Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pszichológus Online Schrammel Ivett

128 bejegyzést írt és 227 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Honlapom: https://www.pszichologusonline.eu/ Online Mindfulness Tréningre jelentkezés itt: Mindfulness Tréning Hatékony stresszkezelés - Online Mesterkurzusra jelentkezés itt: Stresszkezelő Tréning "Külföldön élni - pszichológus szemmel" e-bookom megrendelése itt: e-book     Kapcsolatfelvétel…..
Pszichológus Online Schrammel Ivett 2017.01.09 07:44:02
@Istvan Fazekas: Én köszönöm! Örülök, ha segítenek az írásaim. :-)
Pszichológus Online Schrammel Ivett 2017.04.02 07:01:14
@Ozohánici Mariann: Miben segíthetek? Ha publikusak a kérdései, felteheti őket itt is, a kommenteknél, ha csak nekem szeretné címezi, mert erősen magánjellegűek, akkor azt javaslom, hogy e-mailt írjon a schrammelivett@gmail.com címre.
Elsősorban azért mert az ember kilép a kényelmi zónájából, és mint tudjuk: "Az élet ott kezdődik, ahol a komfortzónád véget ér." Persze a komfortzónából való kilépésre számtalan más lehetőség is adódik, de ez az egyik "legerősebb". Bárhol is élsz külföldön, távol a hazádtól, a megszokott, ismerős…..
    Külföldön élni - pszichológus szemmel   Hogyan valósítsd meg az álmaidat?   Minden nagy utazás egy belső utazás is egyben, lelkünk legmélyére. Miközben megismered a világot, megismered önmagad...     A Pszichológus Online blog szerzőjének új könyve, e-book formátumban.  20 éves…..
    Schrammel Ivett: Külföldön élni - pszichológus szemmel     Ez az a könyv, melyre minden külföldön élőnek és költözést tervezőnek szüksége van. A Pszichológus Online Blog szerzőjének új könyve, e-book formátumban - már angol nyelven is elérhető!   Ivett Schrammel: Living Abroad - from a…..
Mikor érdemes mindfulness meditációt tanulnod? Schrammel Ivett pszichológus MBCT mindfulness oktató, NLP master practitioner - coach, OH instruktor http://www.pszichologusonline.eu/ https://schrammelivett.blog.hu/…..
Mi a különbség az elme kétféle működése: a cselekvő (robotpilóta) üzemmód és a létezés üzemmód között?  Schrammel Ivett pszichológus MBCT mindfulness oktató, NLP master practitioner - coach, OH instruktor   http://www.pszichologusonline.eu/ https://schrammelivett.blog.hu/…..
Schrammel Ivett pszichológus - a "Külföldön élni - pszichológus szemmel" c. könyv (e-book) és a Pszichológus Online blog szerzője vagyok. A Határátkelőnek adott interjú első felében személyes határátkelő élményeimről mesélek, második felében a külföldi léttel kapcsolatos szakmai tapasztalataimat…..
„A mi életünk szerves része a változás” – mondta Schrammel Ivett, amikor leültünk beszélgetni saját határátkelős tapasztalairól és arról, hogy szakemberként hogyan látja a külföldre költözés okozta lelki nehézségeket és persze a vele járó pozitívumokat...
Pszichológus Online Schrammel Ivett 2020.05.03 22:09:54
@Zsuzsi65: Ilyen értelemben igazad van, a mi szakmánkban alapvető az önismeret és a folyamatos önfejlesztés. Bár azt gondolom, erre mindenkinek - szakmán kívülieknek is - szüksége lenne. :-)
Pszichológus Online Schrammel Ivett 2020.05.04 06:15:30
@nyuszigonosz: Ugye milyen sokrétűen használhatóak a pszichológiai ismeretek? :-)
Pszichológus Online Schrammel Ivett 2020.05.04 06:19:04
@Revolutionist: Az interjúból kiderül, hogy mitől volt "kamikaze akció" a részemről Ausztria több mint 10 éve.. :-)
Amikor a lelkünk fáj, de a testünk beszél – Pszichoszomatika 1. rész   A modern pszichoszomatika lényege a betegségek multikauzalitásának felismerése, mely szerint egy betegség egyidejűleg több különböző okra is visszavezethető. A pszichológiában ma tudományosan elfogadott bio-pszichoszociális…..
Megosztok veletek egy tanulságos mesét a szerencséről és balszerencséről. Schrammel Ivett pszichológus, mindfulness MBCT oktató, NLP master practitioner - coach, OH…..
Most kiemelten fontos a megfelelő stresszkezelés, a pszichológiai immunrendszer erősítése, hogy hatékonyan tudjunk megküzdeni a jelenlegi helyzettel, hogy kivédjük vagy csökkentsük a stressz káros testi - lelki hatásait. Schrammel Ivett pszichológus MBCT mindfulness oktató, NLP master…..
    Tudtad, hogy a meditáció segíti a szorongás, a félelmek, a hangulatzavarok leküzdését? Hogy javítja a tanulási képességeket és lassítja az öregedést? Hogy együttérzőbbé, empatikusabbá tesz? Hogy erősíti az immunrendszert és jót tesz a testi egészségünknek is? Életünkben a stresszhelyzeteket…..
Progresszív relaxáció Amikor feszültek vagyunk, úgy érezzük, túl sok a stressz az életünkben, nehezebb kikapcsolni, ellazítani magunkat, nehezebben megy a relaxáció is. Pedig épp ezekben a feszültségekkel terhes időszakokban van erre a legnagyobb szükség, hogy ellazuljunk, kicsit megpihenjünk,…..
Pszichológus szemmel a koronavírusról 4. rész - Az elme kétféle működésmódja - Mindfulness Azt tapasztalom, hogy ebben a megváltozott helyzetben egyre többen kapcsolanak át cselekvő (robotpilóta) üzemmódból létezés üzemmódba. Ők lényesegen jobban viselik a jelenlegi szituációt. Mi a különbség a…..
Pszichológus szemmel a koronavírusról 1.- Schrammel Ivett A teljes videó interjú - Újpesti tv 2020.03.19. Az Újpesti tv-nek adott interúban beszélek a jelen helyzettel való egészséges megküzdésről, azokról a "pozitív mellékhatásokról", melyek úgy gondolom megjelenhetnek a krízis, a kényszerű…..
Pszichológus szemmel a koronavírusról 3. - Schrammel Ivett Gondolataim, tapasztalataim egy hónappal a karantén kezdete után. Hogyan hat a krízis, az önkéntes vagy kényszerű karantén az önmagunkkal való kapcsolatunkra?... (2020.04.14.) A további részeket itt nézhetitek meg: 1. rész - 2.…..
Pszichológus szemmel a koronavírusról 2. - Schrammel Ivett Gondolataim, tapasztalataim egy hónappal a karantén kezdete után. Hogyan hat a krízis, az önkéntes vagy kényszerű karantén a kapcsolatainkra?... (2020.04.14.) A további részeket itt nézhetitek meg: 1. rész - 3. rész Folytatása…..
  Mindannyiunk számára tartogat kihívást a jelenlegi helyzet, sokaknak a kényszerű otthonlét. Ebben a stresszel való hatékony megküzdésben szeretnék minél több embernek segítséget nyújtani pszichológusként, mindfulness oktatóként. Két héten keresztül, minden nap küldök e-mailben egy levelet a…..
Ma egy relaxációs - imaginációs gyakorlatot hoztam nektek, a gyakorlat címe: "A biztonságos hely megtalálása." Úgy érzem, hogy ma a legtöbbeknek a biztonság érzetére van leginkább szüksége, ezért választottam ezt a gyakorlatot. Keress egy nyugodt, csöndes helyet és már kezdheted is! Jó gyakorlást!…..
Néha az élet rákényszerít, hogy megálljunk a már – már megszokottá vált rohanásban és befelé figyeljünk. Valójában ez egy lehetőség is arra, hogy újra felfedezzük a csendet, a nyugalmat, újra felfedezzük önmagunkat. Hogy mélyítsük önismeretünket, helyreállítsuk a kapcsolatot önmagunkkal és ezen…..
Ha nincs időd hosszabb meditációt végezni, mert vagy a hely, vagy az idő nem alkalmas rá ott és akkor, ahol éppen vagy, segíthet a stressz oldásában a "3 perc lélegzetvételnyi szünet - rövid mindfulness gyakorlat". Egy kicsit azért hosszabbra sikerült a felvétel.. :-) Ha szeretnél jobban…..
  Életünk egyre több területén helyeződik át a kapcsolattartás jelentős része az online térbe. Részben online tartjuk a kapcsolatot távol élő barátainkkal, rokonainkkal, munkatársainkkal. Online veszünk igénybe különböző szolgáltatásokat, online vásárolunk, online szerzünk információt. A…..
Pszichológus Online Schrammel Ivett 2019.05.17 07:42:48
@Husz_János_Puszita: Kedves János! Elfogadom, hogy neked ez a tapasztalatod, azonban a hozzám forduló, külföldön élő magyarok tapasztalata más. Sokan jelentkeznek nálam azt követően, hogy elsőként helyi pszichológust kerestek fel és a helyi nyelven próbálkoztak a tanácsadással coachinggal. Ez sok esetben az anyanyelvi szintű nyelvtudás hiánya miatt, vagy kulturális különbségek általi félreértések, meg nem értések miatt nem működött kellő hatékonysággal.
Pszichológus Online Schrammel Ivett 2019.05.17 07:59:50
@Husz_János_Puszita: Azt gondolom és tapasztalom, hogy a legmélyebb érzéseiről, azok árnyalatairól az anyanyelvén beszél legkönnyebben és legpontosabban az ember. Nemrég olvastam egy érdekes kutatásról, mely azt igazolta, hogy az emberek racionálisabb döntéseket hoznak, amikor nem az anyanyelvükön beszélnek. Ennek oka, hogy ilyenkor átgondoltabb, megfontoltabb a kommunikáció, épp a spontaneitás vész el. Leegyszerűsítve mondhatnánk úgy, hogy ilyenkor a bal agyfélteke aktívabb. Ez sok esetben, pl. az üzleti életben akár még hasznos is lehet. A mély belső átalakulásokhoz, pszichológiai feldolgozáshoz azonban belső érzelmi munkára, érzelmi átdolgozásra, jobb agyféltekés aktivitásra van szükség.
Igen, most már publikus: hazaköltözöm Gibraltárra. 9 hónapja személyesen is van lehetőségem megtapasztalni azt a fordított kultúrsokkot, melyről évekig külföldön élt, majd hazaköltözött klienseim beszámoltak – ekkor költöztem vissza Magyarországra közel 4 külföldön töltött év után. Többször…..
Pszichológus Online Schrammel Ivett 2017.09.28 18:26:03
@Calderazzo: Nem ismerem Szekszárdot, de a főváros - vidék alapvetően két külön világ. Amit én a vidékből láttam, az számomra nem igazán volt vonzó. Nem tudom, te mennyire ismered Gibraltárt, de nagyon nem egy klasszikus 30 ezres kisváros. Nagyon is nyüzsgő, pörgő, érdekes (én ezt is szeretem) - több cikket is írtam erről korábban - nem beszélve az egy - másfél órás távolságon belüli nagyobb spanyol városokról, ahova kb annyi eljutni mint Bp egyik végéből a másikba csúcsforgalomban.. Nekem ez a terület egyben van: Malagától - Gibraltáron át - Cadizig... Megvannak a kisvárosi előnyök, a hátrányok nélkül. Én az iskolához itt is ott is ugyanúgy állok hozzá, csak nem mindegy, hogy ebben az iskola partner vagy nem. És nagyon nem mindegy, hogy milyen légkörben töltenek a gyerekek napi 6-8 órát, hogy az iskolában kapott szemlélet és a család szemlélete egyezik vagy ellentétes egymással. Fejben már megírtam egy újabb cikket erről, a hétvégére posztolom is. :-)
Pszichológus Online Schrammel Ivett 2017.09.28 19:38:32
@Calderazzo: Szerintem valamit félreérthettél az írásomból, de lehet, hogy csak ezt olvastad tőlem a külföldi léttel, Gibraltárral, az angol iskolarendszerrel kapcsolatban. Éltem más külföldi kisvárosokban is: Ausztriában Badenben, Máltán Swiequi-ben... Mindkettő közel a fővároshoz, de mégis kisváros. Ez megint két teljesen más világ, más kultúra, más emberi viszonyok, más mentalitás mint a gibraltári, ez nem a hely méretén múlik. Nekem egyik sem volt megfelelő. Valaki ezt szereti, valaki azt.. Mindenkinek más az, amit otthonos. Én nem a "vidéki létbe", hanem egy számomra sokkal inkább élhető, megfelelő létbe, légkörbe vágytam vissza, amit itt találtam meg. :-)
Kedves régi és új Olvasóim!   Pszichológus Online blogom változatlanul a következő címen találjátok: https://schrammelivett.blog.hu/  Itt olvashatjátok bemutatkozásom is, valamint 2015. óta megjelent cikkeimet, a külföldi léttel és egyéb pszichológiai témákkal kapcsolatosan. Ezek között biztosan…..
    Mit veszünk magunkhoz a világból? Hogyan változtathatunk szokásainkon?  A légzés olyan természetes és magától értetődő, hogy nem is fordítunk figyelmet rá. Egyszerűen csak megtörténik. Pedig érdemes néha figyelmünket tudatosan a légzésre irányítani és gondolkodni róla, kicsit…..