Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Passzív demonstráló (törölt)

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2000-es évek. Az első Orbán kormány van hatalmon. A fiatal miniszterelnök még csak a szárnyait próbálgatja, elég ügyetlenül szedi össze a családi ezüstöt. Tokaj, Országimázs, Happy-End, Defend, Ezüsthajó. Az APEH ( valamikor ez volt a NAV neve) elnöke Simicska Lajos, aki már…..
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.24 14:04:31
Az USA annyit közölt, hogy kitiltott 6 vagy 10 magas rangú magyar tisztségviselőt korrupció miatt.

A részletekről és a kitiltottak személyéről nem nyilatkoztak, persze megindul a találgatás, hogy kicsoda és milyen ügyben lehet érintett. Majd egyszer csak Vida Ildikó közli, hogy ő az egyik kitiltott. Állítólag korábban is jelezte, csak a levél elkeveredett a postán (haha).

Vida megkeresi az amerikai ügyvivőt, aki sem bizonyítékokkal, sem konkrét ügyekkel nem tud/akar szolgálni.

Polt Péter levelet ír a követségre, amiben a konkrét ügy és a bizonyítékok után érdeklődik. A levél állítólag elkeveredett a követségen (haha).

Konkrétum és bizonyíték továbbra sincs, a sajtó továbbra is csak általánosságokban ír arról, hogy az érintettek korruptak.

Az amerikaiak továbbra sem válaszolnak Polt levelére, Orbán közli, hogy ha Vida nem követeli bíróságon a konkrétumokat az ügyvivőtől, akkor leváltja.

Eközben az LMP politikusai találkoznak Goodfriend-el:

"André Goodfriend világossá tette, hogy konkrét személyt, konkrét bűncselekménnyel nem vádoltak meg. A kitiltott hat személy az ide vonatkozó elnöki proklamációt sértette meg, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy a magyar jog szerint bűncselekményt követtek el. "
[...]

forrás:
vs.hu/kozelet/osszes/goodfriend-azt-mondta-schiffereknek-nem-vadolnak-senkit-0107

Ezt követően pedig Amerika nem vonja vissza Goodfriend mentességét, így nincs arra lehetőség, hogy bíróság előtt ismertesse a vélelmeit és az ezeket alátámasztó bizonyítékait.

Ezek után mégis mit kellene tenni? Hónapok óta húzódik a botrány, de konkrét ügy (hol, mikor, mit csinált) nincs, bizonyítékok pedig végképp nincsenek. Időközben kiderül, hogy nem is biztos, hogy megsértette a magyar törvényeket.
Magyarországon visszás a helyzet: egyrészt európai viszonylatban nagyon kevés a menekültstátuszt kapott menedékkérő és a letelepült bevándorló, míg az utóbbi években robbanásszerűen megnőtt az illegális bevándorlók száma. Mindeközben nagyon magas a külföldi…..
Bizonyára parázs vita kerekedik majd arról, valóban ez az öt dolog volt a legnagyobb baj a kétharmados többséggel. Mivel a Szegedi Kattintós nem tartja magát tévedhetetlennek (ellentétben néhány politikussal), nyitottak vagyunk minden vitára azzal kapcsolatban, hogy el lehetett…..
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.22 20:25:37
@miva?: Már belinkeltem a kért adatokat, most rajtad a sor, hogy alátámaszd belőlük azt, amit az előbb kijelentettél.
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.22 20:27:24
@sanyix: És ezt miből gondolod? Milyen gazdasági mutatók alapján alkottad meg a prognózisodat?
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.22 20:58:01
@sanyix: "nem nézted meg a grafikont? Elkezdett csökkenni a gdp növekedés. Ha folytatod a grafikont, akkor az nemsokára átmegy mínuszba."

Persze, de ha negyedévvel korábban nézem meg, akkor meg elmegy a végtelenbe, ugye? Komolyan mondom, egy óvodás több elemzési képességgel rendelkezik ennél! És akkor ti kritizáljátok a gazdaságpolitikát... :)

@miva?: Esetleg némi érvelés, vagy a linkelt adatok alapján a vélemény alátámasztása a T. Tanár úrtól?
Mi történik? Shooting Bréking! 2015.01.20 20:07:38
Egy percig sem vitatom, vezérünk (pontosabban háttérmunkásai) mindig profi módon volt(ak) képes(ek) minden kommunikációs helyzetet marketingelni. De még mennyire! Gondoljunk csak például a tavalyi önkormányzati választások előtti „mindent átadunk, akkor is, ha csak majdnem…..
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.21 18:18:15
@csak egy néző: Sose értettem ezeket a "szelektíven gazdagozó" embereket. Egyszer fel vannak háborodva, hogy egyesek mit megengedhetnek maguknak, miközben a nép éhezik. Máskor pedig ők a leghangosabbak, hogy az érintett az biz' keményen dolgozik, és nem teng-leng, mint a 80%-nyi átlaghülyemagyar, aki irigykedik, mert más sikeresebb az életben, mint ő.

A legszebb az volt, amikor Torgyán doktor valóban nem szerény új házán (amiben még lift is van!!!!) olyanok háborogtak, akik közben nagyságrendekkel nagyobb rezidenciák boldog tulajdonosai voltak :)
         A szólásszabadság doktrínáinak talán legismertebb forrása Milton Areopagitica című munkája. Ez egy vitairat volt az előzetes cenzúra ellen. Milton nemcsak jelentős költő, hanem az angol forradalom fontos figurája, Cromwell titkára is volt, mélyen vallásos ember,…..
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.18 12:02:11
@mavo: Na, most indul annak a megmagyarázása, hogy amikor a melegfelvonuláson tűnnek fel ellentüntetők, akkor az égbekiáltó bűn (mert megzavarja a rendezvényt), amikor a fidesznél, az meg a legtermészetesebb. Ja, és aki ezt nem látja be, az menthetetlenül ostoba, és nem is érti az egészet :)
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.18 12:07:20
@mavo: " és óriási különbség van az között, hogy transzparenseket lógatok ki a környezetedben, vagy hogy odamegyek és tetleg megzavarom a rendezvényedet."

Újabb kérdés: amikor volt az egyik éhségmenet, akkor kormánypárti ellentüntetők kifeszítettek egy transzparenst, amin az állt, hogy aszondja: "Üdvözöljük a szoci hataloméhség menetét".

Akkor ott hörgött mindenki, hogy provokatív, miért nem szedték le, miért nem vitték be a rendőrök az aktivistákat, MEGZAVARJA a RENDEZVÉNYT, stb stb...

Hogy is van ez akkor?
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.18 12:10:56
@jotunder: Köszönöm, hogy leírta az alábbi mondatokat. Valójában hasonló szavakat szerettem volna előkeresni a blog archívumából, de sajnos nem jártam sikerrel. De Önnek hála, sikerült :)

"A szólás szabadsága nem azt jelenti, hogy egy hozzád hasonló primitív idiótát, vagy az érpataki nyilast beengedem a privát szférámba. Csak annyit, hogy az állam nem szankcionálhat bizonyos szólásokat. "

vs.

"A szólás szabadsága igen gyakran ellenszenves emberek ellenszenves cselekedeteinek szabadságát jelenti. A szólás szabadsága olyan beszédaktusokra is vonatkozik, amelyek helytelenségéről és károsságáról gyakorlatilag teljesen meg vagyunk győzködve. A szólás szabadságát a legtöbb európai államban alkotmányos klauzula védi, és a többség által el nem számoltatható bírák alakítják, ilyen módon a klasszikus értelemben vett többségi demokrácia korlátozását is jelenti (a pillanatnyi többség valószínűleg könnyen rávehető lenne arra, hogy egyes felháborító beszédekről korlátozó törvényeket hozzanak). "
Barcza György pályafutása mindig is nagyon izgatta a Mentális csapatot, nem véletlenül. Egy szép reményű, tehetséges fiatalember alakult át a szemünk láttára agyament fideszdroiddá, ami önmagában akár vicces látvány is lehetne. A dolog attól vált véresen komollyá, hogy az…..
A luxuskörülmények között élő, egykori szerszámlakatosból keményvonalas kommunista politikussá avanzsálódott Biszku Bélának a nevét nagy valószínűséggel senkinek sem kell bemutatni. Annak a Biszkunak a nevét, akinek a háborús bűnei miatti felelősségrevonása, gyakorlatilag…..
Bár úgy tűnt, megszűnik a Tárki által a rendszerváltás óta minden második évben megjelentett Társadalmi Riport, mégis sikerült kiadni a legfrissebb részt, a Társadalmi Riport 2014-et. Az 1990 óta folyamatosan végzett kutatásokra a kormány már a 2012-ben sem adott forrásokat, de…..
Elsősorban azért ne mondd ezt, mert az mára már világossá vált sok ember előtt, Magyarország kormánya nem az ország népének a többsége nevében cselekszik. És ez már a világ józan ésszel gondolkodó polgárai előtt is világos. Elég az átírt választási törvényre gondolni,…..
A tegnapi milliós párizsi megemlékezésnek világos üzenete a gyűlölet elutasítása és a közös kiállás a demokratikus alapértékek mellett. Amikor a világ állami és vallási vezetői szokatlan egységben állnak ki a szólásszabadság és a tolerancia mellett, Magyarország…..
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.13 19:35:07
@presshelsinki: Nem lepne meg, ha a most háborgó demokraták és européerek csendben a keleti országok felé szorítanák a bevándorlókat, miközben ők továbbra is elfogadhatatlannak tartják az olyan prosztó kijelentéseket, mint, amit OV tett...
Alig kezdődött el az év, de a legpofátlanabb kormányzati beszólás díjat rögtön ki is oszthatjuk: Lézer János és bandája kitett magáért, sikerült olyan dumával nekiugraniuk a Tesconak, aminek lényegében minden mondata nettó hazugság. A nagy Tesco, a brit anyavállalat…..
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.13 19:24:52
@s: "Mindenki szarabbul járt a fidesz kormány alatt."

Csőrike! Az adatok nem téged igazolnak:)

"A munkanélküliségi ráta megduplázódott"

Munkanélküliségi ráta:
2010 I. negyedév 11,8
2014 III. negyedév: 7,4

Forrás: www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/mpal9807_03_10a.html

"az országot rommá adósították"
Államadósság:
2010: 82,2%
2013: 79,1%
2014 / III: 80,3%

Azaz nem, hogy emelkedett, hanem kis mértékben csökkent is.

Adatok forrása:

http://www.google.hu/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:non-eu&idim=country:hu:cz:sk:pl&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu&ind=false

www.portfolio.hu/gazdasag/itt_vannak_a_legfrissebb_allamadossag_adatok.208418.html
Aki most a Tesco oldalára látogat, azt egy meglepő hirdetés fogadja a nyitó oldalon. A banner szövege igazából normál helyzetben teljesen ártalmatlan és semmitmondó lenne, az adott politikai környezetben viszont, amikor a kormány nyíltan ki akarja véreztetni az áruházláncot,…..
Félreértés ne essék, hiszen az alábbi sorok konkrét példái és értékítéletei mellett sem specifikusan magyar jelenségek lesznek. Elég csak Amerikáig elnéznünk, hogy lássuk a mindenkori bankszektor uralmát az adott ország felett. Általánosságban elmondható (amit a legutóbbi…..
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.11 18:19:09
@Simlicske:
"Eleve az állam nem jó tulajdonos. Jobb, ha minél kevesebb dologban az"
Nyilvánvalóan vannak olyan gazdasági szereplők, akik szerint jobb. De ezt így axiómaként kijelenteni, hááát.... :)
Az EU-USA szabadkereskedelmi megállapodás már nem csak egy nemzetközi kereskedelmi paktum. Kezd politikai szövetséggé válni, ami tökéletesen új megvilágításba helyezi az eddig sem könnyen felfejthető helyzetértékelést. Kezdjük ott, hogy észrevehető gazdasági hatása lehet annak, hogy a világ két…..
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.11 18:08:37
@J.László: Pedig milyen szép is lenne, hogy ha egy nagyobb cég tervei nem valósíthatók meg egy ország törvényei miatt, akkor egy független (haha) választott bíróság eldönti, hogy az ominózus törvényeket zárójelbe teszi-e, vagy sem.

És a nagy demokraták mindezt AZ EMBEREK MEGKÉRDEZÉSE nélkül DE A NEVÜKBEN tervezik bevezetni, a nyilvánosság kvázi kizárásával. Egy ilyen horderejű döntés nagyobb konszenzust igényel, mint az EU jelenlegi vezetésének véleménye.

Szóval azon túl, hogy jó-e ez nekünk, vagy sem, vizsgálni kell, hogy az egyezmény megkötése mennyire felel meg a demokrácia íratlan szabályainak :)
„Fut Bécs felé Jellacsics, a gyáva, Seregének seregünk nyomába’…”   Petőfi Sándor: A vén zászlótartó – 1848. október 17-22.   1. A csapda - Minden ki fog derülni, ha Corleone meghal, kegyelmes uram! - Húznunk kell az időt, Keinszig! Úgyis mind azt tesszük,…..
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.11 11:10:16
@Ildomár: No de drága Ildomár!
A posztban arról van szó, hogy le kell váltani a Fideszt, és akkor minden jóra fordul. Ön szerint nem logikus lépés utánanézni a Kánaánt ígérgetők korábbi ígérgetésének, és annak, hogy mit csináltak, amikor lehetőséget kaptak?

Neked is felteszem azért a kérdést, hátha...

"Vagy esetleg most lenne pár konkrétum, hogy mégis milyen KONKRÉT intézkedéseket hozna az új kormányzat?"
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.11 11:28:14
@Ildomár: Azt elhiszem, hogy szívesebben acsarkodnál vörösödő fejjel a mostani kormányra (az legalább megy), de itt most akkor is arról volt szó, hogy a Fidesz leváltása után jólétet ígérők hányszor ígérték már ezt meg. És arról, hogy az eddigiekkel ellentétben most vannak-e valami konkrét elképzelések, hogy mit tennének, vagy csak üres "ingyen sör" szintű közhelyek.

Nálatok már régi fejlövés az olyan "érvelés", hogy azért kell(ene) rátok szavazni, mert a másik oldal (most éppen a Fidesz) ilyen meg olyan :)

" Na mesélj mi volt a 2010-es Fidesz választási ígértekben?"
A fidesz 2010-es programját itt találod: static.fidesz.hu/download/481/nemzeti_ugyek_politikaja_8481.pdf
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.11 13:34:16
@vajdasagi:
"Ami pedig azt az érvedet illeti, hogy "a népet nem lehet lecserélni", nos azt ne 1-2 év alatt, hanem évszázadok távlatában gondold újra: aki nem úgy csinálja majd, azt a természetes kiválogatódás fogja eltüntetni a Föld színéről, sajnos. És mi jelenleg nem jó irányba mozgunk ebben."

És az egyén szabadsága, meg a másképp gondolkozás elfogadása az smafu? Vagy a Te véleményeddel ellentétesen gondolkozó emberek eltiprása az rendben van? Akkor nincs Észak-Korea meg megfélemlítő hatalom, aki meg akar mindent mondani az embereknek? :)
"Magyarok az utcán a tervezett internetadó, valamint a tiniket, újságírókat és politikusokat érintő drogteszt miatt" címmel terjedelmes cikket közölt a The Independent című tekintélyes brit napilap. A néhány napja megjelent elemzését az alábbiakban teljes terjedelmében…..
Válasszunk A Budaörs story 2015.01.09 20:08:41
A kormány ezt nagyon benézte. Eddig két dolog hozta a támogatást igazán: A rezsicsökkentés, és az egy kulcsos jövedelemadó. Amiben lehetett hinni, még akkor is, ha sok vitában elmondtam, hogy nem olyan egyszerű a helyzet, mert a lakosság vásárlóereje, a vállalkozások…..
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.10 11:19:52
@s: "orbán elbukott, mert hülye."
Nálatok OV bukása olyan, mint a sajtószabadság és a demokrácia egyszeri és örökre szóló megszűnése: 2010 tavasz óta minden hónapban legalább egyszer :)
A három egymás után zsinórban megnyert választás ide vagy oda, valami mégis most megbicsaklott a Nemzeti Együttműködés Rendszerében (NER). A közelmúltban sok kisebb botrány tépázta meg a Fidesz népszerűségét, amelyek hatása összességében mégis óriási: 12 százalékot…..
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.08 19:39:54
A poszter vajon milyen alternatív univerzumban élhet? Ez itt a Föld nevű bolygó Magyarország nevű országa...

vs.hu/kozelet/osszes/goodfriend-azt-mondta-schiffereknek-nem-vadolnak-senkit-0107

"Schiffer András közölte, André Goodfriend világossá tette, hogy konkrét személyt, konkrét bűncselekménnyel nem vádoltak meg. A kitiltott hat személy az ide vonatkozó elnöki proklamációt sértette meg, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy a magyar jog szerint bűncselekményt követtek el. "

A nem nyugvó tüntetéssorozatról meg csak annyit, hogy múltkor már egy korábbi tüntetésen készült felvételeket használtak vágóképnek, hogy fenntartsák a tömeg látszatát...
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.09 17:13:27
@Pop40: Ki bántott? Akarsz róla beszélni?
Meggyőződéssel állítom, hogy ma Magyarországon Budaörs a legélhetőbb, legrugalmasabb és legkellemesebb város. Nem akarom körbenyalogatni az érintetteket, döntéshozókat ez ügyben, de kétségtelen, hogy az elmúlt 25 évben volt valami a levegőben, aminek köszönhetően az…..
Ha nincs OV, akkor anarchia van. Ha van OV, akkor pedig brezsnyevi pangás. Lehet választani! Vagy nem! Provokáljuk kicsit a népet! Pár napja nincs hírünk Orbán Viktorról, és bár a médiát erősen érdekli, hogy mivel és hol töltötte elmúlt napjait, engem egy percig sem érdekel.…..
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.07 18:17:02
@rasztaszív: "a valódi többpártrendszer anarchia lenne?kissé fasisztoid szemlélet... "

Persze, mert a valóság ezzel szemben az, hogy Nem Tartjuk Vissza (NTV) - Fideszmentes Alkotmányért Szervezet (FASZ) - Egymilliárdan Mocsarak Lecsapolása Ellen (EMLE) - Alternatív Energiával A Demokráciáért - pártszövetség vezető figurája (aki a 51528-as számú Bivalyb*sznád-Kukutyin út spontán lezárásakor szerzett országos hírnevet) helyerállítja a renomét az EU-nál meg a 'Zusánál, majd pedig félkézzel megemeli a GDP-t. Az emberek pedig ugyanúgy a padláson szárítanák a pénzt, mint 2010 előtt a régi szép időkben!
Spanyolcsizma, hüvelykujj-csavar, térdaprító... Mióta léteznek politikai és társadalmi konfliktusok azóta léteznek a különböző vallatási módszerek is, amiket széleskörben alkalmaztak és alkalmaznak jelenleg is az egész világon. Hiszen a kényszervallatással hatékonyan lehet…..
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.06 19:44:41
Minden hibája ellenére a huszonöt éves gyülekezési törvény és a mögötte halmozódó joggyakorlat és jogértelmezés elegendő hátteret biztosít ahhoz, hogy a gyülekezési szabadság érvényesüljön Magyarországon. A TASZ szerint nincs elég ok a gyülekezési jog újraszabályozására vagy reformjára: az igazán…..
A korrupcióellenes OCCRP vagyis az Organized Crime and Corruption Reporting Project rendhagyó módon, ismét megválasztotta az elmúlt év legkorruptabb politikusait. Az első hely nem jelenthet komoly meglepetést. De a második? Talán az sem. Az első Az első helyen az a Vlagyimir Putyin…..
Nem értem, hogy miért kell ilyenekkel kezdeni az új évet, de a CÖF már megint nagyot alakított. Közzétett egy nyilatkozatot, de annyira gáz, hogy nem is egészen értem, mi célt szolgál. Feltételezem, hogy a szétszéledő nyájat akarják újra összeterelni, bár inkább csak azt…..
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.03 13:26:32
"1. A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy bárkit kötelezhetsz arra, hogy lehozza a véleményed. A szólásszabadság azt jelenti, hogy ha te le akarod hozni, akkor azt én nem tilthatom meg."

Ezt meséld el azoknak, akik olyanokat írogatnak, hogy Orbánék már megint EU és Amerika ellenes kijelentéseket merészeltek tenni!

"2. A CÖF nem a többségi társadalom, pláne nem polgári."
Jelenleg arról van szó, hogy egy 10-20 ezres tömeg próbálja magát kinevezni a többségi társadalomnak. Egyelőre nem túl sok sikerrel...

"2010-ben az ország nem volt a csőd szélén. Szarban volt a magas adósság miatt, de nem a csőd szélén. A csőd szélén 2011-2012 telén volt az ország. Mondjuk ezt a 85% dolgot se világos, hogy honnan veszik"

Íme a "liberális érvelés" csimborasszója: 2010-ben nem volt a csőd szélén a gazdaság, mert... mert nem volt! De 2011-2012 telén akkor meg ingen, mert... mert csak! :D

Egy kis mankó az államadóssághoz:
http://www.google.hu/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:hu&idim=country_group:non-eu&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu&ind=false

85% valóban nincs rajta (hiszen egész éves adatokat mutat), de tény, hogy a 2010-es adat 82,2% volt, ami a rákövetkező években csökkent. És az is jól látszik rajta, hogy 2002-ben az első Orbán kormány 55,9%-al adta át az MSZP-SZDSZ koalíciónak, akik 2006-ra 65,9%-ra, majd 2010-re 82,2%-ra emelték.

Az állítólagos nagy gazdasági szerencsétlenkedéssel szemben pedig:
Nyolcéves csúcson a magyar GDP
fn.hir24.hu/gazdasag/2014/08/14/nyolceves-csucson-a-magyar-gdp/

A cikkben levő grafikon szerint a GDP változás:
2007: +1%
2008: +0,8%
2009: -6.7%
2010: +1%
2011: +1,6%
2012: -1,7%
2013: +1,2%
2014: +3,4%

Miről is beszélünk akkor?
Passzív demonstráló (törölt) 2015.01.03 15:44:24
@Muzsikok közt: A legjobb, hogy bambán néznek ki a fejükből és elkezdenek hebegni-habogni, amikor megkérdezed tőlük, hogy mit csinálnának azután, miután végleg és visszavonhatatlanul eltakarították a patást és a sleppjét :)
Van abban valami végtelenül szórakoztató, ahogy összes fideszes guru, a jó Viktortól, az eszét a bajuszában hordó Lacikán át, a megmondó emberek gyöngye "drágabayerúr"-ig néz, mint a kiszántott egér a Fidesz zuhanását látva. Az pedig külön nevetséges, ahogy nem mernek…..
Passzív demonstráló (törölt) 2014.12.29 13:38:34
"Elsőként a külpolitika területén lépett halkan bele az erkölcstelenség bűzös mocsarába Viktorunk. Mindegy mint gondolunk az EU-ról vagy a NATO-ról de tudomásul kell venni, hogy a szövetségi rendszerhez való tartozást annak előnyeivel és hátrányaival együtt vállaltuk."

A NATO csatlakozásra a 10 millió emberből mindössze 3 344 131-en szavazta, azaz csupán az emberek 33,44%-a.

(forrás:
valasztas.hu/hu/ovi/52/52_0.html)

Az EU csatlakozásra pedig 3 056 027-an szavaztak, ami kevesebb, mint amit a NATO tagság mellett leadtak. Csak az emberek 30,56%-a!

(forrás: valasztas.hu/hu/ovi/47/47_0.html)

Szóval az egész úgy, ahogy van illegitim a ti matekotok szerint ;-)

Egyébkéntis az emberek megkérdezése nélkül döntöttek a hidegháborúról. Hogy is kell mondani? Valami olyasmi, hogy "nem tűröm, hogy a nevemben hülyeségeket csináljanak". Ha jól emlékszem...