Regisztráció Blogot indítok
Adatok
odod94

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mármint a menetrendben. Mert köznapi értelemben rendben van, nem kell dolgozni aznap, ennyit jelent. De nézzük meg a Volán jelenlegi jelmagyarázatát:   Látjuk az üres kört, ami a szabadnapot jelenti.Bár ez nem tudom, hogy hol van hivatalosan leírva, de az emberek általában tudják, hogy ez a…..
Az valószínűleg mindenkinek megvan, hogy a Városliget volt az 1896-os millenniumi ünnepségek részeként megrendezett Ezredéves Országos Kiállítás helyszíne. Ez azonban nem az első kiállítás volt itt; a korábbiak többek közt olyan tárgyi emlékeket hagytak ránk, mint az Olof Palme-ház vagy az…..
odod94 2022.12.08 01:06:33
@nemeza:
A Vakok kertje megvan. 2018-ban az is felújításra került a beruházások kapcsán.
Bővebben:
www.mvgyosz.hu/legyen-a-vendegunk-hu/vakok-kertje/
Bár netes csalásokról hosszú évek óta tudok, személyesen ritkán találkozpm ilyesmivel. Persze leszámítva a napi átlag 10-15 lánclevelet mesés örökségekről, hatalmas lottónyereményekről, elutalt milliókról, meg hasonlókról. De ezek nem nekem szólnak személyesen, ezeket elküldik egyszerre több ezer…..
odod94 2022.08.22 15:55:34
@Deak Tamas: Teljesen igaz. Apám 60 felett jött rá, hogy kell neki egy számítógép. Mivel netezésen, YouTube-on és Skypon kívül mást úgysem igen használ egy Ubuntut raktam fel neki. Teljesen jól elvan vele.
Felhő Mészáros 2022.04.27 16:29:08
Az emberek jó része manapság már felismeri, világunk fel van osztva a nagyhatalmak között. Ebben a helyzetben miért gondoljuk azt, hogy az amerikai elnyomás jobb, mint az orosz? A közvélemény előtt sosem titkolták, hogy Jaltában a két „nagy” megegyezett Európa és a világ felosztásáról. Mindenki tud…..
bircahang Le se szarják 2022.02.17 06:06:00
Érdekesek eddig a választási adatok. Kb. 8,2 millió ember választásra jogosult, ebből kb. 7,8 millió belföldi lakos. 430 ezer jelentkezett be leveles szavazásra, s 10 ezer ember követségi szavazásra. A leveles szavazók döntő többsége határontúli (Trianon) magyar, akinek sose volt…..
odod94 2022.02.18 07:28:36
@Gery87: a német nyugdíjas házaspár szavazhat az önkormányzati választásokon.
Csak kapkodom a fejem. Ilyen pénzszórást már régen láttam. Összeszámolni is nehéz. Csak ami hirtelen eszembe jut:  3 millió forintig felújítási visszatérítés, 13. havi nyugdíj, 6 havi fegyverpénz a fegyveres testületeknél, 10-30 %-os béremelések bizonyos területeken, fiatalok…..
odod94 2021.12.31 04:57:27
@élhetetlen: Figyelj, azt írtam, hogy azért vagyok "gazdag", mert alkalmazottként valamivel többet kapok, mint a német minimálbér. Nincs saját teniszpályám meg úszómedencém, szóval nem azokra megy a rezsikedvezmény. Az átlagosnál valamivel nagyobb házban élek, az igaz. Szóval valami középoszálybeli életet élek a mérnöki végzettségemmel.
Persze, ha bevágnának egy második SZJA kulcsot, meg emelnének a gázszámlámon, éhen akkor sem halnék.
Viszont, ha tényleg érezhetően több lenne az elvonás a fizetésemből (még mindig az 1500-2000€ nagyságrendről van szó), akkor lehet Budapestről húznék a francba Bécsbe vagy Münchenbe, mert ott is igény van arra amire képes vagyok.
És ha én meg 20-30 kollégám úgy dönt, hogy megyünk el innen a francba, akkor kapásból el fog maradni százmillió Ft adóbevétel a költségvetésből.
Szóval lehet szopatni a középosztályt, de köszönhetően az uniónak, meg annak, hogy angolul és svábul is elpofázok (mivel ezt is tanultam :-) ) nem tart semeddig hogy máshova rakjam át a székhelyem, és a magyar állam felé egy fillért se fizessek.
Úgyhogy lehet engem anyázni, hogy "gazdag" vagyok, mert jobban élek,mint egy nêmet takarító, de ha elkezdődik a kuláküldözés akkor nem én fogom megszívni. Nyílván szarabb, hogy svábul kell pofázni a boltban, meg Fradi meccs helyett valami Bundesliga 2-re fogok járni, de ezek túlélhetőek.
Csak ennyit szerettem volna hozzátenni a "fizessenek a <<gazdagok>>" margójára.
Pár napja akadt a kezembe a Rubicon történelmi folyóirat 2021 januári különszáma, ami teljes terjedelmében a honfoglalókról szólt. A téma egyébként roppant érdekes, ám a mai Magyarországon sajnálatos módon rendkívül átpolitizált. A magyar őstörténet kedvelt terepe a legkülönfélébb nacionalista…..
odod94 2021.09.07 08:47:44
youtu.be/Jwif_nU-rKE

Ez a műsor is ezt a kérdéskört próbálja feszegetni.
Biztos forrásból származó információm szerint a 2022-es magyarországi parlamenti választások után a Fidesz és az ellenzéki együttműködés pártjai egy fontos ügyben nagykoalícióra készülnek. A birtokomba került dokumentum szerint a két, egymással oly sokat vitatkozó politikai erő között abban szinte…..
odod94 2021.06.15 12:57:18
bircahang Győzelem Brüsszelben 2020.12.16 06:06:00
Megjósoltam előre, hogy mi lesz ebben az ügyben, az EU contra Lengyelország/Magyarország ügyben: Brüsszel meg fog hátrálni, ügyelve persze az arcvesztés elkerülésére. Miért? Mert a megállapodás sokkal inkább brüsszeli érdek, mint magyar. S megjósoltam, hogy erre a ballib reakció az lesz, hogy…..
odod94 2020.12.16 12:47:06
@zavaleta: Szerintem egyértelmű, hogy miért ezt túltolt sorosozást tolják. Helyette háttérhatalmazni kéne, ami kissé le lett már járatva. Bár az újabban behozott libernyákozással már effelé halad a kommunikáció tartalmilag.
Vonatközlekedés pusztán nappanelekkel? Sajnos még nem terjedt el ez a megoldás, mindössze egy 3 kilométeres, teljesen egyenes sínszakaszon működik. De a lényeg, hogy létezik már olyan vasút, amelyik pusztán a vagonok tetejére és az állomásokra szerelt napelemeit használja a…..
A Budapesti tömegközlekedés a legtöbb ember számára frusztráló, hiszen napi szinten tapasztalunk olyan dolgokat, amik ellen legszívesebben felszólalnánk, ám legtöbbször ezt mégsem tesszük meg! Mi, most megtörjük ezt a szótlan hagyományt, és elmondjuk mik a problémák Budapesten a tömegközlekedéssel.…..
odod94 2019.08.28 17:12:33
Hat éve még csak 250 ezer, tavaly már 340 ezer ember döntött úgy, hogy maga mögött hagyja a brit fővárost. Csupán a nemzetközi bevándorlás miatt nem csökken drasztikusan London lakossága...
odod94 2019.07.07 08:13:10
@Szaktanár: Nézd meg a linket, amit beraktál. Az azt tartalmazza, hogy az szja mellett miket vonnak le a bruttóból. A biztosított fizeti az egészségbiztosítási járulékokat, tehát aki többet keres az többet is fizet egészségbiztosítást. A 7500 Ft-ot akkor kell fizetni, ha valakinek nincs munkáltatója, aki rendezni a befizetést.
Indul a szocialisták rendezte főpolgármesteri előválasztási bohózat! És Indul Karácsony Gergely, korábbi MSZP-P-s miniszterelnök-jelölt, zuglói polgármester. Hát izgultunk rendesen, Karácsony Gergely indulását sokáig lebegtették. Fene tudja miért. Kérette magát, vagy esetleg erre is csak hagyta…..
odod94 2019.01.06 14:40:37
@dorian gray: Ezek a Budapesten leadott listás szavazatok
Ahogy internetezési szokásaink, úgy a mobilnet-ajánlatok is rengeteget változtak az elmúlt pár évben. A szolgáltatók egyre szélesebb mobilinternet-palettája azt mutatja, hogy azon kívül, hogy évről.évre egyre nagyobb adatforgalmat tartalamzó csomagokkal kecsegtetnek, próbálnak többet nyújtani az…..
odod94 2018.10.09 22:48:15
Saját fegyverét fordítják most az európai liberálisok Orbán Viktor ellen. Most úgy tűnik, hogy minden mérsékelt politikai erő a magyar miniszterelnök ellenében kívánja meghatározni saját politikai krédóját. A magyar modell most akár jól is jöhet az európai szocialistáknak, zöldeknek, liberálisoknak,…..
odod94 2018.09.23 16:24:22
Az előző részben azt elemeztem, hogy miért nem jutott el az ellenzék üzenete a választókhoz, így azok nem tudhatták meg, hogy miért is lenne jobb az ellenzék jelöltje képviselőnek vagy épp kormányfőnek, mint a Fideszé vagy Orbán Viktor. Ám az se baj, ha a választó a…..
odod94 2018.04.13 15:12:03
@GyMasa: Pontosan. Az egész úgy parasztvakítas ahogy van.
odod94 2018.04.13 15:15:05
@WildBear: Aki itthon megkeresi a német minimálbért az Porschéval jár és szégyelje magát mert miatta éheznek a borsodi cigánysoron.
odod94 2018.04.14 09:22:57
@Brendel Mátyás: Nem tudom észrevetted-e, de pont most írtad le miért kell Paks és mi a feladata.
A konstans szintetet termeli az atomerőmű a napi csúcsokra meg termelnek a gázturbinák, Visontán meg több szenet lapátolnak a kazánba*. Ha süt a nap lehet azt is hasznosítani és nem járatni a turbinákat. A kettőnek más a szerepe egyszerűen. A stabil alaperőmű 30-40%-a mellé a maradék 60-70%-ot olyan módon lehet majd 20 év múlva termelni, ahogy az akkkori energiapolitika gazdaságosnak látja.
Amúgy meg fogsz lepődni, de Paksra építenek naperőművet is. Ugyanis a két technológia kiegészíti egymást, és észszerűen hasznosítva nem konkurenciái egymásnak.

*Nyílván más a szabályozása a gáznak és szénnek, de nem ez akar a lényeg lenni.
Meg is indokolja, miért nem. De még hogy megindokolja!..
odod94 2018.04.01 00:33:45
@Bryan élete: Az ország másik fele meg azért drukkol, hogy az mszp és dk tűnjön el első lépésként, a fidesz sajnos csak a következő körben tüntethető el.
Sokat írtam az elmúlt időben a Jobbikra való átszavazásról. Az egyik nagy dilemmája a 2018-as választásnak ez. De van egy másik dilemma is a jobboldalon, és ez a MSZP-re, DK-ra való átszavazás, különösen az utóbbi. Sőt, egy kiábrándult fideszes számára, még dilemmaként sem tud megjelenni a…..
Folyamatosan megy ez a "játék", hogy melyik körzetben melyik párt adja az esélyes ellenzéki jelöltet, kinek van reménye a Fidesz legyőzésére. Csak éppen a Jobbik nem lép vissza sehol, ezzel pedig Orbánt segítik, ahogy amúgy az egész ciklusban tették. Se szeri, se száma az ilyen olyan…..
Ahhoz, hogy az ellenzék nyerjen, nem baloldali koordináció kell, hanem 70 százalék közeli részvétel a választásokon. A múlt héten meghiúsult az MSZP-P-DK és az LMP egyéni választókerületekben történő koordinálása. Az LMP vezetése elmúlt időszakban tárgyalásokba kezdett az MSZP-P vezetésével, az…..
odod94 2018.03.16 09:30:20
@GNDL:
kis emlékeztető hogy adóztál a nagyszerű gyurcsányi gazdaságpolitikában. www.nettober.com/index.php?p=berkalk20090101

Papíron minimálbérre bejelentve, a többi rész feketén zsebbe módszerrel jobb, de annak aki tanult és többre vitte annak a fele sem volt a nettója. Ma a nettó fix 66,5%.
"Sajnos" mérnökként az utóbbi kategóriába esek, így nem tud meghatni a bolsevista fizessenek a gazdagok szöveg.
Lefőtt a következő évre készülő pálinka, a káposztát is eltettük savanyítani, úgyhogy jöhet az elmaradt feladatok ledolgozása. Sok izgalmas eszembe jutott az utóbbi időben, de egyelőre csak egyet! Előre leszögezem, hogy nem vagyok irodalmár, ezért nem is tudok és akarok belemenni irodalomminőségi…..
Ha végigtekintünk azokon a témákon, amelyek a Fidesz iránti lojalitást táplálják -- amelyektől a Fidesz-szavazók nemzetinek és/vagy polgárinak érzik magukat, hát, szánalmas a kép. A nagy rezsicsökkentésben, amely a 2014-es választásokat is jelentősen befolyásolta, a magyar lakosság járt a…..
odod94 2018.01.18 01:46:23
Az egyszerű ellenzéki szavazók körében még mindig népszerű a teljes, a nagybetűs összefogás, hogy egyszer mindenki, Karácsony Gergely, Molnár Gyula, Fodor Gábor, Kunhalmi Ágnes, Gyurcsány Ferenc és Szél Bernadett (egyesek szerint még Vona  Gábor is) egy színpadra áll és együtt vonulnak a Fidesz…..
odod94 2018.01.17 08:13:20
@metal: Azért nehéz mindenhol 1 jelöltet indítani, mert az egyéni jelöltek után jön a kampánytámogatás. Kormányra úgyse kerülnek, de jobb lenne minél több ingyenpénzt összeszedni.
Ass blaster Cifra nyomorúság 2018.01.01 10:45:02
Otthon voltam.  Megírom.  Egy hét nem nagy idő, de szinte végig mentem valahová. Családi és baráti találkozókra, színházi előadásokra. Itt kérek elnézést azoktól akikre az idén nem jutott idő és azoktól is akire jövőre nem jut idő mert akkor látogatom meg azokat akik idén kimaradtak. Szóval nem…..
odod94 2018.01.03 04:25:10
@karandash: pontosan, latin betűkkel van kiírva minden, azokat nagy valószínűséggel ismeri, aki idejön - hogy milyen pöttyökkel meg vonalakkal díszítünk pár betűt az meg rohadtul nem érdekli. Egyébként pont az utca, tér, pályaudvar olyan, hogy nem kell beszélni az adott nyelven, hogy rájöjjön valaki mit is jelent, ha mondjuk két percig megnéz egy térképet. Ahogy a "kérem vigyázzanak az ajtók záródnak" is azt jelenti, hogy a metró most bevágja az ajtókat és megy tovább. Teljesen lényegtelen, hogy melyik szó mit jelent, hogy van ragozva stb. a harmadik megálló után pontosan fogja érteni. Attól, hogy valaki nem beszél magyarul nem azt jelenti hogy egy életképtelen hülye az illető.

Mikor Prágában voltam először, és csehül kb. annyit tudtam, hogy 'áhoj' és 'proszím dvá pívá' nem éreztem szükségét, hogy angolul is elmondják a 'prisní stanicét' (következő állomás) és az 'ukoncste proszím á visztúp a násztup...-ot' (kérem fejezzék be a fel és leszállást...), mert ugyanazt a kb. 10 szót használta csak a metró, ami ráragad az emberre, miután huszadszorra hallotta.

A budapesti metróban pedig az a trükk az angol bemondásoknál, hogy akkor mondja be ha át levet szállni másik metróra, hévre, vonatra, vagy Volánbuszra, illetve a végállomásokat.
Az másik kérdés, hogy valóban fontosabb-e a H5-ös HÉV a Batthyányn, mint a 4/6 a Blahán, vagy a Széll Kálmán tér önmagában, de nem hiszem, hogy bárki azért maradt volna fenn, mert nem mondta elé a néni, hogy 'next station is'...