Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leslie Bear

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán emlékszik mindenki arra a kiszivárgott köztévés belsős utasításra, amely szerint nem lehet menekült gyereket mutatni a híradóban. A tiltásnak ezennel biztosan vége, az M1 most már bátran mutat fiatal migránsokat. De még hogy! Reggel többször is leadták, a honlapra pedig…..
Leslie Bear 2015.10.09 15:29:28
@talicskás munkásember: Ja és mi a helyzet a szülök, család nélkül érkezett kiskorúakkal. Te nem tudod, hogy ilyen is van szép számmal, pedig nem egy cikk és adat is látott erről napvilágot.
Amelia Earhart 1932. május 20-án útravalónak egy adag húslevessel szállt fel, hogy a nők közül a világon elsőként repülje át az Atlanti-óceánt. Lindbergh nyomában, aki öt évvel korábban elsőként szelte át az óceánt Amelia Earhart is Párizsba akart repülni. Egy…..
Ezért nem mindegy, milyen stockfotóval dolgozik az ember, ugye. Egy chicagói tévében történt a malőr, azóta bocsánatot kértek - az illusztráción az a sárga csillag látható aminek viselésére a nácik a zsidókat kötelezték 1938 novemberétől kezdve. ..
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
A Ferenciek terétől a Kempinskiig mozdulatlanul áll a kocsisor egész nap. Van, aki a motort is leállítja, kiszáll, sétál, nézelődik. Nyugodtan megteheti, mert fél óra alatt egy centit sem mozdultak az autók a Petőfi Sándor utcában. Az Erzsébet térnél az út újraburkolása miatt…..
Leslie Bear 2015.07.31 13:18:17
Leslie Bear 2015.07.31 13:23:23
@felucca02: Nézd meg kb. 3 féle megoldás, vannak a nagyon modernek, a Dohány utcai elágazásnál míves kandaláberekből néhány majd tovább az eredeti közvilágítás.
Leslie Bear 2015.07.31 15:14:03
@erol: Kíváncsi lennék, ha Te ott laknál, hogy viselnéd...
Sok szakmát és foglalkozást ismerünk, amely ugyanúgy létezett a múltban, ahogy ma is. Most is vannak pékek, pincérek, sofőrök, jogászok, orvosok, suszterek, szakácsok stb. Voltak azonban szakmák az egykori Budapesten, amelyek mára egyszerűen eltűntek (vagy esetleg más formában élnek tovább), s…..
Néhány napja leltem rá gépemen újra erre a szép fotóra, ami egy Tu-144-est ábrázol Ferihegyen. Itt az idő, hogy megismerjük egy kicsit közelebbről is ezt a repülőgépet, aminek fotóját először a DELTA című tudományos műsorban láttam a műsorvezető, Kudlik Júlia háta mögött. A szovjet szuperszonikus…..
Mind a NASA-t, mind az ESA-t régóta foglalkoztatja a kérdés, hogyan lehetne egy szondát az Europa nevű hold pályájára juttatni. Jó okkal furdalja a legnagyobb űrügynökségeket a kíváncsiság: a Jupiter egyik legnagyobb, jeges holdján ugyanis lehet esély idegen élet kialakulására.…..
Az Amerikában tonnaszámra gyártott háborús filmek nagy részének legnagyobb hibája, hogy csak az egyik oldalra koncentrálnak. Csak az a fontos, hogy az ellenséges német tisztet pár tulajdonsága alapján megutáljuk, esélyt sem adva a színésznek a karakterárnyalásra, így aztán a…..
Leslie Bear 2015.05.15 15:19:07
@Seduxen (már NEM dr.): A német harckocsik benzinüzeműek voltak, az amerikaiak gyártótól és tipustól függően használtak benzin, vagy diesel üzemű motorokat. Pl Shermanba, de más lánctalpas járműbe, vontatóba építtek repülőgép csillagmotort, ami egyértelműen benzin.
Leslie Bear 2015.05.15 15:11:58
@vackorntc: Mondjuk inkább homogénan "Panzer Lied" :)
Leslie Bear 2015.05.15 15:15:38
@Erő e-meló: Ha jól emlékszem méga 90-es években valahol Táborfalvánál orosz lőtérként használt területen volt Királytigris teknő, kissé szétlőve. Valahol még fotóm is van róla. Na azt sikerült megőrizni, de gyanítom, hogy már néhány "lábosban lavorban" éledt újjá.
A Roma Sajtóközpont Masina mesék projektjének keretein belül Szomolyán jártunk Mautner Zsófival. Vendéglátónk, Irénke mutatta meg ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt, amely egyébként nem csak a helyi romák kedvence, de az olasz konyhában is előkelő helyen áll pasta fagioli néven. Hozzávalók: A…..
Moha és Sáfrány Miso leves 2015.01.05 14:00:34
A miso talán a legismertebb japán leves, aki evett már sushi étteremben, az biztos találkozott vele. Sajnos itthon a legtöbb helyen instant változatot adnak, ami érthetetlen számomra, hiszem tényleg egy nagyon egyszerű receptről van szó, alig több munka frissen megcsinálni, mint egy…..
Leslie Bear 2015.01.07 12:48:31
@motoroskonyhaja: Kérdezni szeretném, hogy akkor ha a wakame az alaplébe nem kell, akkor egyáltalában nem hozzávaló a leveshez? A tofu és az újhagyma, ha nem a levessel fő akkor külön kell főzni, de miben, milyen lében?
Köszönöm előre a választ!
Leslie Bear 2015.01.07 15:20:22
@moha és sáfrány: Köszönöm!
Leslie Bear 2015.01.09 15:31:59
@motoroskonyhaja: Köszönöm a kimerítő választ és a javaslatot.
szirszarjaim Dodge A100 2014.09.22 08:00:00
Az úgy volt, hogy mivel a Matchbox az utóbbi időben sokkal ritkábban hoz ki vállalható modelleket, mint vállalhatatlanokat, a vállalhatók iránt sokkal nagyobb a vágy. A most következő Dodge A100-as egy olyan darab, ami már akkor megtetszett, amikor még csak képet mutattak róla, de…..
Sólet - ahogy azt az apukám csinálja Szerintem minden családban van egy-két alap étel, amit a mamák, a nagymamák vagy esetleg a nagypapák szoktak rendszeresen elkészíteni, és amelyeknek az íze gyermekkorunktól ott van a szánkban, amik előhozzák a legjobb emlékeket. Nekem is sok…..
Leslie Bear 2014.11.28 11:53:03
@Húsimádó: Az "igazi kóser" sólethez való közel állás azt gondolom erősen kérdéses. Gondolok itt a füstölt csülökre (ami a képen szerintem egy gyorspácolt darab kevés közzel a füstöléshez)