Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Imre K

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Furdancs Blog Fessünk üveget! 2015.01.08 12:35:51
Az üvegfestészet, pontosabban a festett üvegablakok, eredetileg mindenféle katedrálisokból, meg szecessziós bérpalotákból lehet ismerős. Általában hatalmas és lenyűgöző alkotások, a rajtuk beömlő ezerszínű fény fantasztikus hatásokat képes létrehozni a megvilágított helységekben. Azt azért a…..
Imre K 2021.05.11 20:24:51
Severija Inčirauskaitė-Kriaunevičienė litván művésznő különböző fémtárgyakat dekorál ki keresztszemes öltésekkel, mint például egy rozsdás vödröt, ásót, bádog locsolókannát, kiskanalat vagy egy autó motorháztetejét, melyekre virágokat hímzett. A textil- és a fémművesség találkozásáról van tehát szó…..
  Bevezetőnek hagy meséljek el egy történetet, ami tavaly szeptemberben történt meg velem és a barátommal, Milánóban. Első nap, szombaton kora délután érkeztünk meg Milánóba, végső célunk pedig Porto volt, ahova a gépünk másnap reggel indult tovább az olasz város másik repteréről.  Annak rendje és…..
  Kormányszóvivő legyen a talpán, aki úgy hozza a playboy és a csibészgyerek egyvelegét, mint Szollár Domokos teszi. A kommunikációs titán a HVG-nek nyilatkozott.   A legújabb kori trendeknek megfelelően megnyílnak a magánélet ablakocskái. Domokos – mint mondja…..
Imre K 2017.10.07 12:14:35
@magist: Egyetértek.Unszimpatikus,gerinctelen görény.
Imre K 2017.10.08 19:21:58
@Doomhammer: pontosan ilyen emberek a megfelelök a hasonló helyekre.A vezérek imádják az ilyeneket.
Ez az a fajta aki lefele rug felfele nyal.
Dobos János és Hídvégi Klára, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért elnevezésű pszichiátriaellenes szervezet vezetői megkapták a Szabadságérmet David Miscavige-től, az egyház nemzetközi vezetőjétől, többek között az OPNI bezáratásáért.A Szabadságérem (Freedom…..
Imre K 2016.12.09 15:24:00
@oriza triznyák: Az épületek és a terület állitólag müemlékké lett nyilvánitva.Lebontani nem lehet, egy követ elmozditani nem megengedett.
A Maderspach családA mai gyásznapon az egész Kárpát-medencében számos megemlékezést tartanak az aradi vértanúk kivégzésére emlékezve, emléküket persze mi is tiszteletben tartjuk, de a mai (és a sorozatban következő) poszt elsősorban a méltatlanul elfelejtett mártírok emléke…..
Imre K 2015.11.30 01:19:33
@Gudea enszi: Az alábbi sorokat Herczeg Ferenc Emlékezései a "Várhegy" c. könyvében olvastam:
"(Zárójel közt elmondom, amit kevesen tudnak, hogy húsz esztendövel a nyilvános gyalázat után, egy ifjú Maderspach, aki 1849-ben még csak három- vagy négy esztendös volt, megjelent Versecen és a kaszinóban megkorbácsolta az öreg Gröber örnagyot.)"

Annyit kell tudni, hogy Herczeg Ferenc jeles magyar iró aki verseci születésü és annak anyai nagymamájának Éva asszonynak volt nem túl kedves barátnöje Gröberné.
Ezek szerint Gröber örnagy Versecen élte nyugdijas éveit ahol kapta az alapos verést kissé megkésve.
Azt nem emliti melyik Maderspach unoka lehetett. Elképzelhetö, hogy az általad emlitett medvevadász vagy az apja.
Akinek van egy kis józan paraszti esze, erre azt válaszolja: semmi különös. Ha tovább feszegetik a kérdést, esetleg hozzáteszi: az illetőnek emelkedik a vércukorszintje, ideiglenesen csökken az éhségérzete, de ha rendszert csinál a mézes víz ivásából, esetleg elhízhat.  De…..
A világ egyik legeredményesebb titkosszolgálatának berlini központjában nyolcezren dolgoztak Erich Mielke alatt. Az egykori állambiztonsági miniszter hét évvel ezelőtt ellopott tárgyi relikviáit a német rendőrség pont a Kommunista Diktatúrák Áldozatainak Emléknapjakor találta meg. A berlini…..
Imre K 2015.03.06 00:04:17
Még mindig jó hideg van, ami ellen nyilván a legjobb finom kajákkal felvenni a küzdelmet, ehhez egy  toplista a budapesti kínálatból, a street foodtól az elegánsabb lehetőségekig. Íme a toplistám, random sorrendben! Alul pedig lehet szavazni a kedvencedre! Vaddisznóoldalas…..
A tegnapi újságban rövid gyászhír tudatta, hogy 81 éves korában elhunyt Bányász Rezső. Minthogy fiatalabb olvasóim közül aligha tudja bárki is, kiről van szó, ide másolom a História digitális adatbázisából rövid életrajzát: Szombathely, 1931. január 9. Apja…..