Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaluzsa Péterné Nelli

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ajándékozni a legcsodálatosabb dolog a világon... Így kezdtem az Az én ehető ajándékom címmel írt, két évvel ezelőtti blogbejegyzésemet, melynek sorai az ünnepek közeledtével még inkább aktuálisak. Én ismét készítek ehető ajándékokat is karácsonyra. A saját kézműves tésztánk megszárítva,…..
A házi tésztakészítés fellelhető eszközeinek tárháza kimeríthetetlen, de ezekbe már csak akkor érdemes beruházni, ha szerelembe estél és minden vágyad, hogy friss tésztaételeket varázsolj a családi asztalra. A háztartásodban mindent megtalálsz, amire szükséged lesz a kezdetekkor. Először kóstolj…..
Kaluzsa Péterné Nelli 2016.09.28 17:44:21
Gyermekkoromban volt szerencsém betekinteni a tanyasi világba és a szilvás lepény sütése, íze felidézi az ott szerzett élményeket. Azt mondják, hogy a tanyasi életforma hátránya az elszigeteltség, az ingerszegény környezet. Ezzel valamilyen szinten egyet is értek, mert az…..
Elefántcsonttorony 23. "Képeslap" 2015.06.23 16:25:04
Kedves Család! Kedves Barátok, Ismerősök és értem aggódók! Június 11-én újjászülettem. Lelkileg felemelő, testileg felkavaró élmény volt. Mindenképp meghatározó eseménye életemnek. Az átültetést követő napok egyre és egyre nehezebbek lettek. Már, amikor azt…..
Kaluzsa Péterné Nelli 2015.06.23 20:45:06
Tegnap kezdődött meg a hatodik, elvileg utolsó ciklus a transzplantáció előtt. Csak, hogy ne menjen minden simán, kérdéses volt, hogy megkaphatom-e a kezelést, ugyanis olyan alacsony a fehérvérsejt számom, hogy ilyen esetekben nem javasolt a kemoterápia beadása. „Szegénykéim” az…..
Tisztatészta Mai recept 2015.05.12 11:59:04
Szeretném veletek megosztani a Nap család és Ma, a kisfiúk történetét. Nap néni és Nap bácsi Mindenhol éltek, elégedett, jószívű, mosolygós emberek voltak. Nem volt ez mindig így, de a sorsuk megtanította nekik, hogy az életet csak úgy tudják boldogan élni, ha a mának…..
Mögöttem egy gyönyörű, családdal eltöltött Húsvét élménye, előttem a további kezelések... Egy kisebb szünet után ismét felgördült a függöny, elkezdődött a második felvonás! (Mondhatnám azt is: The Show must go on!)  Ma kezdődött el az ötödik ciklus. Vérképem még…..
Kaluzsa Péterné Nelli 2015.04.10 14:07:18
Vágytam az erdő csendjét, az illatát és ízét, de kint szél fújt és hó esett, így maradt a képzelet. Az ablakba kuckóztam és forró erdei gyümölcs teát szürcsölgetve a távolba meredve azon gondolkoztam, hogy hová és hogyan menjek, ami: nincs túl messze, de mégis elég…..
Tisztatészta Téli mese 2015.01.07 13:14:53
Napsütésben indultam megszokott erdei sétámra, a fák ágai között beszöktek a nap sugarai és az orcámat cirógatták. Hirtelen sötét felhők gyülekeztek, a nap tovatűnt, a körülöttem csivitelő madarak tovaszálltak. Szél ereszkedett a fák tetejére és fütyülni kezdett,…..
Kaluzsa Péterné Nelli 2015.01.08 11:17:57
Kaluzsa Péterné Nelli 2015.01.19 23:21:23
Az ünnepi időszak közeledtével egyre többen vállalkoznak arra, hogy saját ízlésük szerint, az otthonukhoz illően valósítják meg ötleteiket és ennek megfelelően öltöztetik fel szeretett otthonukat. Sok egyedi alkotást látok az ismerőseim körében is, aminek személy szerint…..
Kaluzsa Péterné Nelli 2014.11.30 12:22:25
Mostanában folyton elmerengek, a környezetem szerint beszippantott a tésztavilág... állandóan azon agyalok, milyen új ötletekkel gazdagíthatnám a tésztából készíthető karácsonyi díszek tárházát. Keresek, kutatok, s ha számomra tetsző dologra bukkanok, akkor a…..
Tisztatészta Maga a frissesség 2014.11.28 13:37:58
Sokarcú a tésztavilág, lesz: - édes és sós, - száraz és friss, - főtt és sült, - átgondolt és improvizált, - egyszerű és összetett, - hazai és külföldi, - megszokott és különleges. Így kezdődött és rövid idő alatt kikristályosodott, mi az, ami igazán megdobogtatja a…..