Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gC

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ajánlóban említett "következtetés" szemléletesen mutatja be az Argumentum ad populum, azaz a közvélekedésre, többségre hivatkozás érvelési hibáját. Miszerint ha sokan elfogadnak valamit, akkor az úgy is van. Márpedig a közvélemény holtbiztos abban, hogy nemsokára elterjed az elektromos autó.…..
Igazán csudálatos könyvekkel örvendeztetett meg bennünket a kampánytöbbség. A cusi-ügyhöz hülyének érezzük magunkat, hiszen hol vagyunk mi a piacvezető gazdasági napilaphoz képest, ráadásul most nem is akarnánk feltétlenül könyékig a hányadékban turkálni, úgyhogy inkább…..
Nívó Matolcsy nem ért hozzá(?) 2012.05.16 10:00:00
Érdekes, hogyan változnak az emberek: ha valaki 10-15 éve azt mondja, hogy Matolcsy György gazdasági főmuftiként megszorít, emeli az adókat, és nagy ívben tesz a gazdaság növekedésére, akkor jól körberöhögöm (nemcsak én). Gyurink a növekedésorientált gazdaságpolitikai…..
Mi sem örülünk neki, de ismét bebizonyosodott egy korábbi jóslatunk: elemzések szerint, a nyugdíjvagyon közel 10 százalékát tőzsdézte el az állam – leginkább az árfolyamveszteségnek köszönhetően – 2011-ben.  Ez az összeg még a legveszteségesebb…..
gC 2012.05.03 13:27:55
@subrik: Mintha az 500 md-os NYK hiany meg az 1000 md-os AHT egy erinthetlen adottsag lenne amelyikkel egyik kormany sem tehet semmit csak szettarja a karjat es probalja tomkodni a jukakat igaz? Feleljuk a jovo generaciojat a nyugdijas szavaztokert...
No, miután múlt pénteken végre Orbán megadta a zöld lámpát a teljesen irreális számokon nyugvó költségvetés újratervezésére (1,5%-os növekedés, 268 forintos euróárfolyam), Matolcsy Gyuri és lelkes csapata turbó üzemmódba kapcsolta magát és újratervezte a számokat.…..
A P+R parkolók létesítésére mindenki a budapesti közlekedés javításának eszközeként tekint. Ezt az első hallásra evidens alapvetést szeretném megkérdőjelezni költségbecslésemmel és következtetéseimmel. Egy P+R parkolót mindenki értékes budapesti közlekedési…..
gC 2011.10.26 11:58:49
@kpetya: Kérdés hogy a te képleted hogy néz ki 500, 1000, 2000-Ftos benzinár mellett...
Arra lehet majd hivatkozni, hogy a kormány nem tehet semmiről, csak az emberek akaratát teljesíti. (Fotó: MTI/hirado.hu) Alig hogy véget ért az alkotmányozás kapcsán indított nemzeti konzultáció, Orbán Viktor a hétvégén a Facebookon bejelentett szociális konzultáció keretében…..
gC 2011.05.03 14:24:01
@dunaparti: Azért ne felejtsük, hogy egyebek mellet a 13 havi nyugdíjat simán hitelből fizették a szocik, szerintem éppen elég nagyvonalú, hogy hogy nem annak kell visszavizetni aki megkapta.
w Tudjuk, hol laksz 2011.05.03 08:30:00
Velünk nem lehet baszakodni – ez az üzenete Oszama bin Laden kivégzésének. Kedvemre való üzenet ez magyarként és felelős hazafiként. Hiszen ebben a konfliktusban egy kicsit mi vagyunk az a cowboy, aki végül lelőtte a gonoszt. Legalábbis inkább, mint a másik, a halott cowboy.…..
Az Apple készpénzállománya az utolsó negyedévben 6,1 milliárd dollárral nőtt, így most már 66 milliárd dollár van Dagobert bácsi páncéltornyában (egyébként a Forbes kiszámolta, hogy az öreg kacsa vagyona körülbelül 44 milliárd dollárt ér, Steve Jobs tehát másfélszer…..
Gulyásdemokrácia Kirabolva 2011.01.14 12:21:00
Rosszul érzem magam. Zsarolható vagyok, és most zsaroltak. És kénytelen voltam engedni. Megtörtént: nemrég írtam alá egy adópapírt, amiben többek közt kijelentettem, hogy februártól átmegyek az állami nyugdíjrendszerbe.(Update: miután pár kedves kritikus kommentelő felfigyelt…..
gC 2011.01.14 22:22:49
@Schaf: Mi a piaci hozam fele? Szerinted mi a paici hozam?
Durva Nem értem a rinyát 2011.01.07 21:16:00
Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg..."A Fidesz ellopja…..
A kormány látványosan rosszul mérte fel az európai valóságot: ha valaki sorozatosan megsérti a nyugati alapértékeket, előbb csak ügyeletes rosszfiú, majd nagyon gyorsan xenofób, soviniszta, antiszemita stb. lesz. Abból a klubból pedig nincs kilépés. (Kép: Wolfgang…..
gC 2011.01.05 10:27:47
@Sir Galahad: Szerintem, meg nem unják meg, vagy engedünk, vagy a végén úgy beszopatnak, hogy csak pislogunk.
Kocsis István BKV elnök tartott egy prezentációt hétfőn a BKV helyzetéről, ebből szedtem ki pár kockát. (A teljes anyag a BKV honlapjáról letölthető). Vannak benne érdekességek ... nem tudom hogy fogja ezt megoldani Tarlós és Vitézy Dávid, mert itt már édeskevés, hogy…..
gC 2010.12.09 16:57:44
@Kicsit Karcos: sima ügy, heti 40 óráról indulunk ehhez még hozzáadunk 16 órát ha az orvos, hétköznap ügyel, és 24-et ha hétvégén (kórháza válogatja). Egy hétköznappal, meg egy htévégével 80-nál vagyunk. A kezdőket gyakrabban ügyeltetik, és az átlag havi 5-8 ügyelet körül lehet.
  Leminősítette Magyarországot a Moody's. Durván hangzik, igaz? Hogy még egy lapáttal rá is tegyen a félelemkórus, azt is hangsúlyozzák, hogy alig kerültük csak el a bóvli kategóriát. Amikor államkötvényeinkkel már csak gyerekeink játszhatnak, ők is szigorú szigorú…..
Sokakat érdekel manapság a kérdés, és a 3 millió pénzügyi analfabéta országában, azt látom, hogy a kérdés súlyához mérten gyakorlatilag a média hanyagolja ezen kérdés boncolgatását. Értem én hogy a RTL-en inkább Benkő faszával kell foglalkozni, a TV2-n meg Tolvai Renáta…..
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
Lázár és Rogán javaslata szerint büntetlenül haza lehetne hozni a külföldi és offshore-pénzeket. Pedig éppen a kormány tevékenysége emlékeztet mindenkit arra a régi tapasztalatra, hogy ebben az országban a vagyonok nincsenek biztonságban. A hét elején Lázár János és Rogán…..
Első látásra úgy tűnik, nincs min gondolkozni, engedni kell a zsarolásnak és azonnal át kell lépni az állami nyugdíjrendszerbe. Mi azonban nem vagyunk ebben olyan biztosak. (Fotó: regionaplo.hu) A múlt hét óta tudjuk, hogy akik magányugdíjpénztári tagok maradnak 2011.…..
w Davaj csaszi 2010.11.25 00:09:00
Egyszer még választást is lehetett nyerni azzal a csekkel, amin a nyugdíjasoktól állítólag elvett 19 ezer forint szerepelt. Az akkori váltópárt lobogtatta, harsányan hirdetve, hogy ők majd megadják, amit a Fidesz nem - mert amúgy az a pénzt nem elvették, csak nem adták meg az…..
gC 2010.11.27 00:59:58
@xsasha: 3.) Ponthoz: azért egy 100% eszközfedezettel biztosított követelés, meg egy eszközfedezet nélküli követelés között vagy egy iciri-piciri különbség.
gC 2010.11.27 14:38:48
@xsasha: Már bocs, de szerintem vagy te vagy nagy tévedésben, vagy én nem jól tudom. Ami nekem lejött az eddigi nyilatkozatokból, hogy amit átviszel a magánpénztárból az államiba azt jóváírják egy virtuális számlán. A virtuális számla sajátosságaiból fakadóan ez annyit tesz hogy szépen felírják, hogy xsasha befizetett mondjuk 1m forintot, és attól a pillanattól kezde az eszközök szépen külön útra kelnek és majd fizetnek belőle nyugdíjat, meg mindenféle faszságokat (pl. focistadion), egy részét ellopják és ami marad abból meg államadóságot csökkentenek. Tehát amit a te számládon elnkönyvelnek inkább lesz kötelezettség mint eszköz, ergó pénzből lesz ígéret. Már ne is haragujd de ezek alapján ez nekem ez nem tűnik valami fene nagy deal-nek.
Szakértők szerint nem valószínű, hogy totális fegyveres konfliktus alakul ki a két testvérállam között, de azért érdekes lehet összevetni a szemben álló felek haderejét és potenciálját. (Forrás: Wikipédia) Az adatokból kitűnik, hogy két, nagyjából Magyarország…..
Ezermilliárdok sorsáról készül dönteni a kormány, de nincs egy politikus, nincs egy médiaelemzés, amely korrekten leírná a helyzetet, hogy mindenki megértse és belássa a szükséges intézkedések indokoltságát. Hihetetlen sok félreértésről és félremagyarázásról hallani a…..
Mifelénk a lopás nem bocsánatos bűn. Még a közösből sem, hát még a középosztály szűkös vagyonkájából: a Fidesz éppen saját leghűségesebb törzsszavazóit kopasztja és bélyegzi meg. Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd napvilágra kerülésének napján megbukott. Bár még…..
gC 2010.11.26 11:59:40
@Mike Patton: Ponsotítás: az OTP 600m EUR-t kapott az államtól ez kb 120mrd Forint. Igaz nem volt nagy dobra verver mert az ilyen dolgokat nem szokás reklámozni.