Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anger is a gift

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Holnap délelőtt a Színművészeti Egyetem hallgatói Első figyelmeztetés címmel énekelve fognak tüntetni az ellen, hogy Orbán Viktor átadja az egyetemet Vidnyánszky Attilának.        Nagyon fiatal voltam, amikor Hirtling/Mácsai/Funtek vizsgaelőadását láttam az Ódry Színpadon, a Teaház az…..
anger is a gift 2020.07.03 20:01:59
@Bogomil: látod, látod... én (most) okosabb voltam, mert óvatosságból el sem olvastam a kormánypárti levél aláíróinak névsorát. Ha sok nem is, de néhány név biztosan van rajta, akik miatt elkeserednék.
anger is a gift 2020.07.03 20:06:41
@kemény keleti kommentelő: "Remélnek egy osztályt, egy palotát, egy szállodát, egy filmet, vagy egy színházat. Keringenek, mint a keselyűk."
Vagy csak egy kellően nagy lakást olcsóé', mint reviczky gábor. (Nem olvastam a listát, de meglepne, ha ő nem lenne ott.)
        Hét éve írtam egy posztot Térey János Magyar közöny című verséről. Ezt a verset válaszul írta Kemény István Búcsúlevelére.  Valamit hiányolt Kemény verséből, valami fontosat.         "Az én teám közben elforr,nem vagyok az már, ki voltam egykor,az életem nagy happy end nélkül isvéget…..
anger is a gift 2020.01.26 17:54:30
@vgab: "Azt is meg kéne érteni amúgy, hogy vannak olyan emberek, akik ezeket a döntéseket nem (vagy nem elsősorban) a saját karrierjük építgetése szempontjából hozzák meg."
Ez egy igen érdekes kijelentés annak fényében, hogy első hozzászólásodban nem szerepeltek ilyen jellegű egyéni megkülönböztetések (kivéve az iskolateremtő professzort), hanem szépen felsoroltad, hogy kinek milyen esetben mi lenne az etikus (mármint az általad etikusnak tartott) döntése.

De lépjünk néhányat lefelé a létrán, és a Corvin-láncos tudósok szintjéről merészkedjünk le az átlagemberek közé, mivel egyelőre még ők vannak többségben Magyarországon. Ők miként igazodjanak pl. a Térey-ösztöndíjasok könyveihez, miután leírtad, hogy "a Térey meg senkinek szóba sem jöhetne."
- a jövőben senkitől, aki most Térey-ösztöndíjat kapott, ne olvassanak semmit? A szerzőktől korábban megvásárolt könyvek megtarthatók?

Vagy vigyük tovább a dolgot, maradva továbbra is a közemberek szintjén:
- etikus-e, ha egy liberális családapa elviszi a gyerekeit a felcsúti kisvasútra?
- etikus-e, ha valaki elmegy egy Beatrice- koncertre? Vagy ha ez nem vállalható, akkor meghallgathatja-e még a Feró-féle Hamletet?
- vásároljon-e az egyszeri ember Quimby CD-t, hiszen ők koncerteztek Tusványoson?
- Lovasi Andrástól... áhh, már maga a kérdés is felesleges;
- a fentebb említett liberális családapa lecserélheti-e a Novák-féle támogatással a 15 éves autóját egy új hétszemélyesre? Amennyiben igen, akkor csak a Daciát illik választani, vagy beleférhet-e még esetleg egy VW is?
- igényelhet-e elkötelezett baloldali házaspár baba-hitelt?
Stb.
anger is a gift 2020.01.27 15:38:34
@Mister Gumpy: természetesen nem "jan" konkrét egyéni esetével kapcsolatban említettem az "unokatestvéri" minősítést;

Mister Gumpy 2: ha jól értem, akkor Te (legalábbis részben) racionális szempontok alapján hozol döntést. Ugyanakkor az én szememben ha valaki eljutott odáig, hogy biztosítani tudja 3-4-sok gyerek megfelelő színvonalú felnevelését, az nevezhető "teljesítmény"-nek is, de támogathatónak/támogatandónak is akár. Ha a kormány szociálpolitikája ezt a réteget nevesítetten támogatni kívánja és támogatja, akkor egyéni élethelyzet és döntés kérdése, hogy valaki ezt igénybe veszi-e avagy sem. Nekem csak azzal van bajom, ha valaki a saját egyéni élethelyzete alapján hozott döntését tekinti olyan megkérdőjelezhetetlen morális alapkőnek, amelytől eltérő más etikus döntés nem létezhet.
anger is a gift 2020.01.27 15:50:09
@ámbátor: engedelmeddel a leírtak egy részét, - mint ritka pontos helyzetértékelést - a jövőben valószínűleg idézgetni fogom. (Sőt, ha nem engeded, akkor is.)
Elég gyatra lett a 2019-es év budapesti fapados járatindítások terén. Na jó, pontosítsuk: a korábbi évekhez és ahhoz képest, ami Bécsben zajlik. Az év első felében még több bejelentés érkezett új járatokról, ősszel viszont megszűnést láttunk többet is, miközben inkább csak ukrán útvonalak jöttek be…..
anger is a gift 2020.01.02 18:56:43
@MindentGátlóSam: én csináltam egyszer egy ilyet, pontosabban hasonlót. Az odautat épphogy megelőzően a Ryen előrehozta a visszaút időpontját a reggeli időszakról a kb. 6 órai indulásra. Mivel sajna az a típus vagyok, aki nagyobb utazást megelőzően akkor sem képes éjfél, de méginkább hajnali 1-2 előtt elaludni, ha 6-kor indul a gépe, lemondtam az utolsó napi szállást. (Azért előtte tájékozódtam, mit írnak a madridi reptéren való éjszakázásról a neten: kimondottan jónak ítélték a helyet.) Éjfélkor kimentem a reptérre, és megpróbáltam ott pihenni/aludni - hát, nem volt éppen leányálom, holott ismétlem, kimondottan jókat írtak az éjszakázási lehetőségről. Összességében nem volt rossz döntés, a hotelben sem aludtam volna többet, de azért kerülöm az ilyen helyzeteket. (Mondjuk, akkor voltam kb. 40-45 éves, azaz már nem az az elnyűhetetlen fiatal kategória.)
    Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó, elmagyarázta, hogy ő 34 éves korában 40000 néző előtt akar futni a budapesti világbajnokságon és társaival együtt petícióban kéri Karácsony Gergelyt, hogy ne állítsák le a budapesti világbajnokság előkészületeit. A fő érvük az, hogy ez nemzetközi…..
anger is a gift 2019.11.10 14:59:59
@flort: "Halkan jegyzem meg, egy normális, ám kis országban a népstadion utódát multifunkciósra tervezték volna, azaz simán elfért volna egy 400 méteres rekortán pálya, távolugró gödörrel, ilyesmikkel."
Ha jól emlékszem, eredetileg 100 mrd-os költségvetéssel többfunkciósra tervezték, de azt nem tudom megmondani, hogy atlétikai világversenyek megrendezésére is alkalmas formában. Olyasmi rémlik, hogy birkózók, konditermek, futópálya lett volna benne.
Azután lett belőle egy kizárólag fodbalra alkalmas létesítmény, a kihagyott funkcióknak köszönhetően mindössze 160(?) mrd-ért.
A permanens forradalom jegyében ismét megváltozott a szőlő telepítés engedélyezésének rendszere. Egy új, elbaszott, hülye szabállyal lettünk gazdagabbak: az egyes borvidékeken kijelölnek 3-3 fajtát, amely, idézem:   Kiválasztani olyan fajtát lehet, amely esetében az alábbi feltételek közül…..
Sokakkal ellentétben nem tartom ördögtől valónak, hogy a Miniszterelnökség és hazánk mindenkori kormányfője a budavári karmelita kolostorba költözik. E jelentőségteljes, önmagán messze túlmutató cselekedet révén nemcsak a hatalom forradalmi, jakobinus-bolsevik ihletésű egységének tanával szakít a…..
anger is a gift 2019.01.02 19:20:55
@Finta László: tehát a 8 (?) minisztériumból 2, miközben a Pénzügyminisztérium, is, de főleg az EMMI jelenleg is több helyen van a városban... Az 1931-es, illetve a 80-as évekbeli példáddal végképp nem tudok mit kezdeni, valami vicc lenne? Az én értelmezésem szerint mindkettő a puritanizmusról szól, márpedig ha valami nem jellemző erre a kormányzatra, az a puritanizmus... Láttál Te már pl. kormánytagot BKV-zni?
     Owen Jones brit újságíró tegnap este felállt és otthagyta a Sky News élő adását.  Jones egy a "hard-left" szcéna egyik legkarakteresebb és sokak szerint legtehetségesebb szereplője, aki feldühödött azon, hogy a műsorvezető, Mark Longhurst,  nem volt hajlandó elismerni az orlando-i tragédia…..
        1982-ben mutatta be a londoni Nemzeti Színház Oscar Wilde Bunbury (The Importance of Being Earnest) című vígjátékát. A rendező Peter Hall volt, a Nemzeti Színház akkori művészeti vezetője, aki amúgy Sir Lawrence Olivier utódja volt ezen a poszton. Lady Bracknell…..
anger is a gift 2015.10.08 21:24:13
@Evezős: "Apró anarchista lapokat írtunk, szerkesztettünk és stencileztünk, antifasiszta matricákat ragasztottunk a villanyoszlopokra"

A múltkoriban találtam meg néhány anarchista/antifasiszta stencilezett újságomat, amit anno (kilencvenes évek első fele, bulldog békeidők) postán küldözgetett nekem a szerző, időnként 1-2 matricával bővítve a boríték tartalmát :)))
Túl vagyunk a Nemzeti Dalverseny Első Nemzeti Középdöntőjén, és jó eséllyel már az a szerzemény is megvan, ami majd minket képvisel az Eurovíziós dalversenyen: Csemer Bogi menetelős koreográfiával súlyosbított Fontos Üzenetét a döntőben sem igen fogja lenyomni senki. Hogy…..
anger is a gift 2015.02.15 20:04:29
@Andy73: "Pierrot meg tényleg színt visz a zsűribe, de túlzásba viszi a dolgot, inkább ő tűnt arrogánsnak a kritikáival. Emlékszem, hogy régen volt néhány aránylag ismert dala, de elég régen hallottam róla, és nem gondolom, hogy olyan hatalmas életműve lenne, hogy így leszóljon másokat."

Pierrot zenei életműve tényleg nem a legkiemelkedőbb, a _valóban jó_ dalai pedig még középiskolás korából valók. A zsűribe viszont minden bizonnyal a produceri munkái (pl. Gangxta), valamint tehetségkutatós múltja miatt került be. Lásd Wikipédia:
"Számos zenei tehetségkutató programmal kapcsolódik össze a neve producereként vagy zsűritagként. Ezek között az eddigi legjelentősebbek a Pepsi Generation Next és Pepsi Sztárcsináló a 2000-es évek elején, majd 2003-2005 között a TV2 Megasztár c. műsora.[8] 2008-ban az interneten zajló Kulturpart-Dalverseny, majd 2009-től Te, a sztár karaoke-versengés állandó zsűritagja."
1945. október 9-én a Louise névre keresztelt, nagy erejű tájfun elérte Okinavát, miután váratlanul irányt változtatott az óceán felett, nem hagyva időt az ott állomásozó amerikai csapatoknak a felkészülésre. 44 hajó elsüllyedt vagy súlyosan megrongálódott, továbbá megsemmisült az épületek négyötöde…..
Innen is hadd gratuláljunk Fábián Barnának és annak az anonim felmérés készítőinek, amit idézve a Ma Reggel műsorvezetője akkora L. Simon Lászlót dobott, mint ide a Déli Áramlat. Fábián Harrach Péterrel beszélgetett a gyerekétkeztetésről, amikor egyszer csak eljutott egy…..
anger is a gift 2014.12.04 15:40:47
@aszucs: Szentisten, és még magyarázod is az ostobaságod... :(

"Aki pedig nem eszik reggel lehet egyszeruen csak nem igenyli... en is igy vagyok... nem kell egybol valogatosnak nevezni... megeszem en s felvagottas zsemlet is.. csak lehet epp delben.. :)

Van szerencsém rálátni két országos élelmezési programra, és bármennyire is próbálsz vicceskedni, sajnos a valóság az, hogy nagyon sok gyerek éhesen megy iskolába. (érted??? nem azért, mert nem akar, hanem mert nem tud reggelizni). Én tényekről beszélek, te meg a feltételezéseidről, illetve a saját egyéni szokásaidról. Nem várom el, hogy különbséget tudj tenni, az az ember, akinek a XXI. században, Európa közepén az alultáplált gyerekekről csak "régen is volt, mindig is lesz" okosság jut az eszébe (eszébe? nyelvére!), az az én szememben egy nulla.
anger is a gift 2014.12.04 21:19:57
@aszucs: ha 18 alatt vagy, akkor ez cöcögve, fejcsóválva még elnézhető, 18 fölött már a reménytelen kategóriába esel