Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fynndafrail

0 bejegyzést írt és 474 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1912. A Titanic tragédiája után kivontatott mentőcsónakok a New York-i kikötőben..
Új év, új téma az Arcanum jónevű szerzőjének tollából! "A szocialista éra botrányai" című, érdekes és ritkán látott, hallott történeteket felvonultató - sorozat kezdődik idén 12 részben. Az első mindjárt a beat-korszakba repít minket, a nagyközönséget felháborító és megbotránkoztató sztorikkal. A…..
Botrányok, sztorik és tragédiák a régi Budapesten 8. Ha húsz évvel többet él, úgy ismernénk, mint Kabos Gyulát. Ha negyvennel többet, akkor úgy, mint Salamon Bélát. Ám hiába volt a maga idejében e kortársainál is nagyobb sztár, eltemette a vesebajával együtt a feledés. Ott volt a békebeli…..
A magyar urán annyira titkos volt, hogy bauxitnak hívták. Az 1956-os forradalomban alapkérdéssé vált, hogy hová tűnt a magyar urán. Pedig akkor még itt volt mind az országban. A Szovjetunió kezdeményező és vezető szerepét a magyar uránbányászatban nem lehetett kétségbe vonni. Borzalmas körülmények…..
fynndafrail 2022.11.02 10:11:25
@geegee: Egy ezrelék az nem is olyan rossz, gondolj bele, egy köbméterből az egy "liter" (1 dm3) uránérc. Aranyat ennek a mennyiségnek a pár százalékáért nekiállnak bányászni...
Amatőr képeken a robbanás előtti lenyűgöző város Csernobil mellett, melynek léteznie és elpusztulnia sem kellett volna...
Ez az első Az első Sport szelet 2022.02.04 16:29:11
Az első Sport szelet a Népstadion 1953. augusztus 20-ai megnyitója alkalmából készült. A rumos ízű csokoládét a Csemege Édesipari Vállalat (1956-tól a Budapesti Csokoládégyár) gyártotta, eleinte kézműves technikával, 25 grammos kiszerelésben. A zöld színű csomagolásán Dr. Szécsényi József…..
fynndafrail 2022.02.05 23:09:51
Tegye fel a kezét, aki várta már az új év első Napi érdekes posztját! Letehetitek, én is kíváncsian vártam, mit dob majd a gép. Hát íme itt van, és ezzel kívánunk Nektek és minden kedves olvasónknak, támogatónknak, követőnknek Boldog Új Évet! Az idei évben nagyon szeretnénk már újra élő előadásokat…..
fynndafrail 2022.01.09 08:40:18
@bioLarzen: a kisasszony alkotni nem nagyon tudott, max középszerű illusztrátorként jegyzik, hát valamivel el kellett adnia magát. Mintha napjaink "művészeinek" némelyikét látnám :-D
Egyébként három hete halt meg. :-(
Sziasztok! A mai Érdekesben már nem hívom kedvencnek a kiemelt képet, mert több olvasó nehezményezte hogy nekem hogy lehet kedvencem ez vagy az a szomorú téma. Mivel nincs kedvem a kommentszekcióban mindig elmagyarázni az index címlapról egy-egy alkalommal beszédülő futóbolondoknak, hogy ez egy…..
fynndafrail 2021.06.27 10:04:22
@fareszjó:
"1930. Tipikus amerikai irodabelső: Sok személyes tárgyat nem látok az asztalokon."
A cég amelyiknél régebben dolgoztam, a német (stuttgarti) irodájában külön szabályzatot használt arra, mi lehet az asztalodon: egy ív papír, egy toll, esetlegesen egy doksi még, amivel dolgozol. Volt egy csaj akit azért rúgtak ki mert a konyhából magával vitt egy kekszet, amit éppen majszolt, és azt az asztalára tette. Minden 4 fős irodában volt például egy nyomtató, de abban nem lehetett papír. Az alatta lévő szekrényből kellett annyi lapot kivenni, ahányat nyomtatni akartál.
Amikor a magyar leányvállalatnál jártak, sokkot kaptak az asztalok láttán. Próbálták megregulázni a magyar személyzetet, de amikor felvetették hogy a titkárnő levehetné az asztaláról a gyermeke fotóját, majdnem meglincselték őket. Akkor úgy döntöttek inkább békén hagyják ezt a zabolátlan Untermensch népet :-D
Igazi seggfej német volt a főnök, a többiek szenvedtek, de nem mertek tiltakozni.
fynndafrail 2021.06.27 10:05:40
@Indriq: nem, az a fa állvány volt maga a völgyhíd, azon járt a vonat. Még a mai napig áll néhány.
A szokásosnál több fotót hoztam ma a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből, kizárólag a magyar történelemből. A Tanácsköztársaság bukásától a háború végéig terjedő alig negyed évszázadot nézhetitek végig. Nem éppen az "ántivilág" idilli oldalát fogjátok látni, néhány kép 18+-os is lehetett volna... A…..
fynndafrail 2020.11.24 00:24:30
@JTom: csak történeteket első kézből, meg néhány (amúgy publikusan elérhető) doksi képét. Fotóim sajnos nincsenek... No de ezért vagy te, nem? ;-)
1959-ben kezdték építeni, és 1960 januárjában adták át Sztálinvárosban az első - kísérleti - panelházat, azaz előre gyártott vasbeton elemekből készült épületet Magyarországon. Mai körképünkben ezekről a szeretett, utált, de mégis megkerülhetetlen házakról lesz szó. 1975. július 10. Strandolnak a…..
Rövid pihenő után újra itt veletek, de mindenekelőtt: nektek. Mindjárt egy Napi érdekessel kezdünk, és kérünk, hogy olvassátok a következő bejegyzéseket is, mindennél jobban kell kitüntető támogatásotok ezekben a hetekben hogy így maradhassunk, és itt maradhassunk. Ha ritkábban néztek az indexre,…..
Gulyás miniszter: "Heller Ágnes természetes közege a Farkasházy-féle szárszói találkozó vendégserege. E körön kívül legfeljebb az ellenében, így részben neki is köszönhetően majd hárommilliósra bővült Fidesz-szavazótábor egyben tartása miatt fontos, hogy teret adjunk amúgy értékelésre méltatlan…..
A törvények nem hiába léteznek. Nélkülük ugyanis eléggé kiszolgáltatottá válna a legtöbb ember rengeteg olyan esetben, amikor kihasználják, meglopják, vagy épp fizikailag bántalmazzák őket. De persze ahogy fejlődött az emberiség úgy fejlődtek a törvények is. Párat…..
fynndafrail 2018.05.27 10:42:20
Két héttel a választás előtt sajna illő búcsút kell vegyünk egy olyan párttól és arctól, akik hiányozni fognak a parlamentből, bármi legyen is az eredmény. És egy olyan párttól, amely nem fog hiányozni, de jó lenne, ha később feltámadnának, hogy újra érdemes legyen gondolkodni a támogatásukon. A…..
Az egykori szocialista országok közül majdnem mindegyikben készítettek fém építőjátékokat. Ezek kidolgozásra és felépítésre nem sokban tértek el a Meccano játékoktól, de itt is minden esetben működött a bevált receptem ne nagyon változtass szisztéma.A Szovjetunióban számtalan fém építőjáték készült,…..
Orbán Viktor egy zseni! Lassan itt van a 2018-as év, a Választások éve. Ilyenkor felbolydul a politikai élet. Még azok is véleményt formálnak, akik a korábbi években egy pillanatig sem foglalkoztak a hazai politikával. És mindenki érzékeli, hogy az élet ma Magyarországon rosszabb. Nem gazdaságilag,…..
fynndafrail 2017.12.28 08:30:14
@Pop40: "fideszt rühellő többség" -- Hát persze. Ez a legnagyobb bajotok, hogy itt okádjátok az epét kurva hangosan, és ettől azt hiszitek ti vagytok a többség. Ugyanakkor azon kívül hogy a fidesz szavazói segghülyék és hogy akasszuk fel mindet, semmi egyéb mondanivalótok sincs. Egyre mélyebbre süllyedtek. Szánalmas, csak zsigeri gyűlölködésre alkalmas idióták vagytok. :)
fynndafrail 2017.12.28 08:31:20
@midnightcoder2: dehogy pénzeli a fidesz ezeket, ők saját kútfőből seggfejek :-D
Dombi Gábor történész előadását hallgattam meg vagy harmincadmagammal, idős zsidó nénikkel és bácsikkal, köztük egykori kitelepítettekkel. De ha nem is, mindenesetre kortársakkal...
1968. A 2001: Űrodüsszeia forgatási szünetében  ..
fynndafrail 2017.10.19 18:59:24
@gintonic.azigazi:
Nem.
(4) 6-10: elementary school
10-14: secondary/middle school
14-18: high school --> 16 évesen high schoolba járt a Crawford kisasszony
18 and up: college (a collage as más :-D) vagy uni --> mivel 16 éves volt, nem járhatott még sem college-be sem university-re. Tehát high school, amit meg sehogysem fordítanék "főiskolára", max konyhanyelven. A "high" az itt nem "fő-".