Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fynndafrail

0 bejegyzést írt és 473 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új év, új téma az Arcanum jónevű szerzőjének tollából! "A szocialista éra botrányai" című, érdekes és ritkán látott, hallott történeteket felvonultató - sorozat kezdődik idén 12 részben. Az első mindjárt a beat-korszakba repít minket, a nagyközönséget felháborító és megbotránkoztató sztorikkal. A…..
Botrányok, sztorik és tragédiák a régi Budapesten 8. Ha húsz évvel többet él, úgy ismernénk, mint Kabos Gyulát. Ha negyvennel többet, akkor úgy, mint Salamon Bélát. Ám hiába volt a maga idejében e kortársainál is nagyobb sztár, eltemette a vesebajával együtt a feledés. Ott volt a békebeli…..
A magyar urán annyira titkos volt, hogy bauxitnak hívták. Az 1956-os forradalomban alapkérdéssé vált, hogy hová tűnt a magyar urán. Pedig akkor még itt volt mind az országban. A Szovjetunió kezdeményező és vezető szerepét a magyar uránbányászatban nem lehetett kétségbe vonni. Borzalmas körülmények…..
fynndafrail 2022.11.02 10:11:25
@geegee: Egy ezrelék az nem is olyan rossz, gondolj bele, egy köbméterből az egy "liter" (1 dm3) uránérc. Aranyat ennek a mennyiségnek a pár százalékáért nekiállnak bányászni...
Amatőr képeken a robbanás előtti lenyűgöző város Csernobil mellett, melynek léteznie és elpusztulnia sem kellett volna...
Ez az első Az első Sport szelet 2022.02.04 16:29:11
Az első Sport szelet a Népstadion 1953. augusztus 20-ai megnyitója alkalmából készült. A rumos ízű csokoládét a Csemege Édesipari Vállalat (1956-tól a Budapesti Csokoládégyár) gyártotta, eleinte kézműves technikával, 25 grammos kiszerelésben. A zöld színű csomagolásán Dr. Szécsényi József…..
fynndafrail 2022.02.05 23:09:51
Tegye fel a kezét, aki várta már az új év első Napi érdekes posztját! Letehetitek, én is kíváncsian vártam, mit dob majd a gép. Hát íme itt van, és ezzel kívánunk Nektek és minden kedves olvasónknak, támogatónknak, követőnknek Boldog Új Évet! Az idei évben nagyon szeretnénk már újra élő előadásokat…..
fynndafrail 2022.01.09 08:40:18
@bioLarzen: a kisasszony alkotni nem nagyon tudott, max középszerű illusztrátorként jegyzik, hát valamivel el kellett adnia magát. Mintha napjaink "művészeinek" némelyikét látnám :-D
Egyébként három hete halt meg. :-(
Sziasztok! A mai Érdekesben már nem hívom kedvencnek a kiemelt képet, mert több olvasó nehezményezte hogy nekem hogy lehet kedvencem ez vagy az a szomorú téma. Mivel nincs kedvem a kommentszekcióban mindig elmagyarázni az index címlapról egy-egy alkalommal beszédülő futóbolondoknak, hogy ez egy…..
fynndafrail 2021.06.27 10:04:22
@fareszjó:
"1930. Tipikus amerikai irodabelső: Sok személyes tárgyat nem látok az asztalokon."
A cég amelyiknél régebben dolgoztam, a német (stuttgarti) irodájában külön szabályzatot használt arra, mi lehet az asztalodon: egy ív papír, egy toll, esetlegesen egy doksi még, amivel dolgozol. Volt egy csaj akit azért rúgtak ki mert a konyhából magával vitt egy kekszet, amit éppen majszolt, és azt az asztalára tette. Minden 4 fős irodában volt például egy nyomtató, de abban nem lehetett papír. Az alatta lévő szekrényből kellett annyi lapot kivenni, ahányat nyomtatni akartál.
Amikor a magyar leányvállalatnál jártak, sokkot kaptak az asztalok láttán. Próbálták megregulázni a magyar személyzetet, de amikor felvetették hogy a titkárnő levehetné az asztaláról a gyermeke fotóját, majdnem meglincselték őket. Akkor úgy döntöttek inkább békén hagyják ezt a zabolátlan Untermensch népet :-D
Igazi seggfej német volt a főnök, a többiek szenvedtek, de nem mertek tiltakozni.
fynndafrail 2021.06.27 10:05:40
@Indriq: nem, az a fa állvány volt maga a völgyhíd, azon járt a vonat. Még a mai napig áll néhány.
A szokásosnál több fotót hoztam ma a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből, kizárólag a magyar történelemből. A Tanácsköztársaság bukásától a háború végéig terjedő alig negyed évszázadot nézhetitek végig. Nem éppen az "ántivilág" idilli oldalát fogjátok látni, néhány kép 18+-os is lehetett volna... A…..
fynndafrail 2020.11.24 00:24:30
@JTom: csak történeteket első kézből, meg néhány (amúgy publikusan elérhető) doksi képét. Fotóim sajnos nincsenek... No de ezért vagy te, nem? ;-)
1959-ben kezdték építeni, és 1960 januárjában adták át Sztálinvárosban az első - kísérleti - panelházat, azaz előre gyártott vasbeton elemekből készült épületet Magyarországon. Mai körképünkben ezekről a szeretett, utált, de mégis megkerülhetetlen házakról lesz szó. 1975. július 10. Strandolnak a…..
Rövid pihenő után újra itt veletek, de mindenekelőtt: nektek. Mindjárt egy Napi érdekessel kezdünk, és kérünk, hogy olvassátok a következő bejegyzéseket is, mindennél jobban kell kitüntető támogatásotok ezekben a hetekben hogy így maradhassunk, és itt maradhassunk. Ha ritkábban néztek az indexre,…..
Gulyás miniszter: "Heller Ágnes természetes közege a Farkasházy-féle szárszói találkozó vendégserege. E körön kívül legfeljebb az ellenében, így részben neki is köszönhetően majd hárommilliósra bővült Fidesz-szavazótábor egyben tartása miatt fontos, hogy teret adjunk amúgy értékelésre méltatlan…..
A törvények nem hiába léteznek. Nélkülük ugyanis eléggé kiszolgáltatottá válna a legtöbb ember rengeteg olyan esetben, amikor kihasználják, meglopják, vagy épp fizikailag bántalmazzák őket. De persze ahogy fejlődött az emberiség úgy fejlődtek a törvények is. Párat…..
fynndafrail 2018.05.27 10:42:20
Két héttel a választás előtt sajna illő búcsút kell vegyünk egy olyan párttól és arctól, akik hiányozni fognak a parlamentből, bármi legyen is az eredmény. És egy olyan párttól, amely nem fog hiányozni, de jó lenne, ha később feltámadnának, hogy újra érdemes legyen gondolkodni a támogatásukon. A…..
Az egykori szocialista országok közül majdnem mindegyikben készítettek fém építőjátékokat. Ezek kidolgozásra és felépítésre nem sokban tértek el a Meccano játékoktól, de itt is minden esetben működött a bevált receptem ne nagyon változtass szisztéma.A Szovjetunióban számtalan fém építőjáték készült,…..
Orbán Viktor egy zseni! Lassan itt van a 2018-as év, a Választások éve. Ilyenkor felbolydul a politikai élet. Még azok is véleményt formálnak, akik a korábbi években egy pillanatig sem foglalkoztak a hazai politikával. És mindenki érzékeli, hogy az élet ma Magyarországon rosszabb. Nem gazdaságilag,…..
fynndafrail 2017.12.28 08:30:14
@Pop40: "fideszt rühellő többség" -- Hát persze. Ez a legnagyobb bajotok, hogy itt okádjátok az epét kurva hangosan, és ettől azt hiszitek ti vagytok a többség. Ugyanakkor azon kívül hogy a fidesz szavazói segghülyék és hogy akasszuk fel mindet, semmi egyéb mondanivalótok sincs. Egyre mélyebbre süllyedtek. Szánalmas, csak zsigeri gyűlölködésre alkalmas idióták vagytok. :)
fynndafrail 2017.12.28 08:31:20
@midnightcoder2: dehogy pénzeli a fidesz ezeket, ők saját kútfőből seggfejek :-D
Dombi Gábor történész előadását hallgattam meg vagy harmincadmagammal, idős zsidó nénikkel és bácsikkal, köztük egykori kitelepítettekkel. De ha nem is, mindenesetre kortársakkal...
1968. A 2001: Űrodüsszeia forgatási szünetében  ..
fynndafrail 2017.10.19 18:59:24
@gintonic.azigazi:
Nem.
(4) 6-10: elementary school
10-14: secondary/middle school
14-18: high school --> 16 évesen high schoolba járt a Crawford kisasszony
18 and up: college (a collage as más :-D) vagy uni --> mivel 16 éves volt, nem járhatott még sem college-be sem university-re. Tehát high school, amit meg sehogysem fordítanék "főiskolára", max konyhanyelven. A "high" az itt nem "fő-".
Igen sok követelménye van a masszív fideszessé válásnak, ám a közvélemény-kutatások tanulságai alapján minimum kétmillió embernek sikerül mindezeket teljesítenie. Orbán Viktor nem karikás ostorral terelte össze saját táborát, ám elég egyértelművé teszi, hogy mely kritériumoknak kell megfelelniük…..
fynndafrail 2017.10.18 15:03:31
@AdamTheTux:
Nem kell a beszédet értelmezni ahhoz, hogy meg lehessen ítélni Gyurcsány tevékenységét.
Egy hétpróbás gazember volt, az utóbbi 30 lv legkártékonyabb közéleti szereplője.
A sitten lenne a helye, több okból is. Ne mosdasd.
fynndafrail 2017.10.18 15:51:52
@AdamTheTux:
"A fidesz ezzel szemben..." -- Tökéletesen lemásolta amit a szocik 2001-2002-ben csináltak.
Érdekes, akkor a baloldalról cscak gúnyos röhögést lehetett hallani, de ezt a mindent elnyomó ajvékolást a "médiatúlsúly" meg a "diktatúra" miatt nem. Szerintem aki akkor nem kiabált, annk most sincs joga vinyogni :)
Ráadásul a fidesz még nem bérelt fel egyetlen bérgyilkost sem hogy végezze ki az ellenirányba konvergáló médiamogulokat, ugye.

"Van még egy RTL, egy HVG és egy Index, amelyik még úgy-ahogy független..."
Pffff... háháhááá. Független, mi? :-D

"Unom már a kisovis stílust, hogy azon kell lovagolni, hogy _szó szerint_ mit mondott valaki."
A szociknak mindig is erőssége volt a mondottak kimagyarázása, kiforgatása. Te még mindig ott tartasz, hogy szerinted NEKÜNK hogyan kellene értelmeznünk az őszödi beszédet. Holott már többen finoman jelezték, hogy nem szorulunk az iránymutatásodra, elboldogulunk a Gyurcsányi éra értékelésével a beszéd meg nélküled is. Akármilyen színűre is pingálod a faszit, az egy kártevő volt. Ennyi.

"Ez az a hozzáállás. ami miatt egy helyben toporog az ország húsz éve. Felejtsük el, és lépjünk előre."
Már kérdeztem korábban, szerinted kire kellene bízni az országot? Lelkes igyekezetedből ítélve szerinted a Gyurcsányra, de az nem fog menni. Ez az ország még egyszer nem fogja hatalomba emelni. Megpuccsolhatja még a baloldalt és felhernyózhat a csúcsra valamilyen mocskos ármánnyal, de akkor szerintem végre felhúzzák valamelyik lámpavasra az Andrássy úton...
Szóval: kire is kellene bízni az országot? Vagy csináljunk megint egy castingot mint 2008-ban? :-D
fynndafrail 2017.10.18 15:54:44
@AdamTheTux:
"egy sokkal simulkonyabb, óvatosabb külpolitikával a lobbierőnk is jelentősen növekedhetne"

Ez a kurvák doktrinája a sarokról.
Ja, meg a sittről a mindenki által használt köcsögöké :)