Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zomborácz Iván

36 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Vespa itthon egyfajta kiegészítő. Több, mint egy robogó, mert a robogó arról szól, hogy milyen olcsón letudni a rövidtávú közlekedést. Ahogyan a Breitling sem azért van a csuklón, hogy mindig tudjuk a pontos időt, és Tom Ford Pavlost sem tesz kizárólag azért a fejére senki,…..
Egy német motoros sisakkamerája rögzítette amint egy VW Touran sofőrje szándékosan elgázolt egy robogóst. Az ok az elképzelhető legostobább dolog: a robogós beintett, legalábbis az autós ezt állította.A felvételt készítő motoros túrázó látta, hogy az autós szándékosan…..
A versenymotorok csodálatos tárgyak. Ugye az a dolguk, hogy gyorsabbak legyenek a többi a versenymotornál, és ennek rendelnek alá mindent. Illetve a szabályoknak, de azért elég köztudott, hogy a szabályok nem szentek, nem kell különösebben belső körökben mozogni ahhoz, hogy sejteni…..
Nem ez volt az első alkalom, hogy Elektronikai Cuccokat Okosító András kisegített a bajból, így teljesen nyilvánvaló volt, hogy amikor rászántam magam motoros átbeszélő beszerzésére, akkor nála kezdtem az érdeklődést. Egyrészt tudom, hogy sokfélét ismer, árulja is őket, sőt…..
Az első rétsági Extrém Nap három évvel ezelőtt volt – akkor néhány helyi fiatal fejéből pattant ki az ötlet, akik szerettek motorozni, bringázni, autózni, csapatni. Szereztek támogatókat, rávették a többi barátjukat, hogy segítsenek, és némi önkormányzati segítséggel…..
A nindzsa harcosok tökélyre fejlesztették a lopakodást és az álcázást, így tökéletes fegyverré csiszolták testüket. Az ellenségeik soha nem tudhatják, honnan csap le rájuk a halál. Emiatt nem is tudni, hogy ki lepődött meg jobban: ő, vagy a terepmotoros, aki áthajtott rajta.…..
Az 1970-es évek közepén a Harley-Davidson egy rövid időre, de szemezett a V4-es motorelrendezéssel, ám a V4 Nova néven futtatott projekt összesen harminc blokkot és tizenkét működő motorkerékpárt tudott felmutatni. Végül ejtették az egészet, ráadásul annyira sötét korszak…..
  Chris Birch nem ma kezdte a terepmotorozást. 33 éves, és hatszoros új-zélandi enduró bajnok. Hasonlóan sok sikeres enduróshoz (Taddy Blazusiak, Laia Sanz, Chris Pfeiffer), ő is triállal kezdte a versenyzést, ami jó alapot adtak neki a későbbiekhez - és ez nem csak amolyan bedobott…..
Egy nyolc perces videó 2015-ben egész estés mozifilmnek számít, de ez egy olyan darab, amire megéri kikészíteni a téli fagyit és azokat az furcsa ízű nasikat, amiket 1975-ben finomnak gondoltak. A kisfilmet a Pannónia MGTSZ készítette, lényegében a holnapi találkozójukat…..
Érdemes megtekinteni a lenti, 1926-ban rögzített kisfilmet, amiben nem csak az első motoros ejtőernyős kísérletet tekinthetjük meg (spoiler: nem adta ki), de egyben a világ első stunt videóját is. A felvételen Fred Osborne próbált rá az azóta sem mindennapi mutatványra. A jelek…..
A videón látható, erősen streetfighterre átépített motorokkal vonuló bandánál szemmel láthatóan nem alakult ki az összhang. Ami viszont még ennél is rosszabb, hülyék, mint segg. Annyi érdekes és kifogásolható részlet van a benne, hogy csak a felszínt megkapirgálva is…..
Figyeljék meg jól: így néz ki egy ember, akinek bejött az élet   Tommy Passemante a Nitro Circus tagja, ám ő úgy került be a világhírű show-ba, hogy egyetlen extrém sportban sem tartozik az élvonalba. Sőt, testalkata miatt a világ sportjainak nagy részére kapásból…..
Amikor elmeséltem a halas sisakom történetét, akkor azt írtam, hogy már koszos, de még nem gusztustalan. Igazából nem is tudom, miért vállaltam be egy ekkora arcátlan hazugságot, mert hát valójában már úgy nézett ki, mint a magukra hagyott idős emberek konyhája, csak nekem nem…..
Zomborácz Iván 2015.04.08 15:30:32
@protézisesh: Én magamtól géppel mostam volna, de a csajom azt mondta, hogy ne. És hát ez egy ilyen leosztás, én sem szeretem, amikor fociról okoskodik.
Zomborácz Iván 2015.04.08 15:31:36
@KelemenGy: Sajnos az eperfagyi nem olvasta el a használati utasítást, és ráesett. Ez egy kegyetlen világ.
Járművel ugratni remek érzés, Vályi és Winkler kolléga is így gondolja, elég csak ezt megnézni. A dolgokkal repülni műfajt a Nitro Circus maxolja ki legjobban, az alábbi galériában összeszedtük, hogy milyen szokásos és szokatlan dolgokkal emelkednek el a földtől.   Fotel:…..
Az Budapest Motor Fesztivál kicsit szegényesre sikerült – bár láttunk ritka és érdekes motorokat, több nagy márka távolmaradása azért rányomta a bélyegét az egészre. Ráadásul azért elég gyorsan bejárható volt az egész, így bőven jutott időm az custom motorokra is.Mintha…..
Ma megnyitott, vasárnap estig látogatható a Budapest Motor Fesztivál. Sok nagy márka távol maradt, de így is elég sok újdonság gyűlt össze - van miért kimenni. A javát végigjártam és lefotóztam, bár egy csomó minden így is kimaradt. Kattintsa végig a galériánkat, rengeteg…..
Én már piszkosul megnézném élőben a Kawasaki H2-t és az átépített H-D Street 750-eket, de kezdjük türelmesen az elején: pénteken indul és vasárnapig tart a Budapest Motor Fesztivál HUNGEXPO Vásárközpontban. Igazi szezonindító esemény, ahol minden motoros megtalálja a…..
Autós-motoros gyorsulási verseny már rég nem izgalmas: széria állapotban a motor nyer. Ha viszont az autó nem széria, akkor jön a döbbenet. Egy Volkswagen Golf Mk1-et reszeltek be annyira a németek, hogy egy 182 lóerős Yamaha R1 olyannak tűnjön, mint egy Riga moped.   A…..
Ducati Brio 1965-ből. A mechanikát alapból egy lemez takarja, így viszont látszik a blokk és a hajtás   A Malaguti Phantom F12 R robogóból készült ugyan egy speciális Ducati MotoGP kiadás, de nem az volt az egyetlen Ducati feliratú robogó a világtörténelemben. És hiába…..
Kérem, forduljanak el egy kicsit, míg szabálysértően lehajtok az úttestre! Vigyorognak a rendőrök, akárcsak én. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Hivatalosan már lassan egy hónapja lehet jegyet venni a Nitro Circus magyarországi előadására. A rajongók kiéhezettségét mutatja az action sportok iránt, hogy már most hatalmas érdeklődés övezi a Show-t.  De nemcsak a fiatalok és a felnőttek várják Travis Pastranát és…..
Talán két éve vettem a motorkiállításon, amit már akkor is Budapest Motor Fesztiválnak hívtak, de az istennek nem tudom így nevezni. A lényeg, hogy nagyon jó akcióban kínálták, szóval azonnal vettem egyet, mert már az összes sisakom úgy nézett ki, mintha egy sziláscet…..
Zomborácz Iván 2015.03.04 14:43:25
@blue bob: Baráti alapon ment a dolog, nem emlékszem pontosan, de mintha 20 ezret fizettem volna érte. Gondolom volt vele macera.
Zomborácz Iván 2015.03.04 16:36:00
@gumitamin: A Dunára. Mondjuk amióta elkészült a halas fényezés, csak dolgozni voltam benne.
A polgárőrök az én fejemben szinte nem is léteztek, tudtam róluk, de személyes élményem nem igazán voltak. Olyannyira, hogy bár a sajtómeghívó öt és fél rövid sorában is vagy háromszor le volt írva, hogy a Polgárőr Szövetség kapja a robogókat, egészen a helyszínre…..
"Ma beindítom a Yamahát" – dobta be az ötletet Bandi a közösbe. Az FZR1000 Genesise ősz óta áll a szerkesztőségi parkolóban, azóta a töltőre kötött akksi magához tért, így elméletben semmi akadálya nem volt, hogy beröffentsük. Elég jól jelezte az esemény, hogy mennyire…..
Robogó Sínson Schwalbe 2015.02.23 15:04:23
Oké, ez egy Simson KR50, amit 1958 és 1964 között gyárottak, és az igazi Schwalbe (1964-1986) elődje volt. Soha nem is volt akkora sláger, mint a szocializmus Vespája. Töredék annyi is készült belőle (165 000 kontra egymillió), csupán két gangja volt, és már-már olaszosan…..