Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kéksakál

115 bejegyzést írt és 189 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Folytassa, Cleo 2010.07.14 05:30:00
A szabadság szülőanyja, Franciaország elszánta magát, és megszülte a törvényt: a szabadság és a nők jogai nevében úgy határozott az alsóház, hogy mostantól Franciaországban a nőknek nincs joguk zacskót húzni a fejükre. Tilos az arc eltakarása úgy általában, de hát tudja…..
Toys With Issues..
Kéksakál 2009.07.01 11:55:36
@Skulo: Igen, ez neked való játék. :) Monnyuk a Plants vs. Zombies se semmi. Próbáld ki, ha még nem tetted volna, tetszeni fog.
Kéksakál Dance Floor Dale 2009.05.27 15:06:00
This video below contains some explicit cartoon scenes, flashing lights and is FOR OVER 18's ONLY.Directed by Eric Wareheim (Tim & Eric) in association with Warp Records and Warp Films. Music by Flying Lotus. Co Directed/ Animation by Devin Flynn. Co Directed/ Edited by Eric Fensler. More info…..
 ..
Kéksakál Nine Inch Nails - Pinion 2009.03.12 11:55:00
 ..
Kéksakál Korn - Word Up 2009.03.06 03:09:00
  ..
Kéksakál Disturbed - Conflict 2009.02.26 12:03:00
 ..
Kéksakál Del - icious 2009.02.16 22:44:00
Del   ..
A béka marad Boldog szülinapot! 2009.02.10 12:54:00
Holnapután lesz Darwin 200. születésnapja, amit az egész biológusvilág ünnepelni készül. Joggal, ahogy Newton törvényei hirtelen értelmet adtak mindannak a már felhalmozódott tudsnak, amit addig tudtak a fizikáról, úgy helyezte új keretbe az evolúció gondolata a biológiai…..
Kéksakál 2009.02.12 13:52:26
@ponindex:

"viszont a filozófiák, világnézetek, vallások (az ember) legfőbb kérdéseire nem ad válaszokat (miért vagyunk, van-e cél, mit remélhetünk, blablabla... stb.). Ezt sokan csak hittel, teologiai dogmákkal tudják megválaszolni, rendezni magukban. Nekik a kerekséghez kell valamiféle isten, viszont innentől őt is és az evolúciót is egy képbe kell rakniuk. Na ez a válasz arra, hogy miért is kéne összeegyeztetni."

Vagyis ha van egy kedvenc gombom (Isten), akkor kutya kötelességem rávarrni az összes kabátomra? Sőt, mások kabátjára is, függetlenül attól, tetszik-e nekik vagy sem? Miért nem elég, ha csak egyszerűen zsebre vágom, oszt jónapot? Velem is van (az én gombistenem), mégse csúfítom el vele se a magam, se mások kabátját. Hülye, intoleráns példa, tudom. Ez van.

Kéksakál 2009.02.12 15:04:39
@ponindex:

Arra szerettem volna rámutatni, hogy egy istenhívőnek akkor sem kéne rosszul éreznie magát, ha nem tudja összeboronálni az irracionálist a racionálissal. Egy csöndes, önmagával békében lévő, nem hivalkodó hit jóval hitelesebb, urambocsá vonzóbb a szememben (és talán nem csak az enyémben), mint ez a Collins-féle identitásválság, vagy a kreacionisták szánalmas kakaskodása. Igazad van: ez is egy lehetőség. Valószínűleg lesznek olyan bizonytalankodó teisták, akik emiatt maradjanak a nyájukban, de vallási megújuláshoz ez nem hogy édeskevés, hanem éppenséggel kontraproduktív. Mindegy, más valaki problémája. :) Azért kellemes volt molyolni rajta. Köszönöm.

Kéksakál 2009.02.13 15:11:33
@wice:

Nézd, én agnosztikus vagyok, méghozzá meggyőződésből. Római katolikus neveltetést kaptam, és a saját családommal kellett "megküzdenem" azért, hogy elfogadjanak istentelennek. Ehhez képest mondom azt, hogy tiszteletreméltó dolognak tartom, ha valaki szépen, nyugodtan el tudja helyezni a maga irracionális hitét az életében, és nem akarja mindenáron tudományos alapokra helyezni azt, amit amúgy sem lehet. Kicsit olyan ez, mint a szerelem. Vagy érzi valaki, vagy nem.

A személyes, valóban megélt hitet vagy lélekút-keresést (nevezd ahogy jólesik) becsülöm és tiszteletben tartom, legyen az keresztény, vagy mondjuk modern / posztmodern sátánista. Nem teszek különbséget, mivel nem az illető hitét tisztelem, hanem a hozzáállását. A kávéházi teistákat képmutatónak tartom, a fundamentalistákat pedig szívből rühellem. Szerintem ez ilyen egyszerű. :)

Paranoid Android VÉR 2009.02.08 14:31:00
    Tulajdonképpen az az érthetetlen, hogy miként gondolhatták a veszprémi kézilabdások gyilkosai azt, hogy ezt a balhét megúszhatják. Még abban sem lehetnek biztosak, hogy élve kerülnek rendőrkézre, sőt, a mai magyar társadalom indulati állapotát figyelembe véve,…..
Kéksakál 2009.02.09 08:29:43
@Sakál lamtitkár:

"Köszönöm

A Sakál"

Már megbocsáss, kedves Lamtitkár úr, de "A Sakál", az én vagyok.

A témáról annyit, hogy bár igen messze állok a rendpártiságtól, mégis azt gondolom, ideje volna egy kis rendcsinálásnak. Rohadtul elegem van abból, hogy a cigányság egy része képtelen elmozdulni az ősközösségi szintről. Nem tudom, és nem is akarom tovább védeni őket. Úgy tűnik vannak, akik képtelenek élni a szabadsággal: csak visszaélni tudnak vele. Túl sok tragikus eset történt az utóbbi években. Hány ártatlan embernek kell még meghalnia, hogy végre történjen is valami?
Kéksakál D-Day German footage 2009.02.07 23:59:00
 ..
Blog.hu Sablonok iNove sablon 2009.01.06 12:02:00
A legújabb sablonunkat nem kérte senki, de reméljük, annál többen fogják szeretni. Egyszerű, áttekinthető, nem tolakodó - olyan, amilyennek egy sablonnak lennie kell.Jellemzők: egy hasáb, beépített kereső, beépített menü.Letöltés.Továbbra is ellenőrizhetők a részletek az…..
 … mindig melletted terem, ha konfrontálódsz, ha vitába keveredsz. Teljes mellszélességgel képviseli álláspontod bárki ellen. Az "ellen" szó a hangsúlyos. Mert soha eszébe sem jut ilyen esetekben békíteni. Valódi harcos ő, mint Lajos a kocsmában, akinek - egy…..
..
  The Mysterious Stranger   ..
  Caring for Your Introvert   ..
Kéksakál Dramatic Lemur 2008.08.05 20:51:00
 ..
Politoxikománia Radiohead - Creep 2008.07.17 18:34:00
A szám és klipp, aminél az előbb elgondolkodtam, hogy mégicsak öngyilkosnak kéne már lenni...nagyondurva flashanimhttp://www.lowmorale.co.uk/creep/flash/creep_FLASH.aspés Tecső, ha nem menne a flash Szöveg:When you were here before, Couldn't look you in the eyeYou're just like an…..
Kéksakál Savlonic - Electro Gypsy 2008.07.20 21:00:00
 ..
Lezajlott a goldenblog, most sehol nem voltam, de a könyvesblog, aminek én ugye tevékeny, harmadik lett.Nameg. Kistesóm szorgalmasan csinál egy angolnyelv-oktató-gyakorló-mifeneblogot, szerintem jó, pillantson rá, akinek szüksége van ilyesmire. Crutches.Rápislogtam valamiért a…..
 Gondolom, mindenapi az érzés, hogy egy régen látott ismerős jön szembe az utcán, és hirtelen próbáljuk eldönteni, ismerős-e, vagy csak hasonlít rá.  Velem is ez esett a minap. Jött szembe a srác, napszemüveg-borosta ellenére egyértelműen ismerősnek tűnt, és nagyon…..
Kéksakál Collateral damage 2008.06.06 08:40:00
Nurgle papa vagyok. Az a baromállat, aki rendre rákockul bármire, amit nyomkodni meg klikkelni lehet. Mindegy, hogy böngészős mmo-szerűség, mud, mush vagy mmorpg. Dexter Morgan, a jófej sorozatgyilkos is nekiment a papaloának a második szezon balul sikerült firstkilljénél. Ha neki nem…..
Már megint jól felbosszantottam magam. Itt van ez az online cucc, Civ szerű cucc, az Ikariam. (nem, nem írom ide a linkjét és direkt nem, mert most haragszom rájuk, ha valakit érdekel, az megkeresi magának) Asszem Biry ajánlotta Sakálúrnál. Nos, azt mondja magáról ez a játék, hogy…..
1968, akárcsak a tüntetésein felvonulók plakátjain Che, Ho-Shi Minh és Mao sematikus, warholizált képei, ikonikus jellegű, önmagánál többet jelentő valami. Valójában 1968 nem más volt, mint az 1789-cel induló forradalmi folyamat újabb állomása, s lehet, hogy a végállomása.…..
Kéksakál 2008.05.31 15:37:19
BékésMárton:

No offense. Csak reagálni szeretnék, de tartok tőle, hogy egy-két gondolatom sértőnek tűnhet majd. Jelentem, nem sértegetni jöttem, index címlap ide vagy oda.

"az akkori tekintély nem volt méltatlan a tiszteletre, ma pedig nem létezik tekintély, új tekintélyeket kell tehát kialakítani a régi tartalommal"

Gondolkodtál-e már azon, hogy esetleg a régi tartalom tökéletlen? Hogy lehetnek benne hibák? Akár egészen ordas hibák is. Durva példa következik. Az etióp "konzervatívoknak" a világ legtermészetesebb dolga, hogy összevarrják a kislányok szeméremajkait. Régi tartalom ez? Tradíció? Igen, az, de ettől még nem érdemel se tiszteletet, se toleranciát. Majdnem ugyanez vonatkozik az ún. konzervatív értékek egy részére is. Vegyük például az istenhitet. A tolerancia megilleti, de tisztelet aligha.

Nekem az égvilágon semmi kínom nincs azzal, hogy elfogadtatni és népszerűsíteni szeretnéd a világnézetedet, noha az olyan elemeket is tartalmaz, amelyektől irtózom, viszont ha tényleg komolyan gondolod amiket írtál (lázadás a lázadás ellen, miegymás), akkor fölöttébb hasznos lenne, ha kidomborítanád, mit jelentene ez a gyakorlatban. Jól értem, hogy a "régi tartalomhoz" való merev ragaszkodáson túl semmi mást se mondtál? Ha ez így van, akkor mellélőttél, ráadásul rossz célpontra. Mert ha a kölcsönös tisztelet és elfogadás egy kicsit is számítana a konzervatívoknak, akkor már rég arról diskurálnátok (sőt, alapvetés lenne), hogy az istenhit és a moralitás egymástól független dolgok, és eszedbe se jutna leírni azt, hogy "tüntetésből (is) járunk templomba".

Tiszteletet szeretnél ébreszteni a világnézeted iránt? Akkor ne a lázadás ellen lázadj, hanem a képmutatás ellen. Őszinte tiszteletet csak azok az emberek és eszmék érdemelnek az egysejtűeknél értelmesebb közönség körében, akik és amelyek hitelesek. "Az őseim is így éltek, ezért én is így teszek" típusú érvelés minden, csak nem hiteles. Ez külön magyarázat nélkül úgy fordítható le, hogy "túl gyáva és lusta vagyok ahhoz, hogy saját véleményem legyen a dolgokról, ezért inkább keresek egy támadhatatlan mintát, oszt jónapot".

Félreértés ne essék, lehet valaki hitelesen konzervatív, lehet őt ezért akár még tisztelni is, de csak abban az esetben, ha képes és hajlandó gondolkodó lényként viselkedni. Nem állítom, hogy a poszt írója nem képes ilyesmire, csak mindig zavarba ejt, ha egy értelmes ember templombajárással tüntet a hippik ellen. Azt hagyjátok meg a redneckeknek.