Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szürke_tapir

7 bejegyzést írt és 306 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az északi vadonoktól az elszigetelt Húsvét-szigetekig sok reptérnek van hihetetlen elhelyezkedése, hiszen lassan már bárhová el lehet jutni repülővel. Íme a 12 leg!..
1886. Decens házaspár egy kvadrociklin a washingtoni Fehér Ház előtt  ..
szürke_tapir 2017.03.06 07:55:07
piramis-témához:
kids.nationalgeographic.com/content/dam/kids/photos/articles/History/M-Z/Pyramids-at-Giza.png.adapt.945.1.jpg
Az ugye megvan, hogy a Kheopsz-piramis a legnagyobb? És láss csodát, csak annak a tetején maradt meg a burkolat!! Szóval, egész biztos, hogy nem azon lazulnak a piknikezők, mert az ott van a háttérben.
UPDATE: a faszság teteje, amikor olvasni sem tud az ember (én) az ott fent Budapest zászlója, NEM a magyar. Elnézést, elbasztam. Csak nem akkora zseni Sheldon, mint gondolja, a magyar zászlón a fehér menten nem ment neki.  (A találatért kösz JohnDOE-nak)..
Mai látogatásunk szereplője nem lehet ismeretlen, hiszen a Károly körút egyik legfeltűnőbb és talán legszebb bérpalotájáról lesz szó. Öntöttvas tetődíszei mellett csipkés homlokzata is megérdemel egy alapos szemügyre vételt, ráadásul a homlokzat nem is olyan régen…..
Barna hajú lányok Raven 2015.10.15 03:49:00
..
szürke_tapir 2015.10.16 08:31:14
@Fot L' Mondó: szerintem nem olyan, mint egy fiú ;)
Óriási bírói hiba kellett a Feröer elleni diadalhoz. Az összefoglalókból valahogy kimaradt ez a jelenet... Guzmics megint majdnem megcsinálta: Mindez döntetlennél. Majd azért gondoljunk erre az esetre, ha kijutottunk, és hirtelen minden szép lesz és jó a magyar…..
szürke_tapir 2015.10.09 13:06:55
@NZperX: Bizony, de valahogy az egész meccs alatt nem került szóba, hogy Juhász tök alkalmatlanul játszott. A gól előtti elrontott passzon, és azon kívül, ahogy elengedte a csatárt, nem volt egy épkézláb labdája előre, a legtöbb, amit bírt csinálni, az az volt, hogy kifejelgette középre a beívelt labdákat.
A filmkritikusok imádják Wes Anderson műveit, még Ivánnak sem volt különösebb baja vele. Eddigi munkásságában egyedül az Édes vízi élet c. alkotása nem került összességében a kritikák bálványozott darabjai közé, bár ezt sem cincálták szét a negatív jelzőkkel. Egyszerűen megosztó lett. Viszont…..
szürke_tapir 2015.07.02 08:20:59
Amikor tavaly ilyenkor megtekintettem a Stalingradot, nem jutottam szóhoz, az oroszok milyen elképesztő erőforrásokat voltak képesek elpocsékolni egy ilyen hulladék film kedvéért. Akkor azt írtam, remélem, nem csinálnak ebből rendszert, de a frissen letölthető Battle for Sevastopol…..
szürke_tapir 2015.06.22 18:57:10
@danialves: őszintén szólva nem vagyok tisztában a légnyomás okozta halláskárosodás szimptómáival. De úgy vélem, hogy a művészetnek nem az a feladata, hogy anatómiai pontosságú kórképet rajzoljon, hanem az, hogy _érzékelktessen_ valamit. Úgy gondolom továbbá, hogy nem árt az sem, ha a főszereplőhöz intézett szavakat mind halljuk, hiszen ez eléggé megkönnyíti a történet értését-értelmezését. Szóval szerintem ez egy elfogadható kompromisszum, már persze, ha nem mindenáron kötözködni akarunk.
szürke_tapir 2015.06.22 21:04:33
@danialves: nyilván azzal vitázok, amivel nem értek egyet, ez evidens. Nem értek egyet azzal, hogy ezt a filmet mai technikai követelmények alapján ítéled meg, holott a legutolsó hozzászólásodbanTe magad is elismered, hogy 30éves. Nem emlékszem, hogy bárhol is hiányoltam volna azt a film kapcsán, hogy nem reális,orvosi pontossággal ábrázol, szóval nem értem az egyszer-másszort. De nyilván azért nem csinálnak Beethovenről életrajzi filmeket, mert csak némafilmként lehetne megoldani :)
Az emberi történelem számos híres képet kitermelt már magából. Elég csak a zászlót felállító katonákat megemlíteni - és még különösebben részletezni sem kell, máris mindenki tudja, melyik képre gondolunk. De mi van a kevésbé híres képekkel? Azok kevésbé lennének…..
szürke_tapir 2014.11.26 09:12:32
@Média Panda: :) nekem nem ugrott be, bocs, csak az égitestig jutottam el :)
Ezt mondja most ő. Egy interjúban, amely a sehol se kapható Presztizs Sportnak adott. (És az Index - a SportGéza - idézi).  Szeptember 7-én, az észak-ír meccs után én is azt kérdeztem ebben a blogban, hogy "A fiúk tényleg meg akarják buktatni Pintért?" Mondtam két dolgot.…..
        1. Miért nyert a FIDESZ?    Mert a magyar emberek elég nagy része azonosul a politikájukkal.       2. Azért nem a többség, ugye?   Talán nem, de ennek valójában nincs jelentősége. Sok ember támogatja őket, és ez nagy többséget eredményez a Parlamentben és a…..
szürke_tapir 2014.10.13 08:42:44
@TCmATIC: Sorolnád kicsit? Hadd kezdődjön jól a hetem...
FREEDEE BLOG noPhone 2014.08.25 14:30:00
Két holland designer, Ben Langeveld és Ingmar Larsen szerint túlzottan technológia- és okostelefon-függők vagyunk. IT-vel kelünk, IT-vel fekszünk, mindig azt hisszük, hogy valamiről lemaradunk. Ha úgy érezzük, túl stresszes így az élet, és az ember-gép interakciónál fontosabb…..
Bár szeretjük azt hinni, hogy hazánk méretéhez képest indokolatlan stadion-nagyhatalom vagyunk, érdemes egy pillantást vetni erre a tíz, nyugodt lélekkel építészeti remekműnek nevezhető stadionra, amik lélegzetelállító látványt nyújtanak, és igazán egyedi kinézettel…..
"Félkarú világbajnok? Gól Sztálingrádért? Meghalni egy öngól miatt? Mikor találták ki a sárga lapot? Melyik vébét nézték sokan lenémított készüléken? Ezekre az igencsak érdekes kérdésekre kaphatunk választ ma - az önmagát baranyai sport megszállottnak aposztrofáló - Falcao12 posztjából. Régóta…..
Hitvalló római katolikusként a homoszexualitást Isten és ember elleni véteknek kell tartanom – és, teoretice, annak is tartom. Ehhez képest amikor szűk körben vagy nyilvánosan állást foglalok az ügyben, messzemenő tolerancia jellemez: nemhogy nem olvasok senkinek a fejére…..
Végre finisébe érkezett minden focirajongó (meg a nem focirajongók jó részének is) adventi időszaka, a héten már tényleg elkezdődik a magyarországi foci VB! Persze a várakozás legvége a legnehezebb, mi is öt percenként nézünk az órára, és úgy tűnik, mintha sokkal lassabban…..
Furcsa jelenetet rögzítettek egy autóból az iráni Qazvin városban. Két férfi motorbiciklin szállított két kecskét úgy, hogy az egyik állatot a vezető ölébe fektették, a másikat pedig az utas ölébe. És, hogy ne legyen teljesen szabálytalan a közlekedés, a kecskék…..
a sajtó- és véleményszabadságot elengedhetetlen jognak tartjuk, amit nem kérdőjeleznek meg, az Origo azonban a Magyar Telekomhoz tartozik, és függetlenül dolgozik, a személyi változások pedig belső átstrukturálás eredményei, amelyre a Deutsche Telekomnak semmilyen hatása nincs.…..
szürke_tapir 2014.06.05 08:48:21
szürke_tapir 2014.06.05 10:44:34
@ingyenebed: szerintem annak akadt be, aki egy ilyen hosszú hozzászólásban négyszer le bírja írni, hogy "elvtárs".
By the way, épp arra bátorkodtam utalni, hogy a tőke (jelen esetben a DT) nem érdekelt egy balkáni ország demokráciájának fenntartásában, különösen ha ezt csak komoly anyagi veszteségek árán bírná finanszírozni...
Ehhez szerintem még elvátrsnak sem kell lenni :)
A magas szintű kormányzás mellett csak most, utoljára jött elő a Fidesz a választási programjával. 2018-ban pontról-pontra vesszük számba, hogy mi valósult meg belőle!  Oszt' csókolom!..
szürke_tapir 2014.03.19 16:49:16
szürke_tapir 2014.03.19 18:52:25
@Hamajd: rá is lehet arra segíteni ám, volt már rá példa... meg aztán én arra gondoltam, hogy _blogként_ hol lesztek ;)
1979. Rendőrautó üt el egy nőt a beverly hills-i zavargások idején. A rendbontást irániak kezdték, amikor megtámadták a házat, ahol a vélhetőleg a sah felesége tartózkodott (nem volt ott)...
Az 1848-as forradalom évfordulója közeledtével mindig fölteszik a kérdést kocsmákban, szemináriumi termekben vagy pódiumokon: meg lehetett volna-e nyerni a szabadságharcot? Mert nevezzük következetesen ennek. Hiszen Bécsből, és egyáltalán, szinte minden európai királyi…..
Jen Selter a New York-i mindössze 20 éves lány hatalmas rajongótábort gyűjtött azzal, hogy instagramon megosztotta a lehető legtöbb és legelőnyösebb edzés közbeni képét. De ne kerteljünk: Jen képeinek durván 2/3 –a a seggét ábrázolja. Úgy véli ez érdekli az embereket,…..
szürke_tapir 2014.03.03 14:30:06
Néhány olvasó kérésére a 18+ képek ezentúl a bejegyzés végén, a többi képtől jól elkülönítve lesznek láthatóak. Így lehetőség van kihagyni őket. 1970. Elvis, Nixonnal fog kezet a Fehér Házban...
szürke_tapir 2014.02.25 10:38:12
@mojoking77: ha pedig végig is olvasod, amit belinkelsz, akkor végképp nem:)
"...until his death from illness in 1795 at the age of 10, _he was never officially king, nor did he rule_. His title is rather one bestowed by his royalist supporters and implicitly by Louis XVIII's adoption of the title Louis XVIII rather than Louis XVII."