Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gergely Molnar

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Momentum elnöksége csaknem teljesen kicserélődött a hétvégén. Kikerült belőle pl. a fideszes csatornafirkászok által sokat támadott Donáth Anna, viszont bekerült Körömi Attila, ami minimum érdekes fejlemény. A hosszú fideszes múlttal rendelkező, majd (2004 és 2006 között) jobbikos, de minden…..
Gergely Molnar 2020.06.09 09:25:34
@Ekrü: ja ha nem vág össze az elméleteddel akkor nyilván hazudik, megélhetési politikus egyébként 17-ben akkor lépett be a Momentumba, ha teljesen segghülye. Ez persze nem cáfolat erre a minőségére, csak eléggé valószínűtlen...
Gergely Molnar 2020.06.09 09:29:38
@kószák egyike: nem volt korhatári megkötés, az mszmp tagság volt kizáró ok, munkásőrségi szolgálati viszony, és mindkettő az a mai napig is.
De miről tárgyalt Szél Bernadett Hernádi Zsolttal? ..
Gergely Molnar 2018.07.11 09:51:51
@maxval balcán bircaman: a beépített ballibektől :D én elhiszem, hogy neked alapvetően tetszik, ha olyanok maradnak, akik biztosan képtelenek lesznek megverni a fideszt, de ez nem ballib kérdés, pontosabban nem az a probléma az LMP-vel, hogy ki ballib ki nem, hanem az, hogy a Fidesz épült be közéjük is. Az lmp amúgy tényleg balos, de liberalizmushoz nekik sem volt soha semmi közük, mint ahogy azt egyetlen más parlamenti pártnak sem.
Gergely Molnar 2018.07.11 09:54:26
@Quercus erdész: kapitalizmus mint a nemzetállam ideológiája LOL kemény védővámokkal, protekcionista gazdaságpolitikával, hát persze.
Tegnap vita bontakozott ki a Facebook-on. Székely Ferenc, a tapasztalt tévémenedzser azt firtatta, miként vélekedünk Kunhalmi Ágnes ama kijelentéséről, hogy „A bajor állampárt körbehordozza Orbánt.” (Hír TV, 2018.05.08.) Sokan fejtették ki az álláspontjukat, és a legtöbben úgy találták, hogy a…..
Gergely Molnar 2018.05.11 09:37:05
Márki-Zay Péter nagyon sikeres és fontos fél éven van túl, de nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy egy kiforratlan elképzeléseket felvonultató, zavaros szervezőgárdát maga mögött tudó, és ami a legrosszabb, az általa is kártékonynak tartott és leváltani akart (!) posztkommunista pártok által…..
Gergely Molnar 2018.04.23 11:13:49
@HaFr: hát ez is egy lehetséges forgatókönyv, de szerintem még korai temetni őket, nem mentek bele egy Együtt féle önfeladásba, viszont nincs olyan körzet, ami kizárólag rajtuk múlott volna, amúgy meg a régi balosokkal enyhén szólva hűvös a kapcsolat. Én nagyon remélem, hogy nem ez jóslat válik valóra.
Tegnap-tegnapelőtt több Momentumhatás ért. Volt egy fizetett hirdetés, amelyben pénzt kérnek a generációváltáshoz, volt Bojár Gábor párját ritkítóan rossz cikke a hvg.hu-n tegezve szólva a "momentumos lányokhoz és fiúkhoz", a "szűz erőhöz", világosan mutatva, hogy az üzletembernek fogalma sincs, mit…..
Gergely Molnar 2017.06.15 13:11:54
@HaFr: Jelen helyzetben én nem tudok mást tenni, adok nekik egy esélyt, veszítenivaló vele nincsen. Egy év van hátra a választásokig és nincs más olyan platform, amely jelen pillanatban esélyesnek látszik a bekerülésre és számomra akad mondanivalója. Úgyhogy addig támogatom őket, dolgozok velük mert ennek alternatívája a tétlen szemlélődés, mint az elmúlt hét évben. A nulla felé konvergál az esélye, de abban látok lehetőséget, hogy a fidesz-jobbik, mszp-dk kicsinálja egymást.
Durván megosztotta a politizáló közönséget a Momentum tegnapi akciója, jelesül hogy Fekete-Győr András és néhány társa váratlanul bementek az Origo szerkesztőségébe, hogy kamerák előtt kérjék számon az ott dolgozó "újságírókat". A Momentum rajongótábora lelkesedik a produkcióért, eközben mások (a…..
Gergely Molnar 2017.05.19 10:00:16
@megamedve: És? Akkor mi van? Ha úgy viselkednek, mint Fekete Győr Andrásék és veszik a sátorfájukat, amikor távozásra szólítják őket, akkor ezt nem látom problémásnak.
Gergely Molnar 2017.05.19 13:17:34
@MaxVal BircaMan HJCD: Hát erre most jó rávilágítottál, akkor visszavonom nincs különbség 10 kigyúrt kopasz és két kígyóvállú ropika között.
Gergely Molnar 2017.05.19 13:18:37
@Trollie: Miért szerinted nincs különbség?
Vajon mi vesz rá pár igen jól élő, a hatalma teljében lévő politikust és pártot, hogy ilyen picsafing dolgokkal, mint a CEU rombolja le hatalmát? Pedig pont a Fidesz az a párt, amelyik anno rájött arra, hogy a kilencvenes évek elején jellemző programoknak ideje lejárt. Emlékeztek még, mint ment a…..
Gergely Molnar 2017.04.07 11:59:37
@MaxVal BircaMan HJCD: Tényleg? senkitse? :) mármint a te dimenziódban, úgy érted ugye?
Gergely Molnar 2017.04.07 13:30:06
@MaxVal BircaMan HJCD: drugs are bad, mmmkey?
Cseh Péter Mihály katolikus lelkipásztor bátran él a korszerű kommunikációs eszközökkel, lehetőségekkel. Ezúttal a kormányfőt szólította meg videójában: nagyon egyszerű témában vár választ a politikustól...
Gergely Molnar 2016.07.12 17:18:54
@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: ha a papoknak semmi köze a világi dolgokhoz akkor neked milyen alapon van közöd ahhoz, hogy a klérust ki vezeti? Amúgy, honnan veszed, hogy az egyházi vezetők 90% nem ért egyet a pápával? És végül, hogy is jön ez ide?
Először, mert Orbán presztízse nagyon hamar nagyon esne, és sokkal rosszabb helyen végezné a magyar történelemben, mint Kádár. A saját érdekében kell ezt megakadályozni. Kádár a szovjet hadsereg árnyékában vezette az országot, Orbán azonban a saját akaratából vezet minket Oroszország karjaiba.…..
Gergely Molnar 2016.05.11 11:09:08
@NekemNemEzKell:

1. a szimplán dili vagy kérdés érvrendszered sarokköve, vagy csak ezzel cizellálsz? (tőlem tolhatod tovább ezt vonalat, de kurvára hidegen hagy bármilyen jelező)

2. a demokrácia túlértékelt dolog, valamint legalább nem a kommunisták lopnak szólamokat folyamatosan tolják a fideszes kommentelők és fideszes ismerőseim

3. jobblib vagyok nem bal, én ugyanis szemben a fideszesekkel szívből utálok mindent aminek érintőleges köze van bármilyen baloldali-szocialista dologhoz (tudom ezt kurva nehéz felfogni és nem is elvárás, de vannak akiknek nem jön be se Gyurcsány, se Orbán, se Vona)
Az utóbbi hetekben megsűrűsödtek az olyan kormányzati nyilatkozatok, amelyeket egy motívum köt össze: az uniós tagságunk szembeállítása a magyar érdekekkel. Nem arról van már szó, hogy egyes baloldali, majd mindenféle pártállású nyugati és uniós politikusokat személyükben gyaláznak az olyan alakok,…..
A tömeges TV2-es felmondások közepette Friderikusz Sándor is bejelentette, hogy ilyen körülmények között nem hajlandó a csatornánál dolgozni és nem folytatja az Összezárva Friderikusszal, ami mellesleg a csatorna egyik legjobb műsora volt. Most a Bors írja, hogy a forgatás megkezdése előtt két…..
Gergely Molnar 2016.04.01 10:09:49
@Nem Penny hajója: Nincs ilyen büntetőtényállás a hatályos btk-ban, de már az első magyar büntető-törvénykönyvünk az 1878. évi V. törvény sem tartalmazott ilyet. Amit leírtál az sem tartozik a büntető törvény hatálya alá, csak sima polgári jogi jogvita.
Gergely Molnar 2016.04.01 10:10:49
@véleményM: simán kivágnák
Kell-e? Csak amennyire az élettől. Meg a levegőtől. Meg az apánktól. Ugyanis a kapitalizmus valóság. Csak a hozzá való viszonyunk változhat. A tőke, vagy tágabban magántulajdon alapú társadalom, amelyben a tulajdonát mindenki átfordíthatja befektetésbe (teszi tőkévé) akár…..
Sokan kérdezték korábban tőlem, főleg az emberi szabadság elkötelezett hívei, hogy miként egyeztetem össze az alacsonyabb jövedelműek támogatását a polgári konzervativizmus teljesítmény- és piacelvű megfontolásaival. A válaszom erre: éppen azért, mert a gondolkodásunkban…..
Gergely Molnar 2015.03.04 10:30:05
@DrGehaeuse: Én is láttam az Inside job-ot, filmnek elég szar. Amúgy meg nem igazán értem, hogy jön ez ide. És nem a Reagan féle dereguláció okozta a gazdasági világválságot, ami egyébként jellemzően azon országokat bombázta szarrá és a mai napig nem képesek felállni belőle, ahol a számoknak nem osztottak nagy jelentőséget a gazd. pol. irány megszabásánál (lásd Dél-Európa)-
Gergely Molnar 2015.03.04 13:43:51
@zenonküp: szerintem a kicsi, de a saját területén nagyon erős és hatékony állam szükséges. Az állam szerepe elsősorban a versenytisztaság feletti őrködésben (monopóliumok, kartellezések megakadályozása stb.), illetve csekély összegű adóterhek, kemény és következetes behajtásában lenne jelentős. Pl :)
Gergely Molnar 2015.03.04 13:45:07
@DrGehaeuse: ez nem szemétség, hanem köztörvényes bűncselekmény, és megvan az eszközrendszer. Csak szarnak használni, ez nem a kapitalizmus bűne, éppen ellenkezőleg.
Meg voltam róla győződve, hogy az Agent Carter óriási nagy zsákutca a Marvelnél: a hidegháborús kémdráma koncepcióját már a második Amerika kapitány-filmben is elmosta a szuperhős-vonal, a katasztrofálisan induló, de aztán végére magát egész szépen összekapó Agents of…..
Gergely Molnar 2015.01.10 16:38:43
@doggfather: neked rendesen elgurult mi?
A szabadság politikai programja kudarcot vallott Magyarországon 1990 és 2010 között, mert nem volt mögötte a szabadságnak kultúrája, és a szabadságot hirdető politikai erők elég rövidlátók és korruptak voltak ahhoz, hogy ezt se ne lássák, se tenni ne akarjanak ellene. A…..
Megszólalt a becsmérlők, a piszkálódók és a mindentudók ideológiákon átívelő serege a tegnapi tüntetés kapcsán. Ez a kényszeresen véleményező társaság tipikusan soha semmit nem kezdeményezett még a közéletben, fogalma sincs az ilyen kezdeményezések nehézségeiről, a…..
Gergely Molnar 2015.01.03 13:29:24
@wantaan: Szilyt és Ujj Pétert fideszes bértollnoknak beállítani azért nem semmi teljesítmény.
Gergely Molnar 2015.01.03 13:31:22
@wantaan: a blog szerzője meg Orbán tanácsadója volt, akkor is fideszes bértollnok?
Gergely Molnar 2015.01.03 14:39:22
@wantaan: ha Szilyt emiatt kötöd össze dajcstompikával cink.hu/igy-lettem-deutsch-tamas-nemzeti-konzutacios-tanacsado-1653997140 akkor neked nagyon, nagyon komoly szövegértési problémáid vannak. Már-már funkcionális analfabéta módjára.
Viktorunk szerint Amerika műveleti területté nyilvánította az országot azzal, hogy hírek szerint százmillió dollárokat fog a korrupció elleni harca fordítani itt. És erre mi a miniszterelnök válasza, ha már a szokása szerint ismét belebotlott egy háborús metaforába? Még nagyobb…..
Orbán a dongóhoz hasonlítja az ezer sebből vérző, alacsony hatékonyságú, agyon adóztatott, bürokráciával, adóelkerüléssel és korrupcióval terhelt, a külföldi tőkének és piacoknak kitett, beruházásszegény magyar gazdaságot ("és mégis repül"), majd másnap indirekte…..
Gergely Molnar 2014.12.16 14:22:33
@unionista: Hogy is mondjam, amit írtál az egyáltalán nem hangzik fasisztának, nem "hangzik" az semmilyennek, szépen letisztult rasszista ideológia az. Valahol félúton a KKK és a német nemzetiszocializmus között, azért inkább az utóbbi felé lejtve. Nos a jelenlegi ellenzéket én is erősen rühellem, de a helyükbe sem a Pax Hungaricát sem a Jobbikot nem szeretném.
Gergely Molnar 2014.12.16 15:16:53
@unionista: de egészen pontosan tudom, hogy mi az a rasszizmus, az hányás, amit te csinálsz az például az. Ha jól értem plusz érvként lezsidózól és azt állítod, hogy azért pusztán mert azt gondolom, hogy nemzeti szocialista vagy, nem vagyok magyar. Nos ki kell hogy ábrándítsalak, sajnálatos módon mellé lőttél minden tekintetben. Amúgy részemről lezárva a diskurzus kommunistával/nácival ugyanis nem vitatkozom. Nyekegjél be még cigányos/zsidós utalást, fejtsd ki még egyszer, hogy ki magyar, ki nem oszt felejtsük el egymást.
Gergely Molnar 2014.12.16 17:08:34
@Blogger Géza: hát ha jól veszem észre nem a témából írtad a nagydoktoridat... legalább beszélgetnél egy olyan emberrel aki ért hozzá, én nem írnál ilyen elképesztő baromságokat.
A különbség az eddigiekhez képest a bizonytalan, szavakat kereső, félreérthetetlenül komikusba hajló Orbán volt. A fénypontok: Nem biztos, hogy a matricákkal nő a költségvetés bevétele, és tulajdonképpen megvédjük a magyarokat az agglomerációs útdíjjal, hiszen a külföldi…..