Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Isti jelenti

93 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Punk Whiskey és The Scarlet, GMK, 2015.09.12 Az itt a blogon bemutatott koncertek túlnyomó többségén két zenekar lép fel, van egy főprodukció és van egy előzenekar. És ez a felállás nagyjából működni is szokott, az előzenekar koncertje alatt gyűlik és hangolódik a nép,…..
CA/CD (AC/DC tribute), Gozsdu Manó klub, 2015.09.05 Eljutottunk hát ide is, a poros és lármás, hömpölygő és lökdösődő néppel teli fesztiválok után végre újra eljött a hűvös és kellemes, mondhatni civilizált klubkoncertek szezonja. Amit természetesen a GMK-ban indítunk. A…..
A szeptember a klubok és a klubkoncertek szezonjának kezdete. Sok klub ilyenkor egyszerűen viszi tovább a korábban megszokott és bevált stílust, de mindig van egy-kettő, ahol az új szezont új ötletekkel indítják. Mielőtt tovább mennék ezen a vonalon, álljon itt egy kis…..
Viki és Jimi duo, Treffort kert, 2015.08.28 Megint egy duo, igen. És megint Treffort kert. Szóval az van, hogy mint írtam is, mindig is kattantam erre a fajta, a női énekhangra építő előadásmódra, és mostanában elég sok ilyen jelegű koncertet látok. Ez a tegnapi látogatás egy…..
A klubkoncert blog bevallottan a klubkoncertek népszerűsítésére jött létre. Mert míg a nyári fesztiválok folyamatosan telt házzal dübörögnek, ugyanezen előadók őszi-téli-tavaszi klubkoncertjeire jóval kevesebben kíváncsiak, pedig ezek közvetlensége, hangulata egészen…..
Minimyst és Kozma Orsi, Várkert bazár, 2015.08.26 Egyszer mindennek eljön az ideje. Tegnap este egy koncerten jártam, méghozzá a Várkert bazárban, amiről – mint koncerthelyszínről – hallottam már sokat, de látni még nem láttam. Valóban kellemes helyszín, de erre még…..
Monyo Project, Dublin Castle, London, UK, 2015.08.20. Mi itt a klubkoncert blogon még a város, sőt a bulinegyed határát sem igen szoktuk átlépni. Most mégis kivételt teszünk. A blogon már többször esett szó a Monyo Projectről. Legutóbb alig egy hete írtunk róluk, egy szokatlan…..
Blanka és Boti Acoustic Impro, Kék Ló Fashion Pub, 2015.08.19 Egy nagyon hasonló koncertről már írtam itt a blogon néhány hete. Blanka és Boti improvizációs dalai ugyanis rendszeresen hallhatóak a Kazinczy utcai Kék Ló Fashion Pub-ban. Azonban ez a tegnapi egy kicsit rendhagyó este…..
Klubkoncertproba Harmonia Cordis 2015.08.12 07:10:43
Bár itt a blogon eddig csak hazai, sőt, azon belül is leginkább budapesti klubok eseményeiről írtunk, azért néha tehetünk egy-egy kivételt. Idén nyáron a Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárfesztivál…..
Sonar Bistro és Half Note City, A38 hajó, 2015.08.06 A mai este fellépőjéről már többször is esett szó itt a blogon. A Sonar Bistro a különösen kedvelt kategóriában van nálam, tehát…..
Klubkoncertproba Zene füleimnek... 2015.08.03 10:01:52
Blanca Acoustik Duo, Fat Mo's, 2015.07.29 Nem tudom biztosan így van-e, de azt gondolom, a legtöbb zeneszerető embernek van olyan kedvenc korszaka, időszaka ahol nagyon szívesen élne, vagy legalább egy időgép segítségével elugrana megnézni egy zenekar vagy akár egy teljes zenei stílus…..
Minimyst interjú A nem túl rég feltűnt Minimyst koncertjeiről már írtunk itt a blogon. A Hard Water album bemutatója már egy komoly színpadi produkció keretében történt meg. Már akkor gondoltam, hogy érdemes volna kicsit jobban körbejárni a csapatot. Most úgy alakult, hogy módom…..
Audio-Technica fejhallgató teszt Bár a koncertek és az élő zene varázsa divatos szóhasználattal 'mindent visz', azért van úgy, hogy kedvenceinket otthon, vagy épp út közben is hallgatnánk. Zenét manapság már a kenyérpirítón kívül szinte minden technikai eszköz és kütyü…..
Klubkoncertproba One Love 2015.07.08 09:40:42
Aki egy kicsit is ismeri a hazai reggae életet, az biztosan hallott már a One Love Reggae rádióról. Jó eséllyel azt is tudják, hogy a OLR online rádióként már több mint egy éve szünetel. Viszont a Sitgan vezette team reggae portálként, OLR TV-ként, reggae témájú videók, filmek…..
Blanka és Boti Acoustic Impro, Kék Ló Fashion Pub, 2015.07.05. Ugyebár a nyár nem a klubkoncertek időszaka, de azért néha lehet csodákba botlani ilyenkor is. Nem is kell hozzá más, csak szerencse. Én például tegnap jártam így a Kazinczy utcai, igencsak különleges kialakítású,…..
Az itt a blogon megjelenő, általában még pályájuk elején járó csapatok esetében sokszor szóba kerül a menedzser, illetve általában a profi zenei menedzsment kérdése. Egy kezdő csapat többnyire nem tudja és sokszor nem is akarja vállalni az ezzel járó költségeket. Úgy…..
Egy induló zenekarnak sok nehézséggel kell szembenéznie. Ezek egyike, különösen lármásabb műfajok esetén a 'hol próbáljunk?' kérdése. Persze, aki már látott zenével foglalkozó amerikai filmet, vagy olvasott akár csak egy rockzenei témájú könyvet, az tudja, hogy egy valamire…..
Aki a kezdetektől követi a blogunkat, annak talán rémlik, hogy első írásaink főszereplője, ilyen formán gyakorlatilag a blog indításának ihletője ki volt. Akinek esetleg mégsem volna meg ez a számunkra oly fontos momentum, azok kedvéért eláruljuk, hogy bizony CéAnne, vagyis…..
NAGY EDI Project, Tiszavirág Fesztivál, Szolnok, 2015.06.20 EDI-ről írtunk már itt a blogon, nem is régen és nem is csak egyszer. Rákattantunk, ez nemigen titkolható, és persze a korábbi posztok után nyilván egy darabig nem is kellene szóba hoznunk, de tegnap varázslatot láttam, és…..
Egy blog szerkesztése az írásról, a gondolatok szavakká és mondatokká formálásáról szól. És persze szükség lehet még a vizuálisabb olvasók kedvéért fényképekre is. Azonban a hangtechnika és hangfelvételek készítése sokáig nem kerül a képbe. Én legalábbis is így…..
Klubkoncertproba A nyár zenéje... 2015.06.18 14:58:33
Aki régebb óta követi a klubkoncert blogot, az talán emlékezhet az indító írásokra, amelyek egy általam igazából már elfelejtett zenei stílus újra felfedezéséről szóltak. Ez pedig nem más volt, mint a reggae. A klubkoncert blogon azóta persze abszolút vegyes profilú csapatok…..
Itt, a klubkoncert blogon már többször is szóba került, hogy sok az igazán ígéretes új tehetség, akik még pályájuk elején tartanak,  így érthető ha a koncertjeiken nincs annyi néző. Azonban a koncerteket járva időnként hallhatunk olyan előadókat is akik messze nem kezdők…..
Klubkoncertproba Szentendre 2015.06.14 08:48:04
Nyáron persze nem lehet csak a bulinegyed koncertjeiről írni. Ilyenkor eleve kevesebb esemény van a klubokban, a terepet a nyári hónapokra a szomjas külföldiek veszik át. A zenekarok meg elkezdik járni a fesztiválokat. Ez viszont nem annyira a klubkoncert blog terepe, mert egy rendes…..
Klubkoncertproba Gépzene... 2015.06.09 20:42:36
Continoom, Gozsdu Manó klub, 2015.06.06 Isti egy ideje nem jelentett, ezért csupa kedves dolog jelent meg itt a blogon, amúgy tényleg jó csapatokról. Ez ellentmond a népszerű újságírás és blogolás összes szabályának. De most végre visszatért és helyreállítja a téridő…..
Klubkoncert Gépzene... 2015.06.09 20:42:36
Continoom, Gozsdu Manó klub, 2015.06.06 Isti egy ideje nem jelentett, ezért csupa kedves dolog jelent meg itt a blogon, amúgy tényleg jó csapatokról. Ez ellentmond a népszerű újságírás és blogolás összes szabályának. De most végre visszatért és helyreállítja a téridő…..