Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lallerneje

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Lallerneje 2014.12.03 09:55:17
Kedves Macska-fogó!
Nagyon jó (és hasznos) ez a blog! :) Én is szeretnék nemsokára hasonlóval foglalkozni. Csak ennek lesz egy feltétele, az, hogy ez a mostani projektem (második örökbefogadás) jól süljön el, szóval ezért szeretnék tanácsot kérni. Menhelyi állatokkal nincs tapasztalatom. 38 éves vagyok, ebből kb. 34-ben volt is macskám. De "saját gyártású" :), illetve utoljára 1 db utcáról befogadott. Ő Lili cica volt, aki sajnos nemrég betegségben meghalt. :( 8 éves volt. Sajnos nagyon antiszociális cic volt, kétszer próbáltunk melléfogadni másik cicát, mindkétszer majdnem belepusztult, így feladtuk. Mostani cicánkat egy jó hónapja hoztam el egy menhelyről. A kiírásban az szerepelt, hogy jól kijön más cicákkal, még a volt tulajjal is sikerült telefonon beszélni, ő is azt mondta, semmi probléma ezzel. Viszont amikor megláttam őt a kennelben, kifordult szemmel, sokkos állapotban pihegett egy cicabújóban. A gondozó azt mondta, általában ilyen a helyzet. Így őt azonnal elhoztam, bár későbbre terveztük. Tény, hogy egy kicsi kennelben 8-10 cica nyüzsgött. Szerencsére otthon magához tért, 3 óra elteltével ölbe mászott, dorombolt, az első héten pici véres pisi, és éjjeli többszöri ébresztés, (dorombolással, bújással, némi kis üvöltözéssel, már az ő részéről, :)) de ezek is rendeződtek azóta. Bátran jár-kel, sajnos volt 2 nap irtó zaj, az azért megviselte, kívülről a társasházat szigetelik, de most már csendesen, nagyjából. Oltási programon is hamarosan túlleszünk.( 8.-a, utolsó leukózis.) Namost, karácsonytól egy hónapig itthon leszek. Tökéletes lenne a 2. cicával való összeszoktatásra, tudnék rájuk figyelni. Kérdéseim: Nagyon korai lenne? Noéból szeretnék hozni, és lehetőleg felnőtt (sőt idős) cicát, vagy kevésbé félne egy kölyöktől? Nem lehet hogy csak a menhelyi körülmények miatt volt annyira zaklatott, és amúgy tényleg kijön más cicákkal? Később szeretnék műtét, ill. sérülés utáni lábadozó felnőtt cicákkal idegizni.:) De a férjemnek csak Lilivel volt tapasztalata, neki ő volt az első cicája, így fenntartásai vannak, ezért nem szeretnék elsőre túl nagy nehézséget, csak olyan közepeset. :) Ebben majd gondolom segítenek a Noés lányok, csak érdekelne a Te véleményed az időzítésről, és az idős/fiatal cicákkal kapcsolatban is. Jól kéne dönteni, nagyon nem szeretnék cicát visszavinni!!! De jelenleg sehonnan sem tudok vendégségbe hívni egyet, hogy teszteljem a helyzetet. Ezenkívül a menhelyen kikötötték, hogy csak másnemű(lány) lehet a másik cica, bár a tulaj kimondottan mondta, hogy kijött ivartalanított kandúrral. De nem tehetek mást, nem akarom hogy visszavegyék tőlem. Ráadásul mi van, ha a tulaj csak azért mondta, hogy mindenképpen elvigyem? Még annyit, hogy a kölyök cicákkal meg nekem van némi fenntartásom, amit az állatorvos ültetett belém, mert a kandúrkánk picikét óriási,:) akaratlanul, félelemből is okozhat sérülést egy kicsinek. 9,2 kg jelenleg, kicsit fogyasztom, de amúgy is nagy.
Nagyon szépen köszönöm a tanácsodat!!!
Andi
Lallerneje 2014.12.04 09:30:54
Kedves Macska-fogó!
Nagyon köszönöm a gyors választ! Bocs az előzőért, túl tömören akartam fogalmazni, ezért néhol sületlenség lett. :) A cica viselkedése alapján nem lenne korai, csak a józan észt is szerettem volna hallani. :)
Mostani cica 6 éves, és mindenképpen kicsit "hátrányosabb helyzetű" cicát szeretnék, pl időset, vagy feketét, vagy picit félénkebbet, stb. (De nem túlzottan, később majd jöhet olyan is, de elsőre nem.) Úgy gondoltam, lenne két saját cicám, és eggyel- kettővel idegiznék majd. Ennyi az, amit hellyel és pénzzel biztonságosan bírnék.
A sérüléses dolgot az állatorvos mondta, mert egy ismerősöm talált egy pici vak cicát (azóta jó helyen van!) de engem a doki nagyon határozottan eltiltott tőle. :( A fogyást is ő határozta meg, minimum 1, max. 2 kilóban, tényleg nagy testű is a cica. Természetesen ivartalanított, és ha nem lett volna, már az lenne, ezt tartom mindenekfelett fontosnak.
Azt, hogy csak lánycica mellé mehet, afféle szentenciaként jelentették ki, hogy márpedig lakásban két fiú nem jön ki, legyenek akár ivartalanítottak, vagy sem. Tény, lakásban még nem tartottam két kandúrt, gyerekkoromban kertes házban még ivarosan is kijöttek, többen is. De jelen esetben mellékes, mit hiszek, vagy mit nem, nem történhet meg, hogy visszavigyék őt. Nincsazazisten. :)
Igazad van a tulaj dologban, de valahogy nem állt rá a billentyűzetem... :) Én nem tudok elképzelni olyan élethelyzetet gazdiként, hogy be tudjak adni egy bármilyen idős vagy beteg cicát egy menhelyre...az eszemmel értem, hogy néha (nem olyan gyakran, ahányan megteszik!) lehet ennyire rossz a helyzet, de a szívemmel még nem sikerült. :( Azért bocsi, majd figyelek erre. :)
Köszönöm szépen a tanácsokat!
Andi