Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EdiTea

38 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BoLdOG A bolt titka 2015.02.14 10:19:51
  Szokásos szombat reggel. Számomra a jelzőn nem változtat az sem, hogy Bálint nap van. Nem szerepel azon a listán, melynek fejlécén az áll: Ünnepeim. Vasárnapokat megelőző utolsó napokon rendszerint ellátogatok egy családi vállalkozásban működő boltocskába. Egy dolgot…..
-      avagy ünnepeink ottfelejtett kellékei - Bőven benne járunk már a farsangi időszakban, már lassan a végéhez érkezünk. Vízkereszt óta már lapoztunk is egy teljes oldalt a hónapos kalendáriumban. Jó esetben megadjuk a módját ennek az időszaknak is. Jókat…..
BoLdOG Vonzó csillagjegy 2015.01.29 22:03:27
Bevallom, hogy az asztrológiával nem foglalkozom behatóan, nem bújom a horoszkópokat, akkor szoktam benne hinni egy kicsit, amikor jót ír, ha az orromra koppint, vagy kedvezőtlen dolgokat állít, egyszerűen butaságnak tartom. Véleményem szerint ezzel nem vagyok egyedül. Játéknak jó.…..
BoLdOG Találkozás a Sárkánnyal 2015.01.26 21:23:19
Nem mindennapi esemény. Vannak egyes férfiak. akik naponta gondolják, hogy ez a találkozó létrejött. Ezen hímneműek általánosítva az összes nőneműt ebbe a kategóriába sorolják. Hiába, a tapasztalat nagy úr és nehéz tőle elvonatkoztatni. Magam sem a hétfejűvel és a…..
BoLdOG A rendes lány..... 2015.01.24 10:01:55
….. végre megérkezett Holle anyóhoz. Már kezdtem azt hinni, hogy a kerekded, jóságos arcú anyóka soha nem fogja megunni a lusta lány semmittevését és nem parancsolja haza. Nem tudom, hogy mivel tölthette az idejét, de hogy a dunnákat nem rázogatta, az biztos. Végre havazik!…..
BoLdOG Ha betelt a pohár..... 2015.01.22 21:53:03
…. az pozitív, ugye? Klasszikus „vizsgálati módszer” az élethez való hozzáállás megállapításához, jelesül, hogy optimista vagy pesszimista alkat-e az ember, a pohármérce. Az a bizonyos vízmennyiség, mely a pohár feléig ér, minden titkok tudója. Egyesek szerint félig telt,…..
….. avagy az ismétlődés törvényszerű? Mindenesetre félelmetes. Ami ezek után következik, egyszer már megtörtént. Évekkel ezelőtt írtam le és ma a kezembe került. Akár ma is papírra vethettem volna. Az eredeti szöveget közlöm és a végén majd megpróbálom másként látni.…..
…..ami nem más, mint a megújulás. Ha fiatalkorúnak a legjobb szándékkal sem mondható bolygónk, a Hold képes rá, akkor nekünk, örökifjaknak miért ne sikerülne? Megújulni nem jelent többet, mint könnyített menetfelszerelésben hosszabb távot megtenni. Persze a titok nyitja, hogy…..
…. és a terjesztőiket. Lehet, hogy tévedek, de valahogy úgy érzem, mintha élvezettel tennék. Sokszor gondolkodtam már azon, hogy vajon mi lehet az indítékuk és mi az, amit pótolnak vele. Persze más a helyzet a médiumok esetében, mert az alkalmazottak számára vannak előírások,…..
…..a repül. Különbség pusztán az igekötőben mutatkozik, bár mintha az el- és a ki-viszonyszavak ugyanazt jelentenék. Az idő elrepül, a fiókák kirepülnek. Megállíthatatlan folyamatok. Az idő esetében törvényszerű, viszont ha bármilyen utód valamiért a „fészekben”…..
BoLdOG Skorpió szolgálatban 2015.01.15 21:44:02
Segítő szándékát nehéz elképzelni. Kedvesnek nem mondható pókszabású ízeltlábú csak akkor támad, ha veszélyben érzi magát. Csillagképbe formázva csípésétől sem kell tartanunk. Ha a Hold Skorpió jegyben tartózkodásának hatásait tekintjük, akkor valóban elmondható, hogy…..
BoLdOG Megannyi "jé"! 2015.01.13 10:28:31
Január. Lassan már a közepén járunk és említésekor sokakból már jó előre ellenérzéseket vált ki. Szívesen kihagynák vagy egyszerűen átaludnák. Irigylik a látszólag gondtalan medvéket, akik mit sem törődnek azzal, hogy új év kezdődött. Békésen szunyókálnak, arról…..
BoLdOG Mérlegeljünk! 2015.01.12 20:52:46
Mielőtt még bárki megijedne, miszerint újabb fogyókúrás verseny készülődik, melynek első lépése, hogy ráálljunk a mérlegre – ami vagy keveset vagy sokat mutat, de sohasem azt, amit látni szeretnénk), előrebocsátom, hogy jelen esetben nincs szükség kellékre. A felszólítás…..
BoLdOG Hétköznapok színe..... 2015.01.08 20:19:57
….. általában szürke. Az átlag hétköznapoké mindenképpen, bár a szürkének is vannak árnyalatai (E.L.James ötvenig jutott a számolásban, én viszont bevallom, hogy a könyv felénél tovább nem jutottam és lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, mert olyan hosszú előjegyzési listák…..
BoLdOG Tűz és víz 2015.01.06 21:24:47
Két ellentétes erő. Két hatalom. Vízkeresztkor átesni a tűzkeresztségen, az már valami. Vonatkoztassunk el a szó eredeti értelmétől és keressük meg hétköznapi, immár általánossá vált jelentéseit, tartalmait. Esetemben egészen egyszerű dologról van szó. A meg nem fogadott,…..
BoLdOG A sors kegyeltje vagyok! 2015.01.05 20:54:11
-   érezhetik joggal, akik azt vállalták, hogy január első hetével kezdődően kissé tehermentesíteni kívánják lábaikat, szeretnék begombolni a nadrágjukat vagy úgy döntenek, hogy az úszógumi télen nem annyira praktikus. A hétvégére talán elfogyott a bejgli, átszellemült a…..
Közösségi oldalakon számtalan „támadás” érheti az embert felkérések formájában. Ha nem teszünk eleget a felkérésnek, akkor bosszankodhatunk, mert nekünk kell eltávolítani, kitörölni, egyéb módszereket alkalmazni, hogy ne is lássuk. Szelíden figyelmeztetjük (első lépcső…..
BoLdOG A "legvidámabb" szent 2014.12.31 17:33:32
Az év utolsó napján kevesen gondolunk az ünnep névadójára. Vígasságokkal búcsúztatjuk az óévet. A búcsúzás az eredetet szempontjából stimmel, mivel ezen a napon hunyt ki a történelem 33. katolikus egyházfőjének, I. Szilveszter pápának a csillaga. 1691. óta, pápai…..
BoLdOG Valóban igaz lenne? 2014.12.30 18:08:50
Nem akarom elhinni, hogy igaz az a megállapítás, miszerint semmi sem kerek. A holnaputánra óévként emlegetett jelenemben talán kissé többet gondolkodtam az elmúlt hónapok történésein. Nem mondanék igazat, ha azt állítanám, hogy mosolyra késztetett. Erőltetni képes lettem volna,…..
BoLdOG Undok hétfő..... 2014.12.29 10:10:14
.....avagy: Miért utáljuk a hét első napját? Minden új hét kezdete, feje. A fő. Hétfő. Remélem, hogy nem a hét fő bűn jut eszünkbe róla. Kollektív utálatunk tárgya, általában szidjuk szegényt. Miért is?  Milyen lesz a hetünk, ha mindjárt zsörtölődéssel, morgolódással…..
BoLdOG Számvető vasárnap 2014.12.28 12:53:20
„Milliók vágynak a halhatatlanságra, de fogalmuk sincs, mit kezdjenek magukkal egy esős vasárnapon.” – mondta Susan Ertz angol novellista az 1900-as évek elején. A megállapítás, bár a kor, melyben született, messze jár, de mint „fiction writer” előre megjósolta, hogy…..
…. ha másként nem is, de a Hold szempontjából mindenképpen. Ma Újhold van, a dinamika napja. Átmenetileg elsötétül az égi lámpás, utána új erőre kapva lassan növekedni kezd és mind fényesebben ragyog. Megsokszorozódik az energiája és adományait bőkezűen juttatja el…..
BoLdOG A Nyilas tüzes...... 2014.12.20 22:22:43
…. de még két hónap hátravan ahhoz, míg Mars és Vénusz gyermeke, pőre és pajkos angyalkánk (hivatalosan) kezébe kaparintsa a fegyvert. Abban az időben lesz igazán elemében, persze az sem baj, ha addig is célozgat. Ugyanúgy, mint Ámor, a Nyilas is mitológiai alak,…..
„Akasztják a hóhért!” Ismerős állapot, ugye? Mindnyájunkkal előfordult már. Elméletben tudunk mindent, átültetjük a gyakorlatba, beszélünk róla, tanácsokat adunk ……. és kénytelenek vagyunk helyzeteket átélni. Magunkat nem dorgáljuk meg és mintha hirtelen feledésbe…..
….. minden Karácsonykor. Éppen azon az ünnepen, amikor szeretteinket, a hozzánk legközelebb állókat látjuk vendégül. Könnyű dolgom van, mert ott születtem, ahonnan a fenyőfák érkeznek. A festői Zala örökzöldjeivel ajándékozza meg Advent idején díszbe öltöztetett…..