Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adrienngbs

128 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékszem 2014-ben mennyi embertől hallottam azt, hogy ha majd 100%-ban felépülök, akkor ez az egész, ami Velem történt egy rossz álom lesz, gondolni se akarunk majd rá. A 31 évem alatt már megállapítottam azt a tényt, hogy valószínűleg én “földönkívüli” lehetek, merthogy sosem úgy gondolkodom,…..
"Hippokratész ​azt mondta, hogy inkább a betegre kíváncsi, mintsem a betegségre. Az orvostudomány azonban ma is a betegségre összpontosít, s ezért gyakran kudarcot vall. Nem a betegség támadja meg a szervezetet, hanem az emberek kapják el a betegségeket, mert fogékonnyá válnak a betegségekre. Két…..
Akár egy influenza-védőoltástól is elkaphatod ezt a ritka és nagyon súlyos betegséget! Harmadik évfordulót élem meg, és még mindig oly közeliek az élmények. Ezalatt a 3 év alatt közel 40 embert, 40 élettörténetet ismerhettem meg. Egy csapattá kovácsolódtunk. Egy igazi kis közösségé, ahol…..
Alig telt el néhány hét az új évből, de máris azt tudom mondani, hogy számtalan program vesz körül és számtalan tanítás az élettől; amiért hálás vagyok. Mondhatom, hogy tényleg úgy érzem értékes vagyok, elfogadott, és teljes értékű. :)  Jelenleg hetente - nagyon max két hetente csatlakozik a…..
Guillain-barre syndrome Fogadalmak 2016.01.03 11:55:17
Új év, új élet, és ezáltal új lehetőségek. 2014-es év végi fogalmamat ha nézem, akkor teljesült. Valaki azt mondta az éjféli koccintásnál 2014. december 31-én, hogy: "Jövőre ugyanitt, ugyanúgy". Mire bennem az első gondolat az volt, hogy: "Na azt biztos nem." A napok, hetek,…..
  Kinyitjuk a könyvet. A lapok üresek. Magunk írjuk a szavakat. A könyv címe "Lehetőség" és az első fejezete "Újév".  /Edith Lovejoy Pierce/  ..
Guillain-barre syndrome Hála 2015.12.25 09:42:57
Kedves Blog Olvasók, Pontosan egy éve jelent meg az a cikk, melyet egy kedves, fiatal újságíró hölgy készített velem kapcsolatosan, és a betegséggel. Ezennel is köszönöm szépen, hogy felkeltette érdeklődését ez a ritka, ám súlyos betegség, valamint az akkori főnökömnek,…..
Megfigyeltem, hogy az emberek többségében csak azokat látják meg, amiket saját maguk meg akarnak látni. Kevesen figyelnek az apróbb jelekre, útmutatásokra. Még kevesebb azok száma, akik más kárán jobban okulnának, vagy tanulnának.  Esetemben is nagyon sokszor megfigyelhető, hogy…..
Az akkut folyamat alatt, mely a szervezetemben lezajlódott nagyon örültem volna, ha a családom talál hasonló betegséggel rendelkező személyt. Ennek hiányában tudtam, hogy van egy közeli ismerős, aki akkor már egy éve a stroke áldozatává vált, és neki üzentem, hogy adjon…..
"Tanuld meg èrtèkelni azt amid van; mielőtt az èlet megtanít èrtèkelni azt amid volt..."     ..
Elmondhatom, hogy az elmúlt egy hétben újra valahol a réginek éreztem magam. Volt egy fergeteges Zumba rendezvény, valamint szinte minden egyes nap találkoztam valakivel. Kicsit olyan pörgős-nyűzsgős hetet tudhatok magaménak, mint régen. Persze ez azzal is járt, hogy a hétvégén…..
Guillain-barre syndrome Néha.... 2015.10.01 19:42:45
"Hol senki se lát, ott bújnál el,ott adnád fel, minden reményed.Hol senki sem ért, hazudnod kell,nem mondod el, belül csak érzed."       ..
Az utolsó bejegyzésem óta eltelt bő 1 hónap. Hogy ez idő alatt mivel töltöttem az időmet? Leginkább újabb kihívások elé állítottam magam. Az elmúlt 1 év után úgy ítéltem meg, hogy nekem is jár a nyár, és ezzel együtt a nyaralás. Sikerült ismerősökkel elutaznom pár…..
Talán mondhatom, hogy... Múlt heti nem túl barátságos oldalam bemutatása után, így csupán 2,5 hónap alatt és egy szutyok minőségű lábbelinek sem nevezhető valami után, az elmúlt két napban olyan mértékű "nyalást" kaptam, hogy már-már csöpögött a helyiség. Most…..
Tavaly a fantasztikusnak hitt kapcsolatomban, amiről bebizonyosodott, hogy annyira azért még sem az, tervbe volt véve egy Állatkerti séta. Családostul, nővérestől, szülőstül, párostól. Azon héten már a László kórházban feküdtem az intenzíven, amikor is megüzentettem, hogy az…..
Az első hosszabb utam egymagam, egyedül, pár napra, nem itthon gubbasztva.  Nemsokára egy nagyobb utazásban lesz részem, és sokak kérdezik tőlem, hogy fogom bírni, hogy rengeteget kell majd ülnöm. Halvány fogalmam sincs, ahogy az egész egy hetet se tudom előre, hogy fogja bírni a…..
A cím így erős túlzás, merthogy azoknak, akik bármivel is küzdenek a minden napjaikban még egyáltalán nincs betegségtudatuk. Mi úgy élünk, vagyis próbálunk, ahogy eddig is. Viszont egy valamit…..
Nem olyan régen Szabó Péter motivációs tréner volt egyik kolléganőm vendége. Bár a felvételen sajnos nem tudtam ott lenni, mert éppen a szokásos tornán voltam, a későbbiekben visszahallgattam…..
Nem olyan régen az egyik közösségi oldal bevezette, hogy megajándékoz az emlékeiddel. Azokkal, amelyek 1-2-3 vagy netán még 4 évvel ezelőtt voltak. Minden nap az ember vissza tudja nézegetni, és leginkább…..
Guillain-barre syndrome HUMOR 2015.08.01 21:04:50
Régebben láttam belőle előzetest, vagy pár a filmből vett idézettel találkoztam. Igazán rászánni magam már az itthonlétem alatt sikerült, hogy megnézzem A békés harcos útja című filmet.  Jelenleg is a közösségi oldalamon ebből a filmből idéztem, és újra néztem pár…..
Guillain-barre syndrome Relax time! 2015.08.01 20:11:51
Néha egy - egy hét annyira le tud fárasztani, hogy sokszor érzem képes lennék bárki helyett aludni. Aludni, csak aludni. Semmi mást nem csinálni. A tornák folyamán is folyamatosan azt érzem, hogy "fáj"; s persze ez a jó, hiszen minden egyes edzésnél az kell, hogy fájjon, hiszen…..
"Volt egyszer egy öregember, aki egy oázisszélén üldögélt a Közel Keleten, egy városkapujában. Egy napon, odament hozzá egyfiatalember és megkérdezte tőle: - Soha nemjártam még itt. Milyenek e város lakói? - Azöreg, egy kérdéssel válaszolt neki: - Milyenekvoltak annak a…..
Érzelmek. Nehéz róluk beszélni. Ha még sikerül is, vajon a hallgatóság megérti-e? Egy idő után, egyáltalán akarunk-e bármiféle érzelemről beszélni másokkal? Vagy éppen úgy érezzük, hogy totálisan felesleges.  Én már eljutottam az utóbbira. Feleslegesnek érzem, hogy a…..
Elérkezett a nap, amikor is vissza tudtam menni személyesen és elmondani a panaszaim. Őszintén, volt bennem para, hogy most tényleg ennyire én lennék bonyolult esett és ennek tényleg úgy kell kinézni, ahogyan.... Aztán a mai nap a fiúk is, és a pedikűrösöm is megerősített benne,…..
Miután több, mint egy hónapja várok arra, hogy az általam leadott kép alapján elkészüljön a gyógycipőm, mostanra ténylegesen elegem lett ebből a szakembernek nevezett egyénből.  Néha a sírás kerülget így is, de szeretem, amikor még úgy rá tudnak tenni egy lapáttal. A…..