Regisztráció Blogot indítok
Adatok
telkiensis

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megtartotta a Slavia Praha elleni Bl meccs sajtótájékoztatóját az FC Barcelona, melyen Ernesto Valverde tréner mellett ezúttal a portugál bekk Nelson Semedo volt ott és nyilatkozott...
telkiensis 2019.11.06 11:21:01
@Dr Mouse: Azt hiszem félreértettél , egy árva szóval nem írtam azt , hogy a tegnapi meccsről szóltak az észrevételeim . Pontosan tudom , hogy Suarez sérült és nem játszott . Végignéztem a tegnapit és fel is vettem , mint ahogy évek óta minden egyes Barca meccset . Láttam a sérülését a Levante ellen . Egy játékos megítélése abszolute szubjektív dolog , készséggel elismerem , hogy Suarez számtalan gyönyörű gólt lőtt , olyan helyzetekből , amikből , amikből valódi bravúr volt gólt szerezni .Természetesen akceptálom , hogy Te másképp látod a játékát . Vannak azonban olyan objektív tények , amik nem értelmezhetők többféleképpen .Kérlek nézz utána , mikor lőtt utoljára gólt Suarez a BL -ben idegenben , és hány sárgát kapott reklamálásért . Én csak azt gondolom , hogy a technikai kvalitásai nem mérhetőek Messiéhez , Iniestához , Neymárhoz ,Xavihoz . Valamint azt , hogy elképesztő mennyiségben reklamál , olyankor is , amikor arra semmi alapja nincs .Ezektől függetlenül kitűnő játékosnak tartom .Sokat tett már a Barcáért . Az idő azonban sajnos rajta is fog , és a teljesítménye tendenciájában folyamatosan romlik ., Megtiszteltél , hogy reflektáltál a hozzászólásomra . Visca el Barca !
telkiensis 2019.11.07 03:39:18
@Dr Mouse: Lényegében egyetértünk , talán én nem gondolom , hogy azt , hogy a labdakezelése Messi , Iniesta , vagy Neymár szintjén lenne . A többiben én is úgy látom a dolgot ahogy írod.
telkiensis 2019.11.07 04:15:52
Wenger sebészi pontossággal írta le a helyzetet . Kíváncsi lettem volna mit tudott volna elérni , ha olyan játékosai lehettek volna mint Messi , Iniesta , Xavi , Alves vagy Neymár .... Tudomásul kell vennünk , hogy végérvényesen lezárult a Barca nagy csapatként való léte a mai nappal . A klub vezetősége támogatásáról biztosította Valverdét , megbízik benne és kiáll mellette . Ez innentől nem labdarúgás szakmai kérdés . Ez már mentálhigiénés szakemberre ,elmeorvosra tartozik . A kérdés annyi maradt , hogy ezek Valverdével együtt ennyire ostobák , vagy ennyire aljasak . Az is opció , hogy mindkettő egyszerre. A dolog immár kívül került a racionalitás ,az ép ésszel felfogható , értelmezhető dolgok kategóriájából.Nem látható földi halandó számára , hogy mi a motivációjuk , mi a céljuk . A legvalószínűbb a Barca szándékos tönkretétele , és a lehető legtöbb pénz kitalicskázása a klubból . Nyilvánvalónak tűnik , hogy a játékos vásárlások mögött kizárólag a korrupció , a lopás áll , mert ennyire ostobák , kretének talán még ők sem lehetnek . Innen kezdve nincs értelme egyetlen betűt sem leírni , amíg ez a konstelláció van . 2021-ig semmi esély nincs semmi változásra . Szakmailag Klopp , és Wenger a két opció , akik ki tudnák talán rángatni a klubot a szakadék aljából . Neymár az egyetlen játékos a világon akire ordító szüksége lenne a klubnak , aki Messivel együtt vissza tudnának hozni valamit ami egykor a Barca volt . Erre azonban semmi reális esély nincs . Végtelenül elkeserítő a dolog , az marad hátra , hogy felvéssük a Barca jelképes sírjára . amit Gárdonyi íratott az övére latinul : Fuit , azaz volt . Csak azért is : VISCA EL BARCA !!!
Ernesto Valverde a mai napon a ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Semedo - Vidal, De Jong, Arthur - Messi, Suárez, Griezmann tizenegynek szavazott bizalmat. ..
telkiensis 2019.11.03 03:23:07
@sunt: Végtelenül fájdalmas , de tudomásul kell vennünk , hogy ma a Barca egy erős középcsapat , ehhez kell igazítanunk az elvárásainkat Le kell számolnunk avval az illúziónkkal , hogy pótolható Iniesta , Xavi ,Alves , Puyol , vagy Neymar. A csapatot középszerű játékosok alkotják , Messi kivételével .Piqué ,Busquets ,Suarez leszálló ágban van . Az igazolások rendre besültek , jó közepes vagy még gyengébb játékosokat sikerült horribilis pénzért igazolni . De Jong , Griezmann , Arthur , egyáltalán nem világklasszisok , legalább is én nem látom bennük a potenciált .Ezt tudomásul kell vennünk . Egész egyszerűn nincsenek olyan játékosok a világon akik megközelíthetnénk korszakos klasszisaink képességeit. Ezt el lehet fogadni , ez a valóság . Egy dolog azonban magyarázhatatlan , elfogadhatatlan , és végtelenül dühítő , nincs racionális , felfogható magyarázat arra , hogy miképp ülhet , illetve guggolhat ez a Valverde nevű Katasztrófa még mindég az edzői poszton . Az , hogy szakmailag tökéletesen alkalmatlan, a klubvezetésen kívül mindenki tudta , még a jegyszedő is . Más oldalról rémisztő a dolog. Ez az ember híján van mindennemű képességnek , amivel egy embernek rendelkeznie kell , aki ilyen poszton óhajt prosperálni . Torzult , frusztrált , beteges személyiség , akiből tökéletesen hiányzik a valóság tudomásulvételének képessége , egy saját maga által elképzelt világban él , abszolút hiányzik belőle az önkritika morzsája is . Két verzió van , vagy ennyire aljas , hogy lepereg róla minden , fölnyalja a sok milliós fizetését , mindenki tehet neki egy szívességet , vagy mentálisan beteg ,szánalomra méltó ember .Egyik rosszabb mint a másik eset . Minderről nem ő tehet , ehhez kell egy tökéletesen dilettáns , korrupt klubvezetés . Minden normális profi klubnál , a Róma elleni 0 - 3 után páros lábbal kellet volna kirúgni , de Liverpool 0 -4 után , az öltözőbe se kellet volna többé beengedni , a saját pénzén kellet volna hazaosonnia a kertek alatt . Hogy ez nem történt meg arra nincs racionális , épp ésszel felfogható magyarázat . Megmagyarázhatatlan , ehhez kell egy Valverdéhez hasonló képességű és morálisan hasonlóan becstelen vezetőség . Már csak egyetlen kérdés maradt , mit kell ahhoz még elkövetni Valverdének , hogy végre elzavarják , tud e egyáltalán ez a két lábon járó csőd egyáltalán olyat produkálni ami elég lehet ahhoz , hogy világgá zavarják . Szerintem nem . Akkor sem , ha kiesünk a BL csoportkörből , vagy a La Ligából . Egy nyomasztó rémálom az egész . A csapat elvesztette az önazonosságát , játéka
élvezhetetlen , kínszenvedés nézni . Itt már csak a radikális sebészi beavatkozás segíthet , teljes tabula rasa . akik ide juttatták a csapatot örök időkre el kell tűnniük a csapat közeléből minél távolabbra , annál jobb . Végtelen mély az elkeseredés bennem , de persze a legközelebb is ott fogok idegeskedni a Tv előtt , én és ti is akik itt vagytok feltétel nélkül szeretjük a klubot , és bízunk a felemelkedésben . Mindörökké....
A Belgrád-rakpart nagypolgári lakásai méltán legendásak, legalábbis amelyek megmaradtak egyben, gyakran hatalmas belmagasságokkal, patinás épületekben. Szerencsés esetben, ahogy itt is a csodálatos régi épület helyreállították vagy a munkálatok folyamatban vannak, így nem egy…..
A ház négyzetméterára a helyi átlagnak majdnem a háromszorosa, de ha az ember körbenéz benne, megérti a felsrófolt összeget. A neve is mutatja - Onyx Villa és Spa -, hogy az ingatlan bárhol lehetne, akár a Hollywood Hillsen is, mert minden igényt kielégít. Nyolc hálószobás…..
A GFK Hungária novemberben hozta nyilvánosságra kutatási eredményeit arra vonatkozóan, hogy miként alakul a magyarországi régiókban a lakosok vásárlóereje. Mit is jelent a vásárlóerő? A vásárlóerő azt az egy főre eső jövedelmet jelenti, ami az adózás után – elméletileg…..
telkiensis 2014.12.01 07:28:27
Kedves kommentelők !
A GFK halálos komolysággal ontja az egetverő baromságait, néhány éve Csomád volt náluk a leggazdagabb , amire a hasonlóan ökör sajtó ráugrott és hetekig csócsálta ezt a rémhírt.Mindenki megél belőle kiválóan ,a GFK is és a sajtó is. 15 éve lakom Telkiben ,így higgyék el nekem hogy alaposan ismerem az ottani viszonyokat .A telki lakosok vásárlóereje nem 37 % -kal magasabb az országos átlagnál , hanem annak valójában.a 250 -300 %-a .Tudom hogy hihetetlennek tartják ,de tény. Javaslom olvassák el a budapesti agglomerációról szóló Hivatalos statisztikát , elképesztő adatokat fognak találni benne Telkiről.Van szerencsétlenségem a Telki "álomház " mellet lakni ,és mint külföldön dolgozó belsőépítésznek lesújtó véleménnyel lenni róla.Szerencsétlen az az ország.ahol ezeket az iszonyatokat tartják álomházaknak , ezek inkább rémálomházak. És valóban katasztrofális a helyzet , ahol Paks !!!, Üröm és egyéb helyek gazdagnak számítanak...
Telkihez egy adalék : most jöttem a kutyasétáltatásból,az utcában ahol lakom a következő kocsik állnak : Volvo XC 90 , Bentley Continental GT !!!, Audi Q7, Porsche Panamera , Bmw X6 , BmwX3 ,Mercedes R és Mercedes M terepjárók , a "alsó néprétegeket" egy Toyota Rav 4 és egy Honda Civic képviseli , meg a mi "tragacsunk" . Ez nem vicc , felvettem mobillal , ha valaki nem hiszi elküldöm neki. A kutyám nem mer közöttük pisilni ...
Telki helyezése tehát nem tévedés , de ez csak véletlenül stimmel , a többi nevetséges , bár Budajenő a szomszéd falu , abban lehet valami , de ott csak a Hilltop elképesztően gazdag, a régi falu átlagos .