Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ComLo

3 bejegyzést írt és 1883 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szabadrúgás A VAR-világ focija 2020.08.14 10:43:46
>Center Nem tudom, ki látta közületek a tévében a Barcelona és a Napoli meccsét a Bajnokok Lígája középdöntőjébe jutásért. Azt sem tudom, hogy mit csináltatok az alatt a négy perc alatt, amig a mindenható VAR (Video Assistant Referee), eldöntötte: gólt rúgott-e Messi, vagy sem. Azt, hogy a…..
Pár napja még azt hittük, hogy nehéz győztest hirdetni a "ki tartja magánál a legpofátlanabb módon az utas pénzét" versenyben, de a Ryanair a friss húzásával nehezen behozható előnyre tett szert. Azt, hogy a légitársaságok többsége sunnyog és a koronavírus-járvány miatt törölt járatok után nem…..
ComLo 2020.04.24 00:43:09
@DarkWolf: Nem jófejségből, hanem egyszerű logika alapján, a társadalom jár jobban azzal ha most nem AZONNAL akarod visszakapni a pénz egy vérző torkú vállalkozástól. És ha a nyaralási repjegyre szánt pénz válik nélkülözhetetlenné a családi kasszában akkor ott nagyobb a gond annál, mint amit pár tízezer forint megoldhatna.
ComLo 2020.04.27 00:05:53
@Hungry horse: #deszaréletedlehet
Három és fél hónap után újra útra keltünk. A célpont kiválasztásánál természetesen a járványügyi helyzet és a beutazási szabályok voltak elsősorban mérvadóak. Egészen pontosan három kritérium volt: nagyon akarjunk oda menni, nullához konvergáljon a koronások száma az adott területen és lehessen is…..
ComLo 2020.07.28 12:43:08
@Fillér B. Gusztáv: Tudom, én is többször szóvá tettem másoknál, hogy a politika itt nem kívánt topic, de meg lehet kérdezni, mint kiemelt blog, az index-es események érinteni fogjnak titeket? Terveztek máshova költözni, és ha igen erről hol lehet majd tájékozódni?
  Szégyellik, hogy elvesztették a munkájukat, csődbe ment a házasságuk, vagy adósságaik vannak. Feladják identitásukat, a névtelenségben keresnek menedéket. Lena Mauger és Stéphane Remael francia író és fotós szerzőpáros a The Vanished: The Evapored People of Japan című könyvükben írnak azokról az…..
ComLo 2020.07.21 15:02:19
@DocBulywood: Ez full OFF de nagyon mókás szerintem :-) . Van egy ismerösöm, aki a 30-as évei közepén jár, és az elmúlt évtizedek kemény munkája okán, végre olyan helyzetben van, hogy kezd nagyon szépen élni. Szép, értelmes feleség, akivel együtt rakták össze az életüket, gyerekek, ház, autók, utazások stb stb. A srácnak a 80-as években magyarországon volt egy 190-es mercis Bburago-ja, ami az F40 után a kedvenc kisautója volt. Pont most fontolgatja hogy vesz eggyet hobbiautónak és teljesen újszerűre alakítja (pont olyanra, mint annó a Bburago). Szóval ironikusan akár még azt is mondhatjuk, az általad említett "uriember" jelen pillanatban közelebb van az álmához mint ő :-D .
Csak mert régen volt, meg hogy tudjuk, nagyjából merre menjünk. Neked 3 kattintás, nekünk jövőkép! Szóval megköszönjük, ha válaszoltok. Természetesen egyéb javaslatokat is szívesen veszünk, jöhetnek is ide kommentben...
ComLo 2020.07.08 06:59:49
@Stöki: Mindenki 576-os adásért lázong, de én arra lennék kiváncsi, tervebe van-e az 576 hőskorának bemutatása is az akkori szereplőkkel (Balogh Zsolt, Áprilli Zoltán, Martin stb), vagy CoVboy-al kezdődik majd a dolog?
A most következő cikkben egy olyan történetet mutatunk be, amely a mai napig megoldatlan rejtély Hawaii környékén. A családtagok még ma sem adták fel a reményt, hogy egyszer fény derülhet az igazságra az ügy körül...
Facebook-posztja miatt bukta a csillagját egy séf, soha nem volt még ilyen a kalauz évszázados történetében...
ComLo 2020.05.20 06:18:13
@világevő: és sajnos ezen pozició okán lesz a Michalen a tudatlanok szemében tüske, és nem létezhet minőségi gasztrónómiával foglalkozó poszt minimum egy "Túlárazott madártáp, Bezzeg az utca végén Misi bátyáméknál annyi pacalpörköltet adnak, hogy a kutya is azt eszi 1 hétig" tipusú komment ... pedig állítólag a közép afrikai éhezés, az AIDS és a koronavírus egyszerre szünne meg, ha egyszer egy Michalen témájú magyar blogbejegyzés alatt elmaradnának ezek a kommentek ... csak sajnos ezt a valóságban lehetetlen elérni :-)
Bevallom nem hittem volna, hogy a mindent és mindenkit megelőzni akaró, hatalmas és nagyképű USA egyszer majd eljut odáig, hogy követi a vén Európát. Azt az Európát, amit a legtöbb amerikai elavultnak, túl szűknek, túl kicsinek, túl kopottnak, túl..túl… túlnocúlnak tart…. DE! Azért lelke mélyén…..
ComLo 2020.05.11 16:40:41
@Mikulás Anna: Az is csak egy vélemény volt, hogy a zsidók kapzsiak, a négerek buták, stb stb. Egész népeket, népcsoportokat megbéjegezni, 20 évvel ezelötti kuruc infós szetreotípiák alapján pedig igenis idegengyülölet, akráhogy is próbálsz kényszeresen mosolyogni.

És ez a dolognak csak az egyik része, a másik a sokak által megírt összevisszaság. Egyrészt a képeken nem az van amit föléjük írtál, másrészt ez egy több éve megbukott elképzelés. Donald Tramp pedig kb hetente változtatja az álláspontját, és legjobb tudomásom szerint nem New York kormányzója, szóval hacsak magánpénzból nem finanszírozna egy ilyen dolgot, nem sok vizet zavar az hogy mit szertne.
ComLo 2020.05.11 16:59:52
@Mikulás Anna: Ráadásul, az írásnak - lássuk be - nincs is túl sok értelme. New York nincs tele villamossal ... mivel talán az egyetlen ameriaki nagyvárosként, baromi jól müködő töemgközlekedési hálózata van a föld alatt, ami mellesleg a világ legnagyobb metróhálózata. Vagy at akartad kiemelni hogy európa a villamosok hazája? A világ legnagyobb villamoshálozata jelenleg az ausztrál Melbourne-ben található.
ComLo 2020.05.18 08:39:40
@Mikulás Anna: Szeriuntem félreértettél, a mondandód ezen részével senkinek nem is volt baja, bár egy jópár éves blogbejegyzésre hivatkoztál, és nem igazán találtam első körben a neten sohol az állításodat alátámasztó cikket, de elhiszem ha ennyire bizonygatod.
Nekem egyrészt azzal volt bajom, hogy magas lóról állítasz, és szteretipizálsz egy egész országot olyan állításokkal, amik ha éltél már az USA-ban, vagy akár csak jártál ott túristaként, akkor tudhatod hogy égbekiáltó ostobaságok. Ha mondjuk egy déli, elszegényedett és lepukkant kisvároshoz volt csak szerencséd, akkor lehet hogy lenéztek mert európai vagy, de az elég messze van a NY-i átlagtól.
Illetve azt kifogásoltam, hogy az egyetlen tényleg jó tömegközlekedéssel rendelkező amerikai városban, egy ilyen közlekedési fejlesztés nem irányvonal váltás, hanem egy jelentéktelen pici dolog. Ahogy a Roosevelt Island-i kábelkocsi miatt sem lett NY a kábelkocsik városa.
A még mindig random képek, random felirattal pedig nem segítik azt a képzetet hogy te ennek utánajártál rendesen. Ez nekem egy páréves hír félreértelmezése + random villamosos képek + csipetnyi amerika utálat.
Ausztráliában élek, elég sokat használtam a Melbourne-i villamoshálozatot. Nem igazán értem, minek írnék róla, pláne más oldalára.
Én nem. Kifejtettem bővebben, hogy mire gondolok. Természetesen nem arra, hogy soha nem nézek külföldi meccseket. Nézek, néztem ma is (végre!), és vannak számomra szimpatikus és kevésbé szimpatikus külföldi klubok, sőt, kedvencem is van köztük. Egyébként is azt gondolom, hogy úgy van értelme…..
ComLo 2020.05.18 01:05:41
NAGYON egyet értek, de azért árnyalnám a képet. Számomra két csapat van: Veszprém kézilabdacsapata, és a fehérvári jégkorong. Nyilván a környéken nöttem fel. MIndkettőt az identításom részének tekintem, kiskorom óta, bérletem volt rendszeresen mindkét helyre. Baromi szerencsésnek tartom magam, hogy mindkét csapat az (eddigi) legjobb teljesítményt nyújtja fenállása óta. Viszont! Mi lett volna akkor ha mondjuk a labdarúgásért kezdek rajongani? Vagy összeomlik a Fotex, és nb2-be sűllyed a Veszprémi kézilabda? Az emberben azért van egy olyan dolog, hogy szeret a csúcson lévő, jó csapatoknak szurkolni. Egy rosszul menő, megye 1-es csapatnak töredéknyi szurkolója van egy jó NB1-es klubbhoz képest. Mert kevesebb embert érdekel. Lehet valaki nagyon patrióta, Nyékládházi vizilabdaszurkoló, lehet hogy életében egy meccset sem fog látni, ha CSAK a helyi csapatnak akar élni.
A paletta másik vége, nálam, a magyar (főleg) amerikai sport szurkolók. Egy olyan sportban ami amit max alig több mint egy évtizede ismer, mezszín, meg logó alapján, kiválaszt egy csapatot (szigorúan nem mainstream-et!), és azokért fog élni hallni. És láttam ilyen embertől olyat, hogy mekkora ciki már Patriots vagy Rangers szurkolónak kenni mert az "divat". Ezen emberek szerintem fel sem tudják azt fogni, hogy az adott településen élő, minden meccsre lejáró szurkoló szemében ők milyen szinten divat szurkolók.
Elszármazás. Azóta a világ másik felén élek. Hajnalban kelek, és már csak a legfontosabb meccseket nézem. Évi nagyon max 1 meccsen tudom megnézni a kedvenceimet élőben. Egy törzsszurkoló szemszögéből, nem vagyok más, mint egy Baktalorántházi szurkoló, aki sosem volt még Veszprémben, de a forumoko teli szájjal osztja a játékosokat/szurkolókat (annyi kiegészítéssel, hogy én nem szolalok meg a közösségi médiában csak követem a csapatot). Egyszerűen fizakai lehetőségek miatt, sokkal több Sydney Swans-t vagy Rabbitohs meccset kapok élőben mind magyar kézilabda vagy jégkorong mccset. Akkor én most mindenhová tartozom, vagy épp sehova sem?
  A munkaerőhiány nem múlt el nyom nélkül az interjúztatók lelkében sem. Már másképp kell állásinterjúzni, mint munkaerőhiányban, de úgy már sohasem kell, ahogyan az előző válságban kellett. Egy kis „történelmi” áttekintéssel kezdeném, mert hasznos, ha megértjük, miféle satuban vannak most a…..
ComLo 2020.05.14 23:17:10
@jobangel: Szerintem rossz az alap gondolat: az emberek legnagyobb részének a munka nem karrier. Adminisztrátor Gizike, vagy Kasszás Erzsi nem azért él mert erről álmodott, hanem ez a megélhetéséhez kell. Egy számára idegen, nem testhezálló közegben, nem akar még egy plusz akadályt gördíteni maga és a munka közé. Mert lesz x millió másik ember, akinek ez nem karrier csak megélhetés.

De a skála másik végére sem igaz ez az állítás. Amikor az adott munka a kerriered nagyon fontos lépcsőfoka. (Saját példa) Amikor hosszú tárgyalások után, megfelelő szakmai háttérrel, többezer jelentkezés után, megkaptam egy ausztrál állásajánlatot, ahol szponzoráltak, ők mondtak egy számot és én rábolintottam (zárójelben kisebbre gondoltam, de simán lehetett volna fordítva is). És kemény munkával elértem hogy fél év után leültünk beszélni arról, hogy akkor ezt hova emelhetjük. Mert van hogy a lehetőség hogy bejuss valahová, fontosabb mint hogy ott honnan fogsz indulni.

De nézzünk egy másik példát amiben egyébként én szivesen látnám egy HR-es véleményét. Ez a mai média helyzete, amire sajnos volt egy kicsi rálátásom. A mai kereskedelmi televiziózásban gyakorlatilag rabszolgamunka folyik, ahhoz hogy bekerülj, éveket, néha évtizedeket kell gyakornokként ledolgozni napi 8-10 órában havi pár tízezer forintért. És ha nem bírod a rendszert, mehetsz isten hírével, mert másik 1000 ember szeretne bejutni a helyedre.
Már az elején érdemes megjegyezni, hogy ez bizony sajt, csak épp vegán. Így különböztethető meg a nem vegán és vegán sajt. Ennyire egyszerű, mint a faék...
ComLo 2020.05.03 13:13:19
@Attilajukkaja: Szerintem ennek az a kutúrális gyökere, hogy nagyon sok vegán propagandában, nagyon agresszíven, és támadólag lépnek fel a húsevőkkel szemben, ezzel szemben sok vegán állítás alapvetően hazugság (nem attól hogy valaki elhagyja a táplálékok egy részét, nem fog változatosabban étkezni (egy húsevő is ehet mindenféle vegán kaját + húsételt, tehát nagyobb a választék), vagy hogy létre lehet hozni pontosan ugyanolyan ízű és állagú kajákat az állati eredetű összetevők mellőzésével.)
1972. május 2-a, a nap, mikor a Szikla kis kavicsként a világra jött, hogy meghódítsa a világot. A kis Dwayne, pankrátor családban született, lényegében az összes rokona űzte a sportot, az apjától a nagyapján át egészen az unokatesójáig. A kis Szikla végül mégsem ezen az úton próbált meg elindulni a…..
Szia! Üdvözöllek a következő Egészséges Karantén Konyha következő részben. Nem telhet el úgy egy hétvége, hogy ne legyen a reggelire bundáskenyér. Azonban újragondolva, egészségesebb kivitelben ajánlom mindenkinek  Hozzávalók:- 3 db teljes kiőrlésű kenyér - 2 db kis méretű házi tojás - 1 ek…..
ComLo 2020.04.28 00:21:51
@motoroskonyhaja: Minden szavaddal egyetértek, de egy apró nagyon halvány pozitív dolgot azért említsünk meg a postolónál. Engem azok az "life coaching", "spirituális egészségmegörzés", "vegán bölcseletek", és tucatnyi HR-es megmondóblog idegesít a legjobban, ahol fájdalmasan túltolt modorossággal, megmondják az élet nagy igazságát, majd hogy ez úgy nézzen ki megfellebezhetetlen kinyilatkoztatás volt, letiltják a kommentelési lehetőségeket. Itt legalább a szerző megadja a népnek hogy véleményt mondhassanak, sőt még reagált is az őt ért kritikákra. Mégegyszer: minden szavaddal egyetértek, de ez nálam ér egy kicsi respect-et.
A mai válogatásba két képpel is "belenyúltam". A kezdőképet a járvány "tiszteletére" illesztettem be, valamint a napokban jutottam hozzá egy remek bankrablós fotóhoz, amit máris meg akartam osztani veletek, így ez is belekerült a maiba. Nézzétek! 1919. Auszrália. A sydney-i Surrey Hills kórház…..
Ha fizetünk egy külön szolgáltatásért, amit aztán a szolgáltató hibájából nem tudunk igénybe venni, akkor elég jogos követelésnek tűnik visszakérni a szolgáltatás árát. Na nem úgy a Wizzair-nél! Olvasónk is bebukta a 20 eurós külön helyét, amikor a Wizzair másnak is eladta azt. A légitársaság…..
ComLo 2020.03.29 00:45:20
@Péter 2: keskenytörzsű repülőn, a A és az F sor ablak melettit jelent, azaz a postoló azt próbálta elérni, hogy 2 helyett 1 idegen mellett kelljen csak ülnie. És mivel a privát szféra eléggé sérül egy fapadoson, a középső ülésen ülni, 4 órát, tényleg lehet nagyon kellemetlen.
A járvány egyik fogyasztóvédelmi slágere következik: a elmaradt eseményekre váltott jegyek árának sorsa. Amióta elhalasztották, vagy egyszerűen törölték a koncerteket, bulikat, színházi előadásokat, vagyis minden rendezvényt, azóta sorra jönnek a levelek ebben a témában is. A megoldások továbbra is…..
ComLo 2020.03.28 10:57:55
@hátezmilegyen: Szerintem neked valami félrement, és támadásnak vetted amit írtam, pedig nem! Teljesen rendben van hogy itt ezzel foglalkoznak, ahogy az is (ahogy az előző válaszban mondták nekem) hogy ez segít valakinek kikapcsolni.
De fogyasztóvédelem ide vagy oda, amellett nehéz elmenni, hogy amit gazdaságilag ez az egész okoz, azt felfogni is nehéz. Az analógiádnál maradva, ha a műhely porig ég, az autószerelők, és a villanyszerelők nem nagyon tudnak ettől elvonatkoztatni.
A posthoz kapcsolódva, teljesen jogos szerintem is az igény, de nem lehet elmenni amellett ami most történik/történni fog. Gyakorlatilag leállt a világ. Csomó dolog kapcsán (előre kifizetett szolgáltatások, utazások, stb stb), annak ellenére hogy jogosan járna vissza, inkább jobb előre felkészülni hogy bukó. Én ausztráliából utaztam volna haza májusban, nem számolok azzal, hogy viszontlátom a pénzünket.
A bármilyen témájú (napjainkban jellemzően koronavírusos) cikk alatt feltünő, "szeretem Viktort, a kormány mindent profin csinál, index hvg fakenews" vs "O1G, korházak helyett stadionok, mindneghalunk" csoportokat engedtessék meg trolloknak hívni.
Az elmúlt napok tanulságai alapján Dínó haverommal összeplagizáltuk a legfontosabb szabályokat és törvényeket, amelyek ismeretével és betartásával élhetőbbé válik a távmunka és a home office...