Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pce85

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendszám van rajta, lehet használni! Egy frászt. Köhög, tüsszög a motor, nem lehet újraindítani, ha meleg, ráadásul kábé húsz lóerős. Ezek a restaurálás igazi mélypontjai, amikor kész az autó, a légy nem tud rászállni, mert seggre esik a fényezésen, amin még hajszálkarc…..
Arra gondoltam, kicsit megreformálom a Hétvégi klubsarok intézményét, és amellett, hogy itt van lehetőség hozzászólni a szombati archív posztokhoz, feldobok egy szerintem minket érintő témát is. Jamie Oliver véleményét a Facebookra már kitettem, és ott elég nagy érdeklődést…..
Így szereld az öreg Volvo-t 2013.05.06 10:01:32
..
pce85 2013.05.23 12:25:37
@VolvoBuzerátor: Van mááásik :) Megkereslek, ha kint leszel. Jó idő esetén ott fogok tolongani egy sötétkék púpossal.
Határátkelő Mi kell Angliához? 2013.05.05 06:53:00
Alázat, nyelvtudás és az ország szokásainak, írott és íratlan törvényeinek betartása hiányában szinte előre jósolható a kudarc – írja Gábor két és fél év tapasztalat után. Egy étteremben kezdte, mert valahol el kell kezdeni, azóta vezető fejlesztő egy webdesign cégnél.…..
pce85 2013.05.14 17:31:34
A poszthoz való hozzászólásom:
- A hangvétele teljesen olyan mintha egy magyar munkaközvetítő ügynökség írta volna, az angolok és az angol állapotok védelmében.
- Erősen kifogásolható a tartalma miszerint a legtöbb magyarnak azért nem jött össze, mert nem akar dolgozni, szórja a pénzt, stb.
- Ha mégis egy személy írta, aki tényleg kint dolgozik szégyellje magát, mert nem szereti sem a magyarokat, sem a hazáját.
- Mi a helyzet azzal amikor a munkáltató küldözget egyik munkahelyről a másikra dolgozni, miközben nem kompenzálja ezeket a költségeket sem előzetesen, sem később?!
- Mi a helyzet azzal amikor még meg sem kapod az állást, de az angol már 400 fontot legombolna rólad mindenféle jogcímeken, pl. munkaügyi regisztráció, repülőtéri személyszállítás, lakbér + 2 havi kaució és így tovább.
- Az angoloknak már óriási üzlet a külföldiek foglalkoztatása sok szempontból is, amit szintén nem részleteznék.
- Ráadásul az írás stílusa is olyan mintha több ember írta volna, A HR-sek mindennap csiszoltak egy kicsit az íráson hozzátettek, majd elvettek belőle.
- Többek között ezért hiányoznak a konkrétumok az írásból. Sok apró részletből kitűnik, hogy valami nem stimmel ezzel a cikkel.
- Ha valóban segítő szándékkel íródott, hol vannak azok a fontos adatok, útravalók, amik tényleges útravalóul szolgálhatnak honfitársainknak. Sokat beszélt, de keveset.
- Naná, hogy nem fog kérkedni a minimálbéres vagy a körüli fizetéssel.
- Az ember a saját anyanyelvét nem felejti el, ha mégis az azért fordulhat elő, mert az adott ország nyelvét sem sikerült megfelelően elsajátítania.
- 4 hónap alatt nulla nyelvtudásról maximum. stabil alapfokon tanult meg beszélni a cseh lány, ha csoda történt, akkor középfokon.
- A poszt címe lehetett volna az is "Ha rabszolgának mész ne csodálkozz, ha rabszolga módjára bánnak veled". Ebbe nem fér bele naponta többszöri kiabálás és megaláztatás. Elvégre választhatsz éhezel vagy rabszolga vagy.
- Sok ember örömmel otthagyná már holnap az angolokat, ha tudná, hogy itthon lenne állása, ezt Gábor a te írásod is nagyban alátámasztotta.
- Talpnyalóvá válni és utána naponta tükörbe nézni
nem lehet könnyű élet.
Akik dicsérik a cikket és bedőlnek neki elég naívak.
Pozsony csúnya város, hallom sok esetben szlovák cimboráimtól is, de nem értek egyet a sommás megállapítással. Íme a város, ahogy még soha nem láttad. (Leadkép: a hír címlapot érdemelt a legolvasottabb szlovák internetes felületen is!) Képzeljük el, hogy egy első éves…..
pce85 2013.04.23 10:36:37
@troller.: Most tavasszal megvolt Prága is (többedszerre). Szépül az is. 0- (+5) C fokban tele volt a város, vezetett japán, ami, nyugat-EU-s turistákkal. Gondolom több vendégéjszakával többet költenek mint a "hátizsákosok". Disneylandség bejön nekik nagyon. Ki vannak nyalva tövig, hozzá vannak szokva. Oda mennek ahol ezt kapják.
Bp: A legvidámabbság sokáig a mi kiváltságunk volt. Unikum voltunk a nyitottságunkkal, szépen lemállott és mostanra nem sok maradt. Majdnem teljesen újra kellett építeni a szakmát. Szerintem azóta kis felívelésekkel együtt romlik a helyzet. Na talán ez így nem teljesen igaz, de nagyokat estünk. A Várban egy csomó okosságot lehetne csinálni. Prágában kajolják a középkori pincelátogatásokat, a szellemkergetéseket, a zsidó (vagy nem) misztikus túrákat, aranycsinálás, templomos lovagok, ilyesmi. Turisztikaszakmailag okádék, de ha szépen van csomagolva megeszik azt is. Budapesten sokáig kell keresgélni egységes utcaképet (tudjuk, sok oka van ennek) Prága belvárosának (Öreg városrész, Józsefváros) nagyobb része egységes.
Sokat kell(ene) dolgoznia sokféle szakembernek, hogy visszaszerezze Bp. az őt megillető helyét. Sok a trónkövetelő, lásd Posonium.
pce85 2013.04.23 10:36:53
@troller.: írtam egy jó hosszút de elszállt valahová. Próbálom rekonstruálni:)
Mint a rossz lelkiismeret, úgy üldöz engem a Puch. Ez az autó a legsötétebb lelkiismeretem fizikai megtestesítője. Egyetlen szerencsém vele - oly régóta lohol a nyomomban, hogy alig kellett ráköltenem. Nem viccelek, valamennyi közül a legelfeledettebb, legmellőzöttebb, ugyanakkor…..
Egészen véletlenül rátaláltam Schobert Norbi Facebook adatlapjára. Az első reakció: azt a kurva...!!!Először is Ápdét Norbinak olyan részletes önéletrajza van, hogy az 12-es betűmérettel 4,5 oldalnyi(!) word dokumentumot tesz ki. Aki nem hiszi, annak íme:Mintha, totál…..
Van egy ügyvéd barátom, Zoli, aki – hogy is szól az a szőke nős vicc? – nagyon szereti, de nem érti az autókat. Élete legjobb döntését hozta tehát, amikor tíz évvel ezelőtt vett magának egy Volvo Amazont, hiszen az stílusos, jó vezetni, nem romlik el. Zoli hosszú…..
Na, ki indít expedíciót ezért a Mercedes Pontonért? Lábon hazavinni Magyarországra, szép kihívás volna. Ha valaki nem ismerné az eredeti sztorit, azok kedvéért elmondom, Bangkok Charlie nem őrült meg, esetleg csak rajongóvá vált. Nem tudom, mekkora a Belsőség és a Bangkok…..
Tudom, hogy sokan fanyalogni kezdenek most, páran talán szidni is kezdik a Totalcart, mert nem értik majd, hogyan kerül egy ilyen pimf dolog egy országos autós magazin hasábjaira. Kétszáz kilométer, oda-vissza, plusz kavarással sincs ötszáz… Táv ez? Tett ez? Érdemes akár egy…..
A legszebb, hogy már meg is vettem ezt a leletet, és itt van nálam, Budapesten. Pontosabban nem nálam, hanem tőlem is továbbpasszolódott Littner Zsolti barátomhoz, hogy továbbvigye máshova, de ez részletkérdés. Kár találgatniuk, nem egy egész Steyr-Puchról van szó, hiszen olyanom…..
Belsőség Gyógyír a sebekre 2010.03.05 18:07:00
Sipos Zoli jelenti: Amilyen jól indult a tegnap, olyan jó lett a vége is. A kettő között történtekről már olvashattatok. Még fogtok is. Elég annyi, hogy megtörték a Pontont, volt dráma, széjjelfagyás, aggódás. Mire véget ért a Svéd Királyi Rendőrség intézkedése (persze lehet, hogy hivatalosan nem is…..
Tiszta bőr filofax, kemény dobozban, a márkája pedig mindent elmond: Mont Blanc, tehát a legendás, és még annál is elegánsabb írószereiről elhíresült gyárt terméke, kis extrával. Kia-logóval.   Azé az olvasóé, aki tudja, hogy: Mit válaszol bármilyen, még a…..
pce85 2009.12.12 21:44:42
Belsőség Kisautó, nem játék! 2009.12.12 19:45:00
Kisautó, nem játék! A Totalcar-ajándékzuhatag következő cseppje igencsak kövér: egy vadiúj, menetkész RC autómodell. Minden benne van, ami a játékhoz kell, csak az akkut kell feltölteni, és irány a parkoló, vagy a legközelebbi pálya. Ráadásul a HiMoto nem is a legegyszerűbb…..
Belsőség Quattroporte 2009.12.12 19:15:00
Kell-e többet mondani? Van ennél egyszerűbb és jobban hangzó típusnév? Az olasz nyelv tán a legalkalmasabb arra, hogy egy mégoly egyszerű kifejezést, mint a négy ajtó ilyen finoman csengő, dallamos betűkötegben fejezzen ki. A Maserati Quattroporte mindig is szép volt, még a…..
pce85 2009.12.12 19:15:48
M
Konzervatórium "Nem lehet feladni" 2009.12.12 15:10:00
Már baljós felhők gyülekeztek a hazai politika egén, amikor 1994 tavaszán a fenti mondat elhangzott a közszolgálati rádió egyik adásában. Az ország első szabadon választott - s ekkor már negyedik hónapja halott - miniszterelnökének szavai voltak ezek, részletek egy vele…..
pce85 2009.12.12 16:12:36
most innen viszatekintve jól elb@szta. 100 év múlva mit írnak vajon a törikönyvek?
Megmondta az Omm is: nagyon nem dugókompatibilis az agyunk. Minden reggel szivat minket az élet. Egy férfiember az kibírja. S ha már megmondta, akkor az titkot is elárulta: Mindig legyen nálunk friss víz, nem ilyen cukrozott takony, és főleg a kedvenc zenénk. Valószínűleg a Chevrolet…..
pce85 2009.12.12 16:00:47
Belsőség Motorozz hátizsákban! 2009.12.12 15:45:00
A Buell nem csupán a Harley-Davidson motorjait használta. Aki jól ismeri a frissen megszűnt amerikai márkát, az egy fekete, hímzett Buell logóval ellátott hátizsákot nyerhet. Kérdésünk: melyik volt az első gépük amelyben nem amerikai blokk volt, ki tervezte és a beépítés után…..
pce85 2009.12.12 15:45:43
Belsőség Kulcs a Kiához 2009.12.12 15:30:00
Persze ez is csak egy pendrive, de legalább 2GB-os, meg van hozzá hosszabbító, díszdoboz, szóval vagány cucc. Ha jól válaszol, az öné. A kérdés: Melyik volt az az év, amikortól az összes új amerikai motort ólmozatlan benzines használatra tervezték? (A pendrive-ot a Kia Motors…..
pce85 2009.12.12 15:30:57
Egy darab Horch-kulcstartó keresi a gazdáját. Igényes, varrott bőr, nehéz, krómozott karika, súly a bőr végén, kiválóan passzol, mondjuk egy fekete 853-as modell kulcsához.   A kérdés: Mi volt az a világújdonság, amit a Horch vezetett be, és autóinkat ma már el sem…..
pce85 2009.12.12 15:15:22
Belsőség A Zuk zuglakó 2009.12.12 15:00:00
A Volkswagen nagy sikerű áruszállítójának előző generációját még 2003-ban eresztettük összehasonlító tesztre egy Zukkal. Rutinos nézőink számára már az elején is nyilvánvaló volt, hogy itt a Transporter nem nyerhet, és persze Feri, a Zuk tulajdonosa meg is indokolta, miért:…..
pce85 2009.12.12 15:00:40
Maathias Röcke leginkább a Mercedesek világában van otthon, bár művei között az NDK-s autós hétköznapoktól az MAN autóbuszokig sok mindennel foglalkozik. Könyvei közül csak kettő kapható magyar nyelvre lefordítva. Az egyik a nyeremény, a Mercedes autók –…..
pce85 2009.12.12 14:45:35
Belsőség Le a tetővel 2009.12.12 14:30:00
Aki szereti az Opel Astrát és a kabriókat, annak nyilván nagy örömet okoz majd ez az apró makett. Az előző szériás, de egyelőre még a legújabbnak mondható, nyitható tetejű Astra, a TwinTop látható rajta, ami már tisztán német gyártmány, de nem volt ez mindig így. Aki meg…..
pce85 2009.12.12 14:30:36
Milyen furcsaságot látnak a képen? Mármint ezen az elsőn, itt? Ha mégsem sikerülne rájönni, akkor segítek: nézzék csak a rendszámot! Hogy mi? Zöld? Bizony, és ha már zöld, akkor felhívnám figyelmüket a kettes számú képre, ugyanis ezen negyedóra nyereményét ábrázolja.…..
pce85 2009.12.12 14:16:07
Az egyik leglátványosabb hiénacucc, ugyanis nem csak az tudja eltüntetni belőle a kávét, aki elfogyasztja: hő hatására kávébarnára színeződik, és ha megfelelő színű és hőmérsékletű kávét készítettünk, már kereshetjük is. Maga a promóajándék ékes példája a spanyol…..
pce85 2009.12.12 14:01:14