Regisztráció Blogot indítok
Adatok
löszagyú

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Borkollégium „Nagy mesterek hordóiból” című kóstolósorozatából természetesen nem maradhatott ki a Szepsy Pincészet. A novemberi kóstoló meghirdetését követően nem sokkal, már nyáron teltházas volt. Az óriási érdeklődésre tekintettel a Borkollégium kóstolóterme…..
löszagyú 2014.12.08 17:02:17
Urak! Rengeteg igazságot féligazságot de sajnos valótlanságot is olvastam a hozzászólások között. Csak pár szóban reagálnék. Nemrég jártunk a Mesternél és a konklúzióval kezdeném. Pista bátyánk azt mondta a félnapos kóstoló után, hogy"gyerekek az igazság az hogy mi még semmit nem tudunk". Elsősorban a szárazakról volt szó. A furmint mint fajta kérdése szerinte és szerény véleményem szerint is megkérdőjelezhetetlen. Azonban beszélt az almasavbontás újragondolásáról amitől fokozódik az üdébb savérzet és a gyümölcsösség továbbá az eltarthatóság illetve a komolyabb érlelési potenciál. Említette az alkohol visszafogásának fontosságát. A furcsa fedettségre reagálva elhangzott hogy valószínű hogy az erjedés folyamán tápanyag hiány jelentkezhet itt pedig emberi segítségre lesz szükség. És beszélhetünk természethű borászkodásról igen is az érzékszervi szempontok a döntőek. A sok dugó problémát ő maga említette de ne feledjük nem a borász készíti a dugót. Át fog térni az üveg dugóra. Hogy mennyibe kerül a bor? Kérdezzük meg azért a kereskedőket is, de ne feledjük olyan termőhelyen, annyi kézi munka igénnyel és olyan tőketerheléssel dolgozik ami teljesen igazolhatja a magas árfekvést. Azt hiszem maga a cikk is a kommentek és ez a pár mondat is tükrözi hogy a tokaji nagy száraz furmint ügye nincs lefutva, hagyjuk a borászokat alkotni és bízunk Szepsy Istvánban.