Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aranytorkú Károly Művész Úr

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Direkt írtam dagadtat, elhízott helyett, mert (leszámítva néhány igazán extrém esetet: tőlük itt kérek elnézést) az esetek túlnyomó többségében azért erős akaratgyengeség is van benne. Pesze biztos mindenki hallott olyan esetről, amikor az illető hétfő este lefeküdt 75…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2019.08.14 17:53:45
Anita nem érti, miért lécelnek le a férfiak mellőle 1 hónap után, és miért nem képesek gerincesen elmondani a problémájuk valódi okát? Ő tisztán játszik, már az elején elmondja, hogy gyereke van, és azt is, hogy ettől még nem halt ki belőle a romantika.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
Splitbe senki nem azért megy, mert meg akarja ismerni Splitet. Split, mint város senkit sem érdekel. Azért dől ide a nép, hogy megtekintse Diocletianus palotáját. És ez így is van: a többi smafu. Nem mondom, ha autópályán közelíti meg az ember az őt körbevevő hegyek tetején, igen pazar látványban…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2019.06.25 07:37:54
A menyasszony és a vőlegény kulcsszerepe vitathatatlan, de mint minden nagy volumenű projekt mögött, úgy az esküvőn is van egy ,,stáb”, akik jelenléte és munkája nélkül csak részben vagy egyáltalán nem valósulhatna meg a nagy pillanat. Ismerd meg a segítő csapat tagjait, hiszen neked is szükséged…..
A második világháborúban a német sikerek története mindenki számára ismert. A jól gépesített német hadsereg és a német precizitással megalkotott harckocsik eltaposták az európai riválisokat. A német tankok könnyedén szállták meg a hősiesen küzdő, ám súlyosan elmaradott Lengyelországot, a…..
Ártalmatlan mese, ugyan már! Semmi erőszak, semmi agymosás. Végre egy rendes rajzfilm! De hiszen a gyerekek is imádják... ez szokott lenni a döntő érv. Imádják, persze. Mint a pufit, a csokit, meg a cukros üdítőket is. Igen, imádják. De vajon miért? Tudom, elsőre őrültségnek hangzik, de aki kicsit…..
1862. körül. IX. Pius pápa, születési nevén Giovanni Maria Mastai-Ferretti, az első pápa, akiről fotográfia készült. Az 1792-ben született egyházfő a leghosszabb ideig ült Szent Péter trónusán, 31 évig és 7 hónapig..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2019.02.04 10:55:55
en.wikipedia.org/wiki/Jim_Corbett
A leopárdot elejtő vadász.
A karácsonyi ünnepek táján a csapból is a kedves, szívmelengető filmek folytak. Akarva, akaratlanul is biztosan megnéztük az Igazából szerelmet, a Reszkessetek betörőket, vagy bármilyen szép, havas, romantikus vígjátékot, elbűvölő, szerelmi történetet. Nos, adventnek és a karácsonyi időszaknak…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2019.01.15 11:58:42
@hordalek: Az orosz Sztálingrád? Az egy borzalmas CGI orgia, gyakorlatilag nézhetetlen.
Aranytorkú Károly Művész Úr 2019.01.15 12:01:45
@David Bowman: Igen, csak a regény Kongóban játszódik, kb 70 évvel korábban. Óriási hiba ezt a filmet bármilyen háborús listára felvenni, mert nem az. A háború csak kulisszaként szolgál, a sztori tkp egy road movie az emberi lélek legsötétebb bugyraiba.
Aranytorkú Károly Művész Úr 2019.01.15 17:00:23
@David Bowman: A My Way, de Sztálingrádot nem járja meg. Jó sztori lenne, van is valóság magva, nem is indul rosszul, de aztán valahogy összeomlik. Nekem olyan érzésem volt, mintha a film első félórája után a forgatókönyv író helyére egy 13 éves srácot ültettek, akinek a pár évvel idősebb bratyója átvette a rendezést. kerüld el messzire, iszonyú.
Ünnepekkor sokan jó ötletnek gondolják, hogy házi kedvencet vegyenek a szeretteiknek, mert úgy hiszik, hogy ezzel nem lehet melléfogni. Ki ne örülne egy cuki, gombszemű kiskutyának? Például az, akinek nincs rá helye, nincs ideje napi többször sétálni vinni, foglakozni vele, nincs pénze minőségi…..
Nem kevesebb, mint 191(!!!) viccesen bizarr és szívmelengetően rút ghánai (plusz Fülöp-szigeteki) moziplakátot mutattam be eddig itt a Nerdblogon. De ahogy mondani szokás: ez még csak a jéghegy csúcsa, nem értünk le a bödön aljára!..
Folytatódik a blog egyik leglátogatottabb cikksorozata, a Legjobb Comic-Con cosplay jelmezek. Az évről évre megrendezésre kerülő Comic-Con fesztiválok alkalmat biztosítanak a rajongók számára, hogy találkozzanak kedvenc filmjeik, sorozataik sztárjaival és alkotóival, és persze arra is lehetőségük…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2018.09.10 06:18:03
A Hotel Transylvania 3 egy nyári hűsítő mozinak tökéletesen megteszi...
Andzsin - szan és Toranaga-szama. Vakarimasz-ka? Ha erre a kérdésre nem vágod rá csillogó szemekkel, hogy "Háj!", akkor nagyon-nagyon sürgősen be kell pótolnod egy kiváló sorozatot. A 80-as évek legendás darabja volt a Sógun, remegő szívvel vártuk a következő részt a tévében, szurkoltunk, hogy végre…..
Eszünkbe sem jutna olyan helyekre elindulni, mint a turisztikai látványosságairól nem éppen elhíresült Ócsa. Ennek ellenére páratlanul szép műemlékbe botlunk, ha mégis erre kanyarodunk. Ritka szépségeink az Árpád-kori maradványok, és annál ritkábbak. Ha ilyenre bukkan az ember egy szeletet talál a…..
Először is rólam pár szót: Nagyon szeretem gyerek korom óta az autókat.                 Különösképpen az Alfa Romeót. Autókkal foglalkozó blogot indítok, lesznek autó tesztek, autós történetek, minden olyan sztori ami autókkal történik. Ezek az eszközök egy- egy embernek csak közlekedési eszköz,…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2018.07.29 20:43:26
A fenti, két és fél perces előzetessel picivel már talán beljebb vagyunk a március 26-án érkező Terror című sorozatot illetően, amiben egy expedíció elmegy az Északnyugati átjárót keresni, aztán jégbe fagy, és mindenki odavész. A valóságban a fagy és az éhség lehetett a vesztük, a Dan Simmons…..
Minek szült az ilyen?! A mamihang 2017.09.12 18:38:49
Az elmúlt pár hétben figyeltem fel erre a jelenségre. Ez az ami valahogy mindig is ott volt, mint a hűtő alá szoruló nyálas csokidarab vastag porral beterítve, amit addig nem veszel észre, amíg le nem cseréled a frigót, aztán szégyenkezel a melósok előtt, hogy mégis hogy kerülhetett az oda. Nyilván…..
A Commodore 64 végnapjai itthon elég mozgalmasak voltak, sok játékfejlesztő tette oda magát a kilencvenes évek elején pár emlékezetes játékkal - leginkább kalandjátékokkal. Bár ezek között gyakran említik A Gályát is, alkotója, Olessák Róbert kevésbé ismert itthon, mint mondjuk Rátkai István, pedig…..
A kis Jézus aranyat, tömjént és mirhát kapott karácsonyra a napkeleti bölcsektől, én belsőfül-gyulladást, szürkehályogot és agyhúgykövet a Budapest TV-től. Akárcsak tavaly Tibiton műsora, idén a Diridáré is felért három rúd TNT-vel töltött bejglivel. Lássuk, minek lehetünk szem- és fültanúi az…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2018.02.01 10:42:07
Egy kis nemzetközi kitekintés: www.youtube.com/watch?v=KoLKJf8bd1Q

A táncoslányok jöhetnének vérfrissítésnek a hazai mulatós színpadokra, Sandu mester miatt felhúznék egy kerítést. Zajvédőt.
A világ és benne Magyarország is Star Wars lázban ég, hiszen csak napok vannak hátra a legújabb epizód, a VIII. rész, vagyis Az utolsó Jedik premier-bemutatójáig. Ilyen közel a folytatáshoz, sokan tekintenek vissza az előzmény-fejezetre, hogy újra megnézve, megint átéljék történetét és egyúttal újra…..
Már jó ideje igyekszem számon tartani, hogy egy-egy színész hányszor érinti a vietnami témát, de csak nemrég jutott eszembe, hogy ez akár egy posztot is megérne, már csak azért is, mert olvasóim közt is akadnak filmrajongók. Épp ezért most bemutatnék néhányat azok közül, akik – szerepük szerint –…..
Csak szubjektív listát lehet készíteni azokról a művekről, amelyek az ötvenes éveket, illetve a személyi kultuszt idézik. Vagy azokról, amelyek akár konkrétan, akár áttételesen az 1956-os forradalommal, és a forradalom utóéletével foglalkoznak. Remek filmeket forgattak az 1970-es, 1980-as, 1990-es…..
Az áprilisban feltámadt Hahota után újabb kultikus ifjúsági magazin tér vissza a régi szép időkből: decembertől, 25 év szünet után újra kapható lesz gyerekkorunk kedvenc képregényújságja, az 1981 és 1992 között megjelenő Kockás! Amiben olyan hősök kalandjait izgulhattuk végig, mint a folyton…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2017.11.14 14:46:42
@Guardian Hero: Elite 2 bugos, játszhatatlan szar, az elsőhöz képest hatalmas ugrás, az igaz. A "3" rész, a first encounter már játszhatóbb.
Aranytorkú Károly Művész Úr 2017.11.14 14:48:56
@manson karcsi: de, mondjuk röhejesen könnyű volt. Előtte a mind flayer dungeon, az kemény volt. Meg az óriások, ott nem lehetett félre ugrálni harc közben. Én egyszer végig vittem 1 karakterrel, egy lovaggal. A harmadikat sose bírtam végig szenvedni, az a játék borzalmas.
 „Én elmegyek Essenbe meghalni. Hisz ott még meghalni is jó.” Ez, az azóta lett szállóige egy Pandemic Legacy parti közben hangzott el – a játék hevében elröhögcséltünk rajta, hiszen Essen mindenkinek fontos. Mármint társasjátékos berkekben, ahol az időszámítást is meghatározza a SPIEL. Napjainkban…..