Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oszó

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Csodák nincsenek a pénzügyekben." - írta valahol a Kiszamolo.hu bloggazdája, akinek a munkásságát pénzügyi kérdésekben melegen ajánlom mindenki figyelmébe. Szegény Roziéknak sajnos csak együttérzésünket küldhetjük, de másnak még segíthet.  Kedves Újságíró…..
Oszó 2015.10.01 02:49:32
@FDToth: És a független szakember majd ingyen elmondja hogy lesz tuti 26% hozamod...
Amúgy, ha a bank nem tartja be az írásos szerződésben foglaltakat, akkor be kell perelni, ha meg igen, akkor ezt a sztorit tekintsük egy újabb adaléknak az elolvasatlanul ill. megértetlenül aláírt szerződések problémaköréhez.
Oszó 2015.10.01 17:10:45
@atpijkamo: "Akkor miért bukkannak fel időről időre a homáron a panaszok?"
Mert az emberek négy dolgot nem hajlandóak tudomásul venni (UL életbiztik vonatkozásában):
1. Vagy határozott időre szólnak, vagy min. 10 évre (a határozatlan tartamúakat nem véletlenül hívják "teljes életre szóló"-nak. Ha idő előtt bontasz egy határozott időre szóló szerződést, minden területen szívsz!
2. UL-nél nem a biztosító fekteti be a pénzedet, hanem te! Mindegy, kinek a tanácsai alapján, de döntést csak te vagy jogosult hozni.
3. Minden (vagy csaknem minden) szerződésben van kockázati rész, annak díja van, az nem lesz befektetve, hozamot sem lehet rá várni.
4. A befektetési, (pénzügyi biztosítási stb.) szakma pont olyan bizalmi ügy mint a nőgyógyász, fogorvos, vagy épp a fodrász, autószerelő - pont olyan körültekintéssel kell kiválasztani lehetőleg valamelyik ismerős ajánlása alapján. (Épp ezért bármennyire hihetetlen, de a komoly tanácsadók nem érdekeltek abban, hogy az ügyfeleik rosszul járjanak.)
Szerintem a volt NAV-os Horváth András harca az áfacsalás ellen hiábavaló. Habár a legtöbb ember szimpatizál vele és munkájával, de valójában a magyar vásárlóknak igen nagy szükségük van az áfacsalt termékekre -mert "olcsó". Pedig nem, de erről majd később. Nem titkolom,…..
A gépkocsi lopásnak sajnos továbbra is helye van a bűnügyi toplistán, elsősorban a fővárosban. Védekezni lehet a jármű zárt helyen való tárolásával és casco-biztosítással. Ám van olyan helyzet, amikor a cascoval sem lehet a lopáskárt megúszni, hiába fizet a biztosító,…..
Kedvenc hírportálomról, blogomról van szó, ahol kötetlen stílusban, őszintén írhatott mindig a fiatal nemzeti konzervatív/jobboldali szerzőgárda. Vannak radiálisabbak, vannak nemzeti keresztények, nemzeti liberálisok, vannak univerzális fideszesek. Fenntartva, hogy véleményem…..
Fogy az ország.  Vészesen. Vajon miért? Emberek tömegei menekülnek Londonba, Németország különböző városaiba, az Egyesült Államokba, stb.. Azt is hazudják mondják, hogy nagy a munkaerő-hiány. Végülis igen: munka van, csak pénz és megfelelő fizetés nincs. Az emberek eladósodtak, nem találnak kiutat.…..
Örülünk, Vincent? A tündér 2012.05.03 15:00:00
Bóbita, Bóbita táncol, Körben az angyalok ülnek, Béka-hadak fuvoláznak, Sáska-hadak hegedülnek. Az orbánizmus apologétáihoz és haszonélvezőihez szólnék most, röviden. Mondok egy vicceset: önből is lehet Ángyán. Ön erre most legyint, és én megértem önt. Megértem, hogy…..
Oszó 2012.05.04 07:10:25
@tundrazuzmo: Lehet, hogy van sok pénzed, tán még nőd is, meg dolgozni se kell menned reggel, biztos van bömösöd vagy merdzsód, de érteni, nos érteni valóban nem értesz semmit. Ebből nem jutott!
Nívó Politikusnak lenni jó? 2011.09.21 23:19:00
Olvasgatom a netes hozzászólásokat, és 80%-ából süt az Orbán-gyűlölet. Lám, milyen nagyot fordult a kocka egy év alatt. No persze a miniszterelnök mindent megtett azért, hogy ez így legyen, értve ezalatt, hogy nem éppen népjóléti intézkedésekkel, inkább népnyúzó és…..
Oszó 2011.09.22 17:30:59
@clegane:
Márpedig akár hiszed, akár nem ez a helyzet: vagy megragadsz minden lehetőséget hogy véleményt nyilváníts, demonstrálj -ha van véleményed, szavazol minden alkalommal, (olyan nincs, hogy nincs kire szavazni, a legkisebb rossz mindig rendelkezésre áll)
Vagy Kádár jó tanítványaként várod, hogy valakik csináljanak neked jó országot, és csak arra figyelsz, hogy ami történik körülötted az otromba, demagóg, vagy esetleg szemellenzős pöffeszkedő stb.
Oszó 2011.09.22 17:55:24
@ColT: Nem is azért kell tüntetni, hogy engedjen az adott ügyben azonnal a kormány, hanem azért, hogy lássa: nem tetszik amit csinál. Ha sokaknak nem tetszik amit csinál, nem lesz újraválasztva.
Másrészt azért is ott kell lenni, hogy a többi választó is lássa, hogy nem minden úgy van, ahogy a politikusok nyilatkoznak!
Nézd meg: Az MSZP azért szenvedett akkora vereséget amekkorát, mert 1. Gyurcsány hazudott -nos ma már remélem mindenki számára világos, hogy nincs ezzel egyedül 2. Gyurcsány lopott -bírósági ítélet? És csak ezután jön az, hogy rosszul kormányoztak. Márpedig az első két szempontot a tüntetéseken sulykolták ilyen mélyen bele a választók fejébe. (Attól persze még lehetnek igazak.)
A disznótor nem a pörkölt felzabálásával, hanem a vér felfogásával kezdődik - ez az ősi felcsúti bölcsesség jutott eszembe, mikor az Alkotmánybíróságról kiszivárgott, manyupokkal kapcsolatos határozattervezetről olvastam. Hajaj, lesz baj elég. A tervezet ugyanis kimondja,…..
Oszó 2011.08.19 10:24:22
@Kalmár:
"81% kapott reálhozamot ami tiszta nyereség a futamidő nem egészen félidőben. Ez tényleg gyalázatos... Gyújtogatni azok fognak akinek államosították a magánvagyonát aranyapa!"

Tudod én nem voltam manyup tag, mert a korom miatt már nem volt értelme belépni. Én kinél reklamálhatok a reálhozamomért?
Oszó 2011.08.19 10:33:56
@kotyomfitty:
A manyup nem lehet hitelfedezet, mert a hitelnyújtó bedőlés esetén sem férhet hozzá, sőt a tulajdonos sem csak nyugdíjba vonulás után, életjáradék formájában.
Oszó 2011.08.19 11:47:41
@Kalmár: Dehogynem értem, hidd el, hogy pontosan értem.
Azt nem értem, miért nem tűnik fel senkinek,hogy az egész nem a nyugdíjról szól, hanem arról, hogy a kormány rátehesse a kezét a megtakarításra. Szívem szerint a reálhozam kifizetését is megtámadnám az AB előtt, mert milyen alapon jár az bárkinek?
Azt nem értem, miért nem zavar senkit, hogy a manyupokkal kapcsolatban elhangzott sok minden pro és kontra, de a kormány és képviselői részéről kizárólag -és ez szó szerint- kizárólag hazugság, vagy értelmetlen baromság.
Gréczyblog A GDP és Sukoró 2011.08.17 06:33:00
24 óra sem telt el a két hír között: Polt Péter, a Fidesz volt képviselőjelöltje meg kívánja gyanúsítani a Fidesz elnökének legnagyobb - és egyetlen - politikai ellenfelét. Ehhez átküldött a már nem annyira Tisztelt Ház mentelmi bizottságának egy aktacsomót, intézkedjen…..
Oszó 2011.08.17 10:19:03
@Narancspióca:
"A mostani kormányért az elmúttnyócév és Gyúrcsán a hibás!"
Ez mondjuk nagyjából igaz!
Oszó 2011.08.17 13:09:55
@belekotty:
És az, hogy esetleg igaza van az már nem is számít?
Orbán Viktor alacsony, aminek Magyarország hasznát vehetné: ha valaki, hát ő megtanulhatta volna áltsuliban, hogy nagyobba belekötni más támogatása nélkül öngyilkos hülyeség. Mégis úgy tűnik, nem maradtak emlékei gyerekkorából.Európa hülyegyereke lettünk. A…..
Oszó 2010.12.28 12:18:32
@Toporodottordog: Hát itt a nagy lehetőség! Tessék szépen elmagyarázni, hogy porig alázott forintból, érdemi gazdasági intézkedések nélkül, a jövőt felélő gazdasági analfabétizmusból hogyan is lesz kicsi hazánkból Európa vezető országa?
Míg itthon inkább az a vélekedés általános, hogy a nemrégiben elfogadott költségvetés csak kitolja pár évvel Magyarország agóniáját, addig a költségvetésnek külföldön már (kicsivel ugyan, de) vegyesebb a megítélése, hiszen rendszeresen felbukkannak olyan vélemények,…..
Oszó 2010.12.16 13:05:42
@Laciii: Miért is kellene sírnia?
Oszó 2010.12.16 15:20:35
@Laciii: És? Te beszélsz 5%-ról!
Lelki szempontból mindenképp jobb nyugdíjasnak lenni Magyarországon, mint dolgozónak. Politikusok és kormányok jönnek-mennek, de a rájuk irányuló kitüntett figyelem állandó. Hiába, az arányok ugye...Szíjjártó Péter tegnapi sajtótájékoztatóján mutatta be a - rövid időn…..
Oszó 2010.12.13 16:31:26
@NewWay:
1. A mnyp-k nem csak állampapírba, hanem részvényekbe is fektetnek.
2. Államcsőd esetén sem biztos, hogy minden állami kötelezettség végérvényesen megszűnik,
3. És akkor az állami nyugdíj mennyi lesz vajon?
Vagyis államcsőd esetére még mindíg a mnyp jelenti a nagyobb biztonságot!
Oszó 2010.12.13 16:35:28
@torró: Talán azért, mert nyugaton sokkal régebb óta, sokkal megbízhatóbban működnek az öngondoskodási formák, és nem kizárólag az államon múlik az időskori megélhetés, mint a volt kommunista országokban.
Oszó 2010.12.13 17:18:10
@mindenttudó: Ha voltál vállalkozó, vagy gazdálkodásért felelős vezető, akkor tudnád, hogy a foglalkoztató azt tudja kiszámítani, hogy mennyit tud egy dolgozóra költeni. Hogy az mind bér lesz-e (mondjuk zsebbe) vagy bér +kafeteria+gk használat+járulék+ adó az attól függ, mit tesznek lehetővé a törvények.
Ha nem kellene járulékot fizetnie, annak a nagy részét odaadná a dolgozónak!
Embertelen nézettséget produkál az RTL tehetségkutatója, a legutóbbi adást 2,8 millió néző látta, ami nagyon jó adat, ennél jobbat az elmúlt öt évben csak egy Csillag születik adás produkált. Nem csoda tehát, hogy a tévénél úgy döntöttek, addig nyúzzák a rókát, míg…..
Oszó 2010.10.28 09:51:30
@agylízing: Nem a vita miatt, inkább csak érdekesség, hogy a Mark Knopfler koncertet kifelé jövet meg lehetett vásárolni MP3-ban (pen drive-on)
Pontosabban az első felét a helyszínen, a másodikat másnap a netről lehetett letölteni.
Szegény Kósa Lajos, már megint alaposan félreérthették a szavait. Mert az ugyebár kizárt dolog, de legalábbis nehezen hihető, hogy a Fidesz debreceni bástyája - még ha olykor meglehetősen meredek dolgokat nyilatkozik is - valóban azt mondta volna, hogy "az állami különadók…..
Khmmm... Miniszterelnök úr, ha szabad egy szóra! Tessék kérem rászólni a Szijjártó Péterre, hogy most már ne beszéljen hülyeségeket. Ne hivatkozzon arra, hogy ebben a helyzetben nem engedhető meg, hogy az állam havonta 30 milliárd forintot költsön a magánnyugdíjrendszerre.…..
Oszó 2010.10.15 09:52:35
@Namir: "Lásd 30-40%-os tőkecsökkenés 1 év alatt!!!

Szerintem ha teljesen biztos lennél az igazadban, akkor nem alkalmaznál ilyen ócska trükköket, és megemlítenéd a következő évi ugyanekkora pozitív hozamot is! (Arról nem beszélve, hogy 30-40% az inkább 20-32)
Olvasónk édesapja hiába volt elővigyázatos, nem tudta elkerülni, hogy hitele a gyermekére szálljon.Édesapám hitelt vett fel 2008-ban a Budapest Banknál. - Hitelfedezeti biztosítást vegyen igénybe (Generali), bármi gond lenne, ez egy "nagyszerű" dolog, hiszen a biztosító…..
Piroslap Egy újabb jófej jobbikos 2010.03.22 05:58:00
Múlt héten még úgy gondoltuk, hogy Király András (volt) Jobbik-szóvivő érdekes fotósorozata egyedülálló a maga nemében. Király füvezett, és nagyon jól érezte magát egy kanadai meleg felvonuláson - bizonyára kizárólag tanulmányi célból. A képek mellett volt…..
Oszó 2010.03.22 16:31:42
@Egregor: Engem az érdekelt, hogy szerinted, (vagy szerintetek, ha tekinthetlek a jobbik helyi szóvivőjének) kár-e értük?
Oszó 2010.03.22 17:14:13
@Egregor: Én elhiszem, hogy csak egy mezei választó vagy, még azt is elhiszem, hogy kényszerből álltál a jobbik mellé, de akkor miért viselkedsz úgy, mint egy pártaktivista?
Oszó 2010.03.22 17:39:26
@Egregor: Ne viccelj már! Úgy harcolsz itt, mint akinek az életéről van szó! Közben olyan dolgokba is belemész, amikbe igazán kár!
Navracsics Tibor olyan egetverő hülyeségek egész garmadáját szabadította ránk, hogy menten felrázott a politikai pankráció szemlélőiként ránk telepedett súlyos apátiából, feledtetve az előre kiszámított műpofonok és számolatlanul zuhogó kamutalálatok lehangoló unalmát.…..
Oszó 2009.12.16 21:30:22
@tölgyes: Az a helyzet, hogy két pénztárat ismerek elég jól, további kettőről tudok elég sokat, és azokra biztosan nem igaz az amit állít.
Oszó 2009.12.16 21:41:15
@tölgyes: Akár el is marasztalhatta, ugyanis elég szubjektív dolog pl az, hogy egy pénztár ügyvezetőjének a minmálbér + BKV bérlet, vagy mittudomén Br 1Mft + Passzát a méltányos. Az viszont tény, hogy mind a működésre levonható tagdíjrészt mind a vagyonkezelési díjat szabályozza (maximálja) a PSZÁF, ezért az, amit Ön állít -főleg általánosítva- az nagyon durva csúsztatás.
Oszó 2009.12.17 21:18:33
@Crom : Nem a hagyományos értelemben vett közös kalapról van szó! Pontosan számítható, ellenőrizhető, számonkérhető kalkulációról van szó, és azért van rá szükség, mert csak ezen a módon lehet biztosítani, hogy a nyugdíjpénztártól kapott nyugdíj kitartson a tag élete végéig, tartson az bármeddig. Igen, azok nyugdíjának, akik az átlagnál tovább élnek, azoknak a megtakarítása a fedezete, akik a várhatónál rövidebb ideig élnek.
w Dömdödöm 2008.03.12 06:30:00
Eddig se volt minden világos, de most már végképp kiborult a sötétség. Nem a szög bújt ki a zsákból, hanem egy fallosz, a Navracsics Tibor álarcával a hegyén. És így szólt: a lenépszavazott forrásokat lottóból kell pótolni. Igazán rájuk bízhatjuk az országot, már…..
w Nemzeti kaszinó 2008.03.10 06:30:00
Az a mi szerencsénk, hogy nem a szocializmusról népszavaztunk. Úgy megnyernénk, hogy megint negyven évig örülhetnénk neki. Pedig ha emlékeznénk, ha tanítanák az iskolában, miért és hogyan lett a szocializmusnak vége, akkor tudnánk, hogy nem negyven, de négy év szocializmusra…..
w Iskola a határon 2008.01.11 06:45:00
Meséli a taxis – autókról beszélgetünk, mint rendesen -, hogy ő Szlovákiába hordja szervizbe a Skodát. Harminc- vagy valahányezer kilométerenként átbumlizik Szlovákiába, és ott végzik el a kötelező karbantartást. Emberünk nem Komáromban él és dolgozik, hanem Budapesten.…..