Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dimenzio

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Feltettem pár kérdést pár magyarországi tévének az LA Screenings nevű eseménnyel kapcsolatban, ami tulajdonképpen egy olyan tévés vásár, amin az összes nagy stúdió levetíti az új sorozatai első részét, hogy abból válogatva a világ tévécsatornáinak…..
A múlt héten a Görbe Nórával készített Linda-napi interjút adtuk közre, úgyhogy logikusan adja magát, hogy most közelebbről is szemügyre vegyünk egy Babettát. A Jawa Babetta Magyarországon még ma is a népszerűbb járművek közé tartozik, bár egy jelentős részük a…..
Tegnap is sejtettük, hogy az MTVA sajtósai a seggükből húzták ki azt az indoklást, hogy Bajor Imréről azért nem emlékeztek meg az M1 esti Híradójában, mert nem volt Kossuth-díja, náluk pedig az a vízválasztó az ilyen témákban, de most van négy bizonyítékunk is. Ilyenkor…..
Dimenzio 2014.08.09 00:32:13
@eloi: ...Nagyon korrekt "latlelet" bar szomoru...talan ezert hagyta el tobb ember az orszagot az elmult par evben, mint '56 utan. :(
Azzal a tiszteletteljes és határozott kéréssel fordulok Orbán Gáspárhoz, hogy ne játssza az álnaivat. Természetesen a magam részéről tiszteletben tartom azt a döntését, hogy nem kíván közszereplőként viselkedni, szeretné megtartani civil életét magának. Ezért a…..
Nehéz magyar fociról értelmesen beszélni. Amikor azonban a felcsúti Puskás Akadémiáról van szó, nem csak, és nem elsősorban fociról beszélünk. Itt kemény politikai jelképről van szó. Ugyanis ez a kicsiny falu - a politika nagyravágyása és a valóság közti síkok határán -…..
mifocink Egy vereség margójára 2013.07.18 16:17:58
Tegnap Győrben jártam, és a helyszínen szenvedtem végig a Győr BL-selejtezőjét. Pedig semmi nem történt, amire nem számított az, aki reálisan nézi a magyar futballt. Az már más kérdés, hogy Győrbe épült egy stadion, ami csillog-villog. Kívülről. De a részletek……Tiszta…..
Dimenzio 2013.07.25 05:39:46
Én se értek egyet ezzel a nagy pénz nagy foci... állitással, legalábbis teljes mértékig. Ez sok összetevős játék, az egyik ellenpélda ami eszembe jut a Manchester City 'Hiperűr plusz Vésztartalék' költése, ahol összevásároltak mindenkit ész nélkül, aztán füstölve estek ki a BL csoportköréböl. Ezekről jó izűt lehetne sokáig beszélgetni, már ha szokás szerint nem menne el egymás jó izű anyázásába, vagy az "elmúltnyócév" vektor nem játszana be... vagy ilyesmik :) Hiszen ezért hivják a jó edzőt Stratégának... Vannak eszközök a kezében, aztán ki kellene sasolni, mit húzzon az "Ellen" ellen. Persze nulla tudású, nulla erkölcsű játékosokkal (mindig fáznak aztán csak bunda van a szekrényben hideg ellen) szinte lehetetlen bármit is kitalálni, (hacsak mindenki be nem áll a kapuba, tiltja ezt valami szabály?) Persze az előbbiek nem a magyar focira vonatkoznak, még jó, hogy nálunk azért rendben mennek a dolgok, mindig egy másik országról beszélek... Nevethetnékem támad, ha ilyen meccseket látok, mert egy jó régi anekdota, jut eszembe.. a kiscsapat edzője folyton nyaggatja a sztárcsapat edzójét, mi a siker titka... mire az megelégeli és azt mondja... rendben, tegyenek le 11 hordót a pályára és kezdjenek ellenük játszani... Következő héten a kiscsapat edzője kétségbeesetten rohan a Mester után.. MESTER!!! a hordók győztek 2 : 0 -ra !!!!
Ja, és egy kis off, de Tudósitó Úr taglalta hosszan az elején.. ha sok zöldséget, gyümölcsöt és kevés húst, hamburgert eszel, kevésbé büdöset izzadsz ;)
Manapság sokan próbálják a világjobbító szándékú iparmágnás, Henry Ford nyakába varrni az elektromos autózás első, 1890-1910 közötti első térhódítási kísérletének elfojtását, mondván: az általa 1904-ben bevezetett futószalagos rendszerű autógyártás nyomán tett…..
Érdekes képeket kaptunk barátunktól; nem gondoltuk volna, hogy a termoplaszt, vagyis a hőre lágyuló műanyagból készülő külső héjak ennyire nem bírják a meleget. A lidlis márkaként ismert B-Square bukó hamar feladta: a nyári napon maradt az autóba zárva – nagyjából hetven…..
Az idei év legmegosztóbb filmje a Prometheus, amely számos nyitva hagyott kérdést hagyott maga után, megteremtve a lehetőséget, hogy a nézők tengernyi elmélettel és elgondolással rukkoljanak elő válasz gyanánt. Az egyik nagy kérdőjel, hogy vajon mit mondhatott David az…..
Tekintsd ezt persze pletykának, mert nem fogok sem interjút csinálni, sem bizonyítékokat szolgáltatni, de megvolt az első konkrét eset, amit hallottam. Ezer éve megy a kamuötvenes divat, a röhejes költségek miatt az utóbbi tíz évben szinte alig hoznak be olyan 125-ös robogót,…..
Egy német cég megcsinálta a legsportosabb gyári elektromotoros kerékpárt Európa számára, amivel a 70-es sebességhatár is áttörhető. Kínában éppen módosították a szabályokat, a milliószámra gyártott akkus bringák 20 km/h-s teljesítmény fölött rendszámköteles motoroknak…..
Dimenzio 2010.01.04 20:39:54
@ostván: Szerintem sokan estek már 70 km/h felett sajnos. Motorkerékpárosok: aki túlélte, többnyire komoly törésekről, belső vérzésről számoltak be :( Kitalálhatnának már valami felvehető kitinpáncélt...
Ilyen problémával a MÁV Biztosító volt  ügyfelei fognak találkozni leginkább, a most következő biztosításkötési hajrában érdemes ezeket a jogeseteketis figyelembe venni.Kedves Zugügyvéd, és mindenki!Szeretném a véleményeteket kérni az ügyünkben.A családunk egyik tagja…..
Dimenzio 2009.10.30 22:47:34
@Viktus: Csak neked csak itt :)) Kimaradt belőle ugye, hogy a forint összegek az ausztrál dollár / HUF 2009.10.31 napi árfolyamán lettek nagyjából kalkulálva, megmentve ezzel a többieket a megerőltető "mittudoménazmiennyi" dilemmától. Igy már helyesebb? :)
Dimenzio 2009.10.30 23:16:56
@Viktus: hűűűűűűűű, ebbe most merüljünk bele? Fogyasztói kosár meg miegymás? Átlagos jövedelem olyan 2000-3000 Au$ havonta, de ebből a lakásrészlet (vagy többségénél a bérlet) elvisz 1000-1800-at, kivéve ha nem hatan béreltek egy kétszobás lakást. De ez már nagyon offtopic, csak egy szituációt irtam irtam le, mert érdekes lehet a különbség, nem is értem ezt miért kérdezted (jövedelmeket) én meg minek válaszolok. :/
Na tessék, megint egy IQ-roggyant őstermelő, a kerítésbe vezetett áram két, hétéves kiskölyköt vágott meg, kórházba vitték őket, de szerencsére nincs komoly bajuk. Az is igaz persze, hogy be akartak mászni a kertbe, de amiért az dobja rájuk az első követ, aki nem…..
Dimenzio 2009.09.27 22:30:36
Szomszéd tehene cimszóval (ami mindig zöldebb réten legel, vagy mi :) a kapcsolat talán csak a villamosság... : Ausztrália Queensland államában a rendőröket erőltetett ütemben szerelik fel elektromos sokkoló fegyverrel. Az ok talán az, hogy eddig akinél használtak fegyvert ( "illetve fegyverhasználatra kényszerültek " ) nem igazán tudott beszélni utána.(igaz, eddig a szellemidézésre nem gondoltak a biróságokon) A közelmúltban használták a sokkolót egy férfinál, aki belehalt. Szakértők kezdték vizsgálni az esetet később, majd megnézték a sokkoló fegyverbe épitett regisztert és meglepődtek, mert 27 (!) esetben sokkolták a férfit, akinek a szive természetesen nem birta ki. A rendőrség vezetője továbbra is kiállt a fegyverek bevezetése mellett. Talán csak azért irtam ezt ide, hogy az a megoldás, hogy nincs megoldás... Aki bűnözni akar, az fog is, és legális védelmi eszköz is ölhet, ha úgy használják. (gumibot ledugva a delikvens torkán pl.) Ki kellene fejleszteni kifejezetten Magyarországot megcélozva, az őstermelők védelmére speciális mérget, amivel lepermeteznék a terményeiket, (mondjuk két hétig irgalmatlan hasmenést okozna,(értelmetlenné téve a lopást, mert nem maradna a szervezetben az árú úgyse :) illetve a tünettől meg lehetne szabadulni, ha a méreghez párositott ellenmérget a termény gazdájától megvennék a tolvajok termény+ellenméreg áron, mert minden méreg-ellenméreg kombináció egyedi lenne, igy nem lenne beszerezhető ilyen olyan úton a boltban.
Amikor Winkler elkezdte összeszedni életének tíz legcsapnivalóbb járművét, iszonyatos ötletbörze indult be a TC-ben, ennek aztán az lett a vége, hogy belelkesültünk, és Csikós is összegyűjtötte a magáét, meg én is. Elvégre, tizenöt év nagy idő, van miből szemezgetni.…..
Dimenzio 2009.08.21 16:07:54
@Bambano: Rendben, elfogadom az álláspontodat. Ez az egyén szabadsága ;) Arra próbálok rámutatni, hogy vétek valakinek kérkedni újságírói múlttal, ha egy útszéli beszélgetés stílusában ír. Ilyen felhanggal én többet várok, példamutatást talán... Lehet, hogy idealista vagyok (vagy idejétmúlt :)))) Persze legtöbb szakmában sajnos ez a trend, szóval Tibor stílusában: hiába is verem a nyálam... ;) A nagy Gondolkodó után szabadon, ez egy elkúrt ország? :)))
Dimenzio 2009.08.21 13:38:40
Gratulálok a cikkhez én is, ahogyan néhányan már előttem. Hasonló cikkek olvasásakor hasít belém a felismerés, mi is a baj szegény Magyarországgal, mindig a politikusoknak nevezett "förmedvényekre" fogjuk, pedig ha Tibor 15 éve szakújságíró, akkor mondhatjuk, hogy szinte nincs az országban egy ember a neki megfelelő helyen. :(
Rendben lenne a dolog, ha egy magán "blogon" olvasnám ezt a stílust és a szerző elmondaná magárol, hogy "bocsika skacok, de a negyedik próbálkozás után (levelezőn) feladtam a hetedik osztály elvégzését az általánosban." DE.... Tibor büszkén hivalkodik a hosszú szakmai múltjával ugye... Hiszen író ember lenne, aki cikkeivel nevel és megvilágosít, sőt szórakoztat. Mondjuk ez a stílus Fekete Pákónál még mosolyra késztet. Bár ha Tibor egy osztályba sorolja magát vele, akkor rendben lenne, csak ne írjon. Tudom, jön az ellenvetés, nem kötelező olvasni, de gondolom olvassák néhányan, így már felelősség féléről is beszéhetünk írástudó "nagyjaink" esetében ("Tibor és társai")
A legszebb pillanatok kiragadva:

*tökig leengedtem.. / ..megszívtam.. / megfordult a szeribe.. / a kocsi segge.. / is szarozta.. / fogható trágyadombot.. / búgott, mint az állat.. / elkezdett púposkodni.. / kezdődő tüdőgyuszkó.. / járókelők lefagytak.. / próbálta nem szarozni../

utóirat: nem szeretnék ítéletet mondani Tiborról, hiszen ő csak nem a neki megfelelő helyen van, de munkaadójával kapcsolatban lenne pár szavam...
Dimenzio 2009.08.21 15:20:42
@Tsakazertish: Miért is kellene mutatnom? Tibor cikkéről van szó (aki büszke 15 éves újságírói múltjára) Nem is a cikk tartalmi értékét kritizáltam, az olyan amilyen, de a stílusa ne haragudj, nem méltó egy írástudó emberhez...(már ha ő oda sorolja magát) Persze lehet, hogy én tévesztek pályát és ez a stílus az elfogadott a mai magyar publicisztikában, de akkor én kérek elnézést. Így rendben van a dolog neked?