Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dorka3.

13 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem gondoltam volna, azthittem sohasem. Hát itt van végre. Pakoltam be a mosogatógépbe, és próbáltam szenvedni, de nem ment. Szent Ég! Anyák napja, és én nem szenvedek. Pedig reggel elképzeltem, hogy őt édesanyává tetted, engem meg letettél, micsoda idill lehet ma köztetek, majd a féltékenységem…..
Angyal a Mátrixban Félig 2019.05.05 21:54:34
"Félig álom, félig élet, jó volt szeretni téged!"    ..
"Nem elég szeretni valakit. Bátran kell szeretni. Úgy kell szeretni, hogy tolvaj szándék, vagy törvény, isteni, világi törvény ne tehessen e szerelem ellen semmit. Nem szerettük egymást bátran.......ez volt a baj." (Márai Sándor)..
Angyal a Mátrixban Galambok 2018.07.26 11:12:23
Az idén megint fészket raktak a galambok az erkélyen, hiába tisztítottam ki, és barikádoztam el a tavalyi helyét, hát összebúgtak megint hozzám két tojást. Illetve négyet, de az első alom elfagyott. Nem adták fel. Azon gondolkodtam, mi történt velem. Milyen erő húz hozzád, milyen láthatatlan…..
  Jönnek   Isten hozott, szép angyalok. Elvermelt almát adhatok. Ki küldött vajon vigaszul? Itt egy jonatán, egy batul. Féltem nagyon, hogy a szemöldök- fában homlokkal összetörtök, és tört angyalt hogy ápolok? Be szerencsével jártatok! Mint a petróleum-lángot, kicsinyre húztátok…..
  Az erős latin nők, akiket senki és semmi nem küld végleg a padlóra, elesnek, felállnak, és mennek tovább a szerelem felé..:-) https://www.youtube.com/watch?v=3PJiNOJsK8E                  ..
Dorkamese Eljött az angyal 2017.06.20 09:22:42
Az ágyon fekve bámultam a plafont. Hideg volt a szállón, már megszoktam, hogy esténként beledermedek a penészes takarómba. Két zoknit húztam, magam alá tettem a vastagabb, bolyhosabb plédet, jóleső puhaságot hazudtam magamnak. Behunytam a szemem. Majd kinyitottam. Játszani kezdtem a falrepedésekkel,…..
Dorkamese Szerelmes vers 2017.06.06 06:18:41
Ragyogó hold a nyárban Pengeként vág a szád a számba Izzadságunk, mint vércsepp szalad Nem adod mégsem meg magad Nem adod sosem meg magad   Szép szemedben hamis igézet Mosolyodban hamis ígéret Igézőbb valóság szenvedélyed Add meg magad, hogyha kérlek Add most meg magad, hogyha kérlek..
A HERCEGNŐ SZÍVE Mese versben és egy felvonásban, 3 színben fölnőni vágyó félig fölnőtteknek   szín – KASTÉLY KERTJE ÉS A KASTÉLY TERASZA   Első szín (A Kastély kertje, a kórus nem látszik a színpadon. ) KÓRUS Íme a mese főhősnője (Hercegnő felegyenesedik egy bokor előtt, alakja…..
A HERCEGNŐ SZÍVE Mese versben és egy felvonásban, 3 színben fölnőni vágyó félig fölnőtteknek    1. szín – KASTÉLY KERTJE ÉS A KASTÉLY TERASZA Első szín (A Kastély kertje, a kórus nem látszik a színpadon. ) KÓRUS Íme a mese főhősnője (Hercegnő felegyenesedik egy bokor előtt, alakja lassan…..
Operazóna Johan Botha: 1965 - 2016 2016.09.10 16:45:12
Szeptember 8-án - súlyos betegség következtében - elhunyt Johan Botha, dél-afrikai születésű tenor. Napjaink vezető hőstenorjai közé számított, aki a világ minden színpadán, koncerttermében fellépett, s akit a Wiener Staatsoper "Kammersanger" címmel tüntetett ki. Egyetlen alkalommal, a Deutsche…..
Operazóna Mi a legnépszerűbb? 2016.09.10 17:41:54
Ezen a webhelyen az "Operazóna" blog 2011 óta működik. Természetesen én, mint a blog írója, nem látom, ki nézi meg ezt a blogot. A blognak helyet adó webhely viszont ad a blog szerzőjének némi visszajelzést. Így láthatom, hogy a blogot naponta hány ember nézi meg, hány bejegyzést keres fel, de -…..
Szeptember 8-án épp 450 éve, hogy szigetvári kirohanásával több nemzet hősévé lett Zrínyi Miklós. Tettét eposz, regény és dráma mellett legalább két opera is megörökíti. Szeptember 18-án az egyik előadásra is kerül majd az Operaházban az Eszéki Horvát Nemzeti Színház…..
dorka3. 2016.09.08 11:54:32
MimiBlog Simándy100 2016.09.06 16:28:28
A századik születési évforduló és a szeptember 25-i ünnepi gála előtt pár posztban a legendás tenor életét meséljük el. Schuldertől Simándyig, Kistarcsától az Operaházig. Kistarcsa ugyan légvonalban még 20 kilométerre sincs Budapesttől, ám Simándy József mégis igen hosszú utat tett meg addig, amíg…..
Lehetséges, hogy a férjed valóban autista? A kutatások rávilágítanak, hogy több ezer brit férfi diagnosztizálatlan A diagnosztizálatlan autizmus spektrum zavar lehet az oka a házassági bajoknak A tünetek közé tartoznak az ügyetlenség, a félszegség, a barátok hiánya A vizsgálatok azt mutatják,…..
dorka3. 2016.08.02 18:08:28
Beleszerettem egy éve egy nagy valószínűséggel Asperger szindrómás férfibe, persze erre később, a szakítás után jöttem rá, mármint, hogy nagy valószínűséggel ilyen tünetcsoportja van. A második randevúnkon már olyan kirohanása volt ellenem, az állítólagos nagy egóm ellen, amivel őt megfojtom, amitől nagyon megijedtem,de annyira nem, hogy ne fogadjam el utána azt, hogy azt mondta, nem akarja újra elrontani, és folytassuk....néhány hónapos szenvedélyes kapcsolatunk volt, óriási, és viszonzott szerelem, de nem engedett teljesen közel magához érzelmileg, és szakított velem. Arra hivatkozva, hogy nem értjük egymást, ő nem ilyet akar, stb., de a szakítás után máris programra hívott, hogy beszéljük meg...úgyéreztem, mintha menekülne, de nem előlem, hanem önmaga elől. Később egy nagyon durva kirohanással is megtetézte a szakítást, ami után hónapokig nem beszéltünk, de valahogy a magasan fejlett empátiám :-) következtében újra emberi, de nem ffi-nő kapcsolatban vagyunk. Közös művészeti munka is elkezdődött együtt, de most az is leállt, egy másik, "letapadt" érdeklődési körű munkája miatt. Soha nem mondtam neki, hogy sejtem, hogy Aspergeres, de mostmár szinte biztos vagyok benne, ezért nem tudok haragudni rá sokmindenért, azonban nem tudom, hogy mit tegyek, felé, vagy a saját érzelmeimmel, mert én még mindig szeretem, mint embert, és mint férfit, féltem, és szeretnék segíteni neki. Mit tehetek? Egyszerűen el kéne felejtenem? Vagy hogyan kerülhetek közelebb hozzá? Mivel orvos vagyok, másként is élem meg, és nyílván nem véletlen, hogy pont Őhozzá vonzódom, de egyben a saját életemért is felelős ember vagyok, és néha, mivel nehezen élem meg a hiányát sokszor, vagy azt, hogy néha van is meg nincs is, ezért az én érzelmi állapotomat is sokszor nem pozitívan befolyásolja ez az érzelem bennem.....Mit tegyek? És hogyan?
dorka3. 2016.08.02 18:51:56
@Márti+Robi: Köszönöm a választ! Jelen helyzetben sajnos nem látom a lehetőségét ennek, mivel jelenleg csak munkakapcsolatban vagyunk, ami nagyon kevés kommunikációs alkalommal vagy formával jár, és úgyérzem, a volt párom nem menne el egy ilyen vizsgálatra, és lehet, szóba sem állna velem többet, ha ezt szóbahoznám.... Mindenesetre örülök, hogy erre a blogra találtam, mert látom, hogy a az autista spektrumon belül azért van gyümölcsöző élet, és kapcsolat is! :-)
A Meditáció ("Meditation") az operából önállósult kis remekművek közé tartozik (lásd  a Hajnal a Moszkva folyó felett c. bejegyzést is). Massenet Thais c. operájából való, a 2. felvonás előtt hangzik el, a hegedűsök kedvelt darabja, mivel a hegedű viszi a vezető…..
Taníts meg újra angyal lenni! Neked az semmibe sem kerül, erre nem lehetsz fáradt...:-) Emlékszel, amikor a múltkor az erkélyről bucskáztál le, mennyire nevettünk. Ez volt az új gyakorlatod, aznap találtad ki, és estig ismételgetted. Én meg csak mosolyogva álltam a korlátnál, és néztem lefelé. A…..
Angyal a Mátrixban Emlék 2015.06.28 14:22:38
Az angyalok korábban érkeztek Tegnap este, féléves intenzív munka után, fáradtan, szabadságom második napján végre ünnepi hangulatba kerültem. Mint mindenki Karácsony felé, gyermekké váltam magam is; egy XIX. századi angol romantikus regényt olvastam az ágyban, melegben, biztonságban, közben…..
Mátrix Karácsonyi történetek 2013.12.24 12:41:31
Már csak csomagolásra várnak az ajándékok, a hütőben a nyers beigli :-), sütik, habkarika, és beüzemelve a műfenyő (mert már évek óta zöld lettem...:-)) -  leültem kicsit átgondolni, kiknek kívánom leginkább, hogy a szívükben a Gyermek megszülessen, és lássák sokkal…..
Angyal a Mátrixban Próba 2013.06.01 15:51:43
Próba.....:-)..
dorka3. 2013.06.01 15:56:46
MaNDA A terror háza a Svábhegyen 2013.01.25 11:12:22
1956. november 2-án a Magyar Híradó és Dokumentum Filmgyár Könyves Kálmán körúti központjából a gyár egyik stábautójával két operatőr: Csák János, Mikó József és egy gépkocsivezető indult az akkori Szabadsághegy irányába. Előző este megbeszélték, hogy mozgóképen…..
Mosolyka Te döntesz 2012.08.06 22:12:44
Kevés dolgot tudok pillanatok alatt megváltoztatni, de egyet bármikor, a hozzáállásomat. Állandóan a kezemben van a lehetőség, hogy döntsek. Feladom vagy megcsinálom. Sírok vagy nevetek. Depressziós leszek, vagy megoldást találok. Pánikba esem, vagy a lehetőségeimre…..
Mosolyka Fergeteges este 2012.04.01 19:01:00
Amikor végleg eldöntöttem, hogy nem adom fel a küzdelmet az izomsorvadással szemben, akkor egyúttal egy megegyezést írtam alá magammal… Azokat a napokat, heteket, éveket, amiket még ajándékként kapok, hasznosan töltöm el, de közben még véletlen sem felejtek el élni.…..