Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DessMarci

2 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MUTATÓ Nagyvárosi problémák 2015.02.19 12:00:00
Korunk városainak világszerte problémát jelent a túlnépesedés és annak következményei. Az ázsiai és dél-amerikai metropoliszok bádogvárosai a legsúlyosabban érintett területek, de Európán belül is gondokat okoz a városvezetésnek a hajléktalanok elszállásolása, az…..
Budapest egyik legkedveltebb kirándulóhelye, a Normafa változni készül! Nem először, hisz a Hegyvidék sokszor rákényszerült a történelem során arra, hogy máshogy szolgálja a fővárosiak kikapcsolódását, mint azelőtt. Tájépítész tanulmányaimból kifolyólag ugyan van szakmai…..
DessMarci 2014.12.09 21:15:25
@Hujber Tünde: Nagyon szimpatikus hozzáállás! Ezeket a hozzászólásokat jó olvasni! :)
DessMarci 2014.12.10 00:02:00
@curio1: Alapvetően egyetértek, remélem a cikk alapján is egyértelmű ez. A libegőre külön kitértem, a bobpályáról nem írtam részletesebben, de abszurd ötletnek tartom, ahogy azt is, hogy nagyobb összegekkel támogassák a "síéletet". Viszont a bicikliseknek igenis helye van a Normafán, ahogy a Tündér-sziklánál a sziklamászóknak és mindenkinek, aki kulturált körülmények között szeretne kikapcsolódni. Erre a fajta nyitottságra kéne koncentrálni, felhívni a figyelmet arra, hogy a Normafa várja ezeket az embereket. Ezt jó marketinggel és a lehető legminimálisabb kiszolgáló infrastruktúra kiépítésével lehet. (Ne tessék félre érteni, ez lehet egy tűzrakóhely, vagy egy szemetes is, külön foglalkozni kell azzal, hogy milyen mértékű beavatkozás szükséges)
DessMarci 2014.12.10 09:56:12
@Sandor Akarki: A csíkos boglárka egy lepkefaj, melynek egyetlen hazai élőhelye a Normafánál van. Nagyon nagy érték, szigorúan védett. hu.wikipedia.org/wiki/Cs%C3%ADkos_bogl%C3%A1rka