Regisztráció Blogot indítok
Adatok
user friendly

0 bejegyzést írt és 564 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki tudja, hogy Hollywoodban nem egyszerű kezdő színésznek lenni. Főleg úgy, hogy még egy szereped sem volt, mégis meghallgatásról meghallgatásra jársz. Sokan évekig próbálkoznak, mire sikerül megszerezniük az első szerepüket és nagy valószínűséggel az sem a nagy bumm szerep lesz, amivel majd…..
user friendly 2020.10.15 11:14:27
@odamondó: ami régen a mozi volt, ma azok a sorozatok. A mozifilmek nagyobb része évek óta kamaszoknak/gyerekeknek szól. A sorozatok ezzel a tendenciával párhuzamosan egyre jobbak, kidolgozottabbak, és ma már sokszor népszerűbbek is. Egy-két netflix vagy hbo sorozat simán ér annyit hírnévben is, mint egy nagyfilmben szereplés.
Magyarország lelépett a színpadról, ezzel pedig elhalkultak a Dalfesztiválban kétkedő hangok is. Pontosabban azért időről időre még felbukkannak véletlenszerű oltások, így legutóbb a Will Ferrell és csapata által készített Netflixes film kapcsán. De miért szúrja sokak szemét ez a nagy múltú…..
Nem egyszerű egy e-mailt elkezdeni manapság – mondják a Le Figaro Madame által megszólaltatott média-szakemberek és pszichológusok. Az üzenetnek kedvesnek, világosnak, de nem bizalmaskodónak kell lennie. A koronavírusjárvány óta sokan megkerülhetetlennek hiszik a „Kedves Xy, remélem, jól vagy”…..
MovieCops PSYCHO 2020.06.08 06:00:00
Idén hatvanesztendős minden idők egyik leghíresebb filmje, a Psycho (1960), a negyven éve elhunyt Alfred Hitchcock mesterműve. Alapjául Robert Bloch megtörtént bűnügyet feldolgozó regénye szolgált, amelyből Joseph Stefano írt bravúros forgatókönyvet. A filmet Hitchcock saját produkcióban, a…..
Tudás vs látvány. Hitelesség kontra dramaturgia. Tanulás helyett cirkusz. Ezt kapjuk manapság a legtöbb „műveltségi” vetélkedőtől. Azért, hogy minél változatosabban teljen az idő, amit itthon a négy fal között töltünk, igyekszünk mindenféle programot kitalálni, így például elég sokat puzzle-özünk.…..
Egy 60-as évekbeli terv két Velencei-tónyi földet mozgatott volna 7 év alatt, hogy Tapolcának is saját strandja lehessen...
via GIPHY Olvasónk sok sok csata után nyert háborút az iStyle szervizeseivel. Hiába kötött monitort a Mac Mini-re, kép semmi, a megoldás újra és újra semmi, végül 3 szervizelés után kapott egy tanácsot, ami működni látszik. Mellé pedig ajándékként egy átbökött borítást. 2019 márciusában…..
user friendly 2020.03.30 16:05:53
@Szubrina: nagyon gáz, hogy kurvára nem értesz hozzá, de nagy mellénnyel osztod az észt és még sértegetsz is embereket.
Ha fizetünk egy külön szolgáltatásért, amit aztán a szolgáltató hibájából nem tudunk igénybe venni, akkor elég jogos követelésnek tűnik visszakérni a szolgáltatás árát. Na nem úgy a Wizzair-nél! Olvasónk is bebukta a 20 eurós külön helyét, amikor a Wizzair másnak is eladta azt. A légitársaság…..
user friendly 2020.03.30 04:10:55
@Darilh: Azért kellett volna a fedélzeten szólni, mert jó eséllyel ott tudták volna megoldani a problémát. Te fizettél pluszban a helyért, a másik utast valószínűleg a vakszerencse sorsolta oda, neked járt volna az a hely függetlenül attól, hogy ki ért oda előbb. Amúgy tök igazad van, a pénz visszajár(na).

Egyébként meg szard le a sok hülyét a francba, hogy miért ezzel repültél, miért oda és miért pont akkor. Mióta homár a homár, itt vannak a legokosabb, legbölcsebb és legtaplóbb stílusú kommentelők, akik mindig minőségi árukat vásárolnak, minőségi szolgáltatásokat vesznek igénybe és akiket még sosem basztak át. Ezenkívül nem csak mindent is tudnak, hanem mindent is jobban tudnak. :)
Néhány hónappal ezelőtt valami megváltozott a magyar sorozatszinkron-gyártásban. Ahhoz, hogy megértsük a - számomra legalábbis - őszintén megdöbbentő történéseket, érdemes röviden kitekinteni, milyen módon is készültek a múltban a sorozatok magyar változatai.  Tessék megnyugodni, nem a Dallasig…..
user friendly 2020.03.25 23:15:37
@merlinicus: "Ha pedig feliratos, a beszédet és a dalszöveget egyszerre megjeleníteni gyakorlatilag lehetetlen."

dehogy lehetetlen. a The Morning Showban simán megoldották. Ott mondjuk nem dalszöveg felirat volt, hanem a háttérben szóló tévé hangjának a felirata (ami ugye ebben a sorozatban lényeges volt). A beszéd felirat ment alul, a tévé felirata pedig felül. 10 perc alatt meg lehetett szokni, nem volt különösebben zavaró.
fáymiklós Most örülsz? 2020.03.20 07:29:49
Most örülsz? A rövid válasz az, hogy nem. A hosszabb meg az, hogy nagyon nem. Miközben egyetértek azzal, hogy Eszenyi Enikőnek le kellett mondania, vagy nem szabad meghosszabbítani a szerződését a Vígszínház igazgatójaként. Nem volt a helyén, bár nem irigylem az utódot se, mert ki kell majd…..
user friendly 2020.03.21 17:45:20
@stolzingimalter: a színészek pont ugyanolyan emberek, mint bárki más. adott esetben gyávák, féltik az egzisztenciájukat és nem mernek szembemenni az igazgatójukkal.
egyébként közkeletű tévedés, hogy senki nem szólt korábban Eszenyi vállalhatatlan stílusáról. Többen beszéltek erről, vagy céloztak rá interjúkban, többek között Harkányi Endre és Kovács Patrícia. Csak éppen akkor nem történt semmi.
Nem igaz, hogy ez a téma most merült fel először, aki a egy kicsit figyelemmel kíséri a színházi életet, annak ez nem volt meglepetés, legfeljebb csak az, hogy ennyire durva a helyzet.
Azon egy csöppet sem lehet csodálkozni, hogy miután Eszenyi lenyilatkozta a 24.hu-nak februárban, hogy az erőszak minden formáját elítéli, beleértve a verbális abúzust is, sokaknak eldurrant az agya, akik pont emiatt hagyták ott a Vígszínházat. Aztán beindult a láncreakció, ami természetes folyamat. Ha ketten, hárman, tizenöten kiállnak a történetükkel, akkor könnyebben csatlakozik hozzájuk az is, aki eddig nem mert szólni. Így működnek az emberek, semmi meglepő nincs ebben sem.
Lezárták a határokat Spanyolországban. Mától csak az állampolgárok és az áruszállítók jöhetnek be az országba. Közben az üzletekben vége a pánikvásárlásnak, az új szabályoknak köszönhetően mindenki nyugodtan, halmozás nélkül gyűjti kosárba az alapvető élelmiszereket. A madridi metró zsúfolásig telt…..
user friendly 2020.03.18 19:17:58
@steery: a vírus mindenképpen terjedni fog, ez nem kérdés. az önkéntes izoláció és a többi óvintézkedés arra jó, hogy ne egyszerre zúduljon rá az eü ellátórendszerre több tízezer beteg, hanem fokozatosan, kb amekkora a rendszer áteresztő képessége.
user friendly 2020.03.18 19:49:33
@steery: hát igen. most kapunk egy kis ízelítőt abból, hogy mennyire sérülékeny ez a fajta társadalom.
Speciális körülmények, speciális Homárok. Egy rendvédelmi szervnél dolgozó olvasónk és egy orvos is írt nekünk, mindketten utaztak volna, de a kormányrendelet még napokkal ezelőtt megtiltotta ezt. Mivel a munkáltatójuk tiltotta el őket az utazástól, keresték a lehetőségeket arra, hogy valahogy…..
András előrelátó, márkahű és van hite, így a Huawei telefonjához gyári Huawei búvártokot vásárolt, mielőtt búvárkodni indult. Első körben működött is minden, mint a karikacsapás, a telefon nem lett vizes, a halak le lettek fényképezve, mindenki boldog volt. Ám a következő nyaraláson beütött az,…..
user friendly 2020.03.11 11:30:04
@Opportunista mikroba: nem koncentráltam rá, annak kapcsán említettem, hogy valaki a nyelvtudással való felvágásnak értékelte a sznorkeling szót. erre írtam, hogy különben nekem is kicsit dicsekvés szaga van az itt nyaraltam-ott nyaraltam részletezésnek, de spec a sznorkeling szóval semmi baj nincs.
nem irigylem a posztertől a karib tengert, megnyugodhatsz és ezzel le is zárhatjuk a témát :)
user friendly 2020.03.11 17:32:51
@Opportunista mikroba: hát igen. ugyanez érvényes a sznorkelingre is, amit, ha nagyon akarunk, le lehet fordítani légzőcsöves szabadtüdős merülésre, csak sokkal hülyébben hangzik, hogy voltam légzőcsővel szabadtüdősen merülni :) (a karib tengeren ofkorz :D)
user friendly 2020.03.12 14:34:14
@Zabalint: én is így voltam ezzel jó 10 évvel ezelőttig, amikor egy külföldi ismerőssel való beszélgetés közben felmerült a téma és tök félreértettük egymást, mivel a sznorkeling szót nem ismertem, csak a búvárkodást (diving). akkor tudtam meg, hogy amit én csinálok, az a sznorkeling. addig én sem hallottam ezt a kifejezést, de ma már tök bevett dolog és a hozzá való cuccokat is évek óta ezen a néven árulják.
  Nem éppen sportszerű ez ügyben a felhasználókra hárítani a felelősséget. A Facebook és a többi közösségi oldal arra van beprogramozva, hogy a világhálóhoz ragasszon bennünket. Mennyit bírnak ki a függőségben szenvedők az okostelefon vagy a közösségi oldalra való felmenetel nélkül? Nagyon…..
user friendly 2020.03.11 21:00:39
@math0: +1
László nem most kezdte: már hat éve fizet a saját bankszámlájáról egy olyan villanyszámlát, ami nem az ő nevén van. Ez eddig nem is okozott gondot, ám most az Elmű rosszul állított ki egy számlát, ezért vissza kéne utalnia a befizetett pénzt. És mint kiderült, ez nem megy egyszerűen, ráadásul a…..
Ugye megvan még az RBX.hu? A januárban megírt maratoni szervizelés közben felszívódott fejhallgató esete nagyon szépen zárult, de most megint előkerült a cég, egy szomorúbb helyzet kapcsán. Olvasónk cége az RBX.hu-tól decemberben vásárolt, előre fizetett, majd várt. Mivel a rendelésének csak egy…..
user friendly 2020.03.05 14:48:53
@Terézágyú: na akkor még egyszer: a fogyasztóvédelem nem egy kedvezmény. mondd már el légyszi, hogy mitől lenne az. milyen előnyöket biztosít? szerintem semmilyet. alapvető jogokat biztosít, nem kedvezményeket. marhára nem ugyanaz, mint a nyugdíjasok ingyenes utazása.
user friendly 2020.03.05 14:55:05
@juhaszvik1: a kérdésem elméleti jellegű volt. személy szerint nem érint, csak nem értem, hogy fogyasztóvédelmi szempontból miért nem ugyanazok a jogok illetik meg a magánszemélyeket és a cégeket.
ha erre tudsz épkézláb magyarázatot, azt szívesen veszem.
user friendly 2020.03.05 15:09:38
@Terézágyú: hogy miért kétféle arról pont nem írtál és más se, ezzel kapcsolatban csak azt hajtogatod, hogy a fogyasztóvédelem egy kedvezmény. (nem az)
ilyenformán én sem bánom, ha befejezzük ezt a meddő beszélgetést.
via GIPHY Nem lehet elégszer elismételni a kellékszavatossági jogokat, vagyis azt, hogy ha hibás a cucc, amit vettünk, milyen lehetőségeink vannak és mire nem kötelezhetnek. Ha a hibát a kereskedő is elismeri, első lépésben jön a javítás, vagy a csere. A csere itt teljesen ugyanolyan, de hibátlan…..
user friendly 2020.02.28 10:55:03
@Terézágyú: az történt, ami le van írva: vett egy hibás kabátot 30 ezerért (40 %-os árengedménnyel), levásárlásnál egy másikat vett, aminek 15 ezer Ft volt az ára 70 %-os árengedménnyel, de neki nem adtak csak 40 %-os árengedményt.
user friendly 2020.02.28 12:33:34
@Terézágyú: tök mindegy mennyi volt az eredeti ár. árleszállítás volt és az az ár lett volna érvényes, ami a kabáton fel volt tüntetve. nem vágom, mit nem értesz ezen.
ha mindenki másnak 70 %-os árengedménnyel adják ugyanazt a kabátot, akkor a poszternek is ennyiért kellett volna adni. ez ilyen egyszerű.
Hű mennyi Dagályos posztunk volt már! A nőket videózó kabinos, a szarszippantással súlyosbított fürdőzés, na meg a megzavarodott pénztárosok után most olvasónk szerint egy jól ismert, aktuális probléma került elő: az öltözőszekrények hibája. Rita szekrénye nem nyílt, mivel a rendszerben másik két…..
user friendly 2020.02.26 19:03:18
@Terézágyú: "Hogy mi lett volna a megoldás? Nyilván a személyzetnek kellett volna rendőrt hívnia, aki szépen kivette volna a személyijét a bemondott szekrényből, és ha tényleg ő az, akkor meg van oldva a dolog "

ehhez fölösleges rendőrt hívni, elég hozzá két tanú. meg lehetett volna oldani, ha akarják, de nem akarták. persze az is lehet, hogy nem volt igazolvány a poszternél.
arra mindenesetre semmi magyarázat nincs, hogy a szekrényben levő ruhák leírása után kinyitják a szekrény, aztán visszazárják. ezt így minek?
user friendly 2020.02.26 21:00:27
@Szubrina: az újra kinyitás nincs benne a posztban, de jóhiszeműen feltételezzük, hogy végül megkapta a cuccait még zárás előtt. pláne ha reggel 9-kor történt az incidens :)
user friendly 2020.02.26 21:04:16
@szombi: mindenki hazudik (dr House)

nyilvánvaló, hogy a poszter elfelejtette megemlíteni, hogy februárban egy szál bikiniben és flip-flop papucsban csattogott el a Dagályba, hogy ruhát lopjon.
Az úgynevezett higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékek esetében, mint például a fehérnemű, a vásárlót kicsomagolás és használatba vétel után nem illeti meg az elállási jog. Vagyis használt bugyit nem vesznek vissza  boltban, ez rendben is van. De mi van akkor, ha a…..
user friendly 2020.02.25 19:49:34
@cascade: kell. vagy legalábbis eddig minden barátnőm, aki hordott ilyet, vett alá.
via GIPHY Nagy nap ez a Homárnak: megérkezett az első állatvédelemmel kapcsolatos levél! Sőt, nem csak hogy állat, de vízi! Barnabás a VitalPet állatkereskedésben bukkant a 2, azaz kettő literes akváriumra, de az máshol is kapható, úgyhogy ez itt most egy kiáltás az összes kereskedőnek.  Olvasónk…..
via GIPHY Zsófi tollkabátja úgy eresztette magából a pihéket, mintha a kabát alatt folyamatos párnacsata zajlott volna. Akinek már volt ilyen, az tudja, hogy egy-egy toll néha normális, de itt nem csak ennyiről volt szó, úgyhogy Zsófi tudatos vásárlóként visszavitte a kabátot és kérte a minőség…..
Krisztina nagyon boldog, hogy nem fizetett előre a kanapéért, ami raktáron van, vagyis gyártják, vagyis hamarosan szállítják, vagyis ki tudja mi van vele. A képen szereplő RAKTÁRON, MAX 1 HÉT! felirat megtévesztés szagú, de láttunk már sok ilyet. Krisztina viszont éppen a gyors szállítás miatt…..
Quentin Tarantino kilencedik filmje egy igazi kultusz-korszakot idéz meg előttünk. 1969-et írunk, Hollywoodban járunk.  A főbb szereplők közül néhányan ugyan kitalált karakterek, azonban van valaki, aki, és ami vele történt, az nagyon is valóságos volt. Egy olyan szörnyű tett, mely megrázta az egész…..
user friendly 2020.02.10 11:06:22
@Argus_: Jó kérdések. Nem láttad a Becstelen brigantykat, ugye? :)
user friendly 2020.02.10 13:32:56
@Argus_: szerintem a Volt egyszer egy Hollywood is egy jól megcsinált film. De ez szubjektív. Nekem tetszik, neked nem. Ez van.