Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FreeDee

25 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A FreeDee Kft. 2012. októbere óta foglalkozik itthon profi, asztali 3D nyomtatók és kézi 3D szkennerek  értékesítésével, amelynek mostanra megkerülhetetlen szereplője lett. A vállalkozásunk októberben ünnepli alapításának 8. évfordulóját, ebből az alkalomból látványos virtuális kiállítással, online…..
A Dremel 88 éve gyárt megbízható, világszerte keresett termékeket. Arról viszont kevesebben ismerik a márkát, hogy már több mint 5 éve Dremel 3D nyomtatók is elérhetők a piacon. Könnyen kezelhető és ellenőrizhető, biztonságos, zárt építési területtel rendelkező gépek, amelyek kezdőknek, iskoláknak,…..
A FreeDee 3D Akadémia minden évben igyekszik izgalmas témákat hozni a 3D technológiák területéről az Automotive Hungary kiállítás konferenciaprogramjába. Idén az érdekes témák mellett egy érdekes startup, a rohamosan növekvő, amerikai Formlabs vállalat is csatlakozik a kiállítás első napjára…..
Most, hogy már ezernyi különböző 3D nyomtató van a piacon, az egyik leggyakoribb kérdés, amivel mi vagy a 3DHubs csapata is találkozik az, hogy 'Számomra melyik 3D nyomtató a legjobb?'. A 3DHubs közössége összefogja a világ 3D nyomtatás szolgáltatóit, tehát olyan vállalkozókat, akik napi szinten…..
Teljesértékű épületek napok, sőt órák leforgása alatt, minimális emberi munkaerővel, töredék befektetésből - ezt ígéri a legtöbb építészeti 3D nyomtatás projekt. Az iparági fejlesztésekben rejlő potenciált már több kész építmény, és egyre újabb eljárások támasztják alá. Az épületeink 3D nyomtatására…..
Bárki, aki használt már 3D nyomtatót, tudja, hogy sok minden történik a nyomtatás elindítása és a kész termék kezünkbe vétele között. Miután a 3D nyomtató végzett a munkával, a modell leválasztásán túl szükség lehet felületkezelésre és a támasztékok eltávolítására. Sztereolitográfiás 3D nyomtatás…..
A professzionális 3D szkennerek és szoftverek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Artec 3D bemutatta a legújabb és a világ jelenleg leggyorsabb kézi 3D szkennerét, az Artec Leot, amely másodpercenként 80 képkocka rögzítésével képes háromdimenzióban digitalizálni a környezetét. A gyártó tavaly…..
A 3D nyomtatás és szkennelés iránt érdeklődők áprilisban országszerte közelebb kerülhetnek az additív gyártástechnológiák legújabb vívmányaihoz. A budapesti bázisú, 3D technológiákra specializált oktatási stúdió, a 3D Akadémia ugyanis Sopronban, Debrecenben, Szegeden és Pécsen is egynapos képzéseket…..
A digitális technológiák, köztük a 3D nyomtatás izgalmas változásokat hoznak a fogtechnikai laboratóriumok életébe. Az additív gyártástechnológiák fogorvosi felhasználásának lehetőségei rendkívül széleskörűek, azonban a fogászatban jelenleg közismert 3D nyomtató…..
A 3Doodler csapata februárban jelentette be, hogy a népszerű 3D nyomtatótoll, a 3Doodler Create gyerekeknek szánt verzióján dolgozik. A legkisebbeknek szánt varászceruza az ígérethez híven megérkezett a karácsonyi szezonra. Mostantól leemelhető a hazai játékboltok polcairól és…..
Múlt héten ért véget a hazai autóipari gyártók és beszállítók legnevesebb országos rendezvénye, az Automotive Hungary. A Hungexpo A pavilonjában idén a magyar járműipar komplex fórumán a gazdaság legdinamikusabb ágazata jelent meg; a hazai autógyárak mellett a beszállítók, alkatrészgyártók és a…..
Az Ultimaker, a világvezető open-source 3D nyomtató gyártó, a mai napon bejelentette legújabb generációs termékét, az Ultimaker 3-at. Az Ultimaker 3 fejlesztései olyan tervezői szabadságot, precizitást és ismételhetőséget ígérnek, amelyet nem látott ezelőtt a professzionális…..
Lassan eljön az ideje, hogy 3D selfie-kkel örökítsük meg a családot, SŐT, hogy a karácsonyfa hátsó oldalát is feldíszítsük az emlékbe készülő 3D szkennelt modellek miatt. A Sense kézi 3D szkenner, amely könnyű kezelhetősége és alacsony ára miatt eddig is felkapott volt profi…..
Június 22-24 között került megrendezésre Barcelonában a HP fővédnöksége alatt az In(3D)ustry 3D nyomtatási kiállítás és konferencia, melyen az ipari és a desktop 3D nyomtatás kapott főszerepet. A háromnapos rendezvényen inspiráló beszélgetéseknek, érdekes és innovatív workshopoknak és kiállításnak…..
A 3D Akadémia nemrég tette közzé első ismeretterjesztő bejegyzését a FreeDee YouTube csatornáján, amelynek témája az FDM, azaz a szálhúzásos 3D nyomtatás volt. Első sorozatukban a különböző 3D nyomtatási technológiákat veszik sorra és mutatják be közérthető és szórakoztató módon. Az FDM technológiát…..
A 3D Akadémia nemrég tette közzé első ismeretterjesztő bejegyzését a FreeDee YouTube csatornáján. Első sorozatukban a különböző 3D nyomtatási technológiákat veszik sorra és mutatják be közérthető és szórakoztató módon. Mi mással is kezdhették volna a munkát, mint az általuk is leggyakrabban…..
A mai napon 11 darab hazai iskola gazdagodott egy-egy Makerbot Replicator 3D nyomtatóval a FreeDee Printing Solutions és a MakerBot közös kezdeményezésének, a ’MakerBot a tanteremben’ iskolai 3D nyomtató pályázatnak köszönhetően. A kampány során a magyar oktatási intézmények, az általánostól a…..
A tavasz a fejlődés, az izgalmas ötletek és az új projektek ideje. Ha felmerült már egy ezredmilliméter pontos 3D szkenner beszerzése, ez most a tökéletes időzítés. Az Artec ugyanis tavaszi kampánya során még egy jó indokot ad az Artec Eva, Space Spider vagy Spider melletti döntéshez: bármelyikre…..
Az információs technológiai oktatás az utóbbi években rohamos gyorsasággal vált egyre fontosabbá és nem csak az erre fogékony fiatalok képzése során, de mára talán már minden szakma talált kapcsolódási pontokat. Egyre kevesebben kérdőjelezik meg, hogy a programozásnak is be kellene épülnie az…..
Február 26-ig nyitva áll iskolai 3D nyomtató pályázatunk, melyen 10 db szerencsés és kreatív magyarországi iskola a világ egyik legnépszerűbb 3D nyomtatójával, egy MakerBot Replicator 2-vel lesz gazdagabb, egy pedig a fődíjat, egy MakerBot Replicatort vihet "haza". Fontosnak tartjuk,…..
A kisvárdai Szent László Katolikus Középiskolában összesen négy darab MakerBot printerrel felszerelt 3D alkotó központot nyitottak. Alig 4-5 hete helyeztük üzembe az intézmény új eszközeit, a tanárok és a diákok olyan ütemben vették azokat birtokukba, hogy a pénteki megnyitón már számtalan saját, 3D…..
Újabb elérhető árú, asztali 3D nyomtató gazdagítja a FreeDee Printing Solutions kínálatát. A Craftbot PLUS első saját kezű tesztjein túl vagyunk, és büszkén, jó szívvel ajánljuk a CraftUnique amúgy is kiemelkedően jó ár-érték arányú, szálhúzásos 3D nyomtatóját február végéig bevezető áron, 5%…..
Budapest, 2016.01.25. - A MakerBot és a FreeDee Printing Solutions meghirdeti a 3D nyomtatási ismeretek hazai elterjedését célzó programját, a ‘MakerBot a tanteremben!’ oktatási intézmények számára kiírt pályázatot, amely keretében 10 db MakerBot Replicator 2 és fődíjként egy darab ötödik generációs…..
Ma megnyitottuk Magyarország első kifejezetten 3D nyomtatásra szakosodott oktatási stúdióját, a 3D Akadémiát. A FreeDee 3D Akadémia középpontjában a MakerBot egyetemek számára kialakított megoldása, az első hazai MakerBot Innovációs Központ áll. Az oktatóterem a képzések…..
Nemcsak a számok mutatják, hogy növekszik a magyar 3D nyomtatás piac, de a 3D Printing Days műsora is erről árulkodik. Lesznek előadók, kiállítók és új termékek például Spanyolországból, Olaszországból, Hollandiából, Amerikából, és az egyik legismertebb márka, a Makerbot…..