Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rousseau

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki maga nem tanár, vagy nincs a közvetlen közelében tanár, fogalma sincs, mi mindent rejtenek a munkaköri kötelességek. Csak azt látják, megtart 22 órát egy héten, szabad egész nyáron, lógatja a lábát havi száz nettóért. Aki még nem tanár, de felmerült a lehetősége, hogy…..
Rousseau 2013.05.14 19:54:55
@szaktanár: Igen, megvannak azok a pontok minden munkában, amiket nem szeret az ember. De a felsorolás érinti a tanári pálya gyakorlatilag minden teendőjét, sok gyerekkel közvetlenül kapcsolatosat is. Ha valaki ezeket sem szereti tanár létére, az már nagy baj. És nem aranyos!!!. A kiégést nem kell belemagyarázni, ez az írás az, maga. Ha nem érted, akkor még nem hallottál a kiégésről, ami lehet akár jó dolog is, de szimpla tájékozatlanság is. Én meg éppen a viccet nem értem benne, még ha az írója annak szánta is. Irónia lehet, de hogy aranyos??? Legalábbis én nem nevetek rajta.
Aki call centert meg nem hallott az vagy nem került vele kapcsolatba, az valószínűleg nem ezen a bolygón él. Mint állampolgár, beteg, diák, nagyszülő vagy csak egyszerű fogyasztó – előfizető, mi mindannyian a call centerek ügyfelei vagyunk.  Szomorúan tapasztalom, hogy a call…..
Húszévesen nem értettem az ötven felé járó vénembereket, miért ódzkodnak a baszástól.Konkrétan: idősebb kollégámnak szívességet kellett kérni az irattáros nőtől és sóhajtozott, hogy "na megint meg kell érte dugnom".Én akkoriban nagyon örültem a szex mindenféle…..
Rousseau 2012.09.15 22:40:54
Figyelmeztetés: némely képen állat és/vagy kisded is látható, megtekintése csak saját felelősségre! Kinyílt a szeme rovat - NSFW - 18+   ..
Rousseau 2012.09.11 17:57:13
@Szalacsi_Dezső: Sajnos nem csak te. Én is.
Magyarországon extrém szárazság van, ettől a problémától napokon belül hangos lesz a sajtó. Elnézve a három legnagyobb természetes vizünk állapotát, az adatok lehangolóak. Balaton: Májusban a Vízgazdálkodási Kutató Intézet tudományos főmunkatársa azt nyilatkozta, hogy az…..
Magyarország kétségkívül sikeres olimpián van túl. Kilencedik helyen zártunk az éremtáblázat, olyan nagy országokat megelőzve, mint például Japán vagy Ausztrália. A pekingi zökkenő után elmondható, hogy a magyar olimpikonok hozták megszokott formájukat. Ez szinte mindenkit…..
Rousseau 2012.08.22 09:32:04
@kotov: Akkor ezentúl kommentelj annak az országnak a blogjaiban, ahol meg fog születni és fel fog nőni. Iszonyatosan leegyszerűsítő és primitív logika, miszerint itt már nem lehet élni, csak külföldön. Sajnos az Index is odaállt mellé, azért szól a blogajánló mintegy 20%-a minden nap arról, hogy ki hová települt ki is ott mennyivel jobb. Sajnos iszonyúan manipulatív, szegény kitelepültek sokszor be sem merik vallani, hogy napi 10 óra tányérmosással egy London külvárosi bérelt szobában, szenegáli, ukrán lakótársak között talán nem is annyival jobb.

A témáról: a blogíró abban téved, hogy a napi testnevelést nem azért vezették be, hogy több olimpiai bajnok legyen. De sajnos amire bevezették, arra sem jó teljesen. Kitelepülő kollégánk sajnos jól látja: Mi kitaláltuk, ti meg oldjátok meg, ahogy tudjátok: Pl. nincs tornaterem, öltöző.
Két héttel ezelőtt volt alkalmam a városligeti csónakázó tavon evezni egy órát, és vízen ringás városban ritkán tapasztalható élménye mellett a tucatnyi kiskacsa látványa volt a legszórakoztatóbb. Most azonban kiderült, hogy a kacsákat kitelepítik a tó környékéről, ami…..
Rousseau 2012.06.09 16:29:24
@dr. Bubó: Hogyan sikerült ilyen rövid időn belül a kacsától a Fideszig eljutnod? Végre volt egy írás, ami tényleg a kacsákról szólt. Ne hagyd magad megtéveszteni!A kacsa itt kacsát jelent!!!

Egyébként még nagyobb probléma már szinte minden tavunkon a hattyú-kérdés. Nekik fél talicskányi egy ürítésük. A nagyközönség meg a másik fele: tele a víz a nekik szánt kukoricával, hot-doggal, chipssel, kenyérrel, vattacukorral. Ezektől aztán még többet ürítenek, a maradék meg szintén rohad.A Városligetben is családi szórakozás az etetés, annak ellenére, hogy ki van írva, az írástudatlanoknak meg piktogram is van.
Rousseau 2012.06.09 20:44:10
@Megyeri Szabolcs: Ez inkább megkönnyíti.
Silver Fox Szabadúszóké a világ 2012.02.27 09:30:00
  1997-ben Dan Pink írta a Fast Company magazinban, hogy Amerikában körülbelül 25 millió ’szabadúszó’ van. A szabadúszó azt jelenti, hogy egyetlen munkahelyen sincs stabilan elkötelezve: ők a külsős tanácsadók és a megbízási szerződéssel dolgozók. Ebből kifolyólag nem…..
Rousseau 2012.02.28 05:45:26
@zdyzs: Abszolút jogos észrevétel!!
Tipikusan az a pszt, ami szépen, pontokba szedve elmondja azt, amit egyébként mindenki tud vagy sejt. Pl. kapcsolatépítés, önmagad reklámozása.
Jó lenne valamivel több információ a masszőrhölgyekről. Mielőtt bárki félreértene: nem a beszámolónak álcázott öntömjénezés hiányzik, meg nem is a régi makktársalgó, hanem azt tartanám nagyon praktikusnak, ha a hölgyek kihasználnák a rendelkezésükre álló felületet és…..
Portugália hegyei Monsanto, a gránitsziklába vájt falu mellett még egy különleges látnivalót rejtenek. Észak-Portugáliában, Fafe közelében fekszik ugyanis ez a bizarr kinézetű "Kőház", vagyis Casa do Penedo.   A Flintstones rajzfilmbe illő ház 1974-ben épült…..
A Lakatos úti lakótelep korábban is a szerethető lakótelepek közé tartozott a négyemeletes, csúsztatott zsalus házaival, szellős beépítettségével, sok játszóterével és pingvinszobraival. A fenti képen látható alkotás még jobban megerősíti ezt a képet: ez alighanem Budapest…..
Naiv várlakó úgy gondolta, hogy a fülledt éjszakában majd biztos szellősre korlátozzák a Budavári Sörfesztiválra beengedett vendégek számát. Nem ez történt. Egy óra után feladták az izzadt embertömegben szörfölést a pultokig, aztán viccből megpróbálták visszaszerezni a…..
Rousseau 2011.08.27 09:01:02
@Elnök Úr: Mi szeretünk fesztiválokra járni, szeretünk enni, inni, szeretünk zenét hallgatni. Nem a rendezvény jellegével, hanem a kivitelezésével van bajunk. Normálisan szervezett, nem lehúzós hasonló jellegű rendezvényekre szívesen elmegyünk.
Rousseau 2011.08.27 09:11:42
@Elnök Úr: Akkor félreértettél: Egyrészt én személy szerint nem reklamálok, egyedül a belépőért. Ezek szerint, illetve szerinted, ha valamit előre megmondanak, kiírnak, az teljesen jogos,bármennyi is, mert eldöntheted, hogy bemész-e. Ezek után senki sem reklamálhat koncert-, kiállítás-, színház-, mozijegy ügyben: annyi amennyi, eldöntheted, mész-e? Ez azért nem teljesen így van.
A többi, ami nem tetszik: bunkó személyzet, bunkó szervezők, hiányos tájékoztatás az bizony nem a fesztiválok velejárója. Lást több előző hozzászóló beszámolója több fesztiválról. Ott ezek érdekes módon nem a fesztivál velejárói.
Rousseau 2011.08.27 09:34:16
@Elnök Úr:
" ha a vendég paraszt módon veszi fel a kontaktot, akkor hiába ő a vendég, nem kell neki meglepődnie, ha ugyanúgy szólnak vissza" ezzel vitatkoznék.
A posztolónak ezt mondták:"különben is honnan az anyámból adjak korsót". Szerinted nézőpont kérdése, hogy ez bunkó-e? Bár nem voltam ott, szerintem a posztoló nem hasonló stílusban kért korsót. (Pl. -Anyádba, adjál már egy korsót?)
A BMW-s hasonlatod nagymértékben sántít, de nem menjünk el ilyen személyes vita irányába, igyunk inkább sört, TESCOban, otthon, a kedvenc sörözőnkben vagy a Sörfeszten, mert nagyon meleg lesz ma.
„Kiderült, hogy a válása után 1 évvel megejtett egy 19 éves lányt. Később be is mutatta nekem és döbbenten láttam, hogy a csaj megszólalásig, külsőleg-belsőleg az ex-feleségére emlékeztet” – egy régebbi törzs-kommentezőnk küldte be a sztoriját, melyben egy…..
Épp Hudák kolléganő érdekes napszemüvegét gusztálgattam az Index newsroomjában, amikor NAK kolléga csak úgy viccből felém nyújtotta új szerzeményét, melyet a fogarasi úti Tescóban vásárolt. Hű, mondom, de ismerős! Persze, a múlt héten épp az Árkádban található,…..
Rousseau 2011.08.22 21:36:21
@Zsírfeka: Ez tetszett: Nincs rálátásod az optikus szakmára!
A Szigeten összemelegedtem egy francia fiúval, akit szokásommal ellentétben fel is rángattam magamhoz, és megtörtént, aminek meg kell történnie. Sziasztok! Íme egy rövid szösszenet Sziget témakörben. Két éve voltam kint, éppen viharos időszakomat éltem, és a Szigeten…..
„Legközelebb egy szörnyű régi porszívóval érkezett és egy zsák csomagolás nélküli, ipari, táblás tortabevonóval” – mi mással fejezhetné ki egy idősebb férfi egy fiatalabb lány iránti rajongását, mint ex-felesége használati cikkeivel? Most megtudhatod, hogy…..
Kukorica Jánosné beküldését nem találtam meg a blogon, ami furcsa, mert elég gyakori hamis barátról van szó. Ugyanis:Kedves Jakab,Nem vagyok hivatásos fordító, sőt, nem hivatásos sem, csak szimplán beszélek (és értek) angolul. Félrefordítások terén általában megelégszem…..
Rousseau 2010.08.03 09:00:39
@Leiter Jakab: Na látod, ez a baj!
Rousseau 2010.08.03 09:35:47
@Llew: Értem én a szlenget, hogyne érteném. Csak sokszor a poszt nyelvhasználata olyan magyarul, mint a félév írországi tányérmosással felvértezett akciós fordító angolja.
Rousseau 2010.08.03 09:40:32
@Leiter Jakab: Persze, hogy meg tudom mondani, melyik, miért nem helyes. Te meg meg tudnád mondani, hogy szerinted miért nincs így.
De akkor jönne, hogy nyelvészkedek, meg egy olyan vita, hogy hol a szleng, a nyelvjárás, a rétegnyelv és az igénytelen nyelvhasználat határa.
Pusztán arra akartam rávilágítani, hogy sokszor kevésbé vagytok kritikusak a magyar nyelv használatával, mint az angol fordítások helyességével. Ez most azért egy elég durva melléfogás, de sok elmélkedést olvastam jóval kisebb apróságok miatt.