Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kormosgergo

115 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sunseaty Macko 2024.04.05 08:46:32
Szivacski Nimród és Hegedűs Bence egy közös nyaralás alkalmával úgy döntött, belevágnak Bence álmának megvalósításába, és burgerezőt nyitnak. Ehhez a legjobb pillanatot választották, hiszen újra tombol a burger-láz, a 2010-es évek közepének street food forradalma óta nem láttunk ekkora érdeklődést a…..
Szeged legújabb kávézójában immáron cicák között fogyaszthatjuk kedvenc cappuccinónkat. Persze nem arról van szó, hogy egy Hooters nyílt a napfény városában. Nem, a belvárosi Mérey utcában a vérbeli macskarajongók számára már biztosan jól ismert macskás kávézó ötlete valósult meg. ..
Sunseaty Le Lapin Bleu 2023.06.27 13:36:37
Bárcsak ilyen helyek lennének Párizsban... Ez volt az első gondolatom, amikor beléptünk a Kék Nyuszi elegáns, boltíves belső terébe. A Le Lapin Bleu ugyanis olyan, amilyennek a nem franciák, vagyis mi a filmek és romantikus regények alapján egy kis francia bisztrót elképzelünk. ..
Sunseaty Waffini Szeged 2023.04.12 05:29:04
A gofri jóval több, mint egy finom édesség, képes ugyanis felidézni gyerekkorunk legszebb emlékeit. Ki ne emlékezne arra, amint izgalommal telve várakozott a büfé előtt, hogy végre beleharaphasson a ropogós, de mégis lágy és puha tésztába. A Waffini visszarepített minket a régi idők balatoni…..
Sunseaty Mangalard 2022.07.25 15:04:14
Ezúttal nem Szegeden kalandoztunk, hanem a mindössze 14 km távolságra fekvő kisvárosban, Sándorfalván jártunk, ahol nem mindennapi gasztroélményben volt részünk. Mangalica és zsír/szalonna (angolul: lard), azaz Mangalard. Egy hely, ami voltaképpen nem is egy hely, hanem rögtön kettő, bár az is…..
A Kelesztő neve összeforrt a tojásos reggelikkel, a friss croissant-okkal és a legnépszerűbb brunch fogásokkal. Megkerülhetetlen pont volt sokáig azok számára, akik szeretik egy bőséges reggelivel indítani a napjukat, minden percét kiélvezve annak. Aztán 2020 májusában egy időre bezártak, és bár…..
Javában dübörgött a Szegedi Borfesztivál, a belvárost két év szünet után újra ritkán látott embertömeg lepte el, amikor is Szeged Város Borának megválasztását követően nem sokkal megjelent Szöged Kávéja is. A kezdeményezést már jó ideje figyelemmel kísértük, így alig vártuk, hogy megkóstolhassuk a…..
Sunseaty Cloē Cafe Szeged 2021.11.12 19:23:49
Létezik egy kávézó, ahol a fal rózsaszín, a kávéba szárított rózsaszirmot szórnak, és az ételek/italok egy része kollagénnel készül. Egy hely, amitől még Doktor Szöszinek is leesne az álla. Ezt a helyet úgy hívják, hogy Cloē Cafe. Az első fővároson kívüli Cloē pedig nem máshol, mint Szegeden nyílt…..
Sunseaty Buddha Original 2021.09.29 22:16:23
A thai ételek és a sushi kedvelői körében méltán népszerű Buddha Original megnyitotta első szegedi éttermét. Az ázsiai ételeket kínáló lánc folyamatosan bővül Magyarországon, melynek fontos állomása a mostani nyitás, hiszen eddig nem merészkedtek Pest megye határán túlra.  ..
Sunseaty Kisablak Burger&Fries 2021.06.27 21:11:32
Aki járt már Prágában, az biztosan kiszúrta a Tramvaj 11-et, vagyis a Vencel tér közepén dekkoló piros színű villamos-kávézót. Nos, Szegednek is van egy hasonló vendéglátóhelye, ez a 7-es Megálló nevet kapta, így állítva emléket az egykori 7-es villamos végállomásának. A Somogyi utca sarkán…..
Létezik egy hely, ahová a vegánok és a húsevők közösen betérhetnek, méghozzá kompromisszumok nélkül. Nem, ez nem egy tündérmese kezdete, hanem a szegedi valóság. A Fricskában ugyanis két teljesen elkülönített konyhában készülnek a "zöld" és hagyományos fogások, így kizárt, hogy az alapanyagok…..
A tavaszi önkéntes karantén óta több ezer ember tanulta meg, hogy mi is az a kovász és hogyan kell kovász felhasználásával kenyeret sütni. Az élet azonban nem állt meg, hiszen még az olyan önjelölt házi pékeknek, mint jómagam is dolgozniuk kell. Bár sokunknak nincs ideje minden héten sütni, az…..
Szegeden lassan már annyi a jó pizzázó, hogy egy új versenyzőnek igencsak nagyot kell villantania ahhoz, hogy felfigyeljenek rá. A Nina's Pizza ezt sikeresen és többszörösen is megugrotta, amihez ugyanúgy kellett a fatüzelésű kemence, mint a járvány kellős közepén való nyitás és Mamma Nina családi…..
Ki ne lenne odáig a könnyű, lágyan remegő túrógombócért? Gyerekkorunk kedvenc édessége reggelire és desszertként fogyasztva is tökéletes választás lehet. Mégis, gondoltátok volna, hogy nem csak porcukros vagy netalán fahéjas lehet? Tamás közel 140-féle gombócvariációt álmodott meg, és majd 3 évnyi…..
Ez a food truck nem a kézműves burgereket ontja magából, és még csak nem is tépett húsos szendvicseket vagy papírdobozba csomagolt tésztákat árul, hanem hurkát, kolbászt, pecsenyét és csülkös szendvicset. ..
Sunseaty Gourmet Garden 2020.09.16 07:04:34
Ritka, hogy minden annyira klappoljon, mint aznap délután, amikor a Gourmet Garden teraszán jártunk. Egy hosszú beszélgetés egy régi baráttal önmagában is kecsegtető programnak ígérkezett, de az igazság az, hogy keresve sem találhattunk volna ehhez jobb helyszínt Szeged frissen nyitott sushi- és…..
Nemrég számoltunk be arról, hogy Szegedre érkezett az egyik híres fővárosi szeletbár-lánc, amely vékony tésztás minőségi pizzáiról ismert. Ezzel párhuzamosan, de jóval kisebb hírveréssel egy másik figyelemre méltó pizzaszelet lelőhely is felbukkant, igaz egészen eltérő kínálattal. A Saint Café &…..
Az egyszerre ropogós és légiesen könnyű pizzaszeletekről elhíresült budapesti pizzázólánc Siófok után Szegedre is lecsapott, mi pedig azonnal kipróbáltuk, hogy ugyanazt tudják-e nyújtani, amit Budapesten megszoktunk tőlük. ..
Mindig is csodálkoztam, hogy mennyire nincs kihasználva a szegedi Tisza-part, miközben Budapesten egymást érik a hajóéttermek és vízparti szórakozóhelyek. Bár már évek óta bulizhatunk a Tiszán, mostantól a folyó újszegedi oldalán ehetünk is...
Alighanem a vendéglátás egyik legsötétebb időszakán vagyunk túl. Szerencsére a szegedi éttermek és bisztrók nagy többsége újra ki tudott nyitni, melynek oka, hogy a napfény városában közel sem alakult ki akkora túlkínálat, mint a fővárosban, ahol a külföldi turisták nélküli Király utcának még ma is…..
Ismét nyakunkba vettük a várost, hogy egy újabb ajánlót készíthessünk nektek. Ezúttal a legjobb fagylaltlelőhelyek nyomába eredtünk, és bár sikerült néhány nap alatt tönkretennünk mindazt a kőkemény munkát, amit az elmúlt hónapok edzéseibe fektettünk, mégis megérte, mert elképesztően finom fagyikat…..
Mostanra visszaköltözött az élet a napfény városába, az éttermek és kávézók újra megnyitották kapuikat és az utcákon tátongó üresség helyét vendégekkel teli teraszok vették át. Felszínesen szemlélődve ez lehet az első benyomásunk Szeged utcáit járva. Ha azonban egy kicsit jobban szétnézünk,…..
A Memories of India voltaképpen Szeged második indiai étterme, hiszen a régóta működő Taj Mahal mellett eddig legfeljebb csak elvétve, egy-két vegetáriánus/vegán bisztró étlapján találkozhattunk az indiai konyha valamely fogásával. ..
Amikor közel két évvel ezelőtt először olvastam arról, hogy Budapesten megnyitotta kapuit a Ligeti Bolt, rögtön tudtam, hogy csak idő kérdése, hogy valami hasonló kezdeményezés induljon Szegeden is. Négy nappal ezelőtt végre a napfény városa is megtette az első fontos lépést a fenntarthatóbb,…..
Leleményes nép a magyar, ez vitathatatlan. Mégis a hagyományos magyar konyha kapcsán gyakorta érzem úgy, hogy nagyon hiányzik belőle a képzelőerő, az ötletelés, a megújulni vágyás. Gondoljunk csak a kürtőskalács tölcsérben árult fagyira, amit a csehek dobtak piacra és ma már Prága védjegyének…..