Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalocsablog

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A ránk szakadt júliusi kánikulát nem könnyű elviselni. Ráadásul nem elég a nap égető sugaraival felvenni a küzdelmet, városunk fideszes ellenzéke úgy gondolta, itt az idő a frontális támadásra. A választások óta eltelt 8 hónap, a 2010-s hatalomátvételhez képest városunk…..
A csütörtöki testületi ülést ismételten a parázs viták jellemezték. Mindjárt napirend előtt dr. Filvig Géza képviselő úr bemutatta dr. Angeli Gabriella képviselő asszonynak azt a listát, amin 72 név szerepelt, akiknek az elmúlt 8 hónapban szűnt meg a munkahelyük az…..
Kalocsa blog Levelet hozott a … 2015.06.29 17:48:39
Ma reggel találtam a postaládámban egy pártok által küldött levelet. Meglepődtem, mert azt hittem, hogy jelenleg nincs kampányidőszak. Nos, úgy tűnik, tévedtem. Pedig milyen jó volt eljátszani a gondolattal, hogy végre békén hagynak bennünket a politikusok! De nem, Önök nem…..
Egy régi bölcselet szerint, szennyezett pohárba nem érdemes tiszta vizet önteni. Ezzel szemben egy másik gondolat szerint az őszinteség elhárít minden csapást és kristályvízzé tudja változtatni még a mérget is. Nem szó szerint, de városunkat az elmúlt hónapokban ez a…..
8 napirendi ponttal és egy sürgősségi ügyel indult a testületi ülés. Az első 3 napirendi pont vita nélkül zárult, így 12 igen szavazattal elfogadásra került, hogy az Önkormányzat pályázatot nyújtson be a Kunszt utcai tagóvoda felújítására, a Gém utca felújítására…..
Csütörtökön megszavazta a képviselő testület a KalocsaKOM Kft eladásának pályázaton történő meghirdetését. Dr. Bálint József polgármester úr az előterjesztésben kihangsúlyozta, hogy fájdalmas lépés az eladás gondolata, de sajnos nem lát más kiutat az Önkormányzat…..
A paksi beruházásról tárgyalt szerdai ülésén a kormány, és úgy döntött, Paks 2 építésével párhuzamosan új hidat épít a Dunán Kalocsánál – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfo-tájékoztatón. A híd azért kell, hogy a…..
A kissé félresikerült tavaszi lomtalanítás óta dúl-fúl a város lakossága, a kommunális intézmény (bocsi, nekem mindig az marad) vezetőjének kellett magyarázkodni a vaskúti cég "munkája" miatt, sőt a Városházáig is eljutott a szemétügy kellemetlen "szaga". Lehetne arról…..
„Annyi ereje még váltig marad mindenkinek,hogy végrehajtsa azt, amiről meg van győződve.”(Johann Wolfgang von Goethe) Sokan azt gondolták, az az októberi vasárnap csak botlás volt, amikor a független polgármester és csapata legyőzte a helyi, fiatalokból álló kétharmadot.…..
Kalocsa blog A szolgálat ereje 2015.04.19 08:00:00
"Szabadság alatt azt értem, hogy nem kell olyat elfogadnom, amivel nem értek egyet, még egy olyan rendszerben vagy világban sem, amelyet elfogadok. Vagyis igazat adhatok az ellenfélnek." Albert Camus, a francia író, filozófus vetette papírra az előbbi bölcseletet az 1968-as francia…..
Kalocsa blog Paprikás megújulás 2015.04.16 14:26:40
Bizonyára tudja a kedves olvasó, hogy a 2014. őszi önkormányzati választások után olyan médiafalba ütköztünk, melynek lebontása és átalakítása nem volt könnyű feladat. Egyrészt biztosítani kellett a folytonosságot, másrészt meg kellett oldani olyan problémákat, melyekre…..
Kalocsa blog Híd a semmibe ? 2015.02.26 19:23:08
Az alábbi idézetet valahogy nem kapta fel a sajtó. „… az évszázad beruházásaként emlegetett Paks 2…. szerint egyelőre nem sok szerepet szánnak a „Duna túlpartjának”, beleértve Kalocsát és térségét a giga-beruházás logisztikai térképén” Egy korábbit annál…..
Kalocsa blog Gyerekosztály 2015.02.13 13:23:34
A meggy éppen érni kezdett. Onnan tudom, mert amíg a szülők a rokonsággal a babot szedték, mi gyerekek meggyeztünk a föld végében. Kis meggyfák voltak, gyerekként csak egy ugrás volt és már fent is voltam a fán. Ott szebbek vannak, mutogattak a földről a „gyávábbak”. Egyszer…..
Kalocsa blog Jótékonysági Bál 2015.01.13 18:02:19
Január 10-én Kalocsa Város, Oktatási, Kulturális és Szociális Bizottsága jótékonysági bált rendezett. A bált az hívta életre, hogy a bizottság nem tudta a tűzifa segély kérelmeket kielégíteni forrás hiány (pénztelenség) miatt. Javaslatomat a bizottság elfogadva,…..
Kalocsa blog Újévi köszöntő 2015.01.01 11:08:41
Kedves Kalocsaiak! 2014 októberében jelentős változást történt városunk életében. A választók a változásra szavaztak. Új polgármester és képviselő-testület kapott felhatalmazást a város ügyeinek intézésére, a város működtetésére. Az elmúlt 2 és fél hónapban sok…..
Dr. Bálint József Újhelyi István meghívására Brüsszelbe látogatott, hogy minél több támogatást szerezzen a kalocsai projektekhez. ..
Kalocsa blog Tiszta Kalocsáért! 2014.12.04 15:30:58
Hiszünk az átlátható és emberközpontú városvezetésben. Éppen ezért indítja el saját blogját Kalocsa Város Önkormányzata. Ezen a felületen szeretnénk tájékoztatni Önöket a településünket, a közösségünket érintő legfontosabb eseményekről, hírekről. Kövessék…..