Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ECOLIFE

81 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ számos városáról lehet olvasni olyan információkat, amelyben a szmog nagy problémájáról és a kibocsájtás lehetséges korlátozásáról írnak, így jó pár ötlet látott már napvilágot, amellyel meg lehetne tisztítani a városi levegőt. Horváth Péter egy olyan…..
Több milliónyi kötbullart, azaz svéd húsgolyót vásárolnak évente az Ikea éttermeiben. A kedvelt húsgolyók eredetileg sertéshúsból készülnek, ámde a PETA állatvédelmi szervezet hatására idén áprilistól a világ összes bútoráruházában vegán, azaz állati eredetű…..
A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. közösen szervezi idén a CSR Piac kiállítást, amelynek fókusztémája a felelős foglalkoztatás. Az egész napos szakmai rendezvényt június 4-én tartják a Lurdy Konferencia-…..
Ezúttal   a   pünkösdi   hétvégén,   május   21-24.   között,   de   idén   is   a   Millenárison   jelentkezik   a   magyar gasztrokultúra   meghatározó   rendezvénye,   a   Gourmet   Fesztivál.   Újdonság,   hogy   idén   a  …..
A sarki rókák kihalásának veszélye már évek óta fenyeget Skandináviában. A Stockholmi Egyetem Állattani Tanszéke hosszú távú kutatási és támogató programot folytat a megmentésükre, és most neked is esélyed nyílik részt venni ebben a fontos…..
Idén, immár 20. alkalommal adták át a legjobb vidéki szállodának járó Arany nap díjat. Magyarország legjobb négycsillagos vidéki konferencia szállodája 2015-ben az Abacus Business & Wellness Hotel****superior, Herceghalom lett. A rendezvényszervező cég a megrendelők és a…..
A sikeres méregtelenítésnek sok előnyét élvezhetjük, mert hatékonyabbá válik a táplálék feldolgozása, kiegyensúlyozottabbá az anyagcsere, erősebbé az immunrendszer, javulnak szervezetünk regenerációs folyamatai és bőrünk is látványosan szebbé válik. Közérzetünk is…..
Egy út szélén heverő dísztárcsa láttán az emberek általában csak annyit kérdeznek maguktól: „Ez vajon hogyan került ide?” – majd továbbhajtanak. Angliában Ptolemy Elrington azonban nem ment el mellettük, hanem különleges lényeket hívott életre belőlük.  Elrington 20…..
Nemrég publikálták az ARCADIS Sustainable Cities indexét, ami tulajdonképpen a világ zöld nagyvárosainak Oscar-díjkiosztójának felel meg. A Top 10 között 7 város Európában található: Frankfurt mindent vitt, őt követi London és Koppenhága. Íme a 10-es toplista: 1.…..
Aki a hagyományos sírkertek helyett szívesebben pihenné álmát egy 25 hektáros erdőben 300 éves fák társaságában, annak mostantól lehetősége nyílik rá, ugyanis ezen a területen is megjelent a zöld konkurencia. A Tata közelében fekvő Agostyánban alakították ki az ország…..
A régmúlt korokkal ellentétben manapság a migráció túlnyomó része már nem saját elhatározáson alapul, hanem a háborúk és a klímaváltozás kényszerít arra sokakat, hogy elhagyják otthonukat, gyakran nem túl nagy anyagi tartalékkal maguk mögött. Világszerte több mint 40…..
Összeállításunkiban bemutatunk néhány nagyon pozitív kezdeményezést és projektet az állatok védelmében. És még Te is segíthetsz... 1. Save the Arctic Fox Létezik egy bámulatra méltó, zord körülények között is megélő, szívós kis lény, ami akkora hatást gyakorolt Ake…..
A Google - oly kevesekkel együtt - rájött arra, ha dolgozói számára a minimálisnál kedvezőbb munkakörülményeket és -feltételeket biztosít, az bizony nagyban fokozhatja azok teljesítményét. Mert a boldog, elégedett, különböző módokon motivált munkavállalónál nincs jobb…..
Noha szinte már immunisak vagyunk Hollywood meztelen idomaira, akadnak olyan pőre vállalkozások, amelyeken még mi is bőszen bólogatunk. Mert igenis vannak még olyan hírességek a gépezetben, akik a jó ügy érdekében vetik le ruháikat.   Helena Bonham-Carter például a Blue…..
Furcsa látvány fogadja azt, aki belép a londoni Dilston Grove (korábbi nevén Clare College Mission Church) templomba. A korai itáliai barokk stílusú épület mára ugyanis teljesen zöldbe borult. Az ötlet Heather Ackroyd és Dan Harvey fejéből pattant ki. A két művész még 2003-ban…..
Valósággal elvesztél a méregdrága, illatos pacsulik arzenáljában? Összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat, melyekre mindenképpen érdemes odafigyelni, ha a környezettudatos szépülés és a valóban hatékony bőrápolás mellett teszed le voksodat.   Íme egy lista a 14…..
Január 19-én debütált a második World Future Energy Summit (Jövő Energiája Világcsúcs) Abu Dhabiban. A találkozón jelen volt világ egyik  legnagyobb lakberendező üzletháza, az IKEA is, aki többek között bejelentette, hogy csatlakozik ahhoz  projekthez, melynek célja, hogy arra…..
Ecolife Magazin Az erdők fohásza 2015.02.10 10:09:15
Nagyszabású környezetvédelmi partnerségi program tető alá hozásával debütált Colleen Bell, az új amerikai nagykövet Magyarországon. A Fenntartható Egyetemi Hálózat (Sustainable University Network, SUN) program keretében 30 ezer dollárral (mintegy 811 millió forinttal) támogatnak…..
Tévúton jár az, aki azt gondolja, hogy a környezettudatos élet egy vagyonba kerül. Az ökotudatos gondolkodás és a kreativitás ugyanis csodákra képes. S hogy a végeredmény dizájnos és fenntartható? Mi az hogy! Képes DIY összeállításunkban egy sor izgalmas kültéri és beltéri…..
A Bloomberg New Energy Finance (BNEF) legújabb elemzése szerint az Amerikai Egyesült Államokban tavaly hatszorosára nőtt a szélerőművek száma, Kína pedig továbbra is a legnagyobb szélenergia kapacitással rendelkezik a világon. A kutatás továbbá azt is megjegyezte, hogy 2014-ben…..
Nincs szükség Az ördög Prádát visel kaliberű filmeken szocializálódni ahhoz, hogy tudjuk: a divat az önkifejezés egyik legmarkánsabb eszköze. A fogyasztói társadalomnak és a habkönnyű sorozatoknak köszönhetően megtanultuk, hogy a cipő - kerüljön bármennyibe is - kell, vagy…..
Aki eddig azt gondolta, hogy nem lehet hasznosítani a szennyvizet, az tévedett.  A Bill Gates által támogatott technológiai újításoknak köszönhetően sikerült az ürüléket energiává alakítani, a szennyvizet pedig ihatóvá tenni.  Az Egészségügyi Világszervezete (WHO) adatai…..
A népszerű ’Big Five’ (elefánt, rinocérosz, bivaly, oroszlán, leopárd) oszlopos tagja, a biológiai sokféleség egyik legékesebb példája az elefánt továbbra is igen nagy veszélynek van kitéve fennmaradását illetően. Franciaország a tettek mezejére kíván lépni Ségolène…..
Szerző: Szurok Dávid Dánia energiaellátásának mostanra csaknem 40 %-át szélerőművekből nyeri, beelőzve ezzel Nagy-Britanniát és Németországot, így jó esély van arra, hogy 2020-ra a szélenergiából nyert forrás elérje a célként kitűzött 50 %-ot.   A mostani jó…..
A híres színész megálmodta, gyermekei megvalósították, aki pedig tudomást szerez róla, másról sem fog álmodozni ezután, mint egy hét sziesztáról a minden képzeletet felülmúló (és ráadásul még környezetbarát energiagazdálkodású) luxus pihenőhelyen.    Francia…..