csúnyán Orbánt...
Mandiner blog Ria! 2016.06.14 14:51:00
Harmincnégy éves vagyok. Egyszer sem drukkolhattam világversenyen a magyar fociválogatottnak. Máig. '86-ra nem emlékszem, túl kicsi voltam, az első fociélményeim '90-ből vannak, valami Matthäusszal meg az NSZK világbajnoki győzelmével − tényleg, kedves fiatalok, tudtátok, hogy volt egykor egy ilyen…..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2016.06.14 20:44:39
Czett Petra Ugyan Németország és Magyarország kulturálisan nem tér el annyira egymástól, mint mondjuk Kína Magyarországtól, de azért itt is van pár furcsaság, ami kizökkentett a lelki nyugalmamból. Az aggódóknak mondanám, hogy talpra álltam, és újra ráleltem a balanszra...
Alapvető tévedése a radikálisoknak (jobb és bal), hogy létezik ideális megoldás, ideális jövő, ideális politikai döntés. Nagyjából ez az a választóvonal, amely a magát (a saját elméletük szerint legalábbis) racionálisnak feltüntető előbbiek és a konzervatívok között húzódik: az utóbbiak a józan ész,…..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2016.01.18 12:57:44
@neoteny:

"Kényszeres nárcizmusból tárod a nyilvánosság elé a kétségeidet?"

Miért lenne nárcizmus, ha kifejezem azt, hogy valaki sztem nem mond igazat, illetve rosszul méri fel önmagát?
Arra azért kíváncsi lennék , hogy a csajod mit szólna megbecstelenítése után a viselkedésedhez? Te most mit gondolsz erről,hogyan viszonyulna utána hozzád?
Még az is érdekelne, hogy miután értesítenéd a rendőrséget, csak egyszerűen várnál, vagy rögzítenéd is az eseményeket a telefonoddal, hogy legyen bizonyíték?

"Amikor rákérdeztem, hogy miért "nem jó", akkor visszatértél a bűncselekmények felemlegetéséhez."

Hát pontosan a bűncselekmények számának növekedése, illetve újfajta bűncselekmények megjelenése miatt.
Ezenkívül leírtam, hogy a német bevándorlásügy nincs évi 1,3 millió ember fogadására felkészülve, akik ráadásul képzetlenek, és nem beszélnek németül.Hát ezért nem jó.

Te viszont még mindig indokoltad meg ,hogy miért jó évente egy több mint egymilliós teljesen más kultúrából jövő,képzetlen, másként szocializálódott tömeget beengedni Németországba.

"Ez ugyanaz a logika mint hogy az antiszemitizmust a zsidók okozzák. Ha nem lennének, nem lenne antiszemitizmus" Ez hülyeség.

Az a gond, hogy ami nyár óta történik, vagyis hogy egy ekkora tömeget engednek be az országba, azt bizony a szabályosan, tisztességesen letelepült bevándorlók is meg fogják szívni. Az eddig bevándorlóbarát Németországban meg fog változni a lakosság hozzáállása, aminek már most látni a jeleit, de igazán csak a '17-es választási eredményekben fog realizálódni, hacsak a kormányerők nem zavarják el Merkelt, és nem változtatnak gyökeresen illegális migránspolitikájukon.

"Továbbá a németeknek már van gyakorlatuk pl. sok török "kezelésére".
Nem úgy tűnik. Ezenkívül ez eddigi bevándorlás jóval kisebb volumenű volt éves szinten.

"Két szituációról van szó, aminek vannak lényegi hasonlóságai, és egy lényeges különbsége. "

Nincsenek lényegi hasonlóságai. Más volt a beáramló tömeg szándéka,más a helyi törzsi államok társadalmi berendezkedése, tagoltsága, reakciója, mint a mai modern ,egységes, szekularizált, individualizálódott német társadalomé.
A most beáramló tömeg pedig egész más értelemben véve törzsi alapú, pontosabb kifejezés társadalmi berendezkedésükre a kollektív társadalom.
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2016.01.22 17:11:09
@neoteny:

"Mert a hitetlenkedés nem érv."

Ha te hitetlenkedésedet fejezed ki valami kapcsán akkor érvesz? A hitetlenkedés, valami igazságtartalmának a kétségbevonása, nem is lehet érv. Egyszerűen félreértelmezed ezeknek szavaknak a jelentéstartalmát. (Egyébként rögzítenéd a sajnálatos eseményeket a telefonoddal, hogy legyen bizonyíték, vagy nem? Ez tényleg érdekelne..)

"Amikor rákérdeztem, hogy miért "nem jó", akkor visszatértél a bűncselekmények felemlegetéséhez."

Tévedés, nem csak ezt írtam, bár ez valóban fontos része ennek a problémahalmaznak. Azt is írtam, hogy a német bevándorlásügy egyszerűen nincs felkészülve ilyen volumenű beáramlásra. Ezenkívül, hogy az ilegális migránsok jó része képzetlen, és nem beszéli a nyelvet, így alkalmazásuk poblémás.
De egyébként is, ha évi több mint egymillió teljesen idegen kultúrájú ember beengedéséről van szó egy országba, akkor elsődlegesen talán a támogatóknak kellene érvelnie amellett, hogy miért jó ez. A "bizonyítás súlya" téged terhel. Fejtsd hát ki, hogy mi jó számazhat ebből?
Az meg mi, "hogyha nem lenne növekvő bűnözés.."? Van. Tudod az ismert mondás szerint: "ha a nagypapinak kereke lett VOLNA, akkor talán ő lett volna a 6-os villamos".

"De úgy tűnik; a német népesség kb. 5%-a muzulmán, és ezek nagyjából fele Németo-ban született."

Én az évi 1,3 millió illegális bevándorló kapcsán írtam ,hogy nem úgy tűnik, mintha fel lenne erre készülve a német bevándorlásügy. Korábban ugyanis ennek a számnak a töredékét kellett kezelnie évente.

"Te magad írtad: "Törzsi alapokon"

Még ez is csak részben igaz, hisz egész más értelemben vett törzsi berendezkedésű tásadalmi formákról van szó ezer év eltéréssel. Ráadásul az általad meglovagolt törzsi jellegen kívűl szinte minden eltér a két szituációban.

Attól, hogy a bögre, és a gumilabda is pöttyös, még lényeges gyakorlati külöbségeket mutatnak. Ha földhöz vágod, az egyik ripityára törik, míg a másik visszapattan, az egyikből tudsz kakaót inni, a másikból nem stb. Nincs értelme párhuzamba állítani őket.
Kövér László visszaállítaná a sorkatonaságot, az Országgyűlés elnöke szerint a sorkötelezettség eltörlése miatt kialakult helyzet orvoslásához sokkal több energiára lesz szükség, mint amennyit a sorkötelezettség fenntartására kellett volna fordítani.A házelnök szerint a terrorizmus és az illegális…..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2016.01.18 15:16:33
@Bambano: Az nem nemzeti gárda. Jelenleg hivatásos, és önkéntes szerződéses állomány van. Utóbbi is 24 órában katona, de bizonyos rang fölé nem juthat, és szolgálata határozott idejű.
A nemzeti gárda is tkp egy önkéntes alapú katonaság, azzal az eltéréssel, hogy az illető civil élete, munkája mellett vállal kiképzést, részt vesz heti összetartásokon, garantálja saját fizikai kondícióját, és vészhelyzetben gyorsan mozgósítható.
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2016.01.18 15:20:17
@a keresztényeket bántani tilos: Sorkatonaság és sorkatonaság között is van különbség.
Komment egy mondathoz: „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk”. (Kövér László) Három gyerekem van, több tucat főből áll a nagyobb családom három-négy gyerekes kiscsaládokkal, mégse venném a…..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.12.13 23:59:51
@Barkalot: Szerintem te nem vagy tisztában a kommunista szó jelentésével..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.12.14 00:05:37
@neoteny: Ok, mindj egy jobb rendszert. Aki nem nyilvánít véleményt, annak a véleménye nem vehető figyelembe.
A rendszerváltáskor pedig az alapító atyák úgy látták jónak, hogy aki a törvények szerint bírja a leadott szavazatok kéthermadát, az változtathasson az alkotmányon. Vagyis az alkotmány ne legyen bebetonozott és alakíthatatlan.
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.12.14 13:07:31
@neoteny: A törvény nem úgy szólt, hogy a listás szavaztok kétharmada szükséges az alkotmánymódosításhoz, hanem úgy, hogy a megszerzett parlamenti helyek kétharmada.
Ez a választási törvény pedig konszenzusos alapon született a rendszerváltáskor.

"Vagyis egy teljesen arányos választási rendszerben épp' hogy többségük lett volna."

Igen, és ha a nagypapának kereke lett volna, akkor talán ő lett volna a 6-os villamos..:)

Amint már írtam az alapító atyák által konszenzusosan elfogadott választójogi törvény alapján szerzett a Fidesz-Kdnp kétharmadot 2010-ben..
Vitában már számos alkalommal hallottam azt idősebbektől - vagy legalábbis nálam idősebbtől -, hogy tiszteljem a korát. Ez a legnagyobb baromság, amit mondani tud. És egyben szegénységi bizonyítvány is. Nincs mit tisztelni valakinek a korán. Ez egy adottság. Ha valaki sokáig…..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.12.14 12:11:51
Ez volt az elmúlt 10 nap. Orbán csak annyit tanult belőle, hogy az USA lebombázta Líbiát, ahonnan jönnek a menekültek. (Pedig Magyarországra nem jönnek a menekültek Líbiából.) Orbánnak még az is eszébe jutott, hogy külfödön irányítják a sajtót. (Ehhez kommentár se kell.)…..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.09.08 01:05:24
@Brix: Nyilvánvaló, de az eddigi status quot-t legalább látszat szintjén fenntartani akaró hatalmi esköz (ballib sajtó) mélyen kussol ezekről a dolgokról.
De ahogy a mondás tartja: "Csak növeli, ki elfödi a bajt".

Meggyőződésem, hogy olyan politikai változásokat indít be nyugaton ez a felelőtlen hazug liberális hazugságáradat, amely keserves következményekkel jár majd a bevándorló tömegekre..
Németország egyre fenyegetőzőbb hangot üt meg a kvóták elfogadtatása ügyében, miközben egyszersmind befogadná az összes szírt -- Merkel kormánya talán még sosem volt ilyen bizonytalan a nyilvánosságban. Érthetetlen ez a felkészületlenség egy bizonyos ideje azért már…..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.09.03 22:40:46
@bétaverzió: Nyilvánvaló ökörség, márcsak azért is, mert az EU beruházásokat támogat.
Arról nem is beszélve, hogy az egész keleti EU-s bővítéssel mennyit nyert a nyugat-európai nagytőke. Nem emberbaráti szeretetből vettek be minket. Pontosan tudták, hogy mennyit kaszálnak majd ennek a 100 milliós kelet-európai tömbnek a beintegrálásával, és ennek egy részét osztották vissza- EU-s támogatásként.
Sok víz lefolyt a Rajnán, mióta Merkel azt találta nyilatkozni -- először -- öt éve, hogy a multikulturalizmus megbukott. Azóta kiderült, hogy a két kelet-német származású állami vezetőnek (Merkel mellett Gauck elnöknek) többet jelent Németország stratégiai pozíciója Európa…..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.08.31 14:14:35
@high up!: Az elhíresült Merkel beszédről hallottál már? Világosan kimondja, hogy nem képesek és nem is akarnak integrálódni, hanem szigetekben élnek a befogadó társadalmon belül.
Persze teszik ezt, ameddig tehetik. Az ostoba liberális hatalomgyakorlás lesz az oka, hogy olyan szélsőjobbos erők fognakhatalomra kerülni, amelyek erőszakkal fogják megoldani ezt a problémát. A történelem megismétli önmagát..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.08.31 18:39:08
@nu pagagyí: Egyáltalán nem biztos, hogy lesz megoldás ezekre a problémákra. Egyre inkább úgy túnik, hogy nem lesz. A végtelenül segítőkész, anyagilag támogató német bevándorláskezelés ellenére egyre inkább nőtt a bevándorló tömegek önszegregációja. Ez volt a Merkel beszéd lényege..

"De valószínűleg nem mondta azt, hogy a probléma okozóját kell kiiktatni, bármennyire szeretnéd így érteni."

Én nem is ezt mondtam. Azt mondtam, hogy az jelenlegi vezetés ostoba, a helyzetet nem kezelő, illetve álságosan kezelő hozzáállását látva, a német társadalom a jövőben olyan politikai erőket juttathat a hatalomba, amelyek kemény erőszakkal fognak fellépni a beándorolt tömegekkel szemben. Egyszer már megtörtént..
Amit a legtöbben elvárnak a másiktól társkeresés közben, hogy ápolt legyen. Ez a minimum, és ha ezt valaki nem teljesíti, akkor nagyon kicsi lesz az esélye arra, hogy társat találjon. Azt is mindig hozzáteszik, hogy az ápoltsághoz az is hozzátartozik, hogy valakinek rendben legyenek…..
Egy korábbi, a Pentagon ellen intézett kibertámadás kapcsán orosz hackerek kerültek a képbe, mint lehetséges elkövetők. A támadást július 25-én indították, és 4000 katonai és civil személyt érintett. A Pentagon hivatalnokai szerint a támadás új, eddig nem látott módon…..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.08.20 01:46:29
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.08.20 12:33:00
@Wildhunt: Ha két hétre lekapcsolták, az azt jelenti, hogy két hétig tartott kijavítani a hibát, vagyis két hétre lebénult a rendszer..
Kína a görög kikötőkből Budapesten át árasztaná el áruival Európát? A BBPP-tengely – amit most találtam ki -, mármint a Budapest-Belgrád-Pireusz-Peking tengely úgy tűnik, napjaink egyik legfontosabb kínai gigaprojektje lehet. Most a Görögországot hitelezők is rátettek egy…..
Nincs ezen mit szépíteni! A kövér nők senkinek sem kellenek! Persze áltathatjuk magunkat, hogy a sikeres párkapcsolat vagy a sikeres pasizás nem a külalakon múlik, hanem a belső kisugárzáson, az önbizalmon, de ez a legtöbb esetben nem így van. Ez csak azon hamis pozitív…..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.08.19 22:19:32
@Ricordo: Al Capone?
Európa a kereszténység, a humanizmus, és az emberi jogok hazája -- és egyre kínosabban szembesül azzal, hogy nem tud megfelelni ezeknek az eszméknek (pontosabban ezeknek se -- miután az erkölcsös individualizmust, a szabad…..
1000 leütés Kapitalizmust! 2015.08.07 07:06:52
A magyarok elfeledkeztek arról, hogy milyen bánatos, szürke, reménytelen volt az országuk Kádár idején, milyen volt először szembesülni (ki, mikor és milyen körülmények között tehette) a Nyugattal:…..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.08.08 01:16:59
@unionista᠍᠍᠍: Alapvetően szimpatikus, amit írsz, de azért vannak vele gondok. Pl. ha nem cserélik elég gyakran a hűtőt, meg a többi háztartási kütyüt, akkor kevesebb Günther kell a Siemens gyárba is..
Valahol olvastam, hogy amikor legyártották az első nejlon harisnyákat, azok sokkal tartósabbak, strapabíróbbak voltak, mint azok amelyeket végül is a nagyközönég megvásárolhatott.
A tulaj ugyanis rájött, hogy sokkal jobb, ha a nők viszonylagos gyakorisággal új harisnyát kénytlenek venni, így mérnökeinek kiadta, hogy fejlesszenek kevésbé strapabíró nejlont. Ez a tulaj pedig nem egy zsidó kereskedő volt..
A magyar reformok működnek! Így, egyszerűen. Még külön oldala is van ennek az ősi igazságnak, aminek (figyelem!) az a címe, hogy A Magyar Reformok Működnek. És tényleg! Néhány napja a magyar egészségügyi rendszer keretein belül bevezettük a csináld magad mozgalmat. Ugyanis egy…..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.08.01 18:15:45
@csak egy néző: Fasszopó az örgeganyád te féreg ! Nem érted meg te idióta barom, hogy nincs pénz a költségvetésben arra hogy évente szátmilliárdokból akár csak a nyugati szint felére -harmadára növeljék az egészségügyisek bérét. Egyszerűen nem megy . Amiket felsoroltál te tudatlan ostoba barom, azok a töredékét sem teszik ki ennek az összegnek, ráadásul ezt minden évben meg kellene finanszíroznia a költségvetésnek.
Ezt kellett volna felfognia a nagyeszű EU-nak, és sokkal körültekintőbb szabályozást kialakítani a kérdésben.
Nem pedig elvenni , a kommunizmus által 40 évig sújtott társadalmaktól az orvosaikat, ápolóikat. Életek múlnak ezen, ezt próbáld felfogni te agyhalott ballib mutáns. Próbáld meg használni azt a minimális szellemi kapacitást, ami megadatott neked..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.08.01 20:36:36
@csak egy néző: Ne terelj te ócska féreg! Hol mondta ezt te fasszopó? Egyébként sincs köze a magyar és a nyugati egészségügyi bérek közti írdatlan különbséghez.
Gondolom az is a Zorbán hibája szerinted, hogy a lengyel , szlovák román egészségügyi béreket sem tudják a nyugati szintre emelni. Ugye te vadbarom?
Azt próbáld beleverni abba a buta tuskó fejedbe, hogy ez egy általános kelet-európai jelenség, és a nyugati országok felelőtlen hozzáállása miatt alakulhatott ki.
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.08.01 21:35:04
@csak egy néző: Nincsenek ellenérveid marad a személyeskedés. Annyira átlátszó vagy te patkány.
Persze értem én. Nehéz érvelned az ellen, hogy itt egy általános kelet-európai jelenségról van szó. Ha éves szinten csak egymillió forinttal emelnék fel az eü-s béreket átlagosan fejenként-ami még nem sok-az kb. 100 milliárdos pluszkiadás lenne évente, amit nem bír el egy posztkommunista ország költségvetése.
Itt bizony a nyugat-európai államoknak kellett volna önmérsékletet tanusítani az egészgügyisek terén. Ez ugyanis minden országban a legalapvetőbb, legfontosabb szektor.
Megértem hogy fáj az igaszság . Okádj csak tovább te nyomorult szarházi !
Na igen, az egyedfejlődés útján ide is eljutottam, hogy saját fajtám hibáin elmélkedem. Pontosabban a nők hibáin. Napok óta csak női társaságban vagyok, azaz magammal, érthető. Másik magyarázat, hogy kicsit magam felé hajlik a kezem, megpróbálom a férfiakat rávenni, hogy ne…..
           Írország népe ma óriási többséggel beemelte az ország 78 éves alkotmányába a melegházasság intézményét. Az ország egészségügy minisztere, az Európai Néppárthoz tartozó Fine Gael tagja azt nyilatkozta: "Mindig egyenlő polgár akartam lenni. Ma az lettem".…..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.05.24 21:37:29
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.05.24 21:46:02
@Losteiner Lóránd: Tulajdonképpen hosszú távon ez a szerencsénk. Az egyre torzabb, és aberráltabb Európát pedig a még többé- kevésbé egészséges lelkületű keleti részei fogják megmenteni, megújítani.
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.05.25 13:08:22
@jotunder: Maradj is ott..
Kivételt senkivel nem tesznek és elég gyakran ellenőriznek. A büntetés 103 euró, elég tetemes. Ebben már benne van a meg nem vett jegy ára is, ami egyébként egy alkalomra 2,20 euró, és egy irányba egy órán át jó. Legyen az metró, villamos, busz, vagy gyorsvasút, mindegyik közlekedési eszközön 60…..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.05.06 14:01:24
@Józsi01: No igen mondjuk ott nem volt egy Demszkyvel súlyosbított 20 év. 2010 óta legalább azt sikerült elérni, hogy egy ezressel csökkent a bkv bérlet ára..
Sok butasággal megtűzdelt interjút adott a házelnök Széles Gábor lapjának. A butaságok nem annyira az amerikaiak által felemelendő "új SZDSZ" körül koncentrálódtak (ebben az észrevételében ugyanis lehet akár egy szemernyi igazság is, time will tell, ahogy lehet igazság a Jobbik…..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2014.12.28 14:17:31
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:Mégis ki az alternatíva? De nem is ez a legfontosabb. Mely pártok biztosítanák ennek a messiásnak a parlamenti többséget? Sajnos az ördög a részletekben van..
KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2014.12.28 15:25:21
@wantaan: Picsán rúgtak bennünket, orosz segítséggel. Aztán úgy húsz év múlva rájöttek, hogy olcsóbb kiegyezni velünk, mint kurva sok pénzért egy idegen monarchia segítségét igénybe véve leverni egy újabb felkelést.
Az így kialakult dualista államban pedig rengeteget fejlődött az ország.
Mint ahogy a legvidámabb barakknak is az volt az ára, hogy az ország felkelt a kommuntista diktatúra ellen '56-ban. Ezután pontosan tudták az elvtársak, hogy akármit nem lehet megcsinálni, és teremteni kell egy viszonylagos jólétet..