Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hibbant_hídrobbantó

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       1989. június tizenhatodikán ott voltam a Hősök terén. Akkor, ott a téren, egy fiatal magyar ellenzéki a következőket mondta:     "Ha nem tévesztjük szem elől ’56 eszméit, olyan kormányt választhatunk magunknak, amely azonnali tárgyalásokat kezd az orosz csapatok kivonásának haladéktalan…..
hibbant_hídrobbantó 2017.10.27 22:27:13
@jotunder: "messze a saknazarov nevu ormeny tanacsado latta at a legjobban a helyzetet mar 1988-ban is." Ez valahogy nem lep meg :)
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Sziasztok! 45 éves pestmegyei férfi vagyok. Gyerekként tűzoltó akartam lenni, bár a szakmám más, a rendszerváltás után a vállalkozósdi felé sodort az élet, a válság után pedig az alkalmazotti szféra felé. A tűzoltóság…..
hibbant_hídrobbantó 2017.10.24 16:02:20
@Sörömpőőr: Itt mindenki a "saját lábán áll", nem tudtad ? :D Azt senki sem szereti elismerni, hogy nem csak saját magának köszönheti az elért egzisztenciát. Én ebből a szempontból túl sokat nem értem el, de sokat köszönhetek a családomnak és a barátaimnak.

"hogy ő már 10-15 évvel ezelőtt az iskolapadból pontosan előre látta, hogy mi lesz, hogy lesz"

Volt itten egy aprócska válság nemrég (sőt még előtte "dotkom-lufi" is), illetve a NER "országépítő" tevékenysége is felforgatott ezt-azt. Ha kényelmesen ülök a székemben, akkor hajlamos vagyok ugye elfelejteni ezt. Jól emlékszem, 2008 előtt volt néhány ifjú titán, aki nagyon büszke volt a hármas gépészdiplomára, és büfészakozott meg ingyenélőzött rendesen, utána "valahogy" csendesebb lett :P
hibbant_hídrobbantó 2017.10.24 16:56:11
@Sörömpőőr: Az infósokat nem nagyon ismerem (bár találkoztam mindenfélével már), de úgy tűnik a szaktudás meg a pofa mérete ott se mindig korrelál :)
hibbant_hídrobbantó 2017.10.27 21:44:56
@IT Knight: Néhány éve a tandíjas felsőoktatás ugye még nemzetellenes bűn volt, meg volt egy népszavazás is, melyen "Magyarország győzött". Azóta változott a hivatalos vonal, ezek szerint. Te most azt akarod mondani, hogy az államnak nem is kéne költenie erre semmit ? Jól végiggondoltad ezt ? Az állami csecs emlegetése egy közismerten etatista, centralizáló politikai erő szimpatizánsaként meg egy kissé furán hat. @Sörömpőőr: Ismerek egypár nagy hazafit, akit kb. csak az érdekel, hogy "több a nettóm", "csok", "családi adókedvezmény", "végtörlesztés" ; esetleg valami zsíros megrendelés/pályázat még leesik neki, mit izgatja az, hogy mi lesz az országgal. Ami rendben, csak ugye ugyanő panelprolizott meg 19 ezer forinttal megvehető szocinyugdíjasozott anno, mondom, mi a különbség köztetek. Íme az értékelvű, konzervatív nagy nemzeti középosztály.
A magyar politika oligarchikus (kevesek által uralt), nagyfokú hatalmi koncentrációja nemcsak azt jelenti, hogy a demokrácia vastagon manipulált (a választási rendszerrel, a propagandával, az ún. konzultációkkal, egzisztenciális fenyegetéssel), hanem azt is, hogy nagyon keveseknek van beleszólásuk…..
hibbant_hídrobbantó 2017.10.20 20:41:09
@HaFr: Azért csak folytasd, amíg tudod.
Van egy nagyon súlyos tévedés, amiben még segítő pályám elején magam is voltam: azt gondoltam, hogy emberek mindig a nekik legjobbat választják a lehetőségek közül, és rossz sorsuk valóban nehezen változtatható, kemény küzdelmek árán. Hű, mekkorát tévedtem! Szerencsére hamar felismertem a tévedésem.…..
hibbant_hídrobbantó 2017.09.29 14:42:00
@jobangel: Az utolsó mondatodban van szerintem a lényeg. Közgazdasági meg foglalkoztatáspolitikai szempontból nem sok értelme van a közmunkának (sőt inkább csak kárt okoz), politikai-hatalmi szempontból viszont annál több...
hibbant_hídrobbantó 2017.10.02 12:06:54
@jobangel: @IT Knight: ez egy kissé sovány érv szerintem. A tömeges közfoglalkoztatás sok értéket nem teremt, a benne lévőkön nem segít, ellenben elég drága; a Veráéhoz hasonló eseteket meg hadd ne minősítsem. Máshol is próbálkoztak ilyesmikkel, nem igazán működött; a "segélyért tesznek valamit" illúzióját ne tartsuk már fent ennyi pénzből.
A leépítés mindig igazságtalan, mindig a cég kellemetlen átalakulását mutatja. Nagyon leegyszerűsítve az a feladat, hogy X főt, X Ft összegű bérköltséget meg kell takarítani. Főleg multiknál szokásosan a régiós vezetésben ülő „korrekt” döntéshozó nem ad szempontokat, csak ezeket célokat közli a…..
hibbant_hídrobbantó 2017.09.29 14:50:42
@IT Knight: Igen, elsőre ez látszik logikusnak. Éppen ezért nem fog megtörténni :)
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Azért írok önöknek, hogy hátha az oldalukon keresztül cégekhez sikerül eljuttatni ezt az üzenetet, és rájönnek, hogy nem mindenki ugyan olyan, nem mindenki robot, vagy…..
hibbant_hídrobbantó 2017.09.26 21:44:16
@Sörömpőőr: Vagy pl. a híres-hírhedt Tengiz, az már ugye a Chevroné. Vagy anno asszem az üzbégek lettek elhajtva, mondván, mit akarnak ezek (ott ugye akad némi földgáz meg gyapot, abból is kimaradtunk). A keleti gazdasági nyitás, úgy látszik, baltásgyilkos-exportból meg némi fekete pénzek transzferéből áll :)
hibbant_hídrobbantó 2017.09.27 10:56:25
@DocBulywood: Szűkebb pátriám alaposan érintett az olajozásban, ugye az is előfordult, hogy valakit "megöngyilkoltak", sőt valamennyire szakmámba is vág a dolog. Ferrocént adtak hozzá, amit kénsavval volt szokás "szőkíteni". Nyilván az orosz/ukrán maffia is benne lehetett, jelentős részük itt is "nyaralt" úgymond (a magyar biztonsági szervek, elhárítás nagyobb dicsőségére). A másik kommenthez: a nyáron találkoztam egy csapat orosszal, tokaji aszút akartak venni, oszt' felénk alig találtak. Mondom, örülök, hogy még emlékeznek rá. Az elvándorláshoz még annyit, sokan nem csak a lóvé miatt mennek el, hanem az itt uralkodó szellemi légkör miatt (minden szinten, és ez a munka frontján is tükröződik), erre a szürkeállomány ugyanis többnyire érzékeny szokott lenni, lehet, én sem maradok sokáig.
hibbant_hídrobbantó 2017.09.27 21:18:46
@Sörömpőőr: "Mágá nem azér van itt, hogy újítási javaslatokat dolgozzon ki, hanem hogy pontosan betartsa a technológiai utasítást!" ó ez nagyon megy, pedig még egy hadsereg sem az eszetlen parancsteljesítés alapján működik (már persze ha hadseregre jellemző tevékenységet végez; aki foglalkozik hadtörténettel, szerintem érti, mire gondolok). Az ilyen "apróságok" persze nem használnak a versenyképességnek, de ez már mindegy: a mi elitünk úgy döntött, hogy nem akarunk fejlett ország lenni.
A magyar nacionalizmus (pontosabban etno-nacionalizmus, vagy etnicizmus, amely a magyar nép -- természetesen nem létező -- egységes eredetére vezeti vissza a nemzetet és ez alapján bárkivel és bármivel szemben elsöprő idegenellenes indulatokat tud gerjeszteni) az első számú felelős a magyar…..
hibbant_hídrobbantó 2017.08.24 13:34:42
@Ballib cenzúrázók réme 25: és ez vajon mennyiben köszönhető a külső körülményeknek? Ugye 2011 őszén majdnem volt itten egy államcsőd (maga a főnök vallotta be egy 2015-ös háttérbeszélgetésen).
              Huszonöt éve jelent meg a híres Csurka-dolgozat. Van benne galíciaizás, szamuelyzés, minden ami kell, de az az írás leginkább Tiborc panasza volt. Ma már csak Tiborcz panasza van, az apósának szokott panaszkodni, hogy az elmúlt félórában nem nyert közbeszerzést.             Csurka…..
hibbant_hídrobbantó 2017.08.23 08:41:30
@heptakontanonaéder: Szerintem az előző kommented megadja a választ, ezt hiányolom, ha valaki fasz is, legalább tehetséges legyen valamennyire.
hibbant_hídrobbantó 2017.08.23 08:45:17
@fortin2: Igen, egyszer pont Révész Sándor védte meg úgymond: beszelo.c3.hu/cikkek/a-duvad-es-a-pecsovics :)
  Természetesen a politikai ideológiák (valóságképek) nem haladhatók meg, viszont változik a tartalmuk. Maga a meghaladás vágya is egy ismert ideológia tkp. Marx óta, aki a hamis tudatot látta bennük. A konzervativizmus (gyakorlat és ideológia) egységét -- legegyszerűbben -- az alapkérdése…..
hibbant_hídrobbantó 2017.08.22 11:54:37
@Fuxos (ex bömis): Hát igen, néha olyan földbedöngőlő, törvénykező stílusban tolják, hogy akármelyik tv-prédikátor megirigyelhetné :)
       – Egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy hobbija a matematikai problémákon való töprengés és kedvencei a prímszámok. Hogyan értsük ezt?– Sok prímszámot ismerek, és szívesen olvasok a prímszámokkal kapcsolatos szakcikkeket is. De naponta oldok meg sakkfeladványokat is...  (Garancsi István,…..
hibbant_hídrobbantó 2017.08.15 15:25:25
@Fuxos (ex bömis): Akár, bár a NER-ben "született" tehetségnek érdemes lenni.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
hibbant_hídrobbantó 2017.08.11 13:37:02
@Mozigépész: Hacsak nem az a cél, hogy balhé legyen, és erre hivatkozva jó kis rendkívüli állapotot lehessen bevezetni. Volt már ilyen.
   Csányi Vilmos akadémikus.  "Az amerikai népesség zöme hihetetlenül egyszerű, primitív: az amerikaiak hetven százaléka nem hisz az evolúcióban. Izlandon talán öten nem hisznek benne. Az amerikai iskolarendszer igazságtalan, lokális irányítás alatt áll, nincs újraelosztás, a gazdag negyedeknek…..
hibbant_hídrobbantó 2017.08.11 13:19:56
Na ja, van aki ha kimozdul a kis kreclijéből, akkor nagy baromságok születnek (emlékezzünk a PBK-féle Szent István-tervre), szerencsére ez az itteni szerzőkre nem jellemző. @ijontichy: Az is lehet, hogy öregen megkattannak (mint pl Pauling vagy Montagnier) vagy fene tudja. Mindenesetre én hajlamos vagyok elnézőbb lenni azokkal, akik letettek valamit az asztalra (már amikor ezt meg tudom ítélni). A gond szerintem az, hogy az átlagember szemében x,y tótumfaktumnak számít, így ebben igazat adok neked.
hibbant_hídrobbantó 2017.08.11 13:28:43
@snakekiller23:
"meg a politikai radikalizálódást és a humán és társadalomtudományok... krhm... furcsaságait"
Én nem nagyon ismerem az amerikai világot, de amikor már kőbalos professzorok is ki vannak akadva, az elég keménynek hangzik.
Sokszor nem értem, hogy az adott álláskereső miért nem talál állást. Amikor bejelentkeznek hozzám az ilyen álláskeresők, azt látom, hogy van egy érdekes vagy egy lehetőségeket mutató szakmai múltjuk, ahonnan fejlődni is tudnának, és még akarnának is. Ezt mondjuk egy közepeske…..
hibbant_hídrobbantó 2017.08.09 11:30:02
@Hujber Tünde: Aki kulcsrakész embert akar bagóért, az csak keresse jó sokáig :) Vót ilyen anno állásbörzén is, neki pl X szak/szakirány kellett, pedig Y tanterve sokkal jobban illeszkedne hozzá. Nem bírta megérteni ("de neki az van a papírján!!"). Na mondom, kemény egy csapat, de osztani azt tudják a "köcsög lúzer álláskeresőket".
hibbant_hídrobbantó 2017.08.09 13:03:51
@szemétpasi: Nem szokás itten befektetni a humántőkébe, meg persze gyakran nem is nagyon van miből. Én azt láttam, hogy jó pár helyen de facto rablógazdálkodás folyik, ilyen mentalitással meg pláne nem törődnek ilyesmikkel.
hibbant_hídrobbantó 2017.08.09 14:35:26
@erkölcsi hulla: "A végén mi leszünk az 5 milliós összeszerelőrabszolga ország, és büszke leszünk rá." A vezetőink már most büszkék rá, pedig szerintem kb. ez olyan az országok közti versenyben,mintha valaki "Hülye vagyok, üssetek" táblát akasztana a nyakába.
Nézegetem a HRFest programját, mert érdekelnek a legfrissebb trendek. Hogyan reagál a HR-szakma a munkaerőhiányra? Megkönnyebbülés látni, hogy a régebbi toborzásmágia helyett, amikor különféle tesztek és felmérések – néha közékeveredve áltudományos butaságok – adták a fő témát, mára az lett a…..
     " A liberálisok nem tudnak örülni a vizesvébének. Talán nem is akarnak! (Szirmay Eleonóra, Polgári Idők) "      1.  A vegyesúszás szót   2015 óta írjuk egybe. Az MTA Magyar Nyelvi  Osztályközi  Állandó Bizottsága 131 év után a nemzet akaratára hivatkozva döntött úgy, hogy a magyarságtól…..
hibbant_hídrobbantó 2017.07.18 12:06:38
@Mostly Harmless: Én meg a "rákospalotai gyorsuszodánál" :D
        Plágiummal vádolják Dr. Paprika Zitát a budapesti Corvinus Egyetem dékánját. Az Átlátszó megszerezte azt a belső vizsgálati anyagot, amelyben megállapították, hogy Paprika kb. 75 oldalt emelt át, a tudományos életben aggályosnak tekinthető módon, néhai Kindler József professzor könyvéből. A…..
hibbant_hídrobbantó 2017.07.18 11:50:41
@Fuxos (ex bömis): Ja, ráadásul Wald Ábrahám az egyik atyja a területnek asszem.
@fizeto_utas: Ezek a kérdések bennem is felmerültek...
        " A magyar ember a mezőgazdasághoz ért igazán. Ez az, ami a génjeinkben van, és a tudás apáról fiúra száll. A mezőgazdaság magas szintű nemzetközi műveléséhez vagyunk leginkább alkalmasak. (Orbán Viktor)         Jézusmária. ..
hibbant_hídrobbantó 2017.07.14 18:46:10
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt MT! Az elöző munkahelyemről ejtenék itt pár szót és hogy pontosan mi vezetett oda,hogy felmondjak. Egy holland multinacionális világítástechnikai és szórakoztató elektronikai termékeket gyártó cég gyárról volna…..
hibbant_hídrobbantó 2017.07.12 09:54:59
@Sörömpőőr: Nyugdíjas zsaru rokonom mondotta, hogy a munka az nem volt egy álommeló éppen, viszont a policájnál azért nagyjából világosan megvolt, mi merre hány méter, ki kinek az elöljárója, hatáskör etc. Ez a csapatosdi már kezd elég idegesítő lenni és már a "hard science" területén is észlelhető ez a mentalitás. Komolyan, mintha egy munkahelyi kollektívát úgy akarnának összerakni, mint valami középiskolás klikket. Hót infantilis mentalitás; értelmes, felnőtt emberek elvileg tudják tolerálni, ha valaki nem pont ugyanolyan, mint ők. Nekem megy, pedig csak egy buta tót vagyok :D
hibbant_hídrobbantó 2017.07.12 15:32:30
@Sörömpőőr: Nem véletlen ment ám nyugdíjba, mikor lehetett :P Engem a magyar humánerőforrás-gazdálkodás kb. az itteni karbantartási morálra emlékeztet leginkább; ugye azon is spórolunk, hiszen az azonnali megtakarítás, hogy ez később mit okoz, az meg kit érdekel. Rongyrázásra, propagandára persze van pénz, a látszat mindent felülír.
hibbant_hídrobbantó 2017.07.12 16:21:54
@Sörömpőőr: Ismerős. Ahol én voltam anno, ott meg eleve az volt a gond, hogy pl.: a berendezést nem olyan jellegű terhelésre tervezték, ahogy használták; alkatrész persze nem volt sose megfelelő, ráadásul amerikai eredetű volt a szentem (szerintem sejted, hogy ez miért tud gond lenni...). Persze a hülye melós a hibás, mer' mér teszi tönkre. Az utolsó bekezdéshez: nem tudom, szerintem génsebészeti eljárással készülnek, de úgy, hogy a szék már eleve rögzítve van hozzájuk.