Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Atocha1

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ápolói szakma talán soha nem volt olyan nehéz, mint idén, amikor tavasz óta a Covid-19 járvánnyal is meg kellett küzdeniük a kórházakban dolgozóknak. Közéjük tartozik Muscari is, aki egy brit vidéki kórházban csinálta végig a járvány eddigi részét...
Ausztriában és Németországban is rengeteg magyar él, akiket a járvány az elmúlt hetekben elszakított az otthonuktól. Köreikben egyre nagyobb a felháborodás, miként azt egyikük, Zé rövid levelében megírta. Közben vannak, akik már aláírást gyűjtöttek a magyar gyakorlat megváltoztatását kérve...
Atocha1 2020.05.08 20:14:06
@négyzet: Én írtam. Nálunk még mindig nincs megbetegedés (nincs az egész kommun-ben). A személyzet is eléggé meglepően egészséges.
Atocha1 2020.05.08 22:14:56
@Pink Petsch: ennek semmi köze nincs a mázlihoz, már ha érted hogy mondom...
Mi járvány nélkül is súlyosan beteg embereket ápolunk, többeket fertőző betegséggel. Ettől függetlenül bármikor bekerülhet a vírus, ezt nem vitatom.
Miközben a járvánnyal kapcsolatos hírek Magyarországon elsősorban (érthető okokból) Európára és mondjuk még az Egyesült Államokra koncentrálnak, a világ túlsó végén sem rózsás a helyzet. Következzen Pál helyzetjelentése az új-zélandi Blenheimből. Te hogyan éled meg a járvány okozta helyzetet?…..
Atocha1 2020.04.03 16:07:22
@Golf2: Sajat ajtonyitoja van, nem kell hogy valaki beengedje. Semmi eszkozunk nincs arra hogy meggatoljuk hogy bejojjon. Ez nem borton.
Atocha1 2020.04.03 12:47:59
@sörm: szerintem túl sötéten látod a helyzetet. Megmondták az elején hogy a kérdés nem az hogy “ha” megkapod a fertőzést, hanem “mikor”. A rizikócsoportokat kell védeni, ill. az egészségügyre nehezedő nyomást kell a “csúcs” alatt tartani. Mi Skåne-ban még jól állunk egyelőre, de itt előbb vezettek be szigorító intezkedéseket mint az ország többi részén.
Én egy idősek otthonában dolgozom és nálunk senki sem beteg egyelőre. Vannak tervek hogy hogyan fogják szervezni az idősek gondozását ha bekerül a virus az otthonba. Pld. mi csak a szakmai munkát fogjuk végezni, és a többi feladatot (konyhai munka, takarítás, séta) pedig azok kapják, akik most nem tudnak dolgozni (pld nyugdíjasklubok, éttermek idősek részére).
Március 13-a óta látogatási tilalom van nálunk, és jellemzően mindenki betartja ezt, kivéve egy magyar származasú hölgyet. Ő jön minden nap.
Atocha1 2020.04.03 16:07:19
@sörm: A nagymamahoz normalis esetben is sokan jarnak. Egyszeruen nincs szemelyzet, nagy a fluktuacio, nem sokan birjak ezt a munkat sokaig. Egyebkent nekunk sincs most olyan vedofelszerelesunk ami jarvany idejere kell. Illetve van, elzarva, majd kapunk ha valaki megferozodne. Addig hasznaljuk azt amit “bekeidoben” hasznalunk.
Lassan kezdjük elfogadni, hogy a következő heteket jó eséllyel nagyrészt otthon töltjük, legfeljebb kisebb sétákat téve vagy az ablakon kibámulva. Így aztán mi is folytatjuk a sorozatot (előző rész itt), melynek keretében arra kértelek titeket, fotózzátok le, mit láttok az ablakotokból vagy az…..
Atocha1 2020.03.28 20:01:13
@Mikkamak: Ez nem igaz. Egyelőre mindenkinek jut lélegeztetőgép, akinek szüksége van rá. Létezik egy rangsorolás azonban, hogy ha arra kerülne sor ki fog elsőbbséget élvezni a megfelelő kezelésekhez. Ez nem svéd specialitás. Ha pld. van egy 25-éves beteg, aki súlyos balesetet szenvedett, és egy 70 éves jó paraméterekkel rendelkező beteg aki viszont koronavírussal fertőződött, akkor a 70 éves fog előbb lélegeztetőgéphez jutni.
fokus.se/vården ska prioritera patienter efter biologisk ålder
Jövő tavasszal ismét parlamenti választás lesz Magyarországon, ami előtt borítékolhatóan megint felmerül majd a „miért nem szavazhatnak levélben a határátkelő magyarok?” kérdése, ami már eddig is komoly indulatokat kavart. Az egy dolog, hogy a kérdésfeltevés eleve rossz (erről majd később), ám…..
Atocha1 2017.10.02 13:32:33
@Kövérmadár [swe]: Mi múlt héten kaptuk meg 2 hónapi várakozás után (Svédország déli része).
Atocha1 2017.10.02 13:32:37
@adg: Vissza lehet kérni az útlevelet, szó nélkül 3 napon belül visszaküldik. Csak ellenôrzésre kell a Bevándorlási Hivatalnak.
Atocha1 2017.10.02 14:21:39
@Kövérmadár [swe]: Ha visszakered, nem kell újra elküldeni. Közben csináltathatsz másikat. Nem kell irni nekik, ha belépsz az azonositóddal amit kaptál a regisztrációkor a Migrationsverket-nél, van egy lehetôség úti okmányok visszakérésére.