Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lánylétedre

36 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan ellenségeskedés zajlik dohányosok és nemdohányosok között, hogy csak fogom a fejem, különösen, mióta Lázár János  bejelentette, hogy a 2020 után születetteknek tilos lesz dohányozniuk. Örülök, hogy sokan aggódnak mások és a saját egészségükért, mondjuk az már sokkal jobban zavar hogy idedobták…..
Tegyél félre minden szkepszist az A Star Is Born (Csillag születik) idejére és élvezd, hogy egy szívvel-lélekkel összerakott szuperprodukciót láthatsz. Elöljáróban: igen, Gaga jó színésznő és Bradley Cooper sokkal több egy újabb hollywoodi filmsztárnál (ahogyan a Másnaposok óta elkönyveltem…..
lánylétedre 2018.10.17 12:02:06
@MagyarTarka: adom!
A női szexualitás sokkal komplexebb, mint eddig hittük - egy 2015-ös Journal of Personality and Social Psychology-tanulmány a heteroszexuális irányultsággal kapcsolatos tabukat döntött meg. A kutatás azzal az újszerű megközelítéssel állt elő, hogy a nőknek egyaránt mutattak heterokat és meleg…..
lánylétedre 2018.10.10 16:28:03
@Sir Galahad: milyen jellegű propagandára gondolsz?
lánylétedre 2018.10.10 16:38:12
@Zsuzsi25: de hogy miért kellene :D
Mindenkinek más a teste, változó, hogy egy nőnek milyen érintések jönnek be és hozzák izgalomba - egy friss tanulmány viszont felfedezett pár olyan technikát, melyek (majdnem) minden nőnél, de a legtöbbjüknél működnek.  Fotó: Charles Deluvio..
Nem volt nehéz találnunk 10 olyan nőt, akik maradandót alkottak/mondtak/tettek az elmúlt években. Ha éppen motivációra van szükséged, mert éppen minden unalmasnak és egysíkúnak látszik, vesd bele magad ezeknek a nőknek a munkásságába! Mindegyikük annyira inspiráló, hogy pár mondatban lehetetlenség…..
lánylétedre 2016.07.18 14:34:14
@cenzurázdcsak: Lena Dunham nem molesztálta a húgát. A Not that kind of girl című könyvében ír erről, kontextusában pedig a gyereki kíváncsiságot mutatja be nagyon őszintén.
Vannak emberek, akik a legdurvább egészségügyi procedúrákon mennek keresztül azért, hogy jól érezhessék magukat a bőrükben - a felszínes szemlélő a dolog furcsaságán kívül nem sokat vesz észre abból az identitásválságból, amivel ezek az emberek megküzdenek...
lánylétedre 2016.02.11 12:37:20
@elemes: teljesen másról beszélsz, ott a fogantatás előtt döntik el a szülők, hogy férfi vagy női ivarszervekkel rendelkező babát szeretnének. Az itt szereplő emberek transzneműek, azaz az identitásukat nem tudják összeegyeztetni a biológiai adottságaikkal.
lánylétedre 2016.02.11 15:27:20
@elemes: sajnos én meg nem hiszem, hogy a szülő fogja magát és szakorvosi jóváhagyással és kőkemény hormonkezelésekkel elkezdi átalakítani a gyereke testét. Tudnál mutatni szakirodalmat ezzel kapcsolatban?
lánylétedre 2016.02.11 09:02:28
@elemes: erre nincsen meghatározott életszakasz, minden érintettnél máskor jön el. A szülők nem dönthetnek a biológiai nem megválasztásáról.
Mindig belegondolok, hogy a napunk mekkora részét töltjük a munkahelyünkön - vagyis elcsodálkozom rajta. Őszintén szólva, ha jó helyen vagyok, akkor nem számolgatom az órákat, egy zsibbasztó munkahelyen viszont nagyon tudok szenvedni...
lánylétedre 2016.01.17 21:30:56
@Online Távmunkás: szerintem mindenképp, egészen sok profil van már, cégek és dolgozók egyaránt (Kitti)
Számot vetettünk, hogy idén milyen sorozatokon szórakoztunk a legjobban - nem volt könnyű redukálni a hosszú listát, de végül sikerült. A közös kedvenceinken kívül külön-külön is olvashatjátok a legjobbjaink listáját - szigorúan nem sorrendben.   Közös kedvencek Marvel’s Jessica Jones (2015-)…..
Valaki szólt a Marvelnek, hogy a női közönségnek több kell annál, hogy Chris Hemsworth levegye a pólóját? Mi jöhet még, több mint egy női szuperhős filmenként? 10/* * * * * * * * * Szó sincs erről, a Marvel mozgóképes gépezetében 2019-ig biztosan nem történik semmi…..
lánylétedre 2015.12.04 10:12:15
@zolij: szia, jogos az észrevétel, javítottuk, köszi!
Kár tagadni, hogy imádunk aludni. A reggeli ébredés napi kihívást jelent és részvétet érzünk azokkal, akiknek hajnali 5 és 6 óra között el kell hagyniuk a meleg ágyat. Bevalljuk, az életünk egy nagy felkelésverseny és sokszor állunk vesztésre. 8 szituáció következik,…..
Itt a lánylétedrén is sokat foglalkozunk azzal, hogy a tömegkultúra nőideálja mennyire esik távol a valóságtól és milyen hatással van az emberekre, a nők és férfiak megítélésére. Annyi biztos, hogy a a női test ábrázolása legtöbbször idealisztikus és irreális, ez alól pedig a Pirelli naptárak sem…..
Igen-igen, imádjuk az anyákat, sokan a legtöbbet mégis velük veszekszünk az életünk során. Most következzen tíz, tipikusan már csak utólag vicces idézet anyáinktól, amiket valószínűleg sokan hallunk legalább egyszer (jó, rengetegszer) életünk során.    1. Én nem akarok beleszólni kislányom, a te…..
Párizs korántsem csak az a bohém és mégis nagyon elegáns város, mint aminek mostanában ismerjük: az '50-es, '60-as évek táján ugyanis nem lehetett egyszerű transzneműnek lenni Franciaországban. ..
lánylétedre 2015.09.05 11:58:44
@bElannaTorres: ez tökjó felvetés, hamarosan írunk ebben a témában is.
Ahogy ígértük, összegyűjtöttük, mi az, amit eddig tudunk a Suffragette filmről, ami a brit nőjogi mozgalmak kezdeteit dolgozza fel. Az előzetes infok alapján nagyon ígéretes produkcióról van szó, alig várjuk a novembert! ..
A méz, mint ősi anyag, tartósító, édesítő és gyógyító hatásával az emberiség egyik legrégebbi alapanyaga, amit "lenyúl" a méhektől. Már spanyol barlangrajzokon is mézgyűjtögetők tűnnek fel. ..
Hiába hozta be a köztudatba a tömegmédia a szado-mazo kérdéskörét és tette szalonképessé az olyan szoftpornónak sem nevezhető alkotásokkal, mint az előző posztban már említett A szürke ötven árnyalata. A téma valódi természetéről valójában a legtöbbünknek sejtése…..
A viktoriánus korról sosem a felszabadult szexuális szokások jutnak eszünkbe. Franz von Bayros, aki a 1866-1924-ig élt és illusztrátorként dolgozott, kicsit másképp látta a dolgokat saját kora morális követelményei mögött és elképzelte, mi minden zajlik a zárt ajtók, a…..
A lánylétedre elkötelezett minden leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer ember jogai mellett. Május 17-én tartották a homo- és transzfóbia ellenes világnapot, amiről a magyar miniszterelnök nem emlékezett meg, újságírói kérdésre pedig szerinte ez a téma "vicceskedésre csábít" és egyébként…..
lánylétedre 2015.05.20 12:19:18
@wirth6: jogos, így pontos. Köszi, javítottam!
Mit csinálnak azok az emberek, akik nem a Caesar Palace mellett napozva, kaszinókban lebzselve költik a pénzüket Las Vegasban?..
Az állandó diétás és fogyókúrás,testépítős, zsírégetős, "kötelező" tavaszi kontentek mellett erős és pozitív önképpel kell rendelkeznie gyakorlatilag bárkinek, akinek teste van. ..
Teljesen véletlen egybeesés, hogy a TV2 -n futó Éden Hotel nemi erőszak botránya és a magyar ötlet alapján született erőszakellenes video egy időben kerültek itthon a közbeszédbe - utóbbi jelenleg egy grúz tévécsatornán futott, eredetileg nőnap alkalmából - itthon a kitalálók nem tudták…..
A viktoriánus kori erkölcsök ma már többé-kevésbé viccesen hatnak: különösen, ha az őket kifigurázó humor is csak a viktoriánus jólneveltség határáig megy. A Brainpickings szerzője találkozott egy 1983-as kiadású pop up könyvvel, amiben pontosan ezt csinálják, megspékelve előugró papírrészletekkel,…..
Egyértelmű, hogy a legjobb dolog, ami Kurt Cobain hagyatékával történhetett az, hogy Brett Morgen rendező elkészítette a Nirvana frontemberéről szóló dokumentumfilmet. 10/* * * * * * * * *  Február elején Berlinben jártam, az utazás célja többek között az volt, hogy a…..
Egy 21 éves szexmunkás lányt, Edent kísérte fényképezőgépével Alicia Vera mexikói fotós. A dokumentarista jellegű képek sokszor megdöbbentőek, sötétek vagy éppen szomorúak - Alicia és Eden között baráti viszony alakult.  Az egyik képen Eden a gyerekkori…..