Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hortolányi Gábor

20 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B-irodalom Iszonyom 2018.09.26 17:47:21
Prológus   Az van, hogy viszonyom van az élettel, különleges viszonyom, mert a hátam közepére sem kívánom, de azt mondja, nem hagy el, mert szeret, szeret velem élni. Beszarás, egy szerető, aki hűséges.                                                I. Másodállású teremőrként funkcionálok éppen…..
  Olvasom, hogy a liberálbalos sokaság, akik éppen nyomorognak a mocsok konzervatív-náci kevesek elnyomása alatt, még mindig nem tanulta meg, hogy élő fogalom a nemzet is, és az ünnep is. Ha a kettőt egyben említjük, akkor már illik azt méltósággal kezelni, még akkor is, ha a méltóságról nem sok…..
  A történet fikció! A valósággal való bármely egyezés kizárólag a véletlen műve, amiért egy egyszerű blogger felelősséget nem vállal. Nyolcvankétmillió sok pénz. Sokak szerint ennyi, csak és kizárólag, a matematikapéldákban van. Mások pedig néhány röpke hónap alatt…..
B-irodalom De ki is az Európai? 2015.08.01 09:22:27
Azt mondta az ATV-n minap valami felkent, hogy ő a gyermekeit elsősorban európainak és másodsorban magyarnak neveli. Természetesen megkönnyezték, és imádkoztak hozzá, hiszen nyilván nincs is szebb egy nemzetek nélküli Európánál, ahol béke, jólét, gazdagság van. Ahol az imám…..
Nézem, olvasom a menekülthelyzet(értékeléseket) és rettegek, hogy nehogy én is ilyen hülye legyek, mint ezek az agybeteg beszélő fejek, a kibaszott mantráikkal. És itt majdnem mindegy, hogy a freedom emberi jogokról, vagy a megvédjük a határokat-baromságról van szó. Rettegek,…..
B-irodalom Rutinszerű publicisták 2015.04.27 08:43:36
Olvasom a Bayer Zsolttal a mélyet. Nem fenékig tejfel. Egyáltalán nem. Mondjuk emberi. Nekem. Nyilván a demokratikus tüntetés-performanszok táblás Bélájának egy ocsmány féreg, de ő amúgy sem olvas, mert a tüntetéseken ez kevésbé szokás. Még akkor is, ha mára már sikerül a…..
B-irodalom Köztes élet 2015.04.27 07:40:47
Mert az írófélék már csak ilyenek, képtelenek az elvárásoknak megfelelően élni. Perifériát imádó különcökről van szó, akik tudomásul veszik a társadalmat, de nem szeretik. Vagy nagyon. Mert. De Magyarországon semmi sem úgy van, ahogy lennie kellene. Így. Aztán. Nincs sok…..
  A mondatszerkesztgetésről   „ A jól szerkesztett alárendelő összetett mondat (...) azt kívánja meg, s arra tanít, hogy a jelenségeket lemérjük, fontosságukat s egymáshoz való viszonyukat megállapítsuk, a gondolatok kibontakozását, menetét értelmes rend szerint…..
  Szavak Szavak, szavak, szavakszerelmes, becéző szavakrózsaszín, ígérgetőhűségről mesélőszelíd, gyűlölködő szavakde te mindent elhiszelpedig csakszavak, szavak, szavakSzavak, szavak, szavaktörékeny, őrjítő szavakkeményen féltőszánalmas követelőörökké hiányzó…..
 Néhány nyelvtani alapszabály és hasonló kellemetlenségek.   „Nekem az eddig meglévő írásjel is kevés.”                                                Illyés Gyula   Tudom, mindenki azt várná, hogy aztán ma már elkezdünk…..
B-irodalom 4. Műszak 2015.03.30 06:49:00
Béla Béla közmunkából felmentett, rendszeres beugró éjszakás munkanélküli, ki napközben a 4. Műszak jelű söröző és táncterem törzsvendégének számított, szomorúan üldögélt a söre felett. Mélységesen elkeserítette a hír, mely szerint a jövőben az italkimérést…..
Egy kis műfajelmélet, no és gyakorlat.   Nem tudom, ki hogyan van vele, engem egyenesen dühít, ha valami mellé, alá, fölé, odaírják, hogy novella, aztán nem az. Más. Lehet, hogy nagyon jó, de más és akkor már elgondolkodom: Talán a szerző nincs tisztában azzal, mit is…..
A cím ereje Figyelem! Ugye még mindig nem kezdett el senki nekiülni élete első és mindent elsöprő nagyregényének? Én reménykedem, hogy nem. Miért? Mert még nagyon sok dolgunk van, mire valóban írni kezdhetnénk. Már említettem, fejben kell felkészülni mindenek előtt. Ha ez…..
Arthur Madsen nem az a tipikus író, nem irodalmár, sőt, még csak B-irodalmista sem. Egy, a harmadik könyve megjelenése előtt álló kreatív alkotóról van szó, aki elhatározta, hogy bármennyire is nehéz, nem a kitaposott ösvényt választja, ami sajnos a magyar könyvkiadásban…..
  „Az irodalom a legjobb játék, amit az emberek kicsúfolására valaha is feltaláltak” Gabriel Garcia Márquez   Tanuljunk meg írni, fejben.   Tanuljunk meg írni, először is fejben. Nem kell mindjárt a papírnak meg a tollnak esni, vagy a klaviatúrának. Úgyis minden fejben…..
  Az írás munkafolyamat.   „Az ihlet a lusta írók kifogása” Lőrinc L. László   Sokan, nagyon sokan azt hiszik, hogy az írás a világ legkönnyebb mestersége. Az ember gyereke leül az íróasztalhoz és elkezdi pötyögni a klaviatúrán a megálmodott történetét, netán…..
Meguntam. Elég volt. Túl sok nyűggel jár! Nagyon macerás. A sex sikeresen elmúlt, elapadt bennem. Emlékszem a pillanatra, amikor távozott: ültem a konyhán, fél kilenc és Dallas körül járhatott, akkor múlt pontosan. Pedig annak idején tudtam, mitől döglik a nő. Szerettem orgiákra…..
Előszó, úgy általában.   Szándékaim szerint - sem nem ebben a részben, sem semelyikben - nem szeretnék útmutatással, magasröptű elméleti szócsépléssel foglalkozni, ahogy utat sem kívánok mutatni és tanulatlanságom miatt valódi szakmai segítséget sem tudok nyújtani.…..
  Bevezetés: Miért is jött létre ez az írás? Több okból. De mindenek előtt azért, mert olvasgatván az amatőr irodalom epikai remekeit, néha őszinte vágy kapott el, hogy kirohanjak a konyhába, és minden ujjamtól megszabaduljak, nehogy a megfelelő rovatba oda gépeljem nem…..
B-irodalom Kő kövön 2015.02.15 08:02:03
Kő, kavics, uszadékfa, ötlet, kezek és némi művészet a Duna parton. Állandóan megújulva, mert jön az árvíz és a tárlatnak vége. Mindez Budapesten a Római parton, Kánya Tamás emberből. Vagy lehet, hogy nem is Tamás üzeneteit nézhetjük meg, sokkal inkább magának a Dunának a…..
A mindenttudás, régi vágy. A Minden megismerése feltételezi a bölcsesség megszerzését és tudását. Általában csak az olyan emberek lépnek erre az útra, kik vagy képtelenek egyedül megmelkedni, vagy azok, kik a magány kötelén egyensúlyozva egy végtelen szakadék fölött…..