Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Farkas László 555

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt, aki átlépte, volt, aki kizsebelte a földön fekvő eszméletlen, életéért küzdő fiatalembert a drogériában. Volt, aki csak arrébb ment és elfordult. A kint rekedt vevők a rendőrt szidták, mert nem vásárolhattak, amíg az újraélesztés tartott. Az üzleten már…..
Farkas László 555 2014.11.30 12:20:09
Egyáltalán nem értek egyet az írással, mert hatásvadásznak tűnik, nekem azt sugallja, hogy karácsony közeledtével a magyar ember átnéz a másikon, még a haldoklót is kifosztja, teljesen elvakítja a vásárlási láz. A sajnálatos eseménynek semmi köze a karácsonyhoz, július 13-án is ugyanígy történt volna minden. Az, hogy hifosztották szerencsétlent, szintén nem magyar sajátosság, az általunk nagyra csodált, "civilizált" nyugati országokban is megesik ugyanez, a mesés Párizs metrójában még a torkát is elvágták volna közben, nehogy véletlenül magához térjen és beszélni tudjon. De maradjunk Magyarországnál, mondok egy ellenpéldát: 2 éve éppen karácsony előtt elveszett a tárcám, benne 18.000 Ft, 2 bankkártya, összes személyes okmányom. 2 nap múlva csenget a postás, hoz egy feladó nélküli borítékot ajánlva (!), amiben benne volt minden! Még a bélyeg árát sem a pénztárcából vette ki a feladó. Se egy név, se egy telefonszám, hogy meg tudjam köszönni... Egy általánosabb példa a mai napról: egy vidéki nagyváros egyik plázájában valami segélyszervezet gyűjt a rászorulóknak, nem pénzt, hanem ruhát, gyerekjátékot, élelmiszert. Szó szerint hegyekben áll mögöttük a felhalmozott adomány. Magyarország, én így szeretlek!
Amit ezzel mondani akarok, hogy semmivel nem vagyunk rosszabbak, mint bármely más nemzet, mindenhol ugyanúgy megvannak az ember megnevezésre méltatlan vadállatok, mint a normális emberek. Ez nem nép, nem ország, nem vagyoni helyzet és nem közelgő ünnep kérdése - hanem hogy hogyan neveltek a szüleink, mit láttunk példaként, volt e példa előttünk.