Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szubjektiv

0 bejegyzést írt és 879 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karesz hosszasan keresgélte a pörköltjéhez valót, aztán nagyon boldog is volt, amikor a SPAR-ban végre talált annyiért és olyan marhalábszárat, amire vágyott. Otthon érte a meglepetés, 1.123 kg bőnye és zsiradék formájában. Szerinte ez az arány felháborító, amit meg is írt…..
„E tér oly puszta, ollyan idegen, Mint hogyha szentségsértő járna benne, S keblemben két érzés küzdelme foly: Érzem, mi hitvány a föld, hogy magas Lelkem lezárja, s vágyom el köréből; De visszasírok, fáj, hogy elszakadtam.” Kár, hogy Alfonso Cuarón valószínűleg nem…..
szubjektiv 2013.10.12 10:52:22
@bömböcz:
Miután megnéztem, megértettem, hogy miért nem írtak le sehol normális tartalmat. Hát nem azért, hogy ne lőjék le a poent, hanem azért, mert nincs nagyon tartalom. Ami önmagában még nem lenne baj.
Azt hiszem az én közép-európai Hrabalon, Stalkeren, Hamvas Bélán edződött szellememnek ez nagyon-nagyon kevés volt. Buddha meg ikon ide vagy oda :D
Ez egy indulatposzt, igen. Jön haza középiskolás gyerekem kiakadva, hogy a BKV ellenőrök — rendőri kísérettel — kifizettettek vele 6000 forintot. Ennyi volt nála. Az indok az volt, hogy bérletátadással megpróbált másvalakit átjuttatni a metró bejáraton. A valóság ezzel…..
szubjektiv 2013.06.11 23:26:59
Én azt nem értem, hogy ha már pár hónappal korábban volt egy afférja a gyereknek a halványan írt számok miatt, akkor miért nem magyaráztad el a fiadnak, hogy ilyen helyzetben nem fizetünk és pont. Írjanak jegyzőkönyvet, csináljanak amit akarnak, de te ne fizess.
SZülőként azt gondolom, hogy abból, ahogy a gyerek beszámol, le lehet szűrni, hogy igazat mond. Mert zaklatott, mert feldühítette a dolog, mittomén. Meg aki olyan jól van eleresztve, hogy simán van nála hatezer forint általában, az nem hazudik pénz miatt. Úgyhogy szerintem nem kéne azt latolgatni, hogy igazat mond-e a srác.

Nem világos, hogy miért kellett a gyereknek pótdíjat fizetnie, ha volt érvényes bérlete. Megpróbálta átadni a másiknak? Bizonyítsák be.
Tettetek panaszt? MIért kellene feltétlenül rendőrségen feljelentést tenni? Lehet, hogy már több panasz is érkezett mondjuk az adott ellenőr ellen, akkor talán nem lenne hiábavaló a dolog.
Jól emlékszem, hogy ezeken a helyeken nem lehet visszanézni a kamerák képeit, mert nem felvevősek?
Szerintem, ha az ember arra sem veszi a fáradtságot, hogy panaszt tegyen a BKK-nál, akkor nem korrekt egy blogon hőzöngeni. (Lehet, hogy tettél, nem tudom. ) Meg, ha ilyet csinálnak a gyerekemmel, akkor nem azért teszek panaszt, mert az biztosan eredményes lesz, hanem azért, hogy lássa a gyerekem is, hogy nem megyünk el szó nélkül egy ilyen felháborító eset mellett. Akkor sem, ha kicsi az esélye, hogy igazat adnak nekünk.
Mint beszámoltunk róla, a demokratikus erők tegnap a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt gyülekeztek, hogy nemet mondjanak, felszólítsanak és kifejezzenek. Videónk az eseményről és a színtiszta antiszemitizmusról egy kattintás után. ..
Aczél Endre a Galamuson megjelent, Fiúk, című írásában szenvedélyesen kádáristázza a kormányt – ez még a Kádár-rendszer sztárújságírójának is szíve joga. De hogy egy szerkesztő hogyan engedheti megjelenni a következő, egészen nyilvánvaló és vérlázító…..
Nem meglepő módon, egy ilyen betegség kezelése áldozatokkal jár. Kezelő és kezelendő részéről is.De nem minden áldozat jár veszteséggel. Aki kicsit is figyelemmel követi csodálatos országunk történéseit, az tudja, hogy vannak gondok az egészségügyben. Aki beteg lesz, pláne…..
Új MÁV blog Még mindig meleg van 2012.10.02 10:04:02
Szmertyin levelében a légkondira panaszkodott, mely eset tegnap történt meg vele. Mondjuk hazánkra az jellemző, hogy nem az időjárást nézik, hanem a dátumot, így ha hivatalosan ősz van, akkor már nem megy a légkondi, ha meg nyár, akkor bekapcsolják akkor is, ha kint már két napja…..
szubjektiv 2012.10.02 12:02:51
@prokki: Nálunk most ilyen menő klímás buszok járnak. Mondjuk én akkor is utálom, ha megy rendesen a klíma, mert büdös van. Van amelyiken van nyitható ablak, de van olyan is amelyiken nincs. De az sem rossz, mikor egy szép nyári napon utazik az ember és olyan hideg van, hogy minden tisztességes ember másnapra beteg lesz.(jó, miért nem cipel magával pulóvert, ahogy az egyik felkészültebb kommentelő tette?...:) Ugyanez a vonaton is játszik. Amíg nem tudják üzembiztosan működtetni a légkondit, addig hagyni kéne a fenébe.

Azt hiszem kicsit az is idevágó téma, amit most nyáron tapasztaltam, hogy nincs sem függöny,sem ilyen lehúzható sötétítő izé egyes szerelvényeken. A függönynek ott vannak a kis akasztó bigyók, de a függöny az valahogy hiányzik róluk. Tudjuk, hogy milyen fontos a D- vitamin, na de ez azért brutális tud lenni.
szubjektiv 2012.10.02 19:43:01
@SomiTomi: Tényleg! Én is emlékszem az ilyen rolóra:)
Új MÁV blog Kalandos hazaút 2012.09.09 09:08:20
  Mi csak haza szerettünk volna jutni a Művészetek Völgyéből vasárnap (2012.08.05-én), hogy végre 9 nap után a saját ágyunkban tölthessük az éjszakát. Mivel nem volt kedvünk a z utazóhátizsákokkal stoppolni, így a MÁV szolgáltatásainak igénybe vétele mellett…..
„A torkánál ragadta meg a kérdést Pelikán elvtárs...Angol Park? Hogy az angol imperialista világbirodalom röhögjön a markába??Egy frászt!! Vidámpark! Ez kell a dolgozóknak!″/Bacsó Péter: A tanú/ Vége a fővárosi Vidámparknak, november 4-én végleg bezár az intézmény, az…..
Az ELMŰ-nél a kikötéshez hasonló sebességgel feldolgozták a hétfőn kifizetett "szerződés nélkül vételezett" áramot, mert kedd délutánra vissza is kötötték az áramot: A hétvége elég bulis lett. Meggyőztük a családtagokat, hogy egy régi hagyományt élesztünk újra, és…..
szubjektiv 2012.09.26 16:24:11
@uraaam: MIért kellett volna a nyakukra járnia? Beküldte a szerződéshez szükséges papírokat, az áram meg jó, hogy jön. Attól, hogy tuljadonos változás történik az áram nem szokott megszökni. Jajj...
szubjektiv 2012.09.26 21:22:51
@Xezs: Jah, ilyenkor a tulaj annyit tehet, hogy a kifizetett közüzemi díjak miatt beperli a bérlőt. Sokkal okosabb a bérlő nevére iratni.
szubjektiv 2012.09.26 23:23:39
@uraaam: Az ELMÜ-nek küldték be a tulajdonos változásról szóló pépört. Hogy jön ide a NAV???
De nem válaszolt a posztoló, innentől nem érdekel a sztori.
Fotó: Vargosz/ÉLETképek Annyira ismerős. Mintha tegnap láttam volna valahol. De aztán lehet, hogy tényleg csak gyerekkoromból emlékszem a sárga keramitkockákra? Ha tudjátok merre találni ilyet Budapesten, osszátok meg velünk! Szia!Egy szomorú hírrel kereslek: úgy tűnik el…..
„Soha nem jártam még Magyarországon. Az igazat megvallva soha nem éreztem különösebb érdeklődést a kelet-európai országok iránt. Budapest kellemes meglepetés volt… Sőt nem csak meglepett, de már az első sétára egyenesen beleszerettem ebbe a városba… Azelőtt csak…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.   Tisztelt Olvasók!   Sajnos nekem is van rossz tapasztalom a magyar…..
szubjektiv 2012.08.26 00:54:14
@szabidoki: Semmire sem mentség.Ellenben magyarázat a bkv ellenőrne, a butikban dolgozó eladókisasszonyra, a bankos asszonyságra és az orvosra is.
De lássuk be, hogy kevésbé fájó, ha bunkó az ellenőr, vagy primitív az eladó kisasszony és húzza a száját, ha a harmadik nadrágot próbáljuk fel, de elmegyünk vásárlás nélkül, mint amikor mondjuk az anyánk élet és halál között tartózkodik és az orvos azzal van elfoglalva, hogy ne zaklassuk már. Arról nem is beszélve, hogy nem fogunk eget-földet megmozgatni, hogy megkapjuk a 38-as méretű ruhát a cosmoban legutóbb látott modellből, de ha az anyánk élete a tét, akkor mindent bevetünk és nem értjük meg, hogy a nagy fehér varázsló miért csak komplett össztűz után hajlandó megműteni a nekünk oly fontos személyt.
szubjektiv 2012.08.26 16:18:07
@szabidoki: Nem kérdés, hogy megalázóan, vérlázítóan kevés az orvosok, no meg a nővérek bére. De attól több lesz a bére, ha bunkó a beteggel?
Tegnap óta működik próbaüzemben a Mandiner.hu új komment(elő)kezelő rendszere. A hozzászólások és hozzászólók fontosak számunkra, mindig is azok voltak. Ahogy a Reakciót búcsúztató bejegyzésünkben írtuk: Sokat köszönhetünk a blog körüli közösségnek,…..
szubjektiv 2012.08.17 21:09:50
@tesz-vesz: Olvashatatlan volt már a mandiner a trollfolyamok miatt. Szerintem egy jó lehetőség, hogy az ember akarja-e a szarfolyamot olvasni, vagy inkább az előzetesen megszűrt kommenteket olvasgatja., amikhez esetleg szívesen hozzá is szólna.
Szombaton este a jamaicai 4x100-as férfi váltó óriási világcsúcsot futva lett olimpiai aranyérmes Londonban. Usain Bolt, a világ leggyorsabb embere ezzel már hatszoros olimpiai bajnok, napjaink egyik legnagyobb aktív sportolója. Néhány órával korábban jelent meg Gerlóczy Márton…..
szubjektiv 2012.08.13 16:25:16
@Alfőmérnök: Van önkritikám, de eddig nem gondoltam volna, hogy paranoid barom vagyok amiatt, hogy a Szent István körúton ésszel kell a járdán gyalogolnom, mert nem egyszer centiken múlt, hogy nekem ne jöjjön egy idióta, száguldó biciklis.
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
szubjektiv 2012.07.16 23:05:07
@cukorrépa: Nem a véglénynek van méltósága.
Neki nincs. Az életnek van. Rohadt nagy különbség.
szubjektiv 2012.07.17 00:31:22
@cukorrépa: Nem, én azt mondom, hogy az élet kioltásához senkinek nincs joga. Az élet egy olyan valami, ami felett ember nem rendelkezhet. Sem a mocskos gyilkos, sem ostoba, vagy kevésbé ostoba emberek gyülekezete. Ha már az élet sem alapérték, akkor semmi nem az. Az, hogy a gyilkos semmibe vette az életét egy másik embernek, nem jogosít fel minket semmire. Hiszen mi nem ő vagyunk, ugye? De persze lehet ezt az elvet vallani. Csak akkor jön egy kérdés: Miért nem lehet elvenni egy ember életét? A te olvasatodban azért, mert valaki ( a szemét gyilkos épp) egy személyben nem dönthet erről. Nem volt rá felhatalmazása. Ellenben a közösséget, az államot felhatalmazhatjuk ezzel a joggal.
Én meg azt mondom, hogy senkinek nincs joga elvenni az ember életét. Mert SENKI nem adhat erre felhatalmazást. Sem szórakozásból, sem a mi vagyunk a jó fiúk és ezért mi megtehetjük alapján. (ne keverjük ide az évezredes vitát a diktátor megölésének jogosságáról)
És az én elméletem az erősebb. Mert az én olvasatomban nincs különbség. Az élet elvételéhez senkinek nincs joga. Nálad meg eldönthető, hogy mikor és kinek veszik el az életét. De akkor annak is joga van hozzá, aki egy személyben hoz róla döntést, nem? Hiszen az emberi élet kioltható. Hogy a gyilkos személyes döntése vagy a kollektíva döntése a helyénvaló? Csak megítélés kérdése, hogy kinek van igaza. Az életet nem szabad alku tárgyává tenni. Nincs mérlegelés. Az élet vagy szent vagy préda.
szubjektiv 2012.07.17 00:47:36
@Disintegrator Rising: Ugyan miért?
Teljesen el vagyok képedve. Annyira klassz ötlet, annyira aranyos kivitelezés és olyan önzetlen munka. Akárki is volt, köszönjük! VZs levele és további képei alant:     Helló! Hétfő reggel jöttünk haza a Déli pályaudvar felől, és az Avar utcában (Győri út - Avar…..
Fizimiska árfolyamot rögzített volna, amikor váratlanul kiderült a bankban, hogy lakására a Magyar Telekom végrehajtási joga került, még 2007 októberében. Történt ez annak ellenére, hogy akkor már több mint fél éve az övé volt az ingatlan, a tartozás pedig az előző tulajé…..
szubjektiv 2012.06.06 01:45:28
@PlastiCat: Nem érdekel a pillanatnyi hírnév. Hagyjuk azt meg szabó zsófinak és aktuális szerelmeinek. Pedig amúgy nem rossz az ötlet.
@atpijkamo: Jah, és szövegértésből sem volt rossz.
szubjektiv 2012.06.06 01:48:53
@atpijkamo: Így az unokahugom is tudott hegedülni, csak őt még fel is léptették szegényt mindenféle családi rendezvényeken.
               Gyermekeim osztálytársai azt hiszik, nálunk minden összevissza megy. Sőt, szerintem a környezetünknek is ez a véleménye és néhol nekünk is, amikor úgy érezzük, nem fér bele egy rakás dolog a…..
szubjektiv 2012.06.01 11:30:48
:))
Mandiner blog Míg Kádár 2012.05.26 08:01:00
  Suhogott a Kádár-kolbász, amikor én még kissrác voltam. Minket persze csak a szele érintett meg. Nem volt, ami fájjon. Illetve nem úgy.   Fejben már akkor összeállt a ’80-as évek képe, ami egyfelől a nagyszüleim által soha meg nem szokott vasbeton sematizmust, másfelől azt…..
szubjektiv 2012.05.27 03:45:45
@csi szi:
Én nagyon nem komálom a fideszt, de amikor ilyeneket olvasok: "Az ifjúgárda (KISZ-es egyenruhás "félkatonai alakulat") is részt vett ilyenkor a "rendfenntartásban" (rossz nyelvek szerint valamelyik fideszes is volt anno ifjúgárdista, Kövér, vagy egyenesen Orbán, már nem tudom)" akkor öklendezek a mocskon, ami az ilyen szövegekből árad, és arra jutok, hogy még mindig inkább ezek.
Lehet Orbánt, Kövért meg bármelyiküket rühelleni, de ezek a bevett mozgalmi eszközök a bemocskolásukra valami elképesztően ember alatti módszerek.
szubjektiv 2012.05.27 03:53:16
@A fidesz a betegek kiirtására készül:

"Mi változott? Sokkal több embert érint negatívan a jelen állapot, mint az akkori.
Melós (szavaitokkal "proli") családban nőttem fel"

Ki vagy te, hogy ezt megítéld?
Amúgy meg valami nagyon félreértettél eddigi életed során, ha azt hiszed, hogy a munkás és a proli ugyanaz.
  Boldog húsvétot!..
szubjektiv 2012.04.08 19:11:16
Mind elmegyünk, a ringatózó fák alól mind elmegyünk, a párás ég alatt mind indulunk a pusztaságon át a száraz ég alá, ahányan így együtt vagyunk, olyik még visszanéz, a holdsugár a lábnyomunkba lép, végül mind elmegyünk, a napsütés is elmarad és lépdelünk a csillagok…..
  A 2009, 2010 és 2011 után idén is megkérdezzük olvasóinkat, mi a véleményük a Mandinerről. A kérdőív itt érhető el néhány napon keresztül, köszönjük mindenkinek, aki kitölti. A válaszok kiértékelésével a blogon jelentkezünk.   Azt…..
  Meggyőződésünk, hogy Schmitt Pál helyesen döntött. Köszönjük!..
szubjektiv 2012.04.02 16:38:03
@hoffmannrozsa: Ha valakinek a mandátuma végig szól egy juttatás, akkor miért kapná meg, ha lejár a megbizatása? Csak úgy kérdezem.