Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oszkar00

3 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 forrás: Wikipédia A német tank probléma a nevét egy a II. Világháború idején felmerült problémára alkalmazott megoldás után kapta. A szövetséges haderők számára nagyon fontos lett volna ismerni, hogy a németek mennyi Panzer V („Panther” azaz párduc) típusú tankot gyártottak a háború évei alatt. A…..
Érdi Gergő a nap hőse. Tavaly nyáron már kezdtem így posztot, amikor arról írtam, hogy a Szingapúrban élő, amúgy banki programozóként dolgozó Gergő elképesztő munkával, Vice emulátorból dumpolgatva visszafejtette az Időrégész kódját, és csinált belőle egy pc-s, sőt böngészős verziót szöveges…..
oszkar00 2016.11.21 13:15:21
World tanks jagtiger 2016.11.08 10:25:22
A StuG III sikerével a páncélvadász feladatkörben, a hadsereg vezetése a Harmadik Birodalomban úgy határozott, hogy a meglévő páncélozott harci járművek alvázait használja a páncélvadászok alapjának, amelyek nehezebb lövegeket és vastagabb páncélt kapnak az alaptípusnál. A német páncélvadászoknak…..
Eljött a pillanat, hogy jómagam is csatlakozzak a blogunkat sújtó önreflexív (ha jobban tetszik: "meta") vonulathoz. Danialves kolléga a modoros bloggerek válfajait kutatja, Filmbaráth kollegina a James Bonddal kapcsolatos megnyilvánulásait kristályosítja tovább, én pedig…..
aeon flux bruce willis 60 2015.03.29 12:40:00
Éppen tíz napja annak, hogy az egyik kedvenc szupersztárunk, Bruce Willis betöltötte hatvanadik életévét. Gazdag volt ez a hat évtized, és mindenekelőtt mozgalmas. Végignézhettük, hogy lesz a nyugat-német csecsemőből simlis, egy fehér trikós akcióhős, a lecsúszott zsaru…..
Egy fura kinézetű honlap a világon bárki számára lehetővé teszi, hogy 73.000-nél is több olyan IP kamera felvételeit nézegesse, aminek gyári jelszavát még nem változtatta meg a tulajdonos. A honlapon a készítők azt állítják, hogy egy fontos biztonsági problémára szeretnék…..
oszkar00 2014.11.11 19:11:28
@usb2.0: Jajj, de hát őt csak a segítő szándék vezérli. Ja, hogy az oldal üzemeltetőit is? Tudod, más szemében...
Leonov űrsétájáról sokan azt gondolták nyugaton, hogy egy laboratóriumban vették fel, sőt, egy időre még a Guinness Rekordok Könyvéből is törölték a nevét: eszerint Ed White hajtotta végre az emberiség első űrsétáját. Erről is beszámol a "Two Sides of the Moon" című…..
Megnyugtató, hogy nem csak itthon stand uppolnak a politikusok, ugyanúgy Kanadában is beillik paródiának egy nap a Parlamentben. Igen, ezek itt tényleg elviszik a témát a zombik irányába. Röhej. ..
oszkar00 2013.02.17 16:49:41
Pedig Kanadában komolyan veszik ám a zombi témákat. Egy elismert kutató tudományos cikke, ami meg is jelent egy tudományos folyóiratban:
mysite.science.uottawa.ca/rsmith43/Zombies.pdf
A cikk egyébként teljesen korrekt, szabvány epidemológiai megközelítést és szimulációt alkalmaz különböző zombi járvány kitörési szcenáriókra.
A magyar emberkereskedelemmel foglalkozó bűnbandák szinte teljes csendben, a közélettől és –érdektől távol eső zugokban, szépen lassan behálózzák Európát. A néha felbukkanó, sokkoló egyéni esetek ellenére az prostitúció és az emberkereskedelem ügyét azonban sem…..
oszkar00 2012.07.06 09:15:41
@különvélemény: Az szerintem nem naponta lesz. Ha valami tömegszállás, akkor havonta, egyébként hetente.
A pontos helyet nem ismerjük, hol reinkarnálódott a kamikázé hagyományok polgári változata, de a csoda az csoda, a kerékpáros torpedó úgy ment át a tömegen, hogy nem talált el senkit. ..
oszkar00 2012.06.03 05:42:46
@flimo13: ja hát az biciklis melletti elautózásba bele ne halj, ellenben az biciklis meg kerülgethet.
(Ha még mindig nem lenne érthető, pont ugyanannyira zavaró. Sőt, engem speciel autóval kevéssé zavar a bicajok kerülgetése, mint dugóban bicajjal az autóké. Mert ám van szép nagy autóm is, és amikor bicajozok, akkor nem az növeli a dugót.)
oszkar00 2012.06.03 14:20:23
@flimo13: Mint írtam, autózok is. Van összehasonlítási alapom. Neked?
oszkar00 2012.06.03 14:54:26
@flimo13: Én viszont pont arról. Egyébként lazán tudnak kikerülni az autók, ha bicajozok.
A Nemzetgazdasági Minisztérium sem tudja elkerülni, hogy előbb-utóbb annak nevezze a dolgokat, amik: a hitelt hitelnek, a kölcsönt kölcsönnek, a betétet pedig betétnek. Még akkor is, ha a jogi terminus egyébként nagyon félrevezető, mint pl. a devizahitel, a magánnyugdípénztári…..
Néhány hétig az autók között kell közlekedniük a kerékpárosoknak az Andrássyn, mert átépítik a kerékpárutat és a parkolósávot. Az autósoknak is zökkenőkkel jár a következő hónap: a munkavégzés idején nem lehet parkolni. A munkálatok első része hétfőn kezdődött az…..
oszkar00 2012.04.17 14:52:59
@DonCamillo: Az a menetirány-megfordítás azért felvetne némi problémát. A lámpákat honnan látnák a bringások? Az Andrássyra jobbra kikanyarodó autósok miért is számítanának jobbról jövő bringásra? Az Andrássy út végén hova tennéd a bringásokat hirtelen? Szó, mi szó, az ajtórányitás gondja megoldódna.
A Facebookon keresik a dél-pesti cserbenhagyásos gázolót, aki az Üllői úton trafált el egy szabályosan közlekedő biciklist. Az egy hete történt balesetben a kerékpáros elvesztette eszméletét. A kerékpár állapotából sokkal súlyosabb sérüléseket is kinéznénk, mint egy…..
oszkar00 2012.01.23 14:18:49
@SilentSound: Mintha egyik eset sem az autós tökéletes szabálykövetését tanúsítaná. Olvasd el, mire reagáltam.
oszkar00 2012.01.23 14:21:43
@Dinsdale Piranha: Hát, a múltkor Óbudára mentem bicajjal. Odafelé a lehető legtöbbet bicikliúton. Hazafelé Szentendrei út - Hungária körút - Üllői út. (Mielőtt valaki beszól, ahol az úttal párhuzamos bicikliút ment, használtam, mert kötelező.) Tippeld meg, hol akartak 2 alkalommal elütni, és hol nem volt atrocitásom.
oszkar00 2012.01.23 15:00:20
@Stock: Senkit nem tartottam fel, fékezés egy sem volt mögöttem. Szabályosan közlekedtem az úton. Szívesen vennék egy, az iménti útvonalat elkerülő NORMÁLIS kerékpárutat, vagy sávot, vagy bármit. Olvasd el , mit írtam. Odafelé a sokkal hosszabb bicikliúton mentem. Egyenlőre élni kívánok, azon meg meg akartak ölni. Ahol a Hungária mellett bicikli út van, ott azon mentem az iménti példában. Ahol nincs, ott repüljek?
Régóta tervezgetem ezt a bejegyzést. Úgy terveztem, hogy akkorra időzítem, amikor újra járni kezd a metró a KÖKI-n, és kész lesz az új peron. Hát az új peron egyelőre félkész, és rohadtul kiábrándító, hogy a BKV a régi ütött-kopott, szutykos szemeteseket és jegykezelő…..
oszkar00 2011.09.08 10:01:14
@ValakiX: Ha keresel Bp-en egy 60e lakosú részen belül járó buszt, az sem fog 20 percnél gyakrabban járni. (Mielőtt anyázás lenne, én is egy ~60ezres városból származok.)
Több magyar önkormányzatnak gondot okozott az Alkotmány Asztalának beszerzése. Egy nagy svéd lakberendezési áruházlánc azonnal meglátta a piaci rést.   Az Alkotmány Asztala rendkívül jutányos áron, 23500 forintért kapható az Ikeában, ráadásul kérésre ki is…..
BA beküldése azért soron kívül következik, mert Brad Pitt zombifilmje most aktuális:Leendő munkanélküliként, gondoltam bebiztosítom magamat egy pár ezresre október hónapra: Brad Pitt zombifilmjéhez statisztálás, legyen, egyszer élünk.Sorban állás, fotózás, adatlap-kitöltés.…..
oszkar00 2011.08.29 15:24:54
@ZBR: Nem, az ironing az a vasing. ;-)
A németből átképzett orosztanárokból átképzett angoltanárok már ismerkednek az elágazásokkal, többen érteni vélik a hátul tesztelő ciklust, de sokan vannak, akik exception-öket dobtak a hír hallatán. „Az angolt túl egyszerűnek találtuk, a holt nyelvekhez nehéz élő…..
oszkar00 2011.08.26 12:30:37
@Takony_fősámán: tineye a barátod.
Újabban bringával járok dolgozni. Izé, lassan negyed éve. Bringás lettem, Ádámnak hála, aki kiterjedt nagyker-kapcsolatokkal bír, van már lámpám, csengőm, ma lecserélem a 15 éves, repedezett terepgumimat is valami városkompatibilisre, sőt, veszek csomagtartót, meg arra való…..
oszkar00 2011.08.25 11:45:41
@Magyarósi Csaba: Én az Üllői úton bringázok Kispest-Belváros viszonlyatban. Teljesen jól használható, bár néha nem tudok besorolni a Hungária krt. feletti felüljáróhoz a forgalomtól, olyankor marad az aluljárón átcígolás. A legnagyobb gondom, hogy néhány hülye ledudál az útról. De 5-10 évvel ezelőtthöz képest öröm ott menni, nem nagyon akartak megölni mostanában. Kerékpársávot elfogadnék oda, de nehogy valaki barom odategyen valami elcseszett használhatatlan/veszélyes bringautat, amit köteles leszek használni!
N.A.Q. s1.travian.hu Linkek 2011.06.24 09:02:00
    \travian\faq Travian Task Queue [With more Feature] 2.1 :-D – Userscripts.org Travian troops analyzer Travian Toolbox : Homepage Travian World Analyzer -> hu1 -> Játékos -> oszkarusz…..
Magyar-japán közös határról dédelgetett délibábos álmot 1927-től a budapesti Turáni Társaság. Ha a határátkelőt nem is, de egy közös kémszervezetet csak összehozott Tokió és Budapest. Az "5000 éves közös múltra" hivatkozva nagyszabású épületeket is terveztek a budai oldalra. Egy Koppányra keresztelt…..
oszkar00 2011.06.22 18:14:29
@popocatepetl: Ja, mert másképp gondolja, már nem is magyar?
oszkar00 2011.06.22 19:17:02
@gpetersz: Igen, az is feltűnt. Attól még magyar.
Elkészült Budapest első tökéletes biciklis útja, ahol egy dolgot rontottak csak el, de azt is kijavítják. A sávért évek óta küzdenek a civilek, mondván, az ott elhaladó napi közel kétezer biciklista már megérdemli, hogy ne az autók közt vagy a járdán kelljen szlalomoznia. ..
oszkar00 2011.05.25 21:16:55
@al kotmány aláiro álamfö: Ne becsüld alá! ;-)
Egy néni ott ténfereg, nyilván buszra vár, benéz oda, ahonnan én jövök, nincs köztünk több, mint tíz méter, aztán hátat fordít, és ott marad az átjáróban. Mai cikkünk blogposztja...
Mindig is filmnagyhatalom voltunk. Ez onnan is látszik, hogy Budapestnek szerves része egy olyan díszletkomplexum, mint a KÖKI, ahol csak azért nem forgathattak volna atomháború utáni sci-fiket tucatszámra, mert a nézők nevetségesen valószerűtlennek találták volna az egészet.…..
oszkar00 2011.05.24 20:50:28
@uzletvezeto_ur: De, lesz mozi. Elvileg. Korábban azt írták a honlapjukon. Gyakorlatilag meg majd kiderül. Most csak annyit találtam hirtelen, hogy a tetőkertbe nyaranta kertmozit terveznek. A bérlők közt jelenleg mindenesetre nincs mozi.
Még nagyban folynak a járdamunkálatok, a piktogramok még nem kerültek föl, de a Károly körúti bicajsáv felfestésével a mai napon körbeért a Fővám tértől az Andrássy útig tartó biciklisáv! Miközben a Margit-hídon áll a bál, a Belvárosban mintha más országban járnánk. A…..
oszkar00 2011.05.12 22:45:30
@oszkar00: Meg persze parkolni is.
oszkar00 2011.05.12 22:46:31
@flimo13: Ja, a mocsok elkanyarodott balra. Ahelyett, hogy ment volna az egyenesen továbbmenő bringasávon. Tiszta hülye, mi?
Alapvetően szomorú a következő történetben, hogy 10 évig tartott, amíg idáig eljutottunk, de pozitívan állok a dologhoz. A vasúti jegyvásárlásról van szó, amihez 2011-ben már a számítógépet is használják.Az állami vállalatok, ez esetben a MÁV és az innováció…..
oszkar00 2011.04.30 12:28:23
@Freddy a Krüger: Tudtommal a RailTrack-et (a pályavasutat) államosították vissza, azzal voltak gondok. eleve később privatizálták, mint a személyszállítást magát, és nem jött be, vissza is csinálták. A vasúttársaságok (akik viszik az utasokat) azok úgy tudom vidáman magánkézben vannak azóta is.
oszkar00 2011.04.30 12:30:48
@Gyokszi: Mondom: Virgin Trains, Great Western, stb: magáncégek, ők viszik az utasokat. RailTrack: pályafenntartás, állomások, infrastruktúra: na, ezt visszaállamosították. Gondolom a teherfuvarozás is magánkézben van.