Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AnyuAsszony

78 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ősz elválaszthatatlan része a sütőtök. Idestova 20 éve minden novemberben elkészítjük ezt a süteményt, számomra ez az ünnepi ráhangolódás első állomása, egyszerű és ellenállhatatlan. Még azok számára is, akiknek a sütőtök szó hallatán borsódzik a háta. Az illatos sütőtök kalács hozzávalói: 3…..
Villámgyorsan elkészíthető házi fagyi, mellyel garantált a siker? Létezik ilyen, és most meg is mutatom nektek! Ígérem, nem tart 5 percnél tovább, hogy a fagyasztóba kerüljön, és végül mindenki megnyalja utána a 10 ujját! Hozzávalók:1 üveg Nutella (400 g)1 doboz mascarpone (500 g)A hozzávalókat…..
A nyaralások alkalmával is van étel a strandbüfén túl, és jól tesszük, ha időt fordítunk a megismerésükre. Július végén nyaralás jeligére indultunk útnak a Tisza-tóhoz, azonban a huncut időjárásnak köszönhetően kicsit az őszi hangulatába is belekóstolhattunk a tájnak.A célpont kiválasztásához az…..
Nem vonom kétségbe, hogy vannak olyan üzleti utak, melyek megtételén állhat vagy bukhat egy vállalkozás jövője. De hogy milyen indokkal lehet a jogszabályi kiskapuk kijátszásával egy kedvező árú családi élményutat összehozni a járványhelyzetben, mely után még csak a karanténkötelezettséget sem kell…..
Annak ellenére, hogy tudatosan elzárom magam a világ azon híreitől, melyek nem érintenek közvetlenül, egészen korán értesültem Benedek Tibor haláláról. Teljesen letaglózott. Nem ismertem személyesen, nem vagyok sportrajongó, sőt, alapjában véve rajongó típus sem. Persze magam is büszkén néztem…..
"...nekem akkor is szól a zene, ha nem szól, mert nagyon-nagyon sok zene van a fejemben. Ez a 30 év elég volt, hogy megteljen."DJ Lotters normál körülmények között péntek esténként az ország legnagyobb retró diszkójának rezidens lemezlovasa. Krisztián mesél arról, honnan indult, hová tart, és hogyan…..
A jelenlegi helyzet rengeteg felelősséget ró ránk, talán többet is, mint elsőre gondolnánk. Azonban jó néhány lehetőséget is ad a kezünkbe, mi döntjük el, hogy hajlandóak vagyunk-e a magunk javára fordítani. Nem szeretnék senkit sem tovább terhelni ezekben a napokban, de azért azt jó tisztán…..
Győri gyerekkor, Citrommal tűzdelt '80-as évek, közel egy évtized Mallorca, visszatérés a Sing Singbe, 2007-től Zorall, és még sokan mások.Boros Péter Pöpivel, a szimpatikus rockzenésszel beszélgettem közel 40 éves dobos pályafutásáról.   Hogy telt a gyerekkorod? Már ekkor is meghatározó szerepet…..
AnyuAsszony 2020.03.14 08:23:36
@Coligny: Igen, köszönöm az észrevételedet! :) A magyar helyesírás szabályai szerint valóban ez a helyzet általános esetben, de itt ez egy gesztus, kiemelés az interjúban megemlített, fontos szerepet betöltő emberekkel kapcsolatban. :) A nagybetű szándékos! ;)
Boros Péter Pöpi régi motoros a - dobos - szakmában, és mindig valami új dologba vágja a fejszéjét. Most éppen többe is. Már a tavasszal készült interjúban is szóba került a bátyjával közös zenész múlt, mely ismét jelen, és nemrég egy vadonatúj formáción tagja is lett.Mi van Veled mostanában? Ha jól…..
"15 éve dolgozom független esküvőszervezőként. Az elmúlt években azonban valami zavarni kezdett az esküvők során… A féktelen pazarlás, a párok megfelelés kényszere, a környezettudatosság hiánya." - Varga Barbara missziója a környezettudatos esküvőszerezés. 15 éve szervezel esküvőket. Tudatosan…..
A kávé sok mindenre jó. Az aloe vera is sok mindenre jó. Együtt meg tök jól néznek ki! November táján előtör belőlem az alkotási vágy. Talán a bezártság, talán az ünnepek közeledte, ki tudja... Egyre inkább arra törekszem, hogy a környezetet minél kevésbé terheljem, igyekszem természetes anyagokból…..
AnyámAsszony Alma a fájától 2019.09.28 17:08:56
"Gyakorlatilag egy punk-rock garázszenekarként kezdtünk, mára pedig egy egészen felnőtt, érett, ízléses elektronikus pop-rock zenét játszó társaság lettünk." Zenész családba született, színésznek készült, végül neki is a zene lett az élete.  Határozottan fiatal és fiatalon is határozott. Boros…..
Szekeres András, a Junkies énekese mesél az elvetett kockáról, kamaszkori vágyról és motivációról, 25 évnyi zene hozta barátságról, fellépésekről, hétköznapokról.  Születési hely: Leningrád. Vagány ez az adat egy személyi igazolványban. :) Milyen gyakran jársz vissza szülővárosodba, most már…..
AnyámAsszony Az alattomos kór 2019.07.31 21:48:52
"... miközben kiszolgált az idős patikus hölgy, megjegyezte, hogy nagyon sápadt vagyok, javasolja menjek el egy vérvételre. A mai napig itt csengenek szavai a fülemben..."Bajzát Krisztiánnal, a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány kurátorával beszélgettem személyes…..
Van otthon egy-két jópofa üres üveged, amit tartogatsz, mert tetszik a fazonja, de nem igazán tudod, mihez kezdj vele? Íme egy egyszerű, könnyen, gyorsan elkészíthető váza 3 alapanyag felhasználásával.Szóval, az egész úgy kezdődött, hogy van néhány kedves üveg számomra, melyek tartalmának…..
Utazásokban és feladatokban gazdag élet utáni megnyugvás és önmegvalósítás az anyaságban a jóga segítségével. Koltai Réka mesél arról, minek hatására lépett ki a multi világából, és választotta inkább a csendet. Mi az eredeti végzettséged? Hogyan élted a mindennapjaidat korábban?Eredeti…..
"Amióta azt csinálhatom, amit szeretek, vagyis a zenélést, jól érzem magam a bőrömben..."A Junkies megalakulásának 25. évfordulója alkalmából kérdeztem Barbaró Attilát múltról, jelenről, jövőről. És köszöni, jól van! kép: Neves Ildikó/FotoN - forrás: Sportalsó Kissrác korodban hogyan képzelted el…..
Hogyan oszthatja be az ember lánya a legjobban a nap 24 óráját? C. Szabó Helga "időgazdásszal" beszélgettem, aki nem mellesleg 3 gyermeke mellett 2 vállalkozását is szívvel-lélekkel nevelgeti. Nagyon fontos az életedben a rendelkezésre álló idő hatékony kihasználása. Gyerekkorodban is rendszerető…..
AnyuAsszony 2019.05.31 20:59:44
@Andy73: Örülök, hogy tetszik a cikk! :)
A dolgozó anyák élete az egyik kiemelt témánk, ha gondolod, nézz szét az AnyámAsszony háza táján:
www.facebook.com/anyamasszony/
anyamasszony.blog.hu
Várunk szeretettel!
Ha Neked sincs időd vagy türelmed hosszasan ápolgatni a bőrödet, íme egy egyszerű, gyors és hatékony házi megoldás a kiszáradt bőr kezelésére.  Világ életemben száraz volt a bőröm. Leginkább a kezemen mutatott látványos elváltozásokat a dolog. Alapvetően nem szeretem magam krémezni, vannak…..
A kávékapszulák színpompás világáról, a továbbhasznosításról, az anyaság és az alkotás összehangolásáról, továbbá az upcycling tervezők Föld Napjához kapcsolódó összefogásáról beszélgettem Izsák Annával. Mire használod az üres kávékapszulákat? Honnan jött az ötlet? Hogyan kerültél kapcsolatba az…..
AnyámAsszony Rock az élet 2019.04.08 11:22:22
Szerelmes Férj, szerető Apa, Fradista és Biciklista, Örök Rocker. Szendrey Zsolt Szaszával beszélgettem közelgő születésnapja alkalmából az elmúlt 55 évről. Kezdjük az elejéről. Milyen volt a gyerekkorod? Mi lettél volna, ha nem a zenei pálya mellett döntesz? Kiegyensúlyozott gyerekkorom volt, …..
Mi minden készülhet ügyes kezek közt a veszélyes hulladéknak minősülő biciklibelsőből és jó barátaiból: a gumimatracból valamint a sátoranyagból? Ötletes kreatívkodás, kreatív ötletelés Jeney Orsival az upcycling jegyében.  Először is, tegyük tisztába a dolgokat. Mi a különbség az upcycling és a…..
Te mihez kezdesz az ananász levelével? Grőbné Vadas Erika mokaszint varr belőle. Rengeteg kisgyermekes anyuka igényli, hogy valamilyen alkotó tevékenységet végezzen, melynek kézzel fogható produktuma van. A varrás, kézműveskedés mindig az életed része volt, vagy belőled is az anyaság hozta ki az…..
AnyámAsszony A zene szerelme 2019.02.13 16:27:38
Zene, holdfogyatkozás, tengerpart. Szerelem, tisztelet, megbecsülés. Önismeret, önmegvalósítás, elfogadás. Hobbi, munka, hivatás.  Együtt is külön, külön is együtt. Mit jelent a Lanou? Mi a Lanou? Eszter: A Lanou a „la nu” héber szóból lett, azt jelenti „nekünk, számunkra”. Gyuri: Egy kedves…..
Hogyan befolyásolja az ember életét egy megfelelő pillanatban elolvasott novelláskötet, miként nyit meg új kapukat egy jól megválasztott hivatás, mitől lesz tökéletes a steak, hogy fér bele a hamburger az egészséges táplálkozás kereteibe, és miként segíti a minőségi marhahús fogyasztás a testépítő…..