Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oszakamagyarszak

138 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor hullottak a levelek,  a szemébe belenéztem. Amikor hullottak a levelek, visszaemlékeztem. Amikor hullottak a levelek, Szerelembe estem.   (Írták: Choshi Rikaco, Matsumoto Rio és Miyata Tomoka, harmadéves magyarszakos hallgatók)..
Én találtam egy japán városi legendát, amely szerint a Ghibli-filmek és a rossz jenárfolyam között kapcsolat van. Japánban minden pénteken van egy népszerű műsor, amelyben filmeket szoktak közvetíteni, persze Ghibli-filmeket is. 2006-ban először mutattak be ebben a műsorban egy Ghibli-filmet, és…..
Egy oszakai városi legendát szeretnék bemutatni. A JR Oszaka pályaudvar alatt van egy tér, ahol van egy szökőkút. Ehhez a térhez kapcsolódik egy városi legenda. Ott napközben nagyon sok ember közlekedik, de este nagyon sötét lesz, és ember is kevesebb jár arra. Ilyenkor a  legenda szerint ott…..
Van egy japán városi legenda egy kislányról és a babájáról, Merryről. Íme itt olvasható: Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis lány. Neki volt egy Merry nevű babája. Amikor kislány más városba költözött, a babát ki kellett dobnia. Aznap este a telefon hirtelen csörögni kezdett. Amikor…..
Japánban van egy nagyon híres városi legenda, amelyet szerint  egyszer valahol Japánban fiatalok egymás fülét biztosítótűvel kilyukasztották. A frissen szúrt lyukból lyukból kijött egy fehér fonal és akiét kihúzták, az megvakult. Ennek a városi legendának más verziói szerint, nem vakultak meg, hanem…..
Igazából Japánban nem annyira népszerű a Kickstarter, mert külföldi címre és bankszámlára szükség van ahhoz, hogy projekteket támogathassunk. Japánban azonban van egy, csak Japánban létező közösségi finanszírozásai honlap, ez a CAMP FIRE és egy kicsit hasonló a MAKAUKE. Ezek a honlapok kicsit…..
A „Lebegő Bonszai” (Air Bonsai) nevű nagyon érdekes és egyben sikeres japán közösségi finanszírozási projektet szeretném bemutatni. A bonszai egy japán fa- és növénytermesztési művészet, amelynek során a növények méretét különböző módszerekkel lekicsinyítik. Japánban már évszázadok óta divat a fák…..
Szeretnék bemutatni egy szerintem nagyon érdekes japán közösségi finanszírozási projektet, ami sikeres is lett. Japánban mostanában csökken a teát ivók száma, ezért az amakusai (Kumamoto) Matuszitaen teacég igazgatója fejébe vette, hogy tesz valamit ez ellen.  Azt találta ki, hogy delfin alakú…..
2013 augusztusában Kickstarteren egy japán vállalkozás közösségi finanszírozást indított az Akiba Anime művészeti magazin című megvalósításához. Ebben a magazinban olyan japán animéket és rajzfilmeket mutatnak be, amelyeket híres rajzolók és figura dizájnerek készítettek. A projekt kezdetekor azt a…..
Japánban február negyedike ünnepeljük a tavasz kezdetét. Bár az ünnep neve a tavasz kezdete, de ilyenkor még elég hideg van. A tipikus étel ezen az ünnepen az ehomaki, egy hosszú szushitekercs. Ezt csendben, beszélgetés nélkül, egy irányba nézve kell megenni. Ez az irány évente változik. Ha mindezt…..
Japánban is január elsején ünnepeljük az újévet, általában a családdal és a rokonokkal otthon. Ezen a napon oszecsit eszünk, ami sok étel együtt egy emeletes ételdobozban. Minden egyes ételnek jelentése van. Például a garnéla hosszú életet jelent, mert a garnéla háta görbe. A fekete szójabab…..
Szerintem, az újév a legfontosabb japán családi ünnep. Újévkor a család és a rokonok összejönnek a nagyszülőknél és együtt ünnepel. Ilyenkor sokat beszélgetnek és együtt esznek, általában oszecsit, egy japán hagyományos ételt. Három dobozban különböző étel van és mindegyiknek van jelentése. Azt…..
A Kikai-sziget tengerpartján fényképeztem ezt a fotót. Aznap sok ember békésen úszott. Jó idő volt és minden nagyon szép. Ez a strand nagyon híres a szigeten. Körülbelül májustól szeptemberig vagy októberig lehet úszni. Én ezen a szigeten nevelkedtem, és nagyon szeretem ezt a szigetet. Amikor…..
Japán hét csodája Elsőként ajánlom Sirahamát. Van fehér homokos tenger partja, állatkertje, gyógyfürdője, halpiaca, különleges süteményei, aminek mindenki örül, ha ajándékba kapja, és gyönyörű sziklái. Minden lélegzetelállító. A második, az oszakai érme gyár. Itt meg lehet nézni, hogyan…..
Japán hét csodája Japánban sok különleges hely van.  Én hét helyet mutatok most be.  Az első a Sziretoko a tájegység, ami magába foglalja Sziretoko félszigetet és Ohotszk-partvidéket. Ott végveszélyben levő és más különleges állatok élnek. Jakuszimában is gazdag természet maradt meg. Jakuszima a…..
       Japán hét csodája Fushimi Inari-templom Itsukushima-templom Todai-ji templom Nara Park Kinkaku-ji Fudzsiszan Kinoszaki-gyógyfürdő Számomra a Fushimi Inari-taisha Japán egyik csodája.  Ennek a templomnak nagyon sok szentélykapuja  van.  Ezek a kapuk olyan élénk pirosak és sorban…..
A tolószéke a legerősebb fegyvere. Megszületik egy bérgyilkos, akiről senki nem tudja, mit fog csinálni. Nincs elővigyázatosság Nincs tanú Nincs bizonyíték Biztosság 100% A tolószékes fiú megtalálja élete értelmét. Társaságáért és magáért megpróbálja a lehetetlent. A tolószékes fiú,…..
Szabó T. Anna Jegygyűrű című verse és … Szabó T. Anna: Jegygyűrű legyek a foglalat legyél a lámpa  legyek a gyertya legyél a lángja  legyek az alvó legyél az álom  legyek a láb és legyél a lábnyom legyél a foglalat legyek a lámpa  legyél a gyertya legyek a lángja  legyél az alvó legyek az álom …..
Nem szeretem a mostani házamat. Én a családommal lakom Hjógóban, egy kétszintes, erkélyes, saját házban. Ez a ház nem nagy, nem is napos, és a környék sem szép. Az igaz, hogy jó a közlekedés, de a legközelebbi állomás környékén nincsenek érdekes helyek, és nincs szép…..
Az órán beszélgettünk a szerelmi kapcsolatról és úgy éreztem, hogy sok különbség van a japánok és a magyarok gondolatai között. De azt is érzem, hogy a múlthoz képest sokat változtak a japán szerelmi kapcsolatok. Mostanában sokan keresztény stílusú esküvőt tartanak. Azt…..
A házasság az egyik legnagyobb dolog az életben. Japánban mostanában gyakran egy pár találkozik valahol, randevúzik, és ha szeretik egymást, akkor sokáig együtt járnak. Végül ha hosszú ideig együtt járnak, összeházasodnak. De régen Japánban nem ez történt. Ebben a…..
Ebben a szemeszterben a japán gyerekkori játékoknak néztem utána, és most erről szeretnék írni. Azért választottam ezt a témát, mert nem sokat tudtam a játékokról, amelyeket gyakran játszottam, amikor gyerek voltam. A játékoknak két típusa van, tehát a gyerekek vagy kint vagy…..
Sokszor használtok számítógépet és használjátok az internetet? Manapság nagyon kellemesen tudjuk használni az internetet. Mindenki otthonról, az interneten vesz ruhát, zenét, játékot. És ha két ember messze lakik egymástól, tudnak csetelni és e-mailezni egymással, és a…..
Ebben a bejegyzésben a net-idzsiméről szeretnék írni. Már gyerekkoromban is volt olyan, hogy egy bizonyos embert bántottak az interneten keresztül, de akkor még nem volt okostelefon és LINE se, úgyhogy más volt a zaklatás formája. Az idzsime formája évről évre változik, és nekünk is muszáj…..
Mindenki tudja, hogy nagyon fontos, hogy rendszeresen végezzünk testmozgást, de ez nem könnyű. Különösen a mai japánok elfoglaltak, és mostanában nekem sincs időm, hogy sportoljak. A gazdagok között nagyon divatos az, hogy kondicionálóterembe járnak, de ez egy kicsit nehéz nekünk…..