Regisztráció Blogot indítok
Adatok
volankombi

147 bejegyzést írt és 304 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SOROZATSZERKESZTŐI PÁLYÁZAT a Fiatal Írók Szövetsége FISZ Könyvek-sorozatához   A Fiatal Írók Szövetségének elnöksége pályázatot hirdet sorozatszerkesztői feladatok ellátására a FISZ Könyvek-sorozathoz. A megbízás időtartama a pályázat elbírálásától számított három év. A FISZ Könyvek a FISZ…..
Orbán Viktornak mostanában sűrű a diplomáciai programja: Merkel, Szerbia, Putyin, Lengyelország után tegnap a török kormányfő volt a vendég; az utóbbi időben a keleti nyitás kicsit befuccsolt, úgyhogy valami szép mondást azért ki kellett találni annak ellenére, hogy…..
Méghozzá a februári választások után, akár nyer a Fideszes jelölt, Némedi Lajos, akár nem. Amikor Némedi Lajos azt nyilatkozta a Lánchíd Rádiónak, hogy kiáll a veszprémiek érdekében az útdíjak ügyében is, elkezdtem már én is végignézni ezeket a megyetérképeket, hogy…..
volankombi 2015.01.09 09:49:51
@pinter.bence: ez a Pentele hídra vonatkozik, de köszi, linkeltem egy másik cikket update-tel. Végülis ez majd kiderül :)
Nem kellenek ezek az arcok a közéletbe. Nem kellenek az önjelölt megmondóemberek, nem kellenek az exhibicionista egotripperek, gátlástalan pszichopaták és személyiséghibás pozőrök, akiknek „szakmájuk” az aktivizmus. Az önmagába szerelmes, narcisztikus magyar…..
volankombi 2014.11.24 13:22:14
@aeidennis: szerintem a szerzőnek semmi kifogása a választóság és választhatóság ellen, itt arról van szó, hogy hogyan artikulálnak véleményt valakik, és ez mennyiben hasznos vagy éppen kontraproduktív.
Hosszan vívódott, hogy ki merjen-e állni a nyilvánosság elé, kockáztatva a megbélyegzést is – és végül kiállt. Őszintén bevallotta. Hogy mi adott neki bátorságot, s hogy mi mivel érdemeltük ki őszinteségét, nem tudjuk. Megtette, megmondta, ájtatoskodva belegyalogolt jó…..
volankombi 2014.07.02 15:16:09
@maxval, a gondolkodó birca: „Ki vagyok én, hogy ítéletet mondjak…?” – tette fel a kérdést Ferenc pápa
Illés Zoltánnak, a Fidesz környezetvédelmi exgurujának sikerült összebalhéznia az NFM-mel a Földművelésügyi Minisztériumban. A klímabizniszes cicaharcba Bencsik János is beszállt. grusgrus írása Az Európai Uniós Klímaadaptációs Platformja a múlt héten tartott Budapesten…..
volankombi 2014.07.01 15:23:45
@Shenpen: Szia, grusgrus üzenetét tolmácsolom: "Egy következő posztban vetünk fel néhány szempontot a szegény országokról és a környezetvédelemről, kibocsátás-csökkentés - iparfejlesztés témában is. Addig is egy épp szembejött térkép, a természeti "csapásokról", amelyen jól látszik, hogy ez a szegény országokat is érinti, sőt még nagyobb para, ha kiesik a termés.
http://i.imgur.com/MLRI2qR.jpg"

én még azt tenném hozzá, hogy az általad "hö hö le vagytok maradva a nemzetközi divattól"-stílusnak minősített mondat egyébként szerintem egyáltalán nem ilyen éllel szól, ez Magyarországon belül is érvényes. Egyértelmű, hogy az amúgy klímanagykövetként is ügyködő felolvasó nem szakmai, hanem politikai üzenetet tolmácsolt.
"A Nagy-Britanniába érkezők hozzájárultak a brit gazdaság növekedéséhez és javították növekedési potenciálját is" - üzente Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős EU-biztos David Cameron brit miniszterelnöknek. A kettejük…..
volankombi 2014.01.08 11:31:04
@Shenpen: jogos, pótoltam
Eldönthetetlen, hogy oka vagy következménye a hajléktalan embereket érő sokasodó támadásoknak a Fidesz-kormány jogalkotói gyakorlata, ami a szegénység megbélyegzésével próbálja megoldani az elmúlt évtizedekben kialakult súlyos társadalmi feszültségeket. Az viszont…..
volankombi 2013.11.21 19:27:46
@Shenpen: köszönjük a bókot, örülünk, hogy mi vagyunk a legkevésbé szarok!

a gyorshajtás szerintem nem jó példa, és a füvezés is necces, ezek már nagyon régóta büntetve vannak (a fű esetében kormányzattól függően többé-kevésbé), a hajléktalanok kriminalizációja viszont napjainkban történik. az, hogy "az emberek meggyűlölték a hajléktalanokat", lehet, hogy igaz, de ez egy másik kérdés (a társadalmi frusztráció levezetésének kérdése, ld. cigányok); a poszt azt a felelősséget veti fel, hogy annak ellenére, hogy Magyarországon nagyon komoly hitelességi problémái vannak a társadalmi vezetőknek, még mindig példát mutatnak, és ezekkel a lépésekkel kb. jóváhagyják ezt a "gyűlöletet"
... a mai szerkesztőségi ülésünkön. Lehet kommentelni!..
volankombi 2013.11.14 13:05:35
@Shanarey: @kalaposinas: katt a képre
Ámon Kata Kettős Mércén megjelent cikke válaszként született Férfigyűlölő erőszakkultusz és uszítás az Indexen című posztunkra, és sok fontos meglátást tartalmaz, de erősen félreérti a poszt mondandóját, ezért szükségesnek érezzük tisztázni azt. A bejegyzés egyik…..
volankombi 2013.11.12 10:30:29
@Doberdo: és még próbáltunk egyszerűen fogalmazni :) a holnapi posztunk már ismét nemcsak "pihent-agyúaknak" szól!
“A Dózsa-forradalmat egy későbbi, hierarchikussá merevedett társadalomnak a történetírása szívesen állította be úgy, mint vérig keseredett, de komoly társadalmi programmal nem bíró parasztoknak nagyúri ambícióktól fűtött parasztvezérek vezetése alatt folyó, merőben…..
volankombi 2013.11.11 19:49:17
@Proszektura: helló, ott van képre kattintva
Prágából jelentjük Vasárnap kora délután a Sladkovsky kávézót, ahol vendéglátónk szerint őrült finom angol reggelit lehet kapni, zárva találjuk. A lehúzott redőnyön cetli hirdeti: ezen a hétvégén csak kettőkor nyitnak, hogy előtte még kiheverjék a választási…..
Köztes-Európa Közép-Kelet-Európa kulturális alapokat követő kijelölése. Ütközőzóna Nyugat és Kelet között, egy állandó harcmező, amit a német, orosz és török birodalmi törekvések időről időre átrendeztek vagy éppen bekebeleztek. Köztes-Európa országait a…..
volankombi 2013.11.02 12:42:28
@Prof. Dr. Simon Templar: jogos, köszi, javítva
Lehet, hogy unalmas mindig a BKV angolságain és egyéb marketingakcióin szórakozni, de erre tényleg nem találtunk szavakat: a népligeti metróállomáson egy kis papirosra a következők vannak felírva ékes külföldiséggel (a kép kicsit homályos, de sajnos csak nemokos telefonnal…..
Az ortodox közgazdasági tankönyvek szerint az elvesztegetett haszon is veszteség. Ezt az alaptézist megértve próbál Tarlós főpolgármester kapaszkodni a hamvába holt, aztán a helyiek által döglött oroszlánként meg is rugdosott mobilgát-projektbe. A “politikai haszonszerzés”…..
volankombi 2013.10.21 14:26:40
@Ma chi è questo Joker?: szerintem az, hogy egyesek szerint létezik máma már unortodox kögazdaságtan is
Emlékszünk még azokra az időkre, amikor az LMP-t fikázták azzal, hogy az SZDSZ köpönyegéből bújt elő? Lám-lám, feleim, immáron nem divat Schifferékkel kapcsolatban ezzel riogatni, már csak az úgynevezett demokratikus ellenzék felől vádolják őket a jobbra tolódással, és nem…..
Kétfarkú Kutya Párt, Együtt 2014, Negyedik Köztársaság - mi a közös a három formációban? A programjaik biztosan nem: míg a kétfarkúak továbbra is az ingyen sör és az örök élet mellett teszik le voksukat, addig együttéké még csak töredékekben létezik, de valamiféle EU-fil…..
volankombi 2013.07.09 12:28:07
@szist: T. kommentelő! A szövegből reményeim szerintem egyértelműen kiderül, hogy ezt nem én állítom, hanem a 4K! közleménye. Amennyiben szeretnél megismerkedni saját meglátásaimmal, javaslom, hogy olvasd tovább a posztot.
Vajon mi lehet az a nemzeti minimum, ahol összeér a Lánchíd- és a Klubrádió programja? A válasz nem is olyan meglepő: az ökotudatos ördögbotosok és a nemzeti radikálisok számára más-más okokból bár, de egyaránt fontos az őstermelők támogatása és az igazi falusi termék. Az…..
volankombi 2013.04.15 15:47:21
@Rosa Rugosa: Kedves Rosa, sajnos én egyelőre nem vagyok része a projektnek, bármilyen lelkes is vagyok még mindig felőle - az általam megkérdezett befizetők sem ettek még a csirkéből, mert végül inkább hagyták, hogy tyúk legyen belőle. Viszont a szolgáltatással roppant elégedettek, folyamatos tájékoztatást kapnak a gazdáról-gazdától és a tyúkok-tojások-csirkék fejlődéséről és számáról, még képeket is kapnak róluk!
A  Fent és Lent nem pártszócső, így néha ütköznek az álláspontjaink.  A hallgatói szerződés is ilyen téma, ezért ahelyett hogy  kinyilatkoztatnánk, lehet más a párbeszéd alapon mindkét érvrendszer nevében megszólalunk. Ez az írás a hallgatói szerződés…..
GrandRieux posztja Lázár János adóvagyonbevallásában zárójelben jegyezte meg, hogy Széchenyi Zsigmond karosszéke a birtokában van. Olvassunk össze egy-egy idézetet a két nemes férfiútól. "Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen (…) az ember kaparjon,…..
volankombi 2013.02.10 14:42:12
@s.g.l.: jogos, javítva
Ahogy azt várni lehetett, az LMP kettéoszlott a hétvégi kongresszusukon. Túl nagyok voltak a törésvonalak a párton belül, így nem is maradt más megoldás talán. A párt szakadár szárnya hisz abban, hogy majd az Együtt 2014-en belül úgy tudják alakítani az erővonalakat, hogy az…..
volankombi 2013.01.29 12:52:21
@weisz manfréd huba: kedves Huba, ilyen dolog a véleményszabadság, de persze értem én, hogy szerinted csak a Kettős Mércének volna szabad véleményt nyilvánítania ilyen kérdésekben :) érdekes módon a Schifferéket fikázó blogposztok alatt nem láttam hasonlóan indignálódott kirohanást tőled.

Talán feltűnt már, hogy az interneten vannak név nélküli véleménycikkek (ld. még Véleményvezér), de ezt veheted úgy, hogy egy szerkesztőségi jegyzetet, amiben mindenki egyetértett. Amúgy leginkább baum és az én művem, ha ezen tény ismerete megnyugtat.
volankombi 2013.01.29 16:36:54
@Thelonius: így is tettünk
volankombi 2013.01.29 16:45:26
@Thelonius: szerintem ugyan nem, de még ha így is volna, mi köze ennek ahhoz, hogy éltünk a színvonal- és stílusszabadsággal?
Az alább közrebocsátott poszt két fiatal aktivista-pedagógus sztorija. Azt reméljük, hogy a hamis humanizmustól és illúzióktól mentes történetet nem értitek félre. Talán még azt is remélhetjük, hogy a happy end-mentes történet nem a cselekvés lehetetlenségéről szól, hanem…..
volankombi 2013.01.07 22:36:08
a posztot nem én írtam, csak a szerzők válaszait tolmácsolom:

@Anakin Skywalker: A néhány megbukott gyerek járt hozzánk a második évben, a többiek pedig szakmát szereztek.

@Suzy Creamcheeze: Tanulság, hogy legalább hetente kell foglalkozást tartani, annál ritkábban semmi értelme. Idén pihenünk, a jövő mozgásban, meglátjuk milyen lesz az iskolarendszer, nagy szükség van ilyen munkákra, ki kell találni a kereteket.

@ikaljan: Az osztály nagy része, 70%, együtt maradt és mentek a következő évre, a többi tanár szerint az órákon jobban tudtak koncentrálni és közösségként is jobban együttműködtek.

@Troll Tihamér: Ha nem hinnénk abban hogy lehet bármit is változtatni, nem csinálnánk, bármilyen reménytelennek is tűnik a helyzet:)

@Tavaszi Gábor: Köszönjük a felajánlást!

@nezavarjmasokat: A kérdés az, hogy kinek kéne jelenteni, mert jelenleg nincs olyan intézményrendszer, ami a helyén tudná kezelni a problémát, a gyerek helyzetén tényleg javítani tudna.

@bispora: Az osztály fele volt cigány. Az egyetemi pedagógus képzés szinte semmilyen konfliktus kezelési módszert nem ad át a leendő pedagógusoknak, így a minden ember egyenlő szlogen sem hangzik el. A pedagógusok nagy része a konfliktuskezeléssel gyakorlatilag magára van hagyva, mindenki saját tapasztalatai és megérzései alapján hoz döntéseket. Természetesen minden ember egyenlő, viszont nincs olyan módszer, ami mindenkivel működik, ily mód differenciálódik a világ és a tanítás is.

@stim: Nem engedtük. Az eset nem a mi óránkon történt. Ez egy helyzet volt, amire reagálni kellett, mi kérdeztünk rá, ezért minket lehetett betámadni. A második évben kialakult állapotot sok más tényező is befolyásolta: csak kéthetente mentünk, nem volt iskola pszichológus, az iskola felől kisebb volt a támogatás, kisebb teremben tartottuk a foglalkozásokat.
  "Az (...) egészségügyi törvény, a román közszolgálati televízió átpolitizálása és Ponta miniszterelnök brüsszeli állásfoglalásai arról, hogy folytatja az IMF követeléseinek megvalósítását, tisztán mutatja, hogy ugyanazzal a politikai érvelésrendszerrel állunk…..
volankombi 2012.12.08 13:31:15
@Wolff: szerintem egy ilyen összehasonlítgatós elemzős posztból egyáltalán nem derül ki, hogy a szerző (pláne a Fent és Lent) mit szeretne...
Érdekes jelenséget tapasztalhat a 4-6-os villamos utazóközönsége az utóbbi időben: a hangosbemondó, amint az már nagyon dicséretes módon megszokottá vált, angolul is tájékoztatja a villamoson utazókat a főbb csomópontokról és az átszállási lehetőségekről. A Margit hídnál…..
volankombi 2012.11.19 20:37:53
@Daniel W. Mcload: ha jobban belegondolok, lehet, hogy a "budai hídfő" eleve csak magyar akcentussal ejhető ki
volankombi 2012.11.20 00:10:03
@SontPent: a hunglisht a blogketrec szerkesztőinél reklamáld, én nem írtam ilyet ;)
Arra biztosan, hogy jó nagyot égjünk vele: éppen ennyi jár a szerényen "új költészeti Nobel-díjnak" becézett Janus Pannonius-nagydíjjal, melyet magyar állami- és magánpénzből finanszíroz a közkedvelt Szőcs Géza által vezetett Magyar PEN Club. Lawrence Ferlinghetti, az első…..