Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cziczoma

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hazánk tragikus válságban van, amelynek a mélységét nehéz még felbecsülni is. A válság évszázadok elrontott nemzetfejlődésére és máig uralkodó, erősen korlátozott etnicista kompetenciakészletére vezethető vissza. Amit azonban az egymást követő korok így-úgy (kevésbé jól és nagyon rosszul)…..
A nacionalista magyarok nem tanultak Trianonból; a nemzeti/vallási kisebbségek elnyomását tovább folytatnák a "homogén nemzetállam" kialakítása érdekében...ha tehetnék:( https://index.hu/kulfold/2020/01/16/a_nacionalizmust_dicsoitette_szijjarto_a_soknemzetisegu_indiaban/..
Olvasónk saját bevallása szerint is csak többszöri nekifutásra bírta idegállapotba kerülés nélkül leírni a sztoriját, amin nem is nagyon lehet csodálkozni: a bank téves nyilvántartása miatt hetekig tartó ügyintézésre kényszerült, ráadásul 2 azaz kettő forint miatt, aminek nyilván a többszörösébe…..
Az elmúlt huszonhat év legnagyobb honvédelmi és haderő-fejlesztési programját indítja el 2017 januárjától a Magyar Honvédség, Zrínyi 2026 néven – jelentette be dr. Simicskó István honvédelmi miniszter az év elején. Azóta kevés konkrétum látott napvilágot, mígnem a napokban Lázár János…..
Katonai és rendvédelmi témákkal is rendszeresen foglalkozó bloggerként a szerző sem mehet el szó nélkül az elmúlt hónapban a hazai sajtóban és közbeszédben kibontakozott vita mellett, melynek középpontjában egy, a Honvédelmi Minisztérium által január közepén nyilvánosságra hozott hír áll. Biztosan…..
cziczoma 2017.02.18 21:12:06
Az iskola a város szélén egy drillt képviselt. Volt egy olyan lehetőség is szegény hátterű gyerekeknek, hogy a tanító úr, vagy a plébános ajánlásával(tehetséges a gyerek!) Jutas tiszthelyettes képzőbe, vagy a hadapród iskolába kerüljön a fiatal. (Hol lehet altiszt, azt kutatja...) Janicsár képzés is eszünkbe juthat. Későbbi példa a Rákóczi katonai középiskola.Jó példa, magas volt a felvettek tanulmányi átlaga, sok tehetséget indított a pályáján. Kat közepek a közelmúltban. Egy katközép, majdnem olyan jó mint a Rákóczi. Nosza, száz közepet, ezret! Hoppá! Kettes a felvettek tanulmányi átlaga. Egy dombóvári hajléktalan gyilkosság kapcsán kiderül, hogy az egri katköz tulajdonképpen egy szkinhed képző. Mindez a tömeg hadseregek korában. Kis létszámú profi haderő a koncepció. Meggondolandó, hogy most is szükség van-e kadétképzésre. Alkalmas-e a jelenlegi katonai és politikai vezetés arra, hogy rábízzuk alig serdült gyermekeinket? Viszolyogva néztem a tudósításokat a Doni Emléktúráról. Hamis. Az Orbán kormány Horthy nosztalgiáját hivatott igazolni azzal, hogy egyértelműen a Horthy éra áldozatait hősnek minősítjük. A toborzási gondokat az emelt fizetésen felül az oldaná, ha a haderő szervezeti kultúrája vonzó lenne a fiatalok számára. A 2016 első félévében az előírt 110 munkanapból 71 napot hivatalosan 12 órás munkaidővel töltött a 6000 fős végrehajtó állomány. Valójában a 12 órával elszámolt munkanap 14-15 órás elfoglaltságot jelent a katonáknak a határon, a Hortobágyon, a Bakonyban. A fentiek alapján a honvédségnél szokásos pótcselekvések egyikének látom a kadét képzés felújítására irányuló törekvéseket.
AZ ELSŐ ÉS AZ  UTOLSÓ VILLAMOS TÖRTÉNET "Eltévedt a villamos?" című 1960-as újságcikk olvasása után gondoltam arra, hogy Pécs kedvenc nosztalgia témájáról, a villamosról írjak pár gondolatot. Úgy sejtem ez a fent említett eset, lehetett az utolsó említésre méltó villamos történet. Közben…..
Schmidt Mária Orbán Viktornak köszönheti a karrierjét. Az első Fidesz-kormányban a miniszterelnök politika főtanácsadója volt, aztán kapott egy saját múzeumot (vagy múzeumnak nevezett kiállítást), ahol kedvére bánhatott szabadon a történelmi tényekkel...
Demeter Márta nem csak az MSZP-s frakcióból, de a pártból is kilépett tegnap. A pletykák szerint „megfordították”, azaz átállították a Jobbikhoz, vagy a DK-hoz.  ..
Megérkezett lakás-ügyben a jogerős írásbeli ítélet. Ezt az ítéletet az ügyészség nem akasztja ki az Ügyészi Dicsőségek Falára! Keresztes Imre főügyész sem keretezteti be és teszi ki irodájában közszemlére. Azonban egyetemi oktatásban, illetve jogi szakvizsgázók számára igazi csemege lesz, mert amit…..
Írtam egy cikket (itt tudod elolvasni: klikk), ami egyfajta elvont irodalmi stílusban megírt metaforákkal és többszörös jelentéssel teletüzdelt szituációs játék és az emberi lélek bemutatása. A címnek a "19 másodperccel a halál előtt" címet adtam, majd belinkeltem egy marketing és üzleti szakmai…..
Mióta szembesültem a munkaerőpiaccal és elhagytam a homokozó kiváltságos sarkát letéve a lapátot, rájöttem, hogy a legnagyobb kérdés, amit mindenki foglalkoztat: MLM vagy rendes munka? Két részre szakadt a munka, mert még a munkanélküliek tábora is betudja magát azonosítani, hogy munkanélküli rendes…..
Nem leszünk játékszerek szlogennel, és Hadkötelezettséget Ellenzők Köre néven indul újra, az 1993-ban alakult, de  2004.11.13-n működését felfüggesztett polgárjogi szervezet. A 2012-én hatályba lépő új alkotmány és új honvédelmi törvény értelmében megszűnik a…..
A Bakonyban sajnos számos repülőgép baleset történt. Közülük az egyik, ami 1973-ban esett meg a Herendtől északra lévő Hajag-tetőn. Három szovjet pilóta meghalt. A Vértes '73 nevű hadgyakorlat keretében szovjet pilóták akartak átrepülni a Herendtől északra lévő, 654…..
           Az Index.hu vette észre, hogy Nógrádi György biztonságpolitikai gumidominó és egyetemi tanár egyik doktorandusza az egykori FPÖ-politikus Rüdiger Styx, meglehetősen schmittpáliánus jellegű doktori disszertációt produkált.            Ha az ember jobban…..
Itt, a Lemilen nem igazán szokhattatok hozzá, hogy ilyen rövid, egy-két mondatos posztokat teszünk fel, de a mostani hír annyira meglepő volt, hogy nem teketóriáztunk és simán feltesszük, kommentár nélkül. Mint mindig, most is kíváncsiak lennénk a véleményetekre Nekünk is van,…..
Rövid fotósorozat az 1969. júniusi, közös magyar-szovjet hadgyakorlatról. Bármilyen információt az eseményről, vagy a képeken látható hadieszközökről szívesen olvasnék, lévén nem vagyok a téma ismerője...
A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsának egy tábornoki és két ezredesi rendfokozatú hivatásos bíráját éppen most nevezte „csörgősipkás bohócoknak” Ibolya Tibor fővárosi főügyész, mert a másodfokú bíróság megalapozatlannak tartott egy ítéletet, sőt, merészelte…..
Az Egyesült Államok kérésére Magyarország 100-150 katona Kurdisztánba küldését helyezte kilátásba az Iszlám Állam elleni „végső hadjárat” támogatására. Miközben a magyar politikai pártok kisded politikai játszmákra használják fel a szövetségesi kötelezettségünk…..
Zászlónk magasan lobog, eszménk vezércsillaga a polgári Magyarország, ebben nem lesz változás száz évig – mondta Orbán Viktor pénteki évértékelőjében. A miniszterelnök szerint 2010 óta a nemzeti politika van a középpontban, miközben Magyarország példa lett a nemzetközi…..