Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Archivum Pál

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy történet, amiben csak egy dolog kellett volna az ügyfél boldogságához, a jófejség. De a Ryanair erre nem volt képes: hiába hibázott, hiába javította ki végül a hibát, nem sikerült ügyfélbarát ügyintézést bemutatni. Lányom osztálya, búcsúzó tanárukat egy Ryanair utalvánnyal akarta…..
Dr. Archivum Pál 2019.08.16 13:39:33
@Attila F: Rossz a példád szerintem! Mind az Erste, mind az Auchan Mo.-n bejegyzett cég (Zrt.). Azaz kell magyar nyelvű ügyfélkezelést végezniük. Függetlenül attól, hogy a tulajdonosuk egy külföldi cég. A Ryanair pedig csak szolgáltat, de nincs Mo.-n bejegyezve. Nem? Egyébként ettől még a Ryanair-t tossza meg egy taliga kanmajom.
via GIPHY   Az ember állandóan tele van mindenféle hűségkártyával, meg törzsvásárlói kedvezménnyel, aztán ezeknek a nagy részét sose használja fel. Amikor mégis jól jönne, akkor pedig kiderül, hogy már nem is érvényes. Vagy valami. Most a Posta intett be, de végül szépítettek, viszont figyelem: ha…..
Dr. Archivum Pál 2019.08.13 13:54:41
@Zabalint: Mondjuk a Posta Biztosító többségi tulajdonosa egy német cég. Én annyira azért megbízom bennük (PB-ban), hogy utazás esetén náluk kötök biztosítást.
Dr. Archivum Pál 2019.08.13 19:35:38
@Zabalint: Elképzelhető! Nekem eddig a PB-vel semmi gondom sem volt, de a Telekommal annál több. Sajnos nem tudom otthagyni őket, mert egy családtagnak szolgáltatós e-mail címe van.
Aki szeretett volna mostanában bármilyen szakmunkát elvégeztetni a ház körül, az biztosan tele van ilyen történettel. Aki meg nem, az sok ilyet hallott. Szobafestő ígérgetés lvl egymillió, hónapok óta a kanapén alvó, mégis igen kitartó lakástulajdonossal. Történetem egy budapesti, mindössze 42…..
A CV lebutítása, hogy ne látsszon, hogy túlképzett emberünk, rendszeres probléma, régen ilyen feladatokkal kerestek meg álláskeresők, és vívódtam is az etikai megfontolások között rendesen. Értettem, hogy emberünknek most egy fizető munka kell, toporzékolt bennem az ellenérzés: ez az ember több…..
Cérnáknak szakadása Pécsett. Mert mindenki tudja, hogy az olcsó, kínai  piacos cuccoktól nem várhatunk el ugyanannyit, mint a német minőségtől, na de könyörgöm: egy táska, ami csak kiegészítő és nem lehet bele pakolni, az minek van? Vagy hogy tetszett ez gondolni a boltvezető hölgynek? Szombat…..
Dr. Archivum Pál 2019.06.14 11:45:44
@juhaszvik1: Már bocsi, de a 2. pontodban levőt miből vetted le? Mármint, hogy nem úgy történhetett, mint mit a posztoló írt?
Dr. Archivum Pál 2019.06.17 22:36:11
@juhaszvik1: Elolvastam, de rá se ránts! Egy kérdést tettem fel udvariasan, és nem teljesen értem az arra érkező kioktatást (vagy minek is nevezzem). No mindegy! Nem igazán volt/van időm most errefelé olvasgatni, így a válaszodra sem tudtam azon melegében válaszolni. Most meg már eső után köpönyeg (hisz már mást posztnál pörög mindenki).
Avagy így tömegközlekedj havi húszezerért. A duplán vett bérlet oka, hogy az automata az utas szerintem nem nyomtatott, de a gép mást mond. Volt már ilyen sztorink, ott még egy korrekt választ is találtok. Panaszosunknak egyébként egészen jó megoldási javaslatai lennének, de…..
Szerdán végre eljött a nagy nap. Mint minden évben idén is több ezren várták az egyetemi ponthatárok kihirdetését, akár a Pont Ott bulikon együtt, akár otthon a gép előtt, remegő kézzel, ismétlődő entereket nyomogatva a Felvi.hu ablakára. Egy dolog közös volt. Este nyolckor az örök pesszimista, a…..
Dr. Archivum Pál 2018.07.29 23:19:01
@WildBear: Van ám még sok amolyan "noname" suli (itt meg is tudod nézni, kik indítanak ősztől képzéseket: www.felvi.hu/bin/content/vonal18a/ ). Én főként a főiskolák sorában leltem számomra ismeretlen versenyzőket.
Dr. Archivum Pál 2018.07.29 23:26:24
@Gigi126: Egy jó 20 kilóval nehezebb vagyok és fiú, de én sem megyek el burkolónak :) Valahogy nem vonz. Egyébként nekem is a (pót)felvételi körül forog a világ. Hátha munka mellett megy majd a levelező.
Dr. Archivum Pál 2018.07.30 00:32:02
@Gigi126: Köszönöm szépen! Felvenni szerintem felvesznek (pont ha dögivel nem is, de van). Inkább a munka és a fősuli összeegyeztetése okoz számomra fejtörést. Erről nem nagyon van elképzelésem.
Gábor ügye első, második és sokadik ránézésre is tiszta sornak tűnik: elköltött a bankszámlájáról olyan pénzt, ami a banké volt, az meg kéri vissza. Nyilván. És még nyilvánabb, hogy itt a jóhiszeműen költöttem el valószínűleg nem lesz túl sikeres védekezés. De mit…..
Dr. Archivum Pál 2018.07.23 15:37:26
@Attila F: A lakásunk előző tulaja sem tudta az M*B Bankot tájékoztatni, hogy elköltözött. Eleinte gyűjtöttük neki a kivonatot, aztán már csak simán kukáztuk. Végül felhívtam a bank call centerét és egy kedves ügyintézőnek elregéltem, hogy a kedves a kedves emberke elköltözött. No azóta nem jön a kivonat.
Dr. Archivum Pál 2018.07.23 15:41:37
@Dr. Archivum Pál: Sok lett a kedves. Sebaj!

A poszthoz! A poszter elköltötte más pénzét és még neki áll feljebb. Nincsenek erre szavak. Ha hülye valaki, legalább ne reklámozza (=ne írjon róla a Homáron).
Dr. Archivum Pál 2018.07.23 16:08:23
@Darth Revan: Azért ez elég gáz! Mármint a bank szempontjából. Egyébként én is dolgoztam fél éve egy banknál. Bár a logisztikához több közöm volt, mint a banki dolgokhoz. S nem pénz és értékszállítás volt.
Az USA Munkaügyi Minisztériumának (DL) statisztikai intézete évente kiad egy jelentést, amelyben (egyebek mellett) a különféle nemzetgazdasági ágazatokban dolgozók béréről, ezek jövedelmi viszonyairól is részletes kimutatásokat közöl. Mi most a rendvédelmi területet mutatjuk be néhány számmal, hadd…..
Dr. Archivum Pál 2018.07.13 15:15:12
@DocBulywood: Csak kis kiigazításként: AKÁR bruttó 400 ezret is lehet keresni a BKV-nál. Az akár szó is benne van a hirdetésbe. Azért szerintem ez fontos tényező.
Dr. Archivum Pál 2018.07.13 19:48:03
@DocBulywood: Bocsi, félreérthető voltam. Nem a nettó-bruttó vitába kívántam beszállani! Csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a bruttó 400 is esetleges (az akár szó okán). S egyértelmű, hogy inkább nettó keresnék 400-at :)
Aki már járt városi kisgyerekkel állatkertben az tudja, hogy hiába viccesek a majmok, hiába klassz a fókashow, hiába láthatóak élőben koalák vagy nagy mázli esetén pisilő elefánt, a legnagyobb örömet messze a kiskecskékkel és barikkal teli háztájit imitáló kisállat simogató jelenti, ahol kézből…..
Dr. Archivum Pál 2018.07.13 19:30:47
@homar-fan: Itt is és máshol is azt mondják, hogy elsőzni ősi román szokás. Hát a fene tudja!

A poszthoz: szerintem érdemes a vásárlók könyvét használni. Annak azért jobba a nyoma, mint az e-mailnak.
A sztori mellé nem árt elindítani a fenti videót, hogy a halk zene, a víz kellemes csobogása és a lapátok forgásának finom surrogása hatékonyan csendesíthesse az elmét közben. Olvasónk csalódott, és minden oka meg is van rá. Szia Homár, Szeretném, ha segítenél abban, hogy…..
Dr. Archivum Pál 2018.05.17 20:46:36
@The Good Boy: Igaz, igaz. Egy ideig én is dolgoztam amolyan boltban, ahol mindenféle eszközt (sütőt, hűtőt, mobilt, pct, kiskutyafarkát, etc.) lehetett venni. Az eladó (nevezzük inkább értékesítőnek) meghallgatja a tanácstalan vevőt és ajánl valamit (nálunk nem volt tervszám a márkákra). Aztán ugye még igyekszik rátukmálni a vásárlóra kiegészítőket, biztosítást (pl: mobil esetén memóriakártya, képernyőfólia, extra biztosítás/garancia). Hiszen ebből jön a jutalék! A másik kedvencem volt az áruhitel és a hitelkártya ajánlása (szintén jutalékért).

De hogy a témához is hozzászóljak, ha már írtam: szerintem a gyártói garit semmi sem helyettesíti. S nem igazán hiszek az ilyen külsős cég általi extra gariban/biztosításban. A MM pedig tök jogosan pattintotta le a Póósztert!
Vélhetően már írják a cikket Rogánék kiváló független újságírók arról, hogy Soros a Google-t IS uralva megfosztja amúgy tök nehezen összekapart hirdetési bevételeitől kishazánk kiváló entellektüel híroldalát, a 888-at. Ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy az idegesítő hirdetéseket irtó projekt áldozatai…..
A hónap Holló Színházon érlelődött panaszlevele, rögtön duó kiszerelésben. A Tesco az olvasónkra szabadított sok liter buggyant tejjel érdemelte ki többek közt a címben idézett mondatot. Keresetlen stílusú tartalom következik. Sziasztok, ezt leveleztem a Tescoval, némi házhoz szállított…..
Nem teljesen világos hogy Lilláék büdös kis állatok vagy titkos kis lehallgató eszközök miatt kényszerültek pótszállásra, de a baj nem is ezzel van. Hanem azzal, hogy a hostel nem tartja be az ígéretét, viszont betart a panaszkodónak a Boookingon. Ejnye, ez a viselkedés egyáltalán nem méltó egy…..
Dr. Archivum Pál 2017.07.13 07:39:30
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hát én csak a más posztoknál levő nagy hozzászólásszámokból indultam ki. De egyetértek veled: sz*r poszt és csak egy darab per nap.
Dr. Archivum Pál 2017.07.14 15:06:13
@Homár Hilda: Egyébként most bünti van, hogy nem jött ki új poszt ma? Vagy még mindig valami elfoglaltságod van?
Mobilszervizelésre, azon belül Samsung szervizre panaszkodó levél időről időre beesik hozzánk, de ezekből már csak az extrém elemekkel tarkítottak kerülnek ki a Homárra. Bogi a több, mint egy évig húzódó sztorijával simán kiérdemelte a megjelenést, ahogy a Samsungnál…..
Dr. Archivum Pál 2017.07.10 23:01:25
@stakeholder Manyecs: Még időben bezártam a zablakot, így a jég kinn maradt. Egyébként a robbanó telefon nem a Note 7?
Vagy Mike él folyamatos pechszériában, vagy a UPC-nek tényleg megvan az a szokása, hogy időnként megpróbál a hűségidővel rendelkezők esetében is díjat emelni, eufémisztikusan mondva: módosítani. Mike nem hagyta annyiban a dolgot, és volt is, hogy sikerült valami köztes megoldást találnia. Aztán…..
Dr. Archivum Pál 2017.07.10 12:38:58
@Csipyke: Szabadon elérhető vót, jól látható helyen. Szóval semmilyen bünti nem áll meg. De ha kéri, odaviszem neki szívesen a kihelyezett tartóból.
Dr. Archivum Pál 2017.07.10 13:01:18
@Csipyke: Mondtam, hogy egy elég dühös fúria volt. Főleg miután közöltem vele, hogy én nem tudok segíteni. Tessék telefonon/e-mailban zaklatni gondjával a céget. S még mertem volna mondani a kérése után, hogy tessék odasétálni a fal melletti állványhoz a könyvért? Mondom én, hogy megvert volna :D
Sajnos elég egyértelműnek tűnik, hogy Krisztiánék hibáztak, amikor elfelejtettek befizetni egy Invitel-csekket, amin aztán megcsúszott az egész sztori. De vajon az Invitelnek és a követeléskezelőnek miért nem érdeke, hogy részletfizetésben kiegyezve megoldásra törekedjenek? Gondolják, ha 180 000…..
Dr. Archivum Pál 2017.07.07 11:21:28
@Sáros Hilda: Azért a költözés nem feltétlenül azt jelenti, hogy van pénze a poszternek! Pölö költözhetett a nagyobból a kisebbe. Abban viszont igazad van, hogy van pénze a nem használt csomagért fizetni.
Dr. Archivum Pál 2017.07.07 11:28:04
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: De ez még semmi! Nemcsak a havi netes számlán, hanem még a vesszőkön és a szóközökön is spórol a poszter! Egy igazi hangya mentalitású ember!
Igaz, ami igaz, az OMV honlapján van bőröndös akció meg utazós akció, de kuponos akcióról  egy szó sincs. De vajon miért postáztak szép műnyomó papíron ilyesmit, ha nem is volt? Vagy ha volt, akkor miért nem tudta olvasónk kihasználni? Rejtély rejtély…..
 Anikót tök kiakasztotta, hogy a Telekom díjat számít fel a felszólító levél miatt akkor is, ha nem postán, hanem mailen küldi. A Telekomot meg gondolom az akasztja ki, ha Anikó nem fizet időben, és ezzel a módszerrel is próbálja motiválni. A kérdés, hogy ez mennyire…..
Dr. Archivum Pál 2017.07.04 13:51:36
@stakeholder Manyecs:

"/ja és nő vagyok!!/ " Azt bárki mondhassa!

Én meg vagyok a rossz munkanélküli. A jelentkezgetések helyett a TH-t olvasom. Hogy lesz így árufeltöltői állásom, ha még csak meg sem pályázom? :D
Dr. Archivum Pál 2017.07.04 14:18:28
@stakeholder Manyecs: Azért nem megyek, mert nem akarnám rád csukni az ajtót :P Aztán meg majd küldesz ide posztot, hogy az a szemét villamosvezető miket csinált!

Egyébként még sose gondoltam ilyesmi állásra. No de majd meglássuk, még akár az is lehet.
A helyzet az, hogy a tanulságokat maga Gergő is levonta, ha nem is fogalmazta meg a levelében: a garancia és a szervizelés kérdése nem egy mellékes körülmény, amikor vásárolunk. Ha nincs rá szükség, akkor tényleg megspóroltunk 30 ezret, ha viszont kéne, de nincs, akkor kidobtunk ugyanennyit. Még így…..
Dr. Archivum Pál 2017.06.29 15:09:14
@Terézágyú:

"Mert a nokiját meg a videotont is te tartottad eddig életben az eszközvásárlással???"

Nem hiszem, nem. Itt inkább keresett két halott céget, hogy az ő nevük segítségével belerúghasson a Samsungba (mert nem cserélik ki neki az alkatrészt). Szerintem kicsit óvodás sipákolás-csapkodás hangulata van a pószter ezen mondatának.
A Google Wallet alkalmazás történetében volt már példa arra, hogy kilyukadt a bugyelláris, így érthető okokokból a világ egyik legnagyobb techcége kiemelt figyelmet fordít a biztonságra. Ami tök fontos. Meg tök idegesítő is néha. Tisztelt Homár! Ha valaki készít egy Google…..
Dr. Archivum Pál 2017.06.28 14:45:55
@nyúúlacska: Kérni kérheti bárki, de nem vagy köteles odaadni (a hatóságot kivéve). Pl. kérheti bank, bolt kártyás fizetésnél, telefonszolgáltató, etc. Nem-e?
Dr. Archivum Pál 2017.06.28 15:05:48
@nyúúlacska: Jaja. Én is voltak akkor a bankomnál ilyen ügyben. Arra nem emlékszem, hogy másoltak-e (egyszer biztosan, de lehet, hogy máskor). Egyébként milyen megfontolásból tagadtad meg? Csak érdekelne az ok.
Dr. Archivum Pál 2017.06.28 15:16:39
@stakeholder Manyecs: Igen, igen! A nyúúlacskának válaszomban feltett kérdés költői volt. De én úgy tudom, hogy bárki kérheti az igazolványt (de ha nem hatóság, nem kell odaadnod). A másolás más! A másolás amihez hozzájárulás kell. Sőt most mintha törvénytelennek bélyegezték volna az igazolvány másolását is (mostanság).

De most már tényleg elolvasom a posztot, nehogy további félreérthető dolgot írjak!
  Gyógyteákat nemcsak patikában és bioboltokban vagy drogériákban kapni, hanem piacon, 100 forintos shopban, sőt, akár a sarki kisboltban is. Ennek megfelelően a termékek minősége is széles skálán mozog. Kamillatea néven pl. vehet az ember szép, nagyfejű kamillavirágzattal…..
Dr. Archivum Pál 2017.06.27 11:43:39
@stakeholder Manyecs: A csalánnal, a szivaccsal, a csalános zacskóval, jelen posztal? Kéretik egyértelműen fogalmazni, mert még ma csak egy kávét ittam.
Dr. Archivum Pál 2017.06.27 11:45:55
@Kutyahoroszkóp: És még sok mással is! Pölö kemtrél segítségével. Éberség elvtársak, éberség!
Emag, külföldi székhelyű webshop, bekrepált háztartási gép, ezúttal hűtő. A vásárlással nyert egy kicsit levélírónk. A többit elég szemléletesen meséli el. Tisztelt Hilda! Sajnos, én is beleestem abba a hibába, melybe oly sokan. Csillog, - villog, és még olcsóbb is. (…..
Dr. Archivum Pál 2017.06.19 10:30:17
@stakeholder Manyecs: Ó ezt sose tudtam, hogy a cseresznye egy cseretermék! Már megérte felkelnem! Köszönöm!

(Egyébként mi történt veled, hogy már nem csak Manyecs vagy? Megházasodtál (ezer éve nem jártam a TH-on)?)
Dr. Archivum Pál 2017.06.19 11:52:22
@Thule: A Whirlpool sz*r? Nekem eddig csak jó tapasztalatom volt ezzel a márkával.
Dr. Archivum Pál 2017.06.19 20:31:45
@Thule: No mondjuk ebben lehet igazság! Nekem Whirlpool hűtőm volt és kiválóan muzsikált. A mosógép pedig AEG (szintén jól bírja a strapát).
  Minden váltás nehéz, ráadásul idővel az emlékek megszépülnek, úgyhogy be is linkeljük ide gyorsan a Citibankos Homár-posztokat, de azért levélírónkat tényleg jól megforgatta új bankja. Kedves Homár és Homár Olvasók! A Citi-Erste váltás áldozataként ragadok billentyűzetet, és reménykedem, ha…..
Dr. Archivum Pál 2017.03.28 22:44:46
@Manyecs: Nem igaz! A MagNet korábban egy takszöv volt, magyar tulajdonossal (ma is magyar). A Banco Popolare magyarországi cégét az említett bank felvásárolta.

A póószter helyében a Gránit Bankhoz mennék. Úgy hírlik, hogy nekik elég jó online szolgáltatásaik vannak. S éljenek az antiszociálisok!
Dr. Archivum Pál 2017.03.28 22:54:41
@Csokis2: Á, tényleg! Pedig pont a póószter antiszociális hozzáállása okán akartam a Gránitot ajánlani (hisz jó online szolgáltatásaik vannak).
Dr. Archivum Pál 2017.03.30 00:04:06
@Manyecs: Nem szép tőled, hogy becsaptál :D
Szimplisziti. Golden Brother - a nagyszerű (?) arany befektetés... Vagy mégsem?! A horvátországi bejegyzésű cég (Golden Brother d.o.o.goldenbrother.eu) multi-level marketing struktúrában kecsegtet mesés jövedelemmel... addig pedig fizessük csak szépen be a pénzünket befektetési aranyszámlára...…..
Dr. Archivum Pál 2017.03.21 18:06:07
@Zardas: Én befektettem ebbe az aranybizniszbe a nem létező, milliárdos amerikai nagybácsim vagyonát (amit ugye segítőkész emberek 1000 USD előreutalás fejében átadtak). S képzeld! Több millió forintot kaszáltam. Szóval most nagy mellű, szőke csajokkal szürcsölöm a koktélt a tengerparton. Amíg ti dolgoztok. Vesztesek :D

No de a viccet félretéve! Póóószter! Olvass Kiszámolót és akkor nem fogsz hülyeségekbe befektetni.