Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kerti Öröm

1 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két kollégám is lakáscsere előtt áll. Megszülettek a gyerekek, és nagyobb lakás kell. Már egy éve keregélnek, de egyre reménytelenebb a helyzetük. Az ingatlanárak emelkedése eljutott odáig, hogy ma két jó fizetésből sem temelhető ki az az összeg, ami egy másfélszobás lakásból egy háromszobás, jobb…..
Nemrég írtam egy cikket arról, hogy a Balaton északi partján vezető vasútvonal villamosítása mennyire fölösleges beruházás. A megoldást jelentő elektro-dízel (vagy újabb keletű nevén bimodális) technológia már kézzelfoghatóan betört a vasúti piacra, nem csak elméleti fejtegetés ilyen járművekre…..
Ajánlom mindenkinek, aki most járja a rögös utat Reni írásait, mindenkinek, aki szintén most járja a rögös utat...egy másik út, egy másik NŐ, egy másik habitus, egy másik sors, egy másik ÉLET-szakasz.  Hát akkor rólam. 50 éves vagyok. 2017. augusztus elején vettem észre a csomót a bal mellemben…..
Levélírónk lányát nem látták el törött kezével az Uzsoki Utcai Kórházban, érzéstelenítőt sem adtak neki. Tisztelt Praxis blog!   Történet egyszer, hogy 15 éves lányommal biciklizni mentünk. Városligetből átmentünk Zuglóba, ahol lányom megijedt egy hirtelen kikanyarodó autótól és tövig húzta az…..
Azt hiszem senkinek sem kell bemutatni az elmúlt napokban történt eseményeket, hiszen a BKK Facebook oldalára érkezett több tízezer 1-es osztályzat és negatív komment elég jól bizonyítja, hogy az emberek tisztában vannak az eseményekkel. Az egyetlen ember, aki nem érti ezt az egészet, az Dabóczi…..
  Szigeti Cecília írása Mivel nem ért a nyomozó hatóságok munkájához, Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója nem tud és nem is akar azzal foglalkozni, hogy helyes volt-e a BKK online értékesítési oldalát feltörő, 50 forintért bérletet vásárló 18 éves fiatal éjszakai előállítása.   Dabóczinak…..
Veletek is előfordult már, hogy lemerült az autó akksija, és bikakábel sem volt nálatok? Ugye, milyen bosszantó helyzet? Az alábbi módszerrel viszont akár egy gurtnival is beindíthatjátok a járművet. Bár nem biztos, hogy minden típusnál működik, de érdemes az ötletet…..
Ahogy Messi Ronaldoval, úgy az Audi a BMW-vel és persze ott van Trump és Clinton, Batman és Pókember, nokedlis pörkölt villa és kanál, és hogy célirányosan sporttal zárjuk a felsorolást Katinka és a világ többi úszója, úgy dúl a küzdelem, zajlik a csata, évről-évre skalpokat gyűjtve az ártalmatlanak…..
Kerti Öröm 2017.01.06 08:52:13
@dunántúli gyerek: A felhasználók 99.99%-a továbbra is ppt-t használ.
  A lábfájás, akár egy kényelmetlen cipő teljesen elronthatja a napodat, különösen, ha táncos vagy. Én is sokszor megjártam, de szerencsére már megtanultam, hogy hogyan vigyázzak a lábaimra. Ezeket a tapasztalataimat szeretném most megosztani veled. Ha hegyes orrú cipők nagyon csinosak, de…..
Nem tudom, másnál mi a helyzet, de nálunk alig 1-2 hete jöttek elő a hangyák a ház közeli bolyokból. Persze hiába pakoljuk el a kaját a konyhapultról, gyakorlatilag minden reggel arra ébredek, hogy tömött sorokban kígyóznak a kis drágák. Ugye milyen csúnya látvány? Sokáig keresgéltem, mire…..
Sajnos a stressz a mindennapi életünk része, ám nem mindegy, hogyan és milyen hatékonyan tudjuk kezelni. Napjainkban a szorongás és a depresszió népbetegségnek számít, amit nem ritkán gyógyszeresen kezelnek. Azonban nem csupán a gyógyszerek hozhatnak enyhülést. Nézzünk meg mi is valójában a stressz…..
Régóta érett bennem a gondolat (felháborodás?), hogy  kiírjam magamból ezeket a tapasztalatokat. Fontos az elején hangsúlyoznom, hogy az alábbi sorok kizárólag saját tanácsadói pályafutásom személyes tapasztalatai és hozzáállása/gondolatai alapján kerülnek megírásra. Semmilyen szinten nem tükrözi a…..
Kedves követőinknek talán feltűnt, hogy kimaradt egy írás a sormintából. (Nem kedves követőink véleménye szerint kimaradhatna az összes.) Bizonyára eljő a pillanat, amikor elegünk lesz magunkból - kéretik nem türelmetlenkedni -, most azonban még igazi vérfideszesként megfogadjuk szeretett vezérünk…..
Kezdők a pályán (Fotó: Inghams.co.uk) Hütte Anyó levelet kapott: "A párommal régóta szerettük volna kipróbálni a síelést, korizni is szeretünk, túrázni is. Most először tudunk rá időt / pénzt szánni, hogy talán ebben a szezonban kipróbáljuk, ugyanakkor nagyon sok…..
Kerti Öröm 2015.12.08 20:45:33
@comblog: Pár éve a céges sítáborban az összes kezdő kollégát végig térdre tartott kézzel hóekéztették az oktatók. Ezen kívül Eplényben volt rálátásom az oktató pályára, ahol szintén ez módszertan dívik a mai napig. Sajnos még ma is ezt az elavult módszertant használja az oktatók többsége.
Fogalmam sincs honnan jönnek és merre tartanak azok a szerencsétlen trafik rablók, akiknek igen magas hányada rendőr kézre kerül, - és 5-8 év szabadságvesztéssel kell kalkulálniuk. Ráadásul a rablási kísérlet egyáltalán nem kecsegtet kiemelkedően magas könnyen jött pénzzel.…..
  "Jóslat" Magyarország következő 15 évéről: 1. A következő 8 évet az Orbán rendszer konszolidációja jellemzi majd. A hatalmi gépezet egyre gördülékenyebben működik majd, a rendszer abszurd, sok szempontból igazságtalan konzerválódása jellemzi az ország kormányzását…..
Kerti Öröm 2014.05.19 13:48:36
A posztban szereplőnél sokkal profibb a Nyirkai jóslat:

www.lelekmod.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=80

Ebből mindenki elolvashatja Kiskanász (Viktor), Paprikajancsi (Feri) és a "betűvetésben gyarló főember" (Schnitt Pali) eddigi és további kalandjait :)
Pénzkérdés A bankok igazi bűnei 2014.05.05 12:35:34
Évek óta, nap mint nap hallhatjuk a bankok elleni vádakat. Ezek jelentős része álszent, szakmaiatlan, szubjektív értékítéleten alapul, és nem az a céljuk hogy az ügyfelek pénzét megvédjék, hanem inkább az, hogy politikai tőkét kovácsoljanak belőlük. Eközben akadnak olyan valós banki praktikák,…..
Amikor még egyesületben futottam, mindenkinek volt szellőző öltözöszekrénye. Hétfőn reggel vittük a frissen mosott szerelést és az edzés után mindenki betette a cuccait a saját szekrényébe. Minden megszáradt a másnapi edzésig. Ez így ment péntekig, amikor szüleink nagy…..
Magyarországról tudósított a New York Times. Ne, lécci, ne kattintsatok tovább, nem a Horthy-szoborról és a növekvő antiszemitizmusról lesz szó, ígérem! Komolyan, ilyen riportot amerikai újságíró tollából régen nem olvastatok. Seth Kugel szerdán megjelent írására a HVG…..
Kerti Öröm 2014.02.07 15:32:18
@Hidvégi Mihály: "Én nem ismerek magyargyűlölőt."
Szerinted az alábbi emberek nem magyargyűlölők, vagy nem netán ismered őket?
Bolgár György, Kertész Ákos, Bauer Tamás, Jan Slota, Vladimir Meciar. Rober Fico, Corneliu Vadim Tudor, Gheroghe Funar, Ion Iliescu

És akkor csak azokat írtam, akik kapásból az eszembe jutottak...
Kerti Öröm 2014.02.07 16:55:42
@mojoking77: A te logikáddal azt is ki lehetne hozni, hogy a Jobbik is tulajdonképpen egy filoszemita és a roma kisebbséget kedvelő párt, csak kicsit néha túlzottan populista a rosszul megválasztott szakértők szavazatmaximalizáló ötletei miatt...
  Blogunk szerzői többször kipróbálták magukat abban a témakörben, ami - sajnos - hazánkban a legtöbbször előkerül a közbeszédben, ha a vasútról van szó: késik, már megint késik, miért késik... A késések elemzése kapcsán egy többrészes sorozatban…..
Kerti Öröm 2014.01.16 14:50:52
@v2peti: "Így a 20-as ezen szakaszán Sárszentmihály, Csór, Inota és Hajmáskér lenne bekötve Várpalotára. /Bár lehet, hogy Hajmáskéren néha lenne szolgálat, bár nem tudom, a két fűzfői gyárból (papírgyár, nitrokémia) még mi üzemel./ De ha van is erre szükség, az is csak részlegesen."

Azt azért megnézném, hogy Hajmáskér Mechanikus Siemens-Halske biztosítóberendezését hogyan kötöd be egy KÖFI-be...
Aki azt hiszi, hogy a fórumok ideje leáldozott az újabb közösségi oldalak megjelenésével, az nagyon téved. Ékes példája ennek a skyscrapercity.com, mely Budapesten is hosszú évek óta pörög. Ha valaki szeretné tudni mi épül, épült vagy épp nem épül a városba, az ide nézzen…..
A LHB, MBB, AEG, BBC, Siemens és MAN által kifejtesztett első vonatot a 1973-ban kapta meg a DB tesztelésre. Az első három leszállított vonat 1974/75-től állt forgalomba, de az elhúzódó tesztelés miatt a kezdeti időszakban ezek még mozdonyra akasztva közlekedtek. Egy szerelvény…..
Kerti Öröm 2014.01.05 01:52:59