Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emerald Dragon

410 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az év végi hajtásban némi erőt ad az embernek, ha sikerül egy jó akciót elkapnia. Így esett, hogy egészen jó animéket sikerült megkaparintanom a 2022-es karácsonyi vásárok forgatagában. Szerencsémre időben meg is érkezett, hogy a pihenőnapokat immáron izgalmakkal felvértezve tölthessem. Az első…..
Osamu Tezukát (Metropolis, Astro Boy, Black Jack) nemes egyszerűséggel a manga isteneként szokták emlegetni. Azt kevesebben tudják, hogy a művei között szerepelnek kimondottan felnőtt közönséget célzó animék is. Az Arrow Video oldalán találtam rá egy gyöngyszemre, mely a mester két remekművét…..
Akadnak olyan művek, amelyekre évekig vadászok, hogy a végén a polcomon foglalhassanak helyet. Ezeknél azért az ár-érték arány is számít, így alapvetően a limitált és a standard kiadások között vívódok, mígnem rá nem szánom magam az egyikre. A Patema Inverted egy 2013-as film, mely többször is a…..
Időről időre előhalászok magyar rajzfilmeket is, hiszen ezeken nőttem fel, gyermekkorom szerves részét képzik. A Pannónia Filmstúdió 1989-es alkotását, a Vili, a verebet talán még moziban is láthattam, de igazán a televízió képernyőjén szerettem bele. Nem bonyolult a története, a karakterek sem…..
Smaragd Sárkány animéi Űrzavar 2020.04.08 17:29:56
A Valerian és az ezer bolygó városa megtekintése után az eredetet kutatva bukkantam rá a a Valérian et Laureline című animációs sorozatra, mely ugyancsak a francia-belga képregény adaptációja. A francia-japán koprodukció magyar szinkronnal is rendelkezik, így az idegen nyelveket nem beszélők is…..
Emerald Dragon 2021.04.02 17:16:56
@Mrs Broccoli: Ez francia animáció. Anime pl. a Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal.
A litván animációk közül a tavalyi évben láthattuk az Awayt, ami elsősorban gyermekeknek szólt. Az idei Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon második filmként az A kedvenc háborúm (My favourite war, Mans mīļākais karš) debütált. A norvég koprodukciót személyes élmények alapján Ilze Burkovska…..
Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a leginkább várt Anilogue esemény számomra az anime Children of the Sea volt. A 2019-es alkotás már szembejött párszor, de eddig nem akadt olyan fórum, ahol megtekinthettem volna. A Toldi Távmozi jóvoltából november 28-án végre sikerült elérnem ezt a filmet is,…..
Természetesen nem érdemes elolvasni egy elemzés/ajánló szövegét, ha az első részt még nem látta valaki. Így az Afro Samurai-ról szóló írásommal érdemes kezdenie mindenkinek, aki véletlenül az oldalra téved. Mivel spoiler nélkül viszonylag nehéz volna írni a második részről, így ez a bevezető csak…..
Idén az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál csak online került megrendezésre, néhány filmhez juthatott csak a kíváncsi nézőközönség. A Toldi Távmozinak hála azonban ez is létrejöhetett, így három nagyobb animációt volt alkalmunk megtekinteni a szokásos rövidfilmek kínálata mellett. A…..
A 2002-2006-os évek meglehetősen pörgősen teltek, számtalan zseniális animével ajándékoztak meg bennünket az alkotók. A Bones Studionak köszönhetően Natsumi Itsuki (OZ)10 éven keresztül készült mangáját is sorozattá adaptálták. A Jyu-Oh-Sei, avagy a Planet of the Beast King egy izgalmas helyzetet…..
Legutóbb elkezdtem egy franchise-zal foglalkozni, mely a cyberpunk mangák között igencsak mérföldkövek közé tartozik. A 2004-es Appleseed feldolgozás egy korábbi kalandot mesél el a két hete bemutatotthoz képest. A III. Világháború után járunk, a teljes emberiség káoszban és folyamatos harcban él.…..
Nem igazán számoltam rá, hogy valaha ilyesmiről fogok írni, de az idők változnak és a palettát bizony bővíteni kell. Bár a sorozat kissé megkopottnak tűnhetne mai szemmel, mégis azt kell mondjam, továbbra is kiállja az idő próbáját. Kivéve talán a PC részt, de erről most nem szeretnék értekezni.…..
Időnként marginális alkotások is akadnak a látókörömbe, de nagyrészt befejezem, amit elkezdek. A Triage X című anime meglehetősen pengeélen táncolónak mondható több aspektusból is. Shōji Satō neve a Highschool of the Dead-ből lehet ismerős, a mangaka 2009 óta futó munkájából a Xebec Studio adaptált…..
Akadnak olyan bemutatott alkotások, melyek több szempontból is kilógnak az animék közül. Itt természetesen nem a témát és a színvonalat értem a színvonalat értem, hanem a stílusukat. Az Afro Samurai számomra olyan, mintha Tarantino animét rendezne. Nem csak a két főszereplő szinkronhangjára (Ron…..
A science fiction világában rengeteg újdonsággal kényeztetnek el bennünket a 2017-es évben, de nem mind bizonyul olyan jónak, ahogyan azt be szerették volna harangozni. Az izgalom, a várakozás, illetve az agyon spoilerezett trailerek elég nagy elvárásokat támasztanak az új filmekkel kapcsolatban. A…..
Három évvel a Mezzo Forte után az OVA egy folytatást kapott, melyben a főszereplők visszatértek, hogy újabb kalandok felé kalauzolják el a nézőközönséget. A science fiction és az akció, illetve az izgalmak megmaradtak, de a hentait ezúttal elvetették. A célközönség továbbra is a felnőtt korosztály,…..
Egy újabb cyberpunk univerzumba igyekezlek benneteket elkalauzolni. A franchise tartalmaz értékes és kevésbé élvezhető műveket, de mindenképpen hozzájárult az alapkőletételekhez. Elsőként egy OVA-t mutatok nektek, mely a történet kronológiáját tekintve a második helyre szorul vissza, mégis ezúttal…..
Lady Death karaktere 1991-ben tűnt fel először Brian Pulido és Steven Hughes alkotásaként a Chaos Comics kiadványában. Hányattatott sorsa ellenére kimondottan sikeres képregény lett, ezért az ADV Films anime adaptációt készített belőle 2004-ben, Andrew Orjuela rendezésében. Az animációs film…..
A Sin egy vérbeli cyberpunk anime. Benne van minden, ami a műfajra jellemző: fém, cyborg, kibernetikus módosítások, genomkutatás, nagyvállalatok, ügynökök, rendőrök, fegyverek és egy nagy adag japános-animés beütés. Valójában a mű egy számítógépes játék adaptáció, amelyet az ADV Films követett el.…..
Meseparódiát már korábban is mutattam nektek. Akad köztük ismert és kevésbé a reflektorfénybe jutott is. A PIROSSZka, avagy Hoodwinked! egy klasszikushoz nyúlt, némileg felforgatva a szereplők eredeti személyiségét. Később egy folytatást is kapott, azonban azt még nem volt alkalmam megtekinteni. A…..
Yasuomi Umetsu (Kite, Kite Liebrator, Kokkoku) két verzióban is létező animéje nyomán készült egy virtuális folytatás is, mely elsősorban ugyancsak cenzúrázottan férhető hozzá. Nem csoda, hiszen az alapsztori, a Nikita-bérgyilkosnő figurája kimondottan izgalmas az amerikai közönség számára is, de a…..
Egy 1999-ben indult mangából adaptált anime sorozatot hoztam nektek, amely csupán témáját tekintve illik bele ördögi tematikus hetünkbe. クロノ クルセイド = Chrono Crusade, ami pontosan visszaadja az eredeti címet, hiszen csupán katakanákkal írták ki. Ami érdekesség, hogy eredetileg egy typoból kifolyólag…..
Mára már meglehetősen ambivalens érzésekkel kezdek neki az élőszereplős anime adaptációknak, pláne, ha az amerikaiak, illetve a Netflix keze is benne van a képben. A 2017-es év egyik legjobban várt alkotása számomra mégis a Fullmetal Alchemist live-actionje, a Hagane no renkinjutsushi volt.…..
A Battle Royal típusú animéket kimondottan kedvelem, különösen izgalmas, ha a technológia fejlődését is hozzáadják a képlethez. A 2020-as év sok izgalmas sorozatot rejthet, de a járvány bizony eleget el is kaszált belőlük. Szerencsére az év eleje még meglehetősen biztatóan indult és csak a közepére…..
Mikor még a Cinegore sorait rontottam, írtam egy Top10-es listát, és a hozzászólások között számtalan animét ajánlottak az olvasóim, amelyek ugyancsak a horror kategóriájába sorolhatók, hasonlóan beteg alkotások, mégis lemaradtak róluk. Ez volt a fő oka annak, hogy bizonyos ajánlott műveket végül…..