Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ősz Lantos

114 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Regélő ritmusok Végszó 2011.10.19 19:35:00
Minden kedves olvasóval tudatom, hogy Ősz Lantos (polgári nevén Dr. Tóth György) október 8-án elhunyt. Nevében szeretnék néhány szóban búcsúzni. Nagyapám nagy örömét lelte ennek a blognak az írásában. Öreg korára költővé lépett elő. Bár nyomtatásban is megjelent…..
 Születésnapra Tomi 20 éves. Időmanó léptéke nagy, tudja ezt az emberi agy. Felfogja és mérlegeli, húsz év alatt megteheti.   Te is elérted Unokám, húsz éves lettél Tomikám. Éretten nézel ma körül, gondolom, a szíved örül.   A tapasztalás, élet…..
Regélő ritmusok Tomi 21 éves 2011.08.11 17:50:00
                                                  …..
Regélő ritmusok Köszöntő 2011.08.08 23:07:00
  Tomi 22 éves.   Messzi földön jársz- kelsz, távol a hazától. Elvitt a repülő  szép magyar hazánkból. Gyakorlod a nyelvet, tanítasz gyermeket, jól szórakoznak, látom a képeket.   Főztök, sportoltok, versenyeztek rendre, ha a Kalózoknak…..
Regélő ritmusok Nincs unalom 2011.06.25 19:36:00
 Nincs unalom   Nyár, nyár, nyaralás, elindult a kis család. Egyik Plitnyicára, másik Lacházára, a harmadik fel Minesotára Barátok kísérik útjukat, az út számos, élményt is tartogat.   Lacházán él a sok nudista, Remélem nem csatlakozik  Hannuska?!…..
 A mókus csemegéje   Tihany mögött lankásan ereszkednek le az északi part gyönyörű ligetei. Közöttük megbújva kedves nyaralóházak nyújtanak felüdülést a pihenni vágyó embereknek. Ápolt kertek, gondozott, őshonos fák tanúskodnak a természet szeretetéről. A…..
            Anyám     születés napjára   Anyám, Anyám, Édesanyám, Te neveltél, vigyáztál rám. Mellém ültél, mesét mondtál, betegségben úgy ápoltál.   Apám fronton, Te munkában, enni legyen…..
  Május   Illatozó, kedves május, elbűvölő, mint egy mágus. Zsong a tavasz, a természet, a szerelem újra éled.   Budapest, 2011. május 1.                     …..
 Az örömet keresni kell, a bánat jön magától.                       Ősz Lantos..
Regélő ritmusok Locsoló mondóka 2011.04.22 11:57:00
 Locsoló mondóka Húsvét hétfőn erre jártam,Délibábra rátaláltam.Virágos rét, tarka mező,Kikeletet hoz az idő.Locsolni kell a kerteket, meg a szépasszony lelkeket.Locsolómat, hogy meglelém,Harmat vízzel öntözök én.Ettől szép lesz fű, fa, virág, asszony,…..
Regélő ritmusok Husvét 2011.04.18 11:35:00
 Húsvéta tavasz ünnepe Jő atavasz.A természet zöld, a mező tarka. virágos.A napsugár fényesen ragyog,az ereje életet ad a magoknak.Földön, vízen levegőben mozog,pezseg, rezeg a kikelet. a Tavasz.Madárdal és  békazene harsonája,Aranyeső, ibolya, és jácint…..
   Tavaszi gondolatok                      A kép a szerző felvétele. Virágzik a tarka rét,Az illata száll felémInteget a kikelet,Gyere sétálj, járj…..
  A Nőnap előestéjére.Egyenlőség és különbség. A polgári demokrácia kereteiben a nemek közötti egyenlőséget a törvények biztosítják. Minden nagykorú állampolgár választó és válaszható, ha a törvény egy-egy estben – pl. bűntény- nem korlátozza ezt…..
     TAVASZ!        Verőfény, szép, új tavasz, dalolnak a madarak. Készítik az új fészket, tojást rakni már készek.   Virágzik, tarka a rét az illata száll felém. Integet a kikelet, gyere sétálj, járj velem!…..
Regélő ritmusok Emlékkönyvbe 2011.02.22 22:50:00
                   Hannuska emlék könyvébe   Az idő végtelen óceánján, Az esztendők sietve futnak. Mi itt vagyunk a Föld űrhajóján, Tesszük, mit kell, jót és rosszat.   A…..
filmdzsungel Még egy év... 2011.02.13 20:47:00
Immár ez a harmadik szülinapi bejegyzés. És most engedjétek meg, hogy elmorzsoljak egy könnycseppet ennek örömére. Három év sok idő, és mégis milyen gyorsan elrepült.  Három év. Már mondhatjuk, hogy felnőttünk. Nagykorúak vagyunk. És ha az internetet nem húzzák ki…..
 Az erdő Őre Útban Jávorkútra   Bükk hegységnek rengetege. szép fák, hegyek gyűjtőhelye. Jávorhegynek oldalában Hosszú lapály áll magában.   Rajta forrás, teber, és kút, Így lett neve szép Jávorkút. Csermely folyik le közepén pázsítos fű, a két…..
Regélő ritmusok A kisbíró 2011.01.29 23:01:00
       Amikor nem volt internet    Derűs, ember a kisbíró, Piros orrú, gönci hordó. Arca dísze, hegyes bajsza, Barna szemű, szittyafajta.   Öltözéke régi magyar, Nemez csizma, kézben agyar, Azzal veri a bőrdobot, Hirdetve egy…..
Regélő ritmusok Az ősember 2011.01.24 22:55:00
                     A tűz és az ősember                            …..
Regélő ritmusok Visszatekintés 2011.01.20 22:39:00
 Visszatekintés   A kenyerem javát megettem. Hetven esztendőt temettem, Bőrömön az évek ránca, Ősz fejemen a tél tánca.   Legény voltam, házas, boldog. Láttam sokat, cifra dolgot. Egyet, kettőt felidézek, Hogy ezt sose feledjétek.   Volt háború, forradalom,…..
   Peregnek a homokszemek A Lét.Nézelődünk, tanulunk, felnövünk.Összetett, folyamatokon megyünk  keresztül. Mozgunk , változunk, megismerkedünk a világgal.Keresünk értelmes életet, az emberhez méltót. Mennyi idő kell ehhez? 20-21év?…..
                       Újévi köszöntő             Éjfél után minden házban, Egy kismalac bundájában, Bekopog az Új…..
Regélő ritmusok Karácsony 2010.12.25 10:17:00
  A városi karácsony            illatai                                   …..
 Balatoni mese Sok – sok idő eltelt már,Fortyogott itt a határ.Mozgott és dohogott,Lángja, füstje lobogott. A Föld erői dulakodtak.Nagy tűzhányókat alkottak.Bazaltot és vörös követDobáltak szerte szét. Badacsony szép orgonái,Hegyestű oszlop csodái,A…..
filmdzsungel Csillagpor (Stardust) 2010.12.12 07:00:00
Már láttam néhányszor a filmet, de minden egyes alkalommal ugyanazt az élményt nyújtja. Mindig ugyanolyan szórakoztató. Mindig tudok nevetni a poénokon, és mindig frissnek hatnak. Nincs az az érzés, hogy a jeleneket elhasznált gagyik lennének. Minden alkalommal van valami új bája a…..
Ősz Lantos 2010.12.12 17:19:26