Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Razbojnyik

74 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elhagyta Oroszországot Irina Birjukova – írja a Kommerszant.ru. Birjukova volt az az ügyvédnő, aki átadta a Novaja Gazeta újságírói számára azt a videót, amelyen a jaroszlavli terület 1-es számú javítótelep egyik foglyának megkínzása látható. Július 21-én, egy nappal azt követően, hogy…..
205 évvel ezelőtt a napóleoni Grande Armée maradványai végérvényesen elhagyták Oroszországot, átkelve a Nyemanon. Az oroszországi hadjárat végére a francia császár megsemmisítő vereséget szenvedett. 1812. június 24-én Napóleon hadserege figyelmeztetés nélkül átlépte Oroszország határait. A Grande…..
Az Állami Duma plenáris ülésén senki sem támogatta a kommunisták azon javaslatát, hogy haladéktalanul vizsgálják ki az Alekszej Navalni Korrupcióellenes Alapjának kutatásában elhangzott állításokat. A Liberális-Demokrata Párt és az Igazságos Oroszország frakciói egyáltalán nem szavaztak, az…..
Az orosz pénzügyminisztérium aláírt egy megállapodást a bosznia-hercegovinai hatóságokkal az utolsó szovjet adósság kifizetéséről. Oroszországnak 45 napon belül kell egyszeri alkalommal elutalnia 125,2 millió dollárt a délszláv országnak. A minisztérium közlése szerint az adósság a volt…..
Az Európai Unió ukrajnai képviseletének vezetője, Hugues Mingarelli úgy véli, hogy a vízummentességet június végéig megkapják az ukránok. „Elviekben a döntést már meghozták Brüsszelben, jelenleg minden a tervek szerint zajlik. A vízummentességnek június végéig kell hatályba lépnie. Muszáj neki.” –…..
Oroszországban egy új, területi alapon kaphatnak majd állampolgárságot. Az Állami Duma nemzetiségi ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke, Ruszlan Balbek elmondta, hogy Natalja Poklonszkaja és Konsztantyin Zatulin dolgozták ki az új törvénytervezetet, amelyet a bizottság pozitívan…..
Viktor Muzsenko, az ukrán vezérkar parancsnoka arról beszélt, hogy milyen lehetséges veszteségekkel kellene szembenéznie a hadseregnek abban az esetben, ha egy külső támadást kellene visszavernie. A Golosz Ukrainivel folytatott beszélgetése során hangsúlyozta, hogy egy ilyen agresszió valószínűsége…..
Nurszultan Nazarbajev kazah elnök arról beszélt, hogy amikor Kazahsztán területe a gyarmatosító Oroszország része volt, akkor „a föld minden kincsét kivitte” a cári adminisztráció – írja a Lenta.ru. „A cári Oroszország idejében a föld minden kincsét kivitték, nekünk meg itt hagyták a feltúrt földet…..
Elnöki ügyvezetők, az FSZB, a Védelmi és a Belügyminisztérium munkatársai veszítették el pozíciójukat. Vlagyimir Putyin felmentette tisztségéből az FSZB, a Védelmi és a Belügyminisztérium néhány magas beosztású munkatársát, de így járt néhány elnöki ügyvivő is – írja a TASZSZ a Kreml…..
A sínek felett hajtott végre egy szaltót egy extrém sportoló a moszkvai metróban - írja a Lenta.ru. A fiatalember éppen csak elkerülte az ütközést az érkező metrókocsival. A trükk videofelvételét a 360 tévécsatorna honlapján tették közzé. Az esemény a Polezsajevszkaja állomáson történt. A felvételt…..
Viktor Janukovics volt ukrán elnök előre megtervezett provokációnak nevezte a 2013 novemberi majdani eseményeket, hangsúlyozva, hogy a tüntetés szétkergetésére tett próbálkozás a hatáskörök túllépését jelentette a Berkut munkatársai részéről – írja a TASZSZ. „Ez egy megtervezett provokáció volt,…..
  A Viktor Janukovics által november 25-én adott sajtóértekezlet lázas izgalmat váltott ki az ukrán társadalomban. A volt elnök azt követően nyilatkozott, hogy nem tudott tanúként megjelenni a majdani lövöldözésekkel kapcsolatos eljáráson. A Gazeta.ru kijevi vezetőségének beszélgetőtársai úgy…..
Három évvel ezelőtt, 2013. november 21-én azért kezdtek el az emberek tüntetni Kijev központjában, mert a hatalom felfüggesztette az Ukrajna és az Európai Unió közötti társulási megállapodás aláírásának előkészítését.   Az Uniós társulás és a vízummentesség Az Euromajdan eredményei – kijevi…..
November 21-én késő este jelentette az orosz védelmi minisztérium, hogy előző nap, november 20-án az ukrán Biztonsági Szolgálat munkatársai a Krímben elrabolták az Oroszországi Föderáció két katonáját és a Nyikolajevszkaja területre szállították őket – írja a newsru.com a TASZSZ-ra hivatkozva. A…..
November 18-án pénteken hallgatták ki Petro Porosenko ukrán elnököt az euromajdani aktivisták ellen elkövetett lövöldözések kapcsán – írja a newsru.com az Interfax forrásaira hivatkozva. Az Interfax állítása szerint a kihallgatás hat órán keresztül tartott. A beszélgetést az elnöki adminisztrációban…..
Vlagyimir Putyin telefonbeszélgetést folytatott a frissen megválasztott Donald Trumppal – írja a ria.ru a Kreml sajtószolgálatára hivatkozva. A közlemény szerint Putyin még egyszer gratulált amerikai kollégájának a választásokon elért sikeréhez, és kifejezte jókívánságait, hogy Trump sikerrel…..
A Herszonszkaja területen található Genyicseszki járási közigazgatás vezetője, Alekszandr Vorobjov cáfolta azt az információt, miszerint az ukrán város a Krímből szerezné be a gázt – írja a Lenta.ru a Novij Vizit helyi ukrán lapra hivatkozva. Vorobjov elmondása szerint a félsziget területén…..
Az egyik voronyezsi épület csúcsán elhelyezkedő szovjet csillagot átfestették, amely így most úgy néz ki, mint a népszerű SpongyaBob Kockanadrág című rajzfilm Patrik nevű szereplője. A helyi „rooferek” - olyan fiatalok, akiknek az a hobbijuk, hogy magas épületek tetejére másznak fel - elhatárolódtak…..
Szándékai szerint az Európai Unió december folyamán meghosszabbítja az Oroszország elleni gazdasági szankciókat – írja a Gazeta.ru. „A kiterjesztésnek decemberben kell megtörténnie. Ukrajnában nem történt változás, úgyhogy nincsen oka annak, hogy ne hosszabbítsák meg őket” – mondta egy, az európai…..
Dmitrij Peszkov orosz sajtótitkár cáfolta, hogy az orosz állami szerveknek közük lett volna a Milo Đukanović montenegrói miniszterelnök elleni merénylet megszervezéséhez – írja a Lenta.ru. „Hivatalos vonalon nem volt semmiféle megkeresés (…). Ám az adott helyzetben nem rendelkezünk információkkal,…..
Az oroszországi Liberális-Demokrata Párt vezetője, Vlagyimir Zsirinovszkij kijelentette, hogy az Egyesült Államok polgárainak a republikánus Donald Trumpra kell szavazniuk a küszöbön álló elnökválasztáson - írja a Lenta.ru. Az orosz politikussal készült interjúját – amelyben az az amerikai…..
Az amerikai Motherboard számolt be arról, hogy egy biológusok által kihelyezett erdei kamera kapott lencsevégre egy meztelen férfit - írja a lenta.ru. A kamera eredeti feladata természetesen az állatok megfigyelése lett volna. A váratlan filmkockákat a virginiai Műszaki Egyetem tanulói fedezték fel,…..
Az Európai Unió több mint 80 ezer eurót különített el az "A remény szikrái az oroszországi falvaknak" nevezetű projektre. Kísérleti jelleggel öt régióban - Arhangelszkij és Kalinyingrádi területek, Krasznodarszkij és Altajszkij tartományok, valamint az Altaj Köztársaság -  mintegy 57 mini-projekt…..
Érintetlenül hagyta az alapkamatot az orosz központi bank, így az továbbra is 10%-on áll - írja a gazeta.ru. "A Bank Rosszii igazgatótanácsa 2016. október 28-án hozta meg a döntést, miszerint meghagyja az alapkamat évi 10%-os szintjét. Az igazgatótanács kiemelte, hogy az infláció és a gazdasági…..
Üzbegisztán keleti részében lezuhant az ország védelmi minisztériumának egy helikoptere - írja a Gazeta.ru. 2016. október 18-án a Ferganai terület felett szenvedett balesetet a Mi-171 típusú helikopter, amely egy tervszerű repülést hajtott végre. A szerencsétlenségben meghalt a személyzet három…..